כללי מקובל לקחת תשלום על שעות עבודה שהתבזבזו על חיפוש תמונות וכו'

• הוסף לסימניות
לי לוקח די הרבה זמן לעצב איך אני אמורה לדעת אם זה מספר שעות סטנדרטי שאמור לקחת לגרפיקאית, או שהתבזבז לי זמן רב על חיפוש תמונות, בחירת צבעים וכו'? וכן לפעמים סתם לא הולך לי הלקוח אמור לשלם ע"כ יותר?

• הוסף לסימניות
אפשר לקבוע עם הלקוח שאם הוא מביא תמונות, המחיר הוא כך וכך, ואם את צריכה לחפש, המחיר הוא לפי שעת עבודת חיפוש לא כולל עלויות של תמונות שאולי תצטרכי לקנות

• הוסף לסימניות
פשוט מאד,
כנראה את מתחילה ומתחילה לוקחת סכום נמוך לשעה בדיוק לכן (וגם בגלל עוד כמה דברים...)
מקצועית לעומת זאת, עובדת מהר ולוקחת סכום גבוה לשעת עבודה, אבל זו שעה שמנוצלת היטב ומהר.
ככלל, לא מומלץ לעבוד לפי שעות, תני הצעת מחיר מסודרת, וכך תדעי כמה את מקבלת והלקוח יודע כמה הוא משלם בלי הפתעות. בתחילה אולי לא תמיד זה שווה, אך בהמשך, עם ההתמקצעות, זה שווה מאד!

• הוסף לסימניות
דוקא אני לא מתחילה.
בד"כ אני מאד מסתבכת עם הנושא של מחירים ובסוף אני לוקחת מחיר נמוך מידי ליחס השעות שעבדתי מתוך מחשבה שאולי אני עובדת באיטיות, אך לאחרונה אני רואה בפורום שהרבה כותבים שלקח להם המון שעות, אז רציתי לדעת אם לוקחים כסף גם על הנסיונות לפני התוצאה הסופית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mirif;308537:
פשוט מאד,
כנראה את מתחילה ומתחילה לוקחת סכום נמוך לשעה בדיוק לכן (וגם בגלל עוד כמה דברים...)
מקצועית לעומת זאת, עובדת מהר ולוקחת סכום גבוה לשעת עבודה, אבל זו שעה שמנוצלת היטב ומהר.
ככלל, לא מומלץ לעבוד לפי שעות, תני הצעת מחיר מסודרת, וכך תדעי כמה את מקבלת והלקוח יודע כמה הוא משלם בלי הפתעות. בתחילה אולי לא תמיד זה שווה, אך בהמשך, עם ההתמקצעות, זה שווה מאד!
זמן שהולך על חיפוש תמונות לא קשור למתחילה או מתקדמת. זה תלוי עד כמה התמונה או הנושא מסובכים/ מקוריים/מצויים/ זמינים וכו'.
אני לוקחת גם את הפרט הזה בהצעת מחיר. אם זה אמור להיות חיפוש מיגע, אני אקבע מחיר יותר גבוה, מקסימום, אם הופתעתי לטובה ולקח לי הרבה פחות זמן,הלקוח גם יופתע וישלם פחות. (ואני מדגישה, הרבה פחות זמן.כי אם מדובר במעט זמן אני לא אשנה באותה מידה שלא אקח על כמה דקות יותר משחשבתי תוספת מחיר.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;308561:
זמן שהולך על חיפוש תמונות לא קשור למתחילה או מתקדמת. זה תלוי עד כמה התמונה או הנושא מסובכים/ מקוריים/מצויים/ זמינים וכו'.
אני לוקחת גם את הפרט הזה בהצעת מחיר. אם זה אמור להיות חיפוש מיגע, אני אקבע מחיר יותר גבוה, מקסימום, אם הופתעתי לטובה ולקח לי הרבה פחות זמן,הלקוח גם יופתע וישלם פחות. (ואני מדגישה, הרבה פחות זמן.כי אם מדובר במעט זמן אני לא אשנה באותה מידה שלא אקח על כמה דקות יותר משחשבתי תוספת מחיר.)

מסכימה עם כל מילה.
וכך גם כתבתי למעלה - מחיר קבוע לעבודה אפשרי, אבל לחיפוש, כשאין מושג כמה זמן ייקח ומה מורכבות התמונות שתידרשנה בהחלט הגיוני לקחת לפי שעה. אם הלקוח לא רוצה לשלם שעת חיפוש, שיביא תמונות משלו.

• הוסף לסימניות
זה לא קורה רק למתחילים. הייתי אומרת שמבחינת הזמן מתחילים יכולים להתקשקש יותר על הביצוע עצמו. אבל בכל הקשור לעיצוב ולמוזה גם ותיקים יכולים להתברבר שעות עד שמחליטים על הסגנון וכו'. תלוי באישיות של המעצב ועד כמה הוא פרפקציוניסט או אחד שאין לו בעיה לחלטר העיקר להריץ עוד עבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה