בי"ג הן נשארו בסמינר- גדלו, נבנו, למדו ואז עברו...
אני למדתי בסמינר. כיום לימודי המסלול דורשים הרבה, ולימודי הקודש מעטים וברמה ממש נמוכה. גם מי שלא לומדת מקצוע האוירה הכללית לא נותנת הרבה כבוד לשיעורי הקודש כי העיקר זה התעודה. הרבה בנותש לא מחויבות בקודש (בנות מסלול מחשבים למשל) נעדרות המון מהשיעורים הללו.
מה גם שיש מדי הרבה דברים שכל כך חשוב לדבר עליהם ולא עושים את זה בסמינר.
סיימתי סמינר לפני כ10 שנים. זה לא המון, אני לא כל כך זקנה (עוד לא 30). כמה התקדמו מאז בסמינר?
דברו איתנו על להמנע מעבודה על מחשב וכמה אינטרנט זה נורא.
קצת קצת קצת על זה שיש פתרונות סינון.
הכללים להתנהלות נכונה מבחינה רוחנית במקומות עבודה- הרפרוף שעשו עליהם והניתוק שלהם מהמציאות לא הכינו אותנו בכלום לחיים. בכלום ממש. לא מדברת על הכנה מקצועית לתעסוקה. יחסי עובד מעביד, זכויות עובדים ועובדות בפרט (בהתחשב בזה שרבים מאותם סמינרים לא מקיימים את הזכויות הללו זה לא מפליא). הכנה לראיון עבודה. איך מנהלים משא ומתן על שכר.
לבנות שמורות יותר, מסמינרים מצוינים, איזה כלים כבר יכולים לעזור להם?
וואו המון. דוקא כי הן שמורות! לדבר על הנסיונות שבאמת קיימים במקומות עבודה. מכל הסוגים. לא רק מתכנתות, הי! למרות התחושה שכולן נהיות מתכנתות זה (עוד) לא נכון... לא לתת דף כללים או תקנון כי אנחנו לא בסמינר אלא את העקרונות. כמה שמירה על ייחוד וגדרים מצילה אותנו. מוגנות. ללמד בנות לפתוח לבד ספרים, השקפה, מחשבה מוסר והלכה. ובכלל עוד לימודי הלכה. בעיות בכשרות מטבחים במקומות עבודה, אילו *עוד* מורכבויות יש בעולם העבודה חוץ מייחוד ועבודה עם גברים. לחשוף אותן לתוכניות לימוד לחיי ההמשך.
המון בנות שמורות ממש ילכו לאקדמיה אבל כנשואות, או שנתיים אחרי סמינר. כלומר יש שלב שבו כבר כן יש בגרות להתמודד ולהחשף. זה לא מתאים לבת תמימה ושמורה בכיתה י"ב. אבל שנה של הכנה, חשיפה מדורגת, תמיכה וכלים לא יכולים לתת משהו? לדעתי הם יכולים. אם ככה זה רק חוסך זמן.
בסמינרים שאני מכירה מקבלים בי"ב בסיס ממש טוב לחיים,
בסמינרים שאני מכירה בכלל לא.
באופן כללי בסמינרים ליטאיים בי"ב אין בכלל הכנה לחיים. בנות בי"ב בסמינר ליטאי כיום לא קרובות ליציאה לחיים. הן מתנהלות כמעט כמו בנות בט', ואפילו רמת האחריות העצמית שדורשים מהן להפגין לא מרשימה.
הכללים בתיכון מתאימים לנערות. גם גישת החינוך המקובלת והרווחת.
ושנה שמוקדשת רק להתפתחות עצמית- זה היה אמור להיות משהו שנקפוץ עליו. האם באמת התפיסה הרווחת היא שהפיתוח העיקרי של אישה יהודיה הוא הגדלת כושר ההשתכרות שלה ובהקדם האפשרי?? האם פיתוח האישיות שלה הוא לא מטרה, ולא רק לצד הוצאת בגרויות ולימודי מקצוע?? היא לא נשמה יהודיה שצריכה מזון, ללמוד להתחבר בעצמה למקורות ולקב"ה??
אני לא מכירה את התוכנית הזו אבל רב הבנות במשפחה שלי כן עשו שנה בסמינרים אמריקאיים/גייטסהד. ראיתי את התהליך שהן עברו ושנה זה לא רק זמן. זה גם תלוי במיקוד שלה.
גיל הנישואים זה בדיחה עצובה. כל כך הרבה בנות לא יוצאות משנתיים סמינר עם מקצוע, שלא נדבר על המסלולים ששנה ג' ממש משמעותית בהם. אז לא עדיף שנה מכוונת משנתיים מריחת זמן וכל כך הרבה כסף?
הבעיה העצובה זה השם בשידוכים. נכון. זה בעיה קיימת. האם אפשר לפתור אותה? לא בטוחה.
אבל בואו נמשיך לא לשנות ולשפר כלום בחיים כי שם בשידוכים...