מקרה הדברה בירושלים - לא נשכח!!!!

• הוסף לסימניות
כמובן שכולנו לא שוכחות את חיים מיכאל ורפאל יצחק גרוס שיחיו בבריאות ובשמחה לאורך ימים טובים.
אני כולי מלאת רגשות לאמם היקרה והצדיקה ובמיוחד לאחר ששמעתי הקלטה מהערב שהתקיים השבוע בו דיברה לפני נשים רבות. (בהזדמנות זו, אם למישהו יש הקלטה של זה אשמח אם תעלו...)
בתקופת מחלתם רבים מאיתנו קיבלו על עצמם קבלות שונות, חשבתי שמאד ישמח את האמא הגיבורה והיקרה אם נפתח פה אשכול שבו כל אחת שקיבלה על עצמה משהו לזכות הילדים תכתוב מה קיבלה והדבר מאד ישמח את הוריהם.
מעבר לזה אני חושבת שהדבר ייתן חיזוק גדול לכולנו.

אז אתחיל ראשונה.....
אני התחלתי ללמוד 2 הלכות שבת כל יום עם אחת שפירסמה פה שהיא תשמח ללמוד עם מי שתשלח לה באישי הודעה.
אנו לומדות כל ערב, ועל הדרך הרווחתי חברה מקסימה, חמה וחכמה.
כמובן שאנו ממשיכות ללמוד למרות שילדי גרוס הבריאו ברוך ד' - צריך ישועות בהרבה תחומים..........

מי שפתוחה לכתוב את קבלתה מוזמנת.
ויהי רצון שנשמע ונתבשר מעתה והלאה רק בשורות טובות ישועות ונחמות לכלל ולפרט.

• הוסף לסימניות
אני קיבלתי משהו בנושאי צניעות ועדיין עומדת בזה, ב"ה

• הוסף לסימניות
אני מקבל על עצמי ברגע זה לא להשוויץ בקבלות שלי ע"ג הפורום ;ׂ)

• הוסף לסימניות
לפרסם זה להשוויץ?
מפרסמין עושי מצוה בגימטריא משויצין עושי מצוה?

• הוסף לסימניות
אני מקבלת על עצמי בלי נדר להקפיד על ברכת אשר יצר מתוך הכתוב

• הוסף לסימניות
קיבלתי על עצמי להקפיד על נושא מסוים בצניעות.

• הוסף לסימניות
אני אישית התפללתי על הילדים כל פעם שראיתי איזכור שלהם בעיתון, ואם כבר מתפללים עליהם - למה לא לומר בקול את כל השמות שיש בעיתון לרפואה שלימה?
כך שזו אמנם לא קבלה שקיבלתי על עצמי בעקבות המקרה, אבל בעקבות המקרה התרגלתי להתפלל על כל החולים שמפרסמים לרפואה שלמה.

י

• הוסף לסימניות
"ומדת התורה הוא שהיא כותבת ומפרסמ' עושה מצוה. ואם התורה עשתה כן צריכין אנו להלך אחר מדותיה של תורה שהן דרכי נועם."
(שו"ת הרשב"א חלק א תקפא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;1234548:
"ומדת התורה הוא שהיא כותבת ומפרסמ' עושה מצוה. ואם התורה עשתה כן צריכין אנו להלך אחר מדותיה של תורה שהן דרכי נועם."
(שו"ת הרשב"א חלק א תקפא)

שכוייח!

הבנתי מהציטטא הזו שיש לפרסם עושי מצווה, אדרבא. אבל לא מובן מכאן שאדם צריך לפרסם את מצוותיו שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארי בראון;1234559:
שכוייח!

הבנתי מהציטטא הזו שיש לפרסם עושי מצווה, אדרבא. אבל לא מובן מכאן שאדם צריך לפרסם את מצוותיו שלו.

הנה התשובה במלואה, שם ביקש אדם לפרסם את עצמו דווקא...:

שאלת ראובן היה לו בית סמוך להיכל בית הכנסת. ועכבו הצבור בידו מחמת שהיו מקומות ישיבה הקדש שבבית הכנסת. ובנה אותו בנין נאה ורצה לערב אותו עם בית הכנסת כדי להרחיב בית הכנסת. ועכבו הצבור בידו מחמת שהיו מקומות ישיבה שם שירדו ממעלתם. אבל הסכימו כלם שיעשה כל אותו בית היכל וכן עשה ובנאו /בנה אותו/ משלו. ובא ראובן המקדיש לכתוב על פתח ההיכל שמו למען הזכיר שמו על מה שהקדיש. ועכבו בידו קצת מן הצבור. הודיעני אם יכולין לעכב בידו מן הדין או לא.

תשובה איני רואה שיוכלו הצבור לעכב מן הדין ולא מן הראוי מכמה צדדין. כי המקדיש והבונה משלו לשמים מי מעכב על ידו מלהזכיר שמו בשלו. ובהקדשו אין אדם מעכב בשל חבירו ובנכסיו על חברו. ועוד דבכמה מקומות בקהילות הקדש שנוהגין כן. גם במקומנו הוא כתוב בכותל ההיכל /של בית הכנסת/. וזו מדת חכמים היא ומדת וותיקין כדי ליתן שכר לעשות מצוה. ומדת התורה הוא שהיא כותבת ומפרסמ' עושה מצוה. ואם התורה עשתה כן צריכין אנו להלך אחר מדותיה של תורה שהן דרכי נועם. הנה בהצלת יוסף שהצילו ראובן מיד אחיו כתב עליו הכתוב (בראשית ל"ז) וישמע ראובן ויצילהו מידם. וכן בבועז שויתר פת וחומץ הכתיבו הכתוב. וכן כמה גדולה מעשה הצדקה ועשיית המצות שכתבו הנביאים בספר הנבואה. וכן פרסמו עליו ז"ל מדה זו בפי' במדרש רות. אמר שם (רות ב') ויצבט לה קלי קלול בשתי אצבעותיו. אמר רבי יצחק בר מריון בא הכתוב ללמדך שאם יהיה אדם עושה מצוה יעשנה בלב שלם. שאלו היה יודע ראובן שהקב"ה מכתיב וישמע ראובן ויצילהו מידם בכתיפו היה מוליכו אל אביו. ואלו היה יודע אהרן שהקב"ה מכתיב עליו (שמות ד') והנה הוא יוצא לקראתך וראך ושמח בלבו בתופים ובמחולות היה יוצא לקראתו. ואלו היה יודע בועז שהקב"ה מכתיב עלו /עליו/ ויצבט לה קלי ותאכל ותשבע ותותר עגלות פטומות היה מאכילה. רבי כהן ורבי יהושע דסכנין בשם רבי לוי לשעבר היה אדם עושה מצוה והנביא היה כותבה. עכשו מי כותבה? אליהו כותבה ומלך משיח והקב"ה חותם על ידיהם. הדא הוא דכתיב (מלאכי ג') אז נדברו יראי ה' איש אל רעהו. ויקשב ה' וישמע ויכתב בספר הזכרון /צ"ל ספר זכרון/ לפניו ליראי ה' ולחושבי שמו. ובפ' יש נוחלין (דף קל"ג ב') אמרו ביוסי בן יועזר כשהקדיש עלית' דדינרי וכשמכר מרגלית למקדש בי"ג עליות דדנרי. ונתנו הגזברים שבעה והקדיש וששה /ששה/ הנותרים ועמדו שם וכתבו יוסי בן יועזר הקדיש אחת בנו הקדיש שש. מכאן אתה למד שהיו נוהגין לכתוב כן שמות המקדישין לשמים להיות להם לזכרון טוב על מצות ולפתוח דלת לעושה מצות.

אכן, עיין רמ"א יו"ד הל' צדקה רמ"ט יג:

הגה: ועל כל פנים לא יתפאר האדם בצדקה שנותן. ואם מתפאר, לא די שאינו מקבל שכר, אלא אפילו מענישין אותו עליה (סמ"ג מביאו ב"י סי' רמ"ז). ומ"מ מי שמקדיש דבר לצדקה, מותר לו שיכתוב שמו עליו שיהא לו לזכרון, וראוי לעשות כן (תשובת רשב"א סימן תקפ"ב /תקפ"א/).

הרי שלמד את דברי הרשב"א על דיני צדקה דווקא, בכל אופן שם דיבר על התפארות עצמו ולא על מעשה עצמי מפרסם ומחייב ככתיבה בפורום...

• הוסף לסימניות
אגב, החתימה שלך מאד מתאימה לפורום איש את רעהו ; )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארי בראון;1234575:
אגב, החתימה שלך מאד מתאימה לפורום איש את רעהו ; )

מה זאת אומרת?!
הבנת בתשובת הרשב"א אחרת?

• הוסף לסימניות
ממש לא, התכוונתי סתם לחילוקי הדיעות הרווחים בפורום הזה..

• הוסף לסימניות
שאני אבין, אני תמימה שחשבתי שכולם קיבלו על עצמם קבלות?
אני כנראה באמת תמימה.
חבל....

• הוסף לסימניות
אף פעם אין כולם.
בשום נושא.

ומישהו פה אמור לחלוק עם כולם את עבודת ה' האישית שלו ואת נימוקיה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חניק;1235832:
שאני אבין, אני תמימה שחשבתי שכולם קיבלו על עצמם קבלות?
אני כנראה באמת תמימה.
חבל....
הרבה מאד אנשים קיבלו קבלות
אבל גם הרבה מאד אנשים לא רוצים לפרסם את הקבלות שלהם...
זה דברים מאד אישיים לדעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1235855:
הרבה מאד אנשים קיבלו קבלות
אבל גם הרבה מאד אנשים לא רוצים לפרסם את הקבלות שלהם...
זה דברים מאד אישיים לדעתי.
ובנוסף- מה אכפת לגבי אחרים. נראה לי שהערבות ההדדית שלנו היא יותר בעבודה פנימית מול עצמנו מאשר בדיקת רוחב עם כולם מתעלים. (אבל זו הרגשה אישית, לא דעה נחרצת)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה