מקרה של חופשת מחלה בגלל מקום העבודה, על מי התשלום?

• הוסף לסימניות
שושיה, תנחומי... רפואה שלימה בקרוב!
אני מאד שמחה שאת עוזבת! זה ממש לא נשמע בגדר ההשתדלות!
מקוה שתמצאי משהו טוב יותר בקרוב ממש!

• הוסף לסימניות
העסקנים שלנו בקהילה עמלים למצוא משהו שפוי יותר, אם מקבוצה של 20 נשארנו רק 4....

• הוסף לסימניות
אני פשוט נחרדתי מלקרוא את מה שחווית ועדיין חווה במקום עבודתך, לא להאמין שבזמננו עדיין קיימים מקומות עבודה עם יחס משפיל, וללא תנאים מינימליים
מאחלת לך למצוא במהירות עבודה טובה יותר, עם הכנסה גבוהה יותר ותנאים נוחים יותר
ושיהיה לך רפואה שלמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מגה;1494724:
לא להאמין שבזמננו עדיין קיימים מקומות עבודה עם יחס משפיל, וללא תנאים מינימליים

לא יאומן איזה אנשים יש בעולם...
יצר השתלטנות מעביר אותם על דעתם....
הם שוכחים מזה להיות 'בן אדם' :(

• הוסף לסימניות
דבר ראשון רפואה שלמה והחלמה מהירה!
דבר שני-אולי שווה לך ללכת לרופאת משפחה טובה ומומלצת לשבת איתה ולהסביר לה מה עבר עלייך לבקש מעכשיו להיות תחת מעקב שלה-ושהיא תעבור על העבר הרפואי שלך-אולי היא תוכל לערוך סקירה קצרה וכך ליצור הוכחה שזה כן קשור לעבודה? בכל אופן זה כדאי להיותבמעקב אצל רופא אחד...
וכן תבקשי מהעו"ד שהוא יתקשר לבקש את החוזה מהמשרד ולא את-בדרך כלל באורך פלא הכל מופיע מיד...

המון הצלחה! בשורות טובות!

• הוסף לסימניות
שושיה, אני מזועזעת לחלוטין!!!!
לא מאמינה שקיים דבר כזה במציאות......
חשבתי אולי רק בספרים, או אצל הישמעלים........
פחד פחדים!!!!!!!!
חבל על הבריאות שלך! תברחי משם מיד!!!!
הצצתי על התיק עבודות שלך, את מוכשרת מאד!!! תעבדי מהבית, פרטי!!!​

ובמשפט אחד- "אם אין יראת אלוקים... והרגוני" כפשוטו ממש!!!!​

מאחלת לך רפואה שלמה ושתצאי משעבוד בקרוב ממש!!!!!!!!!!!!!!​

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1494595:
כבר פניתי לעו"ד הוא אומר שצריכים להביא ראיות, מבחינה רפואית, כל מקרה מתייחס לרופא אחר, כך שרופא שלא יודע את כל ההיסטוריה הרפואית שלי בשנה זו, לא יכול לומר שהמקרה הזה הוא בגלל העבודה.
מאחת שראתה רופא פעם ב... אני כל היום היום בקופ"ח ורצה מרופא מומחה אחד לשני, לבדיקות רגילות, ולקשות יותר, עורכת בדיקות דם פעם בשבוע, כל פעם משהו אחר...
אם אני אאגד את כל הרופאים שביקרתי אצלם בשנה האחרונה אפילו בשבוע האחרון, כולל סיכומי אישפוזים, כולם יראו שמשהו פה צועק.
כל עוד זה לא קורה, אני לא יכולה לפנות לעו"ד ולהצביע ברגליי. אין ראיות מוצקות.
לצערי.

יש מושג בתביעות של חוות דעת משנית - זה עולה כסף, אבל יתכן ששווה לך, מביאים לרופא מומחה את כל המידע הרפואי והוא כותב חוות דעת, שבמקרה שלך יכולה להצביע על כך שהבעיות הרפואיות נגרמו לך כתוצאה מהעבודה

• הוסף לסימניות
המעסיק חייב לתת לך העתק של החוזה !!! (אם זה מקום עבודה חילוני)

חוק הודעה לעובד (תנאי העבודה), התשס"ב – 2002 אוגוסט 2002 ביום 21.3.02 פורסם חוק הודעה לעובד (תנאי העבודה), לפיו חלה חובה על המעביד למסור לעובד מידע בכתב בדבר תנאי עבודתו. להלן פירוט עיקרי החוק: א. המעביד ימסור לעובד, תוך שלושים ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו, הודעה בכתב שבה יפרט את תנאי העבודה העיקריים של העובד. ב. תוכן ההודעה תכלול את הפרטים הבאים: 1. זהות המעביד והעובד; 2. תאריך תחילת העבודה, ואם החוזה הוא לתקופה קצובה – תקופת העבודה. היה חוזה העבודה לתקופה שאינה קצובה, יציין זאת המעביד; 3. תיאור עיקרי התפקיד; 4. ציון שמו או תוארו של ממונה ישיר על העובד; 5. סך כל התשלומים המשתלמים לעובד כשכר עבודה ומועדי תשלום השכר, ואולם אם נקבע שכר עבודתו על פי דירוג, מכוח הסכם קיבוצי או לפיו – דירוג העובד ודרגתו; 6. אורכו של יום העבודה הרגיל, או שבוע העבודה הרגיל של העובד, לפי העניין; 7. יום המנוחה השבועי של העובד; 8. סוגי תשלומים של המעביד ושל העובד בעבור תנאים סוציאלים של העובד, וכן פירוט הגופים שאליהם המעביד מעביר בפועל את התשלומים האמורים, ואולם אם התחיל מעביד להעביר בפועל את התשלומים לאחר מסירת ההודעה, ימסור על כך הודעה נפרדת לעובד; 9. לגבי מעביד שהוא או שארגון מעבידים שהוא חבר בו, צד להסכם קיבוצי, המסדיר את תנאי העבודה של העובד שם ארגון העובדים שהוא צד לאותו הסכם והמען לפניה אליו. בנוסח ההודעה יצויין, כי אין באמור בהודעה כדי לגרוע מכל זכות המוקנית לעובד מכוח כל דין, צו הרחבה, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה. ג. נקבע, כי במקרה שחל שינוי בתנאי העבודה של העובד כפי שפורטו בתוכן ההודעה כאמור בסעיף ב' לעיל, ימסור המעביד לעובד הודעה על כך תוך 30 ימים מהיום שנודע לו על השינוי; למעט שינויים אלה: 1. שינוי הנובע משינוי בדין; 2. עדכון מכוח הדין או מכוח הסכם של תשלומים שהוא חייב לגביהם בהודעה לפי האמור בסעיף 5 לעיל; 3. שינוי המופיע בתלוש השכר של העובד (פירוט שכר העבודה והסכומים שנוכו מהשכר שחובה למסור לעובד על פי סעיף 24 לחוק הגנת השכר). ד. נקבע, כי חובות המעביד לפי חוק זה, לגבי עובד שהתחיל את עבודתו אצלו לפני תחילתו של חוק זה, יחולו עליו בשינויים אלה: 1. תחול החובה לתת הודעה לעובד, מהיום שהעובד דרש זאת בכתב. 2. תחול החובה למסור לעובד הודעה בדבר שינוי בתנאי העסקה, כאמור בסעיף ג לעיל. אולם, לגבי עובד שלא דרש מהמעביד הודעה כאמור בס"ק 1 לעיל, החובה תחול במקרה שחל שינוי בפרט מהפרטים המנויים בסעיף ב' לעיל. ה. מעביד שמפר את חובתו לפי סעיפים א, ג או ד, המפורטים לעיל דינו קנס לפי סעיף 61(א)(1) לחוק העונשין. ו. נקבע, כי הוראות חוק זה באות להוסיף על זכותו של עובד לקבלת מידע מכוח דין, צו הרחבה, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה. ז. נקבע, כי הוראות החוק לא יחולו לגבי עובד שתקופת עבודתו אינה עולה של שלושים ימים. ח. נקבע, כי תחילתו של חוק זה הוא ביום 21.6.02 (3 חודשים ממועד פרסומו). ט. נקבע, כי ההוראה בדבר הקנס כאמור בסעיף ה' לעיל תחול ביום 21.9.02.

• הוסף לסימניות
חהחהחה אולי אשלח להם קישור של האשכול, נתאר לכם תמונת מצב אחת, מנהלת הצוות שלי קטנה ממני ב-5 שנים, הכל טוב ויפה הענין הוא שהיא חולת שליטה ברמה הזויה...
יום אחד, (אחרי שחתמנו בתחילת עבודתנו שהמשמרת שלנו מתחילה או ב-8:00 עד 14:00 או ב-14:00 ומסתיימת ב-19:00, קוראים לנו לבוא ל"תדריך יומי מ-7:30 או 1:30...) בשעה 19:00 מנהלת הצוות שלי אומרת לי שיש לי כמה חזרות ללקוחות שאני חייבת לעשות הרגע, אני פותחת את התיקיה שלי ולא רואה כלום, אמרתי לה שהיא מדמינת, אבל אין לי שום חזרה.
היא אמרה לי שיש אצלה במחשב, שאלתי אותה "אם זה במחשב שלך ולא שלי אז מיועד אלייך, לא?" אז היא אמרה לי שהיא החליטה שאני אעשה את זה עכשיו.
התנגדתי, היה לי יום מאוד קשה מבחינת הלקוחות ומבחינתה ומה שרציתי עכשיו זה פשוט לעוף הביתה, גם ככה יש לי עוד חצי שעת הליכה הביתה...
היא אמרה לי שאני עכשיו אעשה את זה, התברר שאלו חזרות שהיתה היא צריכה לעשות, דרשתי ממנה שתשלח לי עכשיו כי אני לא מתכוונת לבזבז דקה נוספת בהמתנה, היא אמרה לי שאני צריכה סבלנות, אמרתי לה שבסוף יום כבר אין לי ועכשיו זה הזמן האישי שלי שאני מבזבזת בעבודה.
תוך כדי, אני מפריחה משפטים ממורמרים על גורלי בעבודה שכזו, התקשרתי לבעלי בוכה שעלי להשאר עוד בעבודה ולא אספיק לראות את הילדים היום והוא נשאר על הקו. פתאום אני שומעת אותה מעלי, היא פרצה בצווחות היא שאגה עלי וקללה אותי ודברה בצורה מאוד משפילה, תוך כדי שהיא חושפת פרטים אישיים שלי גם בנושאי העבודה וגם דברים שנאלצתי לשתף אותה...
התחלתי לצרוח עליה חזרה שהיא מתחצפת לאישה בוגרת ממנה וזה שהיא מנהלת הצוות שלי לא אומר שהיא יותר ממני....
בקיצור היא התחילה לצעוק עלי שאני מתנהגת כמו כלבה....

בעלי שמע את השיחה והיה פשוט מזועזע, עד אז הוא היה בטוח שאי סתם מתפנקת ו"מנפחת" בלי פרופורציות.
הוא התקשר אליה (מה שהוא אף פעם לא מעז לעשות) וצעק עליה.
בסוף קראו לי לשיחת שימוע...
ז"א שאני לא מענינת אותם, איך שאני מרגישה, איך שמתייחסים אלי, רק מה שהמנהלת שלי מרגישה, כ"כ חרה לי שכל הזמן היו לצידה...
אמרתי למנהלת הצוות שלי, שאם היא דורשת ממני לכבד אותה, שתבין שזכותי לא לקחת אחריות, כי אם אני משחקת את תפקיד הקטנה, היא זו שתאלץ לשחק את תפקיד הגדולה והאחראית.
היא פשוט לא ידעה מה לומר...

• הוסף לסימניות
בס"ד

עצם העלאה של הדברים על הכתב עזרה לי מאוד בנושא מסוים
תודה רבה על השיתוף
(ולא, אין לי קשר לבוסים שם....)
ענין אישי...
עצוב שיש כאלה דברים ,

יש לך עצות למי שחווה דברים דומים?
האם יש עובדים שהיחס כלפיהם טוב יותר?
האם הפתרון היחידי במקרה כזה הוא עזיבה?
אשמח אם תוכלו לענות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א צענטער;1495137:
בס"ד

עצם העלאה של הדברים על הכתב עזרה לי מאוד בנושא מסוים
תודה רבה על השיתוף
(ולא, אין לי קשר לבוסים שם....)
ענין אישי...
עצוב שיש כאלה דברים ,

יש לך עצות למי שחווה דברים דומים?
האם יש עובדים שהיחס כלפיהם טוב יותר?
האם הפתרון היחידי במקרה כזה הוא עזיבה?
אשמח אם תוכלו לענות

היחס הכללי הוא כזה, התחלופה שם גבוהה ברמה הזויה, מתוך 70 נציגים בתחילת חודש נשארים 20 בסופו, הם מגיסים כל יום עובדים חדשים, אני תמהה מה יקרה שיגמרו כל הפתאים בצפון האם המוקד ייסגר:rolleyes:
יש שתי נשים שהן לפני לידה שמתייחסים אליהן כמו לנסיכות, אם למשל הן צריכות ללכת לשרותים, ההפסקה היא לא ע"ח מה שכן קורה לכולנו, אסור לנו כמובן לאכול ולשתות בעמדות, להן מותר, כשבא להן לעשן, הן יוצאות וזה לא משנה מה המצב עכשיו, יוצאים לקנות להן כל מיני דברים ש"מתחשקים" לה וכו'.

אין לי עצות לתת, אני עדיין בבוץ, אולי כשאצא ממנו ואתאושש (מישהי מקבוצת "החרדיות" שהתפטרה אחרי 3 ח', אומרת שהיא חייבת לקחת כדורים פסיכיאטרים וללכת לפסיכולוג...)

לא נדבר ע"ז שבתחילה היינו סופגות מכות, כן ממש מאחד המנהלים, כשעצבנו אותו הוא היה נותן מכות מאחורה, כשהעירו לו שאסור לו לגעת בנו, הוא היכה אותנו עם דפדפת...:(
התלוננו והוא פוטר.
ו-כן הפיתרון היחידי לדעתי הוא עזיבה.
וסתם ככה, מה שאני חושבת מהנסיון שלי ומהנסיון של עוד כמה כמוני, שלא כדאי לאף אחד\אחת לעבוד במשווק של חברת סלולר!!!
המון נפלו, כי החברה עצמה מציעה הטבות לעובדיה, אבל אני לא עובדת שלה, אז אני פשוט לא מקבלת מה שאני אמורה לקבל.
גם המינימלי ביותר-יחס.
שלא לדבר ע"כ שהיה אצלנו שרותים אחד ל-70 איש שנוקו בערב כמות הדלקות שהלכה שם, זה היה טרוף, התחננו שיעשו שרותים נוסף, הם טוענים שהשרותים הנוסף הוא ל"חרדיות" נו ברור, שרותים לגברים ושרותים לנשים, למרות שזה לא חוקי שרותים אחד על כמות גדולה כ"כ של עובדים...
ועוד...

• הוסף לסימניות
לפי החוק לכל עיריה יש חובה להחזיק מוקד שי"ל- שירות יעוץ לאזרח , שם יש אנשי מקצוע בתחום של חוקי עבודה אפשר להתקשר ולברר את כל החוקים הם מאד מקצוענים! ,וזה ללא תשלום!
אני חושבת שאפשר גם להגיש דרכם תביעה, לא יודעת אם זה גם בחינם או לא
בכל מקרה את לא חייבת להזדהות בשמך אם יש לך חשש מהמעסיק

• הוסף לסימניות
בא לי להקיא!

• הוסף לסימניות
לא הייתי מעלה בדעתי שיש כאלה מקומות עבודה הזויים.
נשמע כמו תאור שלקוח היישר מרוסיה הסובייטית.
שושיה, איך החזקת שם מעמד שנה שלמה?

מאחלת לך למצוא עבודה שמכבדת אותך כאדם, כאישה, עבודה שתקבלי בה יחס ראוי ואנושי, בתנאי עבודה טובים. אני בטוחה שיש מקום כזה.
מגיע לך לפרנס את משפחתך בתנאים אנושיים.
את עושה מאמץ כל כך גדול לפרנס, הרי זה כל כך לא פשוט לאישה ואם לצאת לעבוד מחוץ לבית. תבקשי מבורא עולם פרנסה מכבדת, בשכר טוב ותנאים הולמים, והוא בוודאי יעזור שימצא עבורך המקום הטוב ביותר!

• הוסף לסימניות
אם יש לך עדויות על יחס משפיל ומזעזע כזה, אתן יכולות אולי להתאגד כמה נשים שעבדו במקום ולתבוע אותן יחד.
לא יתכן שמקום כזה ימשיך להרוויח ע"ח כל אלו שלא מצאו עבודה וזקוקים לה נואשות.
אני הייתי עושה להם בלאגן גדול - מערבת אנשי ציבור, חברי כנסת וכו' ולא שותקת להם.
וכן - יש לי ניסיון עם מקום עבודה שנתן תנאים מדהימים ויחס משפיל...

• הוסף לסימניות
אם חשבתי שבעברי עבדתי במקום ההזוי ביותר, אני רואה שיש מקומות הזויים יותר!!!
מזעזע!!
מקוה שתצליחי לתבוע אותם.....

• הוסף לסימניות
תקליטי אותם שהם מדברים בצורה לא יפה, וכן כשהיא מתקשרת אליך להגיד שאת חייבת לבוא לעבודה ועם זה תלכי לתבוע אותם, אחרי כאלו שיחות יהיה יותר קל להאמין.
וכן תצלמי מקומות בעבודה שיראו את התנאים הגרועים, וכך הדרך סלולה יותר.
חוץ מזה שאתם יכולים להתקשר למשרד התמ"ת והם באים לבדוק את המקום בפועל ולתשאל עובדים.
העובד תמיד צוק זה החוק חובת המעביד להביא ראיות לא חובת העובד, אבל אז יטפלו במקום העבודה ואתם לא תרוויחו כלום, מה שבתביעה אתם יכולים לתבוע כספית.

• הוסף לסימניות
תתפטרי עכשיו, תשלמי איזה קנס שאת צריכה, זה עדיף מלשלם לפסיכולוג ולשלם את כל הנזקים הבריאותיים....
ובינינו - עם עו"ד טוב יש לך סיכוי לתיק כבד פה, ואם כמות העובדים מספיקה יתכן שאפילו תביעה ייצוגית.

• הוסף לסימניות
אוהו...
כמו שאמרתי, אני עובדת מעל שנה והחוק קובע שעלי להודיע חודש טרם עזיבתי, אז זה יקח עוד חודש.
למי שיש פייסבוק יוכל לראות שאחת הנציגות אצלינו העלתה תאור מצב מה שקורה אצלנו כולל שמות ופרטים...
חוץ מזה היא הגישה תביעה לתלונות הציבור על הנעשה...
ניסיתי להקליט, אבל הרעש המטורף שם מקשה לשמוע שיחות אינדיבדואליות, ואתמול, אחרי השיחה שהמנהלת שלי הכריחה אותי לבוא לעבודה, למרות שאני לא מרגישה טוב, הצטערתי שלא הקלטתי, כי היה ברור לי שאני רק מתקשרת לעדכן ודי....

• הוסף לסימניות
אולי את יכולה לגרום לזה שיפטרו אותך?
אם לא תבואי עכשיו עד שתתאוששי, מה יעשו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה