דרוש מידע מרגיש לי שאנחנו, תושבי רמות בירושלים, בעונש. הכל קשה יותר והכל יקר מכולם. למה?

מצב
הנושא נעול.
סולם הערכים עדיין במקום הנכון.
מי אמר מה סולם הערכים הנכון?
אצלי להצליח לפרנס בכבוד ולעבוד בעבודה שאני אוהבת אלו הערכים הנכונים,
ומכיון שכך אני לא הולכת לעבוד במעון.,

אנסה להסביר בסבלנות

ספוילר קצר: המדינה רוצה.

אם אישה לא תעבוד היא תקבל במרבית המקרים:
קודם כל חצי שנה אבטלה אם הפסיקה עבודה.
אח״כ
הבטחת הכנסה
סיוע בשכר דירה
הנחות בארנונה
תלושי מזון של דרעי
והיד כמובן עוד נטויה.

לא לחינם המדינה באמצעות משרד העבודה, ממש מעודדת הורים לעבוד,
דרך דרגות במעונות ועוד.
אויש נו באמת....

יוקר המחיה היום כ"כ יקר שזה אפילו לא מתחיל להספיק.
וגם מה זה אבטלה של חצי שנה? מה קורה אח"כ?

המדינה רוצה.​
אם אין נשים שמתאימות ו/או רוצות לעבוד כמטפלות, איך המדינה יכולה לעזור?

(אני חושבת שהרבה נשים מזדהות עם המצוקה שאת מתארת, אבל הציפיה שמישהו למעלה יפתור את הבעיה לא נשמעת סבירה)

אם אין נשים שמתאימות ו/או רוצות לעבוד כמטפלות, איך המדינה יכולה לעזור?

(אני חושבת שהרבה נשים מזדהות עם המצוקה שאת מתארת, אבל הציפיה שמישהו למעלה יפתור את הבעיה לא נשמעת סבירה)
יש דברים שהמדינה יכולה לעזור בהם, יש שמתאימות רק התנאים לא מספיק מפתים אותן
(כמו למשל שהרבה מתלוננות שהשכר של המשפחתוניות כמעט לא התעדכן בשנים האחרונות, בטח לא ביחס ליוקר המחיה המאמיר, אני בטוחה שלמשל עוד כמה מאות לילד (ושיהיה על המדינה לא על ההורים..) יגרום ליותר משפחתוניות ויעזור מאד.. ואז גם יהיו לנו יותר מסגרות מפוקחות יחסית.. אבל מה הסכוי שזה יקרה..)

אויש נו באמת....

יוקר המחיה היום כ"כ יקר שזה אפילו לא מתחיל להספיק.
וגם מה זה אבטלה של חצי שנה? מה קורה אח"כ?
לא הייתי מספיק ספציפית.

נניח אישה מרוויחה 7000.
יש לה 2 ילדים אצל מטפלות שעולות לה 4500 שח.
היא יכולה לא לעבוד, לחסוך את ה4500 שח
ולקבל סיוע בשכ״ד, הנחה בארנונה, הבטחת הכנסה ועוד.
זה כבר יוצא לה מעל המשכורת שהיא הייתה אמורה להרוויח, האם תצא לעבוד במקרה כזה? למה לה?

אין שום קשר ליוקר המחיה, ערבבת פה כמה דברים.
זאת מציאות של המון נשים תתחילי לברר מסביב ותגלי עולם שלם של נשים שפשוט לא רווחי להן לצאת לשוק העבודה במצב כזה.

נערך לאחרונה ב:
לדוגמא, אני מחפשת כבר שלושה חודשים מטפלת ואין בנמצא.
המחירים מתחילים מ1800 שח ומעלה לילד.
יש עומס מטורף ואין מטפלות כאילו זה מקצוע בזוי בשביל המקום (או סיבה אחרת).
התקבלנו למעון של התמ"ת בשנה שעברה ושבוע לפני, אמרו שביטלו שתי קבוצות כי אחת המטפלות התפטרה במפתיע.
נשארתי עם שני ילדים תקועים בבית.
מצאתי משפחתון פרטי שגם שם המטפלת יצאה לחל"ד (ידעתי מראש אבל לא הייתה לי ברירה)

כעת כבר כמה חודשים מאלתרת מיום ליום. ממש ככה,
המטפלות המעטות הפנויות הן או עד 1:30 (אנחנו עובדים עד 4) או לא לגיל של ילדי.

ולמה אני אומרת שזה רק ברמות? כי יש לי חברות בבית שמש, קרית ספר רמת שלמה או אפילו מקומות אחרים בעיר,
שאין את הבעיה הזו,
יש מטפלות כמעט בכל בניין והמחירים הרבה יותר נמוכים.
למה זה רק ברמות ככה. אשמח לכל מידע על הדרך.

(זה מעבר לעובדה שהכל יקר כאן. הארנונה פי 4 מבית שמש למשל, באמת אם לא היו לנו ילדים יותר גדולים היינו שוקלים מעבר)
בלת"ק
למה שלא תהיי את מטפלת?
זה גם יכול לעזור עם הארנונה...

המצוקה של ילדי 0-3 כבר מדוברת שנים והחריפה מאד במגזר הכללי
שם נשים היו יכולות לשלם את כל המשכורת שלהן למטפלת או למעון פרטי, אבל המשיכו לצאת לעבוד כי זה היה זמני, ורצו להשאר בתחום התעסוקה, מה שאצלינו שונה כי לרוב הציבור יש תקופה די ממושכת ילדים בגילאים הללו.
כעת המצוקה החריפה נכנסה אלינו, אינני רואה שום התכנות מצד הממשלה אחרי שלא נתנה פתרון לכלל הציבור עד כה לתת אותו פתאום כעת כי הצטרפה אוכלוסייה נוספת למעגל המצוקה.
(למי שעקב חינוך חינם לילדי 0-3 היה אחד הדברים המדוברים בבחירות האחרונות שמאד היה חשוב להורים מהמגזר הכללי.)

אין טעם לחכות שהבעיה תפתר, לכל אחד מומלץ לחפש פתרונות אישיים רלוונטים
מסגרת קצרה יותר ובעל /בת ששומר , עבודות ערב
קשוח מאד, אכן החיים נהיו קשוחים, מוטב להסתכל למציאות בעיניים ולחשוב איך ניתן יהיה להסתדר איתה.

פשוט אין להן הכשרה אחרת.
ממש ממש ממש לא!!!
אני מטפלת
ומכירה עוד מאות!!! מטפלות
באמת נראה לך שכולנו בעלות מנת משכל נמוכה במיוחד???
אז יש לך טעות חמורה
אני מנהלת משפחתון כי יש לי ערכים!!
ואני לא מביאה ילדים לעולם כדי שיהיו אצל מטפלות חלק נכבד מהיום
אני רוצה לגדל את הילדים שלי
להיות איתם
לחוות יחד איתם את הגדילה שלהם ולא לשמוע מהמטפלת שהילד שלי מתהפך/ זוחל/ הוציא שן
וזו הדרך שלי לעשות את זה ויחד עם זאת לפרנס.
הגיע הזמן שתעריכו את המטפלות של הילדים שלכן שעושות עבודת קודש!!!
ונותנות לילדים שלכן את כל כולן!!!

ממש חישוב לא נכון
אם כל המנהלת חשבונות וכו' היו יודעות כמה בעלת משפחתון מקבלת
הם היו רצות....
הם עוברות את ה12 א' לחודש על 5 ילדים
ולא נדבר על מי ששמה את הילד שלה שם שחוסכת ...
אלא מה זה לא הייטק זה לא סטייל
אחד התחלואות החברתיות של הציבור שלנו!
לא חישבת את כל ההוצאות
ואם בא לך לדעת- על הילד שלי אני מקבלת פחות כסף, כך שאני לא מרוויחה מזה כלום (כלכלית, בדברים אחרים אני מרוויחה המון!!)
וקחו בחשבון שמתחילת שנה לא קיבלנו משכורת!!!

פשוט אין להן הכשרה אחרת.
למה החלטת שחוסר הכשרה במקצוע כלשהוא הוא כתוצאה ממנת משכל נמוכה?
נראה לי שזה עניין טכני, סגנון הנשים הזה בד"כ לא לומדות מקצוע, בגלל אורח החיים והשקפה ולא משום מנת משכל נמוכה.
מכירה הרבה נשים מהמגזר הנ"ל, והן פקחיות ושנונות, ועדיין הן חסרות הכשרה.

(רק לי מרגיש שלאורך האשכול, כולם מעליבים ונעלבים?)

למה החלטת שחוסר הכשרה במקצוע כלשהוא הוא כתוצאה ממנת משכל נמוכה?
נראה לי שזה עניין טכני, סגנון הנשים הזה בד"כ לא לומדות מקצוע, בגלל אורח החיים והשקפה ולא משום מנת משכל נמוכה.
מכירה הרבה נשים מהמגזר הנ"ל, והן פקחיות ושנונות, ועדיין הן חסרות הכשרה.

(רק לי מרגיש שלאורך האשכול, כולם מעליבים ונעלבים?)
זו לא הסיבה למה אני לפחות- ועוד רבות כמוני, עובדות במשפחתון
העניין הוא האידיאל
וכנראה ש"סגנון הנשים הזה" אורח החיים וההשקפה שלהן פשוט יותר נכון
יותר בריא
תחשבי על זה לעומק ותביני
אני קודם כל אמא. מגדלת את הילדים שלי
אחר כך- אני עובדת
העולם שלנו כיום הגיע למצב שמקדש את העבודה והקריירה
וזו טעות איומה
אישה היא קודם כל אישה לבעלה ואמא לילדיה
אחר כך כל השאר

בשום מדינה המדינה לא דואגת למטפלות,
לא משנה שגם פה כשיש מעונות יש כ"כ הרבה תלונות,
חלאס לסמוך על המדינה בכל כך הרבה דברים.
וואו חבל ככ לפזר דברים כאלו מבלי לדעת.

כמעט כל מדינות אירופה (!) מסבסדות מעונות ומטפלות. בגרמניה וצרפת המדינה מסבסדת כמעט לגמרי חינוך לגיל הרך! בין אם זה מטפלות פרטיות שמקבלות בעצמן את המימון מהמדינה ובין אם זה מעונות רשמיים.
בגרמניה מסובסד מגיל שנה וחלק מההורים משלמים תשלום סמלי ממש (היו לי בני משפחה בשליחות שם)

בכל סקנדינביה - שבדיה, נורווגיה, דנמרק, פינלנד וכו חינוך חינם מסובסד 100 אחוז מגיל לידה על ידי המדינה! לאיפה שההורה רוצה לשלוח כולל מטפלות ׳פרטיות׳ ואין מישהו שאינו מסודר שם.

במקום לבדוק, אנשים מפזרים הודעות על בסיס מה שהם משערים ועוד מקבלים על זה לייקים (עיני אינה צרה בלייקים אבל זה מעניין בכל זאת)

אולי התשובה נעוצה באשכולות סמוכים,
בפרט בעונה זו שלפני פורים,
וזה חוסר הכרת הטוב למטפלות, וגם חוסר הגמישות למטפלות בכל מה שקשור לתאריכים יהודיים שלא מוזכרים בתקנות של מדינת ישראל (כגון שושן פורים או ל"ג בעומר וכדו').

וואו חבל ככ לפזר דברים כאלו מבלי לדעת.

כמעט כל מדינות אירופה (!) מסבסדות מעונות ומטפלות. בגרמניה וצרפת המדינה מסבסדת כמעט לגמרי חינוך לגיל הרך! בין אם זה מטפלות פרטיות שמקבלות בעצמן את המימון מהמדינה ובין אם זה מעונות רשמיים.
בגרמניה מסובסד מגיל שנה וחלק מההורים משלמים תשלום סמלי ממש (היו לי בני משפחה בשליחות שם)

בכל סקנדינביה - שבדיה, נורווגיה, דנמרק, פינלנד וכו חינוך חינם מסובסד 100 אחוז מגיל לידה על ידי המדינה! לאיפה שההורה רוצה לשלוח כולל מטפלות ׳פרטיות׳ ואין מישהו שאינו מסודר שם.

במקום לבדוק, אנשים מפזרים הודעות על בסיס מה שהם משערים ועוד מקבלים על זה לייקים (עיני אינה צרה בלייקים אבל זה מעניין בכל זאת)
ועדיין, ברוב מדינות אירופה חסר מטפלות לגיל הרך בדיוק כמו שחסר מורות, אחיות ורופאים!
אין שום קשר בין חינוך חינם מגיל 0 לבין כמות מטפלות זמינות!!!! בגרמניה למשל יש מצוקה ממש חמורה. (את מביאה הוכחה ממעון יהודי בברלין? את מבינה שזה לא מייצג שום דבר אמיתי על המצב במדינה?)
גילוי נאות: אני גרה באירופה באחת המדינות שיש חינוך חינם מגיל 0, אם רוצים לשלוח ילד למעון פה צריך לרשום אותו לפני הלידה ולהתפלל לנס. וזה אצל היהודים, מעון לא יהודי יש רשימת המתנה של שנתיים.
מה בכל זאת ההבדל המשמעותי:
1. חופשת לידה ארוכה, אין לחץ וכמעט אף אחת פה לא שולחת למעון פחות מגיל שנה.
2. יוקר מחיה שמאפשר לחיות על משכורת אחת, הרבה נשים לא עובדות עד שהילד בן 2 -3.
3. עוזרת /מטפלת פרטית שבאה אלייך הביתה עולה 7-8 יורו מה שמאפשר לכל אישה לקחת מטפלת פרטית.

ממש ממש ממש לא!!!
אני מטפלת
ומכירה עוד מאות!!! מטפלות
אז יש לך טעות חמורה
אני מנהלת משפחתון כי יש לי ערכים!!
ואני לא מביאה ילדים לעולם כדי שיהיו אצל מטפלות חלק נכבד מהיום
אני רוצה לגדל את הילדים שלי
להיות איתם
לחוות יחד איתם את הגדילה שלהם ולא לשמוע מהמטפלת שהילד שלי מתהפך/ זוחל/ הוציא שן
וזו הדרך שלי לעשות את זה ויחד עם זאת לפרנס.
הגיע הזמן שתעריכו את המטפלות של הילדים שלכן שעושות עבודת קודש!!!
ונותנות לילדים שלכן את כל כולן!!!
כתבתי משהו על מנת משכל?
כתבתי שלמגזר הירושלמי (סגנון מאה שערים) אין הכשרה מקצועית אחרת.

אין שום קשר לרמת משכל.

יכולה להיות אישה סופר חכמה שלמדה במוסדות שאין בהם תעודות מקצועיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה