- הוסף לסימניות
מי אמר מה סולם הערכים הנכון?סולם הערכים עדיין במקום הנכון.
אצלי להצליח לפרנס בכבוד ולעבוד בעבודה שאני אוהבת אלו הערכים הנכונים,
ומכיון שכך אני לא הולכת לעבוד במעון.,
מי אמר מה סולם הערכים הנכון?סולם הערכים עדיין במקום הנכון.
אויש נו באמת....אנסה להסביר בסבלנות
ספוילר קצר: המדינה רוצה.
אם אישה לא תעבוד היא תקבל במרבית המקרים:
קודם כל חצי שנה אבטלה אם הפסיקה עבודה.
אח״כ
הבטחת הכנסה
סיוע בשכר דירה
הנחות בארנונה
תלושי מזון של דרעי
והיד כמובן עוד נטויה.
לא לחינם המדינה באמצעות משרד העבודה, ממש מעודדת הורים לעבוד,
דרך דרגות במעונות ועוד.
אם אין נשים שמתאימות ו/או רוצות לעבוד כמטפלות, איך המדינה יכולה לעזור?המדינה רוצה.
יש דברים שהמדינה יכולה לעזור בהם, יש שמתאימות רק התנאים לא מספיק מפתים אותןאם אין נשים שמתאימות ו/או רוצות לעבוד כמטפלות, איך המדינה יכולה לעזור?
(אני חושבת שהרבה נשים מזדהות עם המצוקה שאת מתארת, אבל הציפיה שמישהו למעלה יפתור את הבעיה לא נשמעת סבירה)
לא הייתי מספיק ספציפית.אויש נו באמת....
יוקר המחיה היום כ"כ יקר שזה אפילו לא מתחיל להספיק.
וגם מה זה אבטלה של חצי שנה? מה קורה אח"כ?
בלת"קלדוגמא, אני מחפשת כבר שלושה חודשים מטפלת ואין בנמצא.
המחירים מתחילים מ1800 שח ומעלה לילד.
יש עומס מטורף ואין מטפלות כאילו זה מקצוע בזוי בשביל המקום (או סיבה אחרת).
התקבלנו למעון של התמ"ת בשנה שעברה ושבוע לפני, אמרו שביטלו שתי קבוצות כי אחת המטפלות התפטרה במפתיע.
נשארתי עם שני ילדים תקועים בבית.
מצאתי משפחתון פרטי שגם שם המטפלת יצאה לחל"ד (ידעתי מראש אבל לא הייתה לי ברירה)
כעת כבר כמה חודשים מאלתרת מיום ליום. ממש ככה,
המטפלות המעטות הפנויות הן או עד 1:30 (אנחנו עובדים עד 4) או לא לגיל של ילדי.
ולמה אני אומרת שזה רק ברמות? כי יש לי חברות בבית שמש, קרית ספר רמת שלמה או אפילו מקומות אחרים בעיר,
שאין את הבעיה הזו,
יש מטפלות כמעט בכל בניין והמחירים הרבה יותר נמוכים.
למה זה רק ברמות ככה. אשמח לכל מידע על הדרך.
(זה מעבר לעובדה שהכל יקר כאן. הארנונה פי 4 מבית שמש למשל, באמת אם לא היו לנו ילדים יותר גדולים היינו שוקלים מעבר)
פשוט אין להן הכשרה אחרת.המטפלות שמסכימות לבוא לעבוד הן באמת הרבה פעמים מהמגזר הירושלמי החסידי כמו שכתבו פה שאצלן סולם הערכים עדיין במקום הנכון.
אז איך הן מתפרנסות?אבל מנגד יש הרבה מאוד נשים שלא שווה להן לצאת לעבוד בדיוק מהסיבה הזאת. והן אכן לא יוצאות.
ממש ממש ממש לא!!!פשוט אין להן הכשרה אחרת.
לא חישבת את כל ההוצאותממש חישוב לא נכון
אם כל המנהלת חשבונות וכו' היו יודעות כמה בעלת משפחתון מקבלת
הם היו רצות....
הם עוברות את ה12 א' לחודש על 5 ילדים
ולא נדבר על מי ששמה את הילד שלה שם שחוסכת ...
אלא מה זה לא הייטק זה לא סטייל
אחד התחלואות החברתיות של הציבור שלנו!
פשוט אין להן הכשרה אחרת.
למה החלטת שחוסר הכשרה במקצוע כלשהוא הוא כתוצאה ממנת משכל נמוכה?באמת נראה לך שכולנו בעלות מנת משכל נמוכה במיוחד???
זו לא הסיבה למה אני לפחות- ועוד רבות כמוני, עובדות במשפחתוןלמה החלטת שחוסר הכשרה במקצוע כלשהוא הוא כתוצאה ממנת משכל נמוכה?
נראה לי שזה עניין טכני, סגנון הנשים הזה בד"כ לא לומדות מקצוע, בגלל אורח החיים והשקפה ולא משום מנת משכל נמוכה.
מכירה הרבה נשים מהמגזר הנ"ל, והן פקחיות ושנונות, ועדיין הן חסרות הכשרה.
(רק לי מרגיש שלאורך האשכול, כולם מעליבים ונעלבים?)
וואו חבל ככ לפזר דברים כאלו מבלי לדעת.בשום מדינה המדינה לא דואגת למטפלות,
לא משנה שגם פה כשיש מעונות יש כ"כ הרבה תלונות,
חלאס לסמוך על המדינה בכל כך הרבה דברים.
ועדיין, ברוב מדינות אירופה חסר מטפלות לגיל הרך בדיוק כמו שחסר מורות, אחיות ורופאים!וואו חבל ככ לפזר דברים כאלו מבלי לדעת.
כמעט כל מדינות אירופה (!) מסבסדות מעונות ומטפלות. בגרמניה וצרפת המדינה מסבסדת כמעט לגמרי חינוך לגיל הרך! בין אם זה מטפלות פרטיות שמקבלות בעצמן את המימון מהמדינה ובין אם זה מעונות רשמיים.
בגרמניה מסובסד מגיל שנה וחלק מההורים משלמים תשלום סמלי ממש (היו לי בני משפחה בשליחות שם)
בכל סקנדינביה - שבדיה, נורווגיה, דנמרק, פינלנד וכו חינוך חינם מסובסד 100 אחוז מגיל לידה על ידי המדינה! לאיפה שההורה רוצה לשלוח כולל מטפלות ׳פרטיות׳ ואין מישהו שאינו מסודר שם.
במקום לבדוק, אנשים מפזרים הודעות על בסיס מה שהם משערים ועוד מקבלים על זה לייקים (עיני אינה צרה בלייקים אבל זה מעניין בכל זאת)
כתבתי משהו על מנת משכל?ממש ממש ממש לא!!!
אני מטפלת
ומכירה עוד מאות!!! מטפלות
באמת נראה לך שכולנו בעלות מנת משכל נמוכה במיוחד???
אז יש לך טעות חמורה
אני מנהלת משפחתון כי יש לי ערכים!!
ואני לא מביאה ילדים לעולם כדי שיהיו אצל מטפלות חלק נכבד מהיום
אני רוצה לגדל את הילדים שלי
להיות איתם
לחוות יחד איתם את הגדילה שלהם ולא לשמוע מהמטפלת שהילד שלי מתהפך/ זוחל/ הוציא שן
וזו הדרך שלי לעשות את זה ויחד עם זאת לפרנס.
הגיע הזמן שתעריכו את המטפלות של הילדים שלכן שעושות עבודת קודש!!!
ונותנות לילדים שלכן את כל כולן!!!
כמנהלת משפחתון את לא עובדת עד 4?אני מנהלת משפחתון כי יש לי ערכים!!
ואני לא מביאה ילדים לעולם כדי שיהיו אצל מטפלות חלק נכבד מהיום
היא כתבה שהילדים שלה במשפחתון של עצמהכמנהלת משפחתון את לא עובדת עד 4?
מגיל אפס עד גיל 3?היא כתבה שהילדים שלה במשפחתון של עצמה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים