מרכז המידע לקבלנים ערבים בב''ב

• הוסף לסימניות
יש לכם נסיון טוב עם מישו כזה?
עבודה מקצועית, נקיה, יפה?
אמינות?
מחיר טוב?

נא כתבו כאן המלצות, מה בניתם, בכמה כסף ובאלו תנאי שטח, אורך זמן העבודה, נקודות תורפה, עם/בלי מפקח, יתרונות ברורים ומה היה כלול או לא כלול וכמובן שמות וטלפונים.
קדימה. בלי חשש.
תודה מראש בשם כל המשפצים לדורותיהם :)

- - - להעברה לפורום בניה העתידי...

• הוסף לסימניות
המלצה שלי - להתרחק מערבים ולא לתת להם פרנסה

מצורפות קריאות קודש בנושא מהגר"ש וואזנר והגר"נ קרליץ
וכן מארגון יד לאחים שמתמודד עם תופעת הטמיעה יום יום

כתבה על נערה מבית חרדי שצולמה בתחילת השבוע בחברת ערבי
יש השתקה גדולה בנושא, אבל מבירור שערכתי ביד לאחים, יש ליד לאחים קרוב למעלה מ-250 פניות בשנה (!!!) על נערות מבתים חרדים שנמצאות בקשר עם ערבים, ומספר דומה לזה של נערות מבתים דתיים.
עם ארגון להב"ה בכלל לא דיברתי בנושא אבל אני מניח שגם להם יש נתונים מזעזעים

קבצים מצורפים

• קריאת קודש מהגר'ש וואזנר והגר'נ קרליץ.pdf
    KB 59.1 · צפיות: 22
  • קריאת קודש טמיעה.pdf
    KB 602.1 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
"עבודה יהודית"??

עד לאן הגענו???
פורסם אתמול במקומון חרדי בבני ברק

קבצים מצורפים

• עבודה יהודית.jpg
    KB 123 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
יש לי נסיון מר עם קבלן ערבי (ערבי ישראלי ג'נטלמן מוכר עם עבר פרו ישראלי וכו') :(
ועוד דבר אל תתפתו להצעות הכי זולות. לכו תמיד על האמצע
ואם אין לכם הבנה מינימלית בבניה ו/או אורך רוח וסבלנות עדיף לקחת מפקח בניה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלאכי;1128802:
עד לאן הגענו???
פורסם אתמול במקומון חרדי בבני ברק

לא!

• הוסף לסימניות
לעולם תגשי להצעת מחיר מוכנה עם תוכניות מפורטות וכתב כמויות
אל תפספסי שום פרט כי במהלך הבניה
רוב הקבלנים(לצערנו גם יהודים) יקפצו על השינוי וידרשו מחיר מפולפל
גם אם השינוי לא כרוך ב'טרחה יתירה'
מומלץ עם כל קבלן לקחת מפקח מטעמך
ושלא יספרו לך סיפורים אני עובד עם פקח, והשותף שלו "פקח"
כשקבלן לא מוכן לעבוד עם פיקוח כבר מעורר ???????? (בהחלט יש קבלנים טובים יהודים שאפשר לסמוך עליהם ועושים עבודה מצויינת - את משלמת על זה אך שווה כל שקל)
יש קבלנים ממוצעים שהעבודה שלהם מעולה עם פיקוח.

לזול יש מחיר, לעבודה ערבית משלמים מחיר יקר מאוד - לתיקונים שלא נגמרים, בעיות אינסטלצי', למקרים של רק הריסה ובניה מחדש תעזור ועוד...
ומי מדבר על בריחה באמצע עבודה
מה שברור כסף נותנים בשלבים, וסכום משמועתי משאירים לסוף.

רוב ההמלצות רלונטיות גם לקבלנים יהודים

• הוסף לסימניות
רק יהודים!
ורק עם המלצות ממכרים שלכם, לא של הקבלן.
מנסיון.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;1128817:
יש לי נסיון מר עם קבלן ערבי (ערבי ישראלי ג'נטלמן מוכר עם עבר פרו ישראלי וכו') :(
ועוד דבר אל תתפתו להצעות הכי זולות. לכו תמיד על האמצע
ואם אין לכם הבנה מינימלית בבניה ו/או אורך רוח וסבלנות עדיף לקחת מפקח בניה

תוכלי לפרט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1128863:
רק יהודים!
ורק עם המלצות ממכרים שלכם, לא של הקבלן.
מנסיון.

גם לפרט לגבי קבלנים שצריך להזהר מהם זה חשוב מאד.
נכון שבאופן כללי צריך להתעסק רק עם יהודים.
אבל לצערינו קורים במציאות דברים אחרים לפעמים.
1. יש יהודים שלא מתנהגים באופן הוגן בלשון עדינה, או באופן לא מקצועי שגורם נזק ממשי ללקוח.
ולפעמים לקחת מפקח חרדי על קבלן ערבי זה בדיוק כמו לקחת קבלן יהודי שמעסיק מנהלי עבודה ערבים.
2. מחיר. פערי המחירים יכולים להיות בטווח של מאות אלפי שקלים. ואז זה לא כ''כ פשוט לשלם מאתיים אלף שקל יותר ולקבל פחות. וזה הרבה פעמים אכן כך. לצערינו.

קריאת הקודש פונה בראש ובראשונה לעסקים וקבלנים יהודים המעסיקים ערבים. נכון לזמן זה בב''ב רב הקבלנים היהודים עובדים עם מנהלי עבודה ופועלים ערבים.

לכן יש הרבה שעושים גם שיקול כלכלי שלכאורה אין הבדל בין עבודה של קבלן יהודי עם צוות ערבי, לבין עבודה עם קבלן ערבי תחת מפקח חרדי.
כעת התופעה הולכת ומתרחבת. אפי' שמעתי על הרבה שלקחו קבלן יהודי כמפקח על קבלן ערבי.
בכ''ז, אני חושבת שיש כאלו שזה יכול לעזור להם. ולו בשביל לקבל הצעות מחיר נוחות יותר ולעמת אותן מול המציעים היהודים.
מי שיש לו נסיון עם עבודה מוצלחת של קבלן ערבי, וכן מי שיש לו אזהרות בענין - מוזמן לכתוב את זה כאן.

• הוסף לסימניות
חברתי בנתה אצל הקבלן שפרסם את עצמו כקבלן ערבי בעבודה יהודית (יש לציין שלעתים הוא מציג עצמו בשם הישראלי 'שי'). היא ממש לא ממליצה.
היא טוענת שלעבודות שלד זה עוד עובר כי יש עליהן פיקוח הנדסי, אבל בעבודות פנים וגמר בשום אופן לא להתפשר.

• הוסף לסימניות
אני אתן דוגמאות שקופצות לי בראש בלי סדר
1) כשהגיעו החומרים היו צריכים להכניס אותם דרך החלון של המרפסת
הוא ניסר את הסורגים בלי להודיע לנו
ויותר מזה, כבר היה מקום שבו הסורגים נוסרו בעבר וראו את זה מצוין
אבל בוא התעלם מזה וניסר היכן שבא לו
2) כשביקשנו שינוי מלבד התוספת מחיר המופקעת (לפי כל קנה מידה) הוא גם השתולל וצרח כדי להעצים את חוצפתנו על עצם הבקשה
3)הרצפה והשיפועים עקומים זוועה
וכשביקשנו להרים מרצפות על כל מרצפת רבנו איתו
וכשהוא כבר הואיל בטובו להרים את המרצפות הוא לא ניסה לשמר אותן אלא שבר אותן
כך שהיינו זקוקים לרכוש כמות נוספת של מרצפות
4) היה מקום שהיה צריך יציקה בגג עם הכנה לגג הזזה לסוכה
אם הוא (או אנחנו) היו מבינים יותר בבניה לא היינו צריכים לשלם למסגר תוספת בגין יצירת שיפוע
5)הוא רצה שנזמין אינסטלטור שלו, ומשלא נענינו תקע מקלות וטען על כל דבר שזה מתפקידו של האינסטלטור (כשהתלוננו, אמר לנו "אם הייתם מזמינים את שלי הייתי מסתדר איתו")
6) ביחידת הורים הוא גם לא חיכה שהאינסטלטור יסיים והדביק קרמיקות במקום שהאינפרוץ היה צריך להיות פנימי. ובזכותו זה בולט החוצה בצורה מכוערת.
7) והכי בסוף הוא ראה שהכיוון שנוריד ממנו סכומים מהתשלום האחרון, א ברע שהוא מצא לקוח חדש הוא ברח והשאיר אותנו עם כל פסולת הבניה וגמר שלא נגמר
8) על כל תעלה שהחשמלאי חצב הוא שאג שזה מוסיף לו עבודה וחייבים לשלם לו והוא לא התכון לכל כך הרבה חציבות (הוא ראה את זה בתוכיות של החוזה לפני העבודה)
9) הצבע שהוא שם לנו הוא כנראה סיד פשוט (למרות שעל הקופסא ומה שהבטיח זזה אקרילי רחיץ) אין מצב שהקיר יתנקה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;1128933:
1. יש יהודים שלא מתנהגים באופן הוגן בלשון עדינה, או באופן לא מקצועי שגורם נזק ממשי ללקוח.
ולפעמים לקחת מפקח חרדי על קבלן ערבי זה בדיוק כמו לקחת קבלן יהודי שמעסיק מנהלי עבודה ערבים.
2. מחיר. פערי המחירים יכולים להיות בטווח של מאות אלפי שקלים. ואז זה לא כ''כ פשוט לשלם מאתיים אלף שקל יותר ולקבל פחות. וזה הרבה פעמים אכן כך. לצערינו.

קריאת הקודש פונה בראש ובראשונה לעסקים וקבלנים יהודים המעסיקים ערבים. נכון לזמן זה בב''ב רב הקבלנים היהודים עובדים עם מנהלי עבודה ופועלים ערבים.

לכן יש הרבה שעושים גם שיקול כלכלי שלכאורה אין הבדל בין עבודה של קבלן יהודי עם צוות ערבי, לבין עבודה עם קבלן ערבי תחת מפקח חרדי.
כעת התופעה הולכת ומתרחבת. אפי' שמעתי על הרבה שלקחו קבלן יהודי כמפקח על קבלן ערבי.
בכ''ז, אני חושבת שיש כאלו שזה יכול לעזור להם. ולו בשביל לקבל הצעות מחיר נוחות יותר ולעמת אותן מול המציעים היהודים.
מי שיש לו נסיון עם עבודה מוצלחת של קבלן ערבי, וכן מי שיש לו אזהרות בענין - מוזמן לכתוב את זה כאן.

לא ראיתי בקריאה של הרב וואזנר שום חילוק בין קבלן לבין אדם פרטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;1128943:
חברתי בנתה אצל הקבלן שפרסם את עצמו כקבלן ערבי בעבודה יהודית (יש לציין שלעתים הוא מציג עצמו בשם הישראלי 'שי'). היא ממש לא ממליצה.
היא טוענת שלעבודות שלד זה עוד עובר כי יש עליהן פיקוח הנדסי, אבל בעבודות פנים וגמר בשום אופן לא להתפשר.

לא תמיד בשלד זה עובר
נתקלתי בעובדות מזעזעות
כמו יציקה גבוהה מידי(כשיכלו לצקת בגובה רצפה קיימת)
ולא היה שייך להרים את הריצוף של כל הדירה גובה התקרה 2.35
כמובן זה מישהו שרצה מאוד לחסוך וקרא ליעוץ כשכבר כל ילד יכול היה לקלוט
שאולי היה עדיף לא להרחיב בכלל
לקחו דירת 60 מ"ר נחמדה הוסיפו עוד 40 מ"ר
ועשו את כל הטעויות האפשרויות
ביעוצו של הקבלן המנוסה
יש קבלנים "אחראיים מאוד" שמורידים קורה בלי לשאול אף אחד
שמעתי בדיחה עצובה מקבלן מאוד מנוסה
זה קומה ראשונה לא נורא
יש חסכנים בברזל
מביאים בטון מעזה בלי פיקוח
הרבה לא יודעים מספרים ובונים איך שבא להם בלי קשר לתכנית
בגובה חלונות נתקלתי שבנו ב20 ס"מ גבוה יותר וא"א לתלות כביסה (חייבים שרפרף)

בקיצור ערבי חייב פיקוח-הוא אמן השקר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;1128933:

לנו יש דירה בפרויקט בב"ב בבניה כרגע
קבלן יהודי ומנהל עבודה יהודי ומתחתם
(ללא בחירתי) עובד ערבי על כל הפיקוח של העובדים
והוא בסדר גמור לעת עתה, גימור, זמנים, עבודה יפה

• הוסף לסימניות
משום מה חצי מההודעה שלי נמחקה ואנילא מצליחה לשחזר אותה
בכל מקרה
רציתי רק לציין שקבלן ערבי חייב מפקח בניה חזק שיעמוד עליו ולא ישחרר כספים סתם

ואכן יש גם קבלנים יהודיים שלא חפים מבעיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1128956:
לא ראיתי בקריאה של הרב וואזנר שום חילוק בין קבלן לבין אדם פרטי.

אז מה באמת הפתרון אם אין קבלנים שלא מעסיקים ערבים?

• הוסף לסימניות
צר לי לומר,
אני כרגע אחרי שיפוצים עם קבלן יהודי ואני חושבת שהזקנתי בכמה שנים מהסיפור הזה, הרבה חוסר ישרות, הרבה סחיטת כספים.
גם עם המטבח היה לי נגר יהודי שהוציא אותי מהכלים.
דווקא בחדר אחר היה לי נגר ערבי שהיה מעולה ולא היה לי תלונה אחת עליו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה