מרכז המידע לקבלנים ערבים בב''ב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;1129047:
אז מה באמת הפתרון אם אין קבלנים שלא מעסיקים ערבים?

יש קבלנים יהודים שמעסיקים עובדים יהודים
ויש גם קבלנים יהודים שמעסיקים עובדים יהודים יראי שמיים

לוח עבודה עברית
http://www.avoda-ivrit.org/

טלפון מוקד עבודה עברית 1599-588-588
מייל מוקד עבודה עברית - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

השירות ניתן חינם
אני נעזרתי בהם פעמים רבות ותמיד יצאתי מרוצה

• הוסף לסימניות
זו באמת שאלה לרב האם מותר להעסיק ערבי בסיטואציות מסוימות.
תלוי בהיקף העבודה, בהצעות המחיר ובעוד הרבה נתונים נוספים.
אנחנו כרגע משאירים את הסוגיא הזו לבדיקתו ושאלתו של כל אחד ואחד.

ועדיין נראה לי שאשכול כזה יכול להביא תועלת לרבים.
נשמח לעוד דעות - תובנות - המלצות - אזהרות - עצות וכו' :)

• הוסף לסימניות
כל כלל נכון הוא נכון רק ב- 80%:
ברור שבקבלנים ערבים יש יותר סיכוי לעגמת נפש
וברור שגם ביהודים שייך עגמת נפש,
רך ביהודי יותר קל לברר עליו, יותר קשה לו לברוח, וגם שזה מצווה מהתורה לפרנס אותו,
שלוקחים קבלן חשוב מאוד לברר אצל לקוחותיו שכבר גמר אצלם כמה הם מרוצים וכמה הוא דקדקן בכסף וכמה עומד בדבריו וכן עוד פרטים

• הוסף לסימניות
ומה עם הערבים שבורחים באמצע העבודה?
אצלינו היה אחד כזה...
הוא השאיר אותנו עם נזקים מאד גדולים, הכנו כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות, ובסופו של דבר פשוט פחדנו להזמין אותו, העדפנו לוותר על הכסף מאשר להיות בפחד.

כלל אחד חשוב, התשלום תמיד חייב לבוא לאחר העבודה, כלומר לחלק את העבודה מראש למספר שלבים, ורק בסיום השלב עד הסוף לשלם ולא להשתכנע מכל מיני בקשות ותחנונים (שבאחד מהם נפלנו בפח)

מצד שני יש דברים שאצל יהודים פחות זורמים, לפעמים הם יותר מתעצלים ויותר מפונקים וכו'
לכן צריך לבדוק היטב את הבנאדם, כבר ראיתי גם קבלנים יהודים שברחו באמצע העבודה, וגם עבודות מכוערות מאד שיצאו תחת ידם.
רק אל תחשבו שבגלל שהוא יהודי הכל יהיה בסדר.
אבל בסופו של דבר כמובן שעדיף לפרנס יהודי.

• הוסף לסימניות
גיסתי שיפצה בחופש ע"י ערבים וסודנים... ריצפו לה את הדירה כמו מדרגות!! כל מרצפת 150 ש"ח, עוגמת נפש במיטבה, ועוד הסתירו את המחדלים עד לאחר שיתייבש ואז כבר היה מאוחר מידי.

איך אומרים?
אני לא מספיק עשיר כדי לשלם בזול - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ROT;1129061:
צר לי לומר,
אני כרגע אחרי שיפוצים עם קבלן יהודי ואני חושבת שהזקנתי בכמה שנים מהסיפור הזה, הרבה חוסר ישרות, הרבה סחיטת כספים.
גם עם המטבח היה לי נגר יהודי שהוציא אותי מהכלים.
דווקא בחדר אחר היה לי נגר ערבי שהיה מעולה ולא היה לי תלונה אחת עליו.

שיפוצים זה סיוט! (במיוחד למי שלא עבר את זה)
יש צורך להתכונן רציני ולברר טוב טוב על העבודות
ולא לגלות לאחר השיפוץ נזילות וכד'.

על ערבים הכי לא ניתן לסמוך.... ממש ממש בודדים הם מוצלחים...

מאחלת הרבה כח והרבה הצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה