לעניות דעתי
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
שרק אשתי לא תשמע על זה...ומאמינה שגם זוגות נשואים באושר רוצים לפעמים שקט, או לפגוש עוד אנשים.
שרק אשתי לא תשמע על זה...ומאמינה שגם זוגות נשואים באושר רוצים לפעמים שקט, או לפגוש עוד אנשים.
הרצאות, פאנלים, רבי שיח, דיוניםבציבור הכללי, וגם לנושרים, יוצאים בשאלה, מתמודדים וכד' יש מרכזים הפונים למבוגרים (=מעל גיל 18) ומציעים פעילויות ברמה, הרצאות, שיח והווי. רק הצדיקים מקופחים...
עכשיו דמיינו בבקשה! שמקימים מקום בשבילכם!!! (כמובן שהמקום יפעל בשעות נפרדות לגברים ונשים).
מה הייתם רוצים שיהיה במקום חרדי- מה חסר לכם? מה מעניין אתכם?
הפעילו את הדמיון ורשמו את תקוותיכם הכמוסות. זה המקום לחלום בגדול.
ו- היכן הייתם ממקמים אותו? לאיפה היה נעים ונוח לכם לבוא, או מצד שני (או אותו צד) היה נוח לכם לשלוח את בחוריכם\בחורותיכם..
פרויקט לימודים, זה לא תרבות פנאי.בינתיים תיאורטי (פרויקט בלימודים), עם משאלה עזה להגשים אותו ביום מן הימים.
אבל אם זה מקום שמאה אחוז כשר? עדיין?כבחור או כאברך שרוצה להגיע למקום הייתי מעדיף שהוא יהיה מחוץ לשכונות ולא תחת עיניהם של כל מיני מצקצקים בלשונם אבל כהורה הייתי מעדיף כמובן כמה שיותר קרוב לבית
ובכלל כהורה הייתי מעדיף פיקוח במקום או סינון שלא יתרועעו עם כל אחד
מה שעלול מצד שני לגרום לפחות רצון של בחורים להגיע
וסתם שאלה: אנחנו דנים פה על רעיון תיאורטי או משהו עם כיוון לביצוע? סתם סקרן...
לעניין המיקום- 2 הצדדים ברורים ולכן אשמח לשמוע על רעיון למיקום מאוזן. כרגע המיקוד הוא על ירושלים שהיא עיר עם אוכלוסיה חרדית ענקית ומגוונת.
פיקוח- הרעיון הוא מקום שיפעל בתאום עם אנשי חינוך, ופיקוח לא ברמה של אחד על אחד אבל כן של אווירה ורמה הולמת
אני חושבת שחייב להיות קהל יעד מאד ספציפי
כי אם המקום יהיה מיועד למבוגרים אבל בפועל יהיה מלא בילדים וזאטוטים כל מבוגר ימצא מקום חליפי ושקט יותר
כמו כן אם קהל היעד הוא בחורים הם לא ממש יהיו מעוניינים להיות אם תלמידי ת"ת זה ישר יחשב בעיניהם כתת רמה
לכן אם זה אכן יוצא לפועל (גם כפרוייקט תאורטי) זה חייב להיות מחולק לפי שכבות גיל
לדוגמא: יום ראשון מ 15:00-19:00 המקום מיועד לבנות תיכון ומעלה בפעילות: חדר כושר, הרצאה , סדנה, בריכה וכו'
מ 19:00-22:00 המקום מיועד לנשים וכו'
ככה גם אצל הגברים חלוקה בין הגילאים כשהערבים מתחלקים בין בחורי ישיבות לנשואים
בעוד שצהריים זה לילדים (אפשר לעשות בו זמנית לילדים וילדות רק אם חלוקה בחדרים)
בקרים יכולים להיות מושכרים לבתי ספר/ת"ת/תיכונים וכו'
לימי פעילות , מקום להרצאות , כמקום בילוי ושחרור (יום שדה חורפי)
כפעילות הייתי ממליצה לעשות תחרויות בנושאים שונים כשהמוצגים התוצאות ההצבעות יהיו בשעות הפעילות זה יוצר עינין , זה מושך קהל, זה סוחף והכי חשוב כיף (אפשר לנסות לקבל תקציבים)
התחרויות יכולות להיות במגוון נושאים: שירה , כתיבה , אומנות , גרפיקה , אפיה וכו'
חושבת שכדאי שיהיה במקום חדר גדול ונוח להשכרה לאירועים קטנים
לקבוצת חברות שמחפשת מקום לחגוג למישהי יום הולדת וכו'
זה גם יביא עוד מעגל של לקוחות וגם יכניס קצת הכנסות מהצד
טוב יש לי עוד הרבה רעיונות אבל לא יודעת אם זה היה הכוונה של פותח האשכול
יצא ארוך אז סליחה אם הטרחתי מישהו לקרוא כל כך הרבה
זה פחות מיועד לבנות תיכון בגילאי 14-16 שמחפשות אקשן וחגיגות, יותר מקום אינטלגנטי ונעים, שמציע פעילות שוטפת ברמה שמכבדת מבוגרים (או נערות בוגרות)יש לך פה מאות אלפי תושבים.
אם יהיה משהו באמת אטרקטיבי, יהיה בלגן וצפיפות ודחיפות.
אם את מארגנת - למשל - ערב לבנות נוער, והוא מוצלח ובמחיר זול, יש לך איפה להכניס אלפי בנות?
(היום במחזור אחד, בארבעת הסמינרים הגדולים לבדם, יש כ-1500 בנות).
עומס זה מצוין.זה פחות מיועד לבנות תיכון בגילאי 14-16 שמחפשות אקשן וחגיגות, יותר מקום אינטלגנטי ונעים, שמציע פעילות שוטפת ברמה שמכבדת מבוגרים (או נערות בוגרות)
אם אני מארגנת ערב -חד פעמי- יש עומס, אבל אם יש פעילות שוטפת, נינוחה, ספונטנית בחלקה, העומס יתפזר. לא?
השאלה עם מי הם מתחברים שםאבל אם זה מקום שמאה אחוז כשר? עדיין?
זה כבר יותר ממרכז תרבות... אבל הלוואי והיה משהו כזה מותאם לציבור, עם שעות נפרדות ואפשרות השכרה למשפחות וזה וזהחדר בריחה
החלקה על הקרח
חדר קריוקי
טיפולי ספא
אוכל
וואו!בציבור הכללי, וגם לנושרים, יוצאים בשאלה, מתמודדים וכד' יש מרכזים הפונים למבוגרים (=מעל גיל 18) ומציעים פעילויות ברמה, הרצאות, שיח והווי. רק הצדיקים מקופחים...
עכשיו דמיינו בבקשה! שמקימים מקום בשבילכם!!! (כמובן שהמקום יפעל בשעות נפרדות לגברים ונשים).
מה הייתם רוצים שיהיה במקום חרדי- מה חסר לכם? מה מעניין אתכם?
הפעילו את הדמיון ורשמו את תקוותיכם הכמוסות. זה המקום לחלום בגדול.
ו- היכן הייתם ממקמים אותו? לאיפה היה נעים ונוח לכם לבוא, או מצד שני (או אותו צד) היה נוח לכם לשלוח את בחוריכם\בחורותיכם..
לדעתי מוזיקה מדברת הכי לכולם!!
- מוזיקה- ערבי שירה\ חדרי מוזיקה - מקום לנגן, להרכבים ספונטניים, סדנאות?
תודה!!!
אני מכיר יהודי יקר וירא שמים שמנהל מינהל קהילתי שכונתי בעיר חרדית
שבשעות הערב אחרי שהפעילויות הרשמיות מסתיימות
הוא משאיר דלת צדדית פתוחה עבור הבני ישיבות שבאזור
יש בעיקר שולחנות משחק (סנוקר/הוקי אויר/פינגפונג/ ועוד)
ואולם של מופעים עם הגברה וכלי נגינה
הוא מתואם שם באיזור עם משגיחים בישיבות הכי נחשבות בציבור שלנו
הם שולחים לשם בחורים להתאוורר
אשריו ואשרי חלקו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים