מרשמים | והפעם - עוגת שוקולד חמה

• הוסף לסימניות
בגלל שהעוגה כאילו לא אפויה עד הסוף (הפנים נוזלי - צריך להכין אותה או בכלי שמגישים איתו או בכלי שדורש מקסימום חילוץ והעברה אחת - וגם זה בעדינות - אחרת - הכל יתפרק (אבל זה עדיין יהיה טעים ללקק...:))

אני אישית הכנתי בתבניות חד פעמי עם קטנות עם 6 שקעים. הפכתי לקרש חיתוך זכוכית בזהירות ועם פלטה (כמין סכין ישרה ורחבה יחסית), העברתי לצלחות אישיות.
אם יש לך אפשרות והכמות לא גדולה מידי, עדיף להכין בתבניות אישיות.

• הוסף לסימניות
מרור. תודה על ההקפצה!
נהניתי מאוד לראות את האשכול הזה!!
ובדיוק רציתי לשאול את השאלות שלך...
אפשר לאפות במנגטים בלי תבנית שקעים? או שזה יתנדנד מידי?

• הוסף לסימניות
אם זה תבניות סליקיון אישיות קטנות - זה בסדר לאפות ולהגיש ישר בתוך זה, נכון?
עדן מדבריך נשמע שהגשת את זה הפוך (הפכת את התבנית וחילצת),
כך צריך להיות? או שאפשר להגיש עם המנג'ט /תבנית אישית

• הוסף לסימניות
אכן, הגשתי הפוך (כמו בתמונה).
אפשר להכין בתבניות סיליקון/חד פעמי אישיות ולהגיש ישירות, בלי להפוך.

במנג'ט לדעתי העוגה לא תחזיק את עצמה ותתפרק.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת ששלושה מנג'טים אחד בתוך השני יספיקו אם כי יתכן והצורה העגולה תתעוות במקצת.

• הוסף לסימניות
עדיף בתבנית קטנה עגולה חד פעמית
יש כאלה שעושים זאת בנייר מיוחד לזה
לא יודעת איך קוראים לו

• הוסף לסימניות
אני שמה 4-5 מנג'טים די גדולים באינגליש קייק כך זה מחזיק את עצמו...

• הוסף לסימניות
יש לקנות מנג'ט אישי מקרטון חום מעוטר בזהב שמיועד לזה בחנויות של חד פעמי.

• הוסף לסימניות
אני הכנתי אתמול 2 נגלות - מהראשונה שהיתה אמורה להספיק לכל האורחים הבן שלי חיסל... ואני תמיד מכינה במנג'ט הנ"ל.
ניתן לפזר מעל מעט אבקת סוכר דרך תרבד - יוצר צורה של פסים

• הוסף לסימניות
תודה לכם,
אני מקווה להכין מחר לשבת,
בתקווה שאכן ייצא טוב על הפלטה...
האם אפשר להחליף את הברנדי ביין? הוא קריטי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;666003:
באופן אישי, יצא לי להכין את המתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה (עם פנים שוקולדי נוזלי כמובן) לברית של בן אחותי (יצא בשבועות והכנו ארוחה חלבית, זה היה הקינוח).
זה היה פרוייקט לא פשוט לשלוט ולהכין 70 ומשהו עוגות שוקולד חמות, להוציא את כולן מהתנור בדיוק בזמן (שכוון לשעון שבת), ולהוציא את כולן עם רוטב שוקולד חם וגלידה, בו זמנית...
האמת - לא היה מישהו שלא ביקש את המתכון:

עוגת שוקולד חמה
כמות: 8 קוקוטים חד פעמיים בנפח חצי כוס
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
שני שליש כוס (90 גרם) קמח
רבע כפית מלח

hot_chocolate_cake.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.
ממליצה על המתכון הזה בחום גדול. אין עליו!
פשוט לא יודע להתפשל, ומושלם תמיד.
(המלצה מומלצת: אני מחביאה בכל אחד חצי קובית שוקולד, ומחממת על הדוד. או: לפעמים תוקעת אגוזי מלך)

• הוסף לסימניות
האם אפשר להמיר מרגרינה בשמן??

• הוסף לסימניות
הכנתי לשבת,
שמתי על הפלטה עד סוף הסעודה,
יצא ממש מוצלח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה