- הוסף לסימניות
מישהו יכול לשלוף לי רעיון\ ספור\ ווארט\ משל\ אמרה וכדומה על מעלת האשה, האמא וכו'- משהו שיכול להיות בסיס טוב לברכה טובה.
אני אשמח.
אני אשמח.
נכתב ע"י קופיריטרית;928002:תודה לכולם. כתבתם דברים חשובים, נכונים וטובים.
האמת שאותם ידעתי...
אסביר קצת:
אני אמורה לכתוב ברכה לאשה יקרה ליום הולדת ה60 שלה.
כדי שזה לא יהיה רק ברכה בחרוזים אני רוצה לכתוב משהו עם תוכן, להתבסס על ספור יפה עם מסר או רעיון שיכול להתקשר ושיהוה כעין משל... ולשלב בזה את הנקודות המיוחדות שלה כמו, תפילה, מסירות לילדים, דוגמה אישית בכיבוד הורים, העמידה מאחורי בעלה וכו'...
סיבכתי?
אולי בכל אופן מישהו יבריק לי?
אז אולי
?????????????????????????נכתב ע"י yaakov;928199:העולם הזה של אשתך עולם הבא שלך.
נכתב ע"י סולו;928006:"חז''ל הקדושים מציינים לזכות גדולה אדם המגיע לגיל 60.בהגיעה אישה לגיל 60 היא שווה הרבה יותר. והוסיפו "סבתא בביתא סמנא טבא בביתה"-אשה מבוגרת בבית היא סימן ברכה."
סוף ציטוט.
אין לי מקור ,ציטטתי מעיתון שערכתי לכבוד אישה שנהייתה בת 60.
אז אולי תלכי על הרעיון של סבתא היא ברכה בבית...
נכתב ע"י סולו;928006:"חז''ל הקדושים מציינים לזכות גדולה אדם המגיע לגיל 60.בהגיעה אישה לגיל 60 היא שווה הרבה יותר. והוסיפו "סבתא בביתא סמנא טבא בביתה"-אשה מבוגרת בבית היא סימן ברכה."
סוף ציטוט.
אין לי מקור ,ציטטתי מעיתון שערכתי לכבוד אישה שנהייתה בת 60.
אז אולי תלכי על הרעיון של סבתא היא ברכה בבית...
נכתב ע"י Yisrael;928428:הציטוט במקור (בערכין דף יט) הוא "סבא בביתא פחא (נזק) בביתא, סבתא בביתא סימא (יהלום) בביתא"
נכתב ע"י לשם שינוי;928436:רש"י מביא את הדברים בפסוקים המדברים בערכי נפשות (כאשר אדם נודר להביא ממון כערכו) ומסביר בעזרתם מדוע בעת זקנה ערכו של הגבר פוחת יותר מאשר ערכה של האישה.
(בעת כוחם- גבר שווה כמעט פי שניים מערכה של האישה ולעת זקנה הם כמעט שווים כשהגבר מאבד כמט מחצית מערכו ואישה כמעט ולא מאבדת מערכה).
אם תרצי את הרש"י הזה אמצא לאך מיקום ומספרים מדוייקים.
בהצלחה!
נכתב ע"י Yisrael;928450:כמו שכתבתי המקור הוא גמרא, רש"י רק מעתיק את הגמרא הזו.
נכתב ע"י לשם שינוי;928436:רש"י מביא את הדברים בפסוקים המדברים בערכי נפשות (כאשר אדם נודר להביא ממון כערכו) ומסביר בעזרתם מדוע בעת זקנה ערכו של הגבר פוחת יותר מאשר ערכה של האישה.
(בעת כוחם- גבר שווה כמעט פי שניים מערכה של האישה ולעת זקנה הם כמעט שווים כשהגבר מאבד כמט מחצית מערכו ואישה כמעט ולא מאבדת מערכה).
אם תרצי את הרש"י הזה אמצא לאך מיקום ומספרים מדוייקים.
בהצלחה!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים