משחקים לתינוקת

• הוסף לסימניות
יש לי בדיוק ילדה חמודה בגיל כזה
הפתרון לא כ"כ נח אבל כרגע ברירת מחדל...
אני סוגרת דלתות של חדרים שאני לא רוצה שתכנס לשם....
בסלון (אני גרה ביח"ד אז זה גם מטבח... הארונות קשורים בחוטים..)
בסלון מטבח הזה מפזרת בערבוביה את כל המשחקים לגו מגה בלוקס, אנשים של פישר פרייס ,קופ' פלסטיק מהארון ועוד.... והיא מסתובבת עם זה בכלללללל הסלון והחדר ילדים/ עבודה זורקת, מפזרת , שרה, בוכה, צוחקת, ושנמאס לה היא באה ל"שיר" לי באוזן שאשכיב אותה לישון.....
אה ועוד משהו כדאי שיהיה לה איזה משהו בפה תעסוקה...
חתיכת מלפפון , תפוח, עוגיה... וכו'

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
איזה משחקים יגרמו לה לשבת ולשחק ? מה טוב לגיל הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ת. פ.;1368959:
איזה משחקים יגרמו לה לשבת ולשחק ? מה טוב לגיל הזה?

אין חיה כזו!
ילד בגיל הזה מחזיק מעמד עם אותו משחק כמה דקות
בשאר הזמן הוא חוקר את הלכלוכים שנשכחו בפאנלים, את הכבלים של הטלפון והמחשב, מנסה לראות מה קורה כשמושכים במפת השולחן, ואיזה צליל עושה כל חפץ שמעיפים אותו לרצפה
יש לך ילד חמוד ובריא והוא עושה מה שצריף
אמר פעם כבר איזה חכם "תן לילד לבטא את עצמו, הוא ילד יצירתי..." :p
וחכם אחר אמר "ילדים קטנים- בעיות קטנות, ילדים גדולים- בעיות גדולות":confused:
וחכם שלישי אמר "ככל שהילדים גדלים "איכות החיים עולה" -בגיל הזה את צריכה להעלות את החפצים יקרי הערך לגובה מטר, כשהיא תהיה בת שנתיים למטר וחצי (גובה ילד פלוס כיסא) ובגיל 4 לגובה 2 מטר, אח"כ עולים קומה:D

הרבה נחת!

• הוסף לסימניות
אצלי אף אחד לא שיחק בגיל הזה יותר מדקה במשהו
למעט אם אני בעצמי יושבת ומשחקת - שאז הריכוז עולה לחמש דקות :)

הם אוהבים פשוט להסתובב בבית ולהפוך אותו.

• הוסף לסימניות
תנסי לקחת קופסא שקופה (כדי שהוא יראה מה הוא מכניס), למשל של מיונז או דבש - כמובן לשטוף היטב, ליצור חור עגול במכסה ולתת לו להשחיל בפנים פונפונים. הבן שלי מתעסק עם זה ממש יפה, והוא פעיל בלי"ע, אבל זה תופס אותו.
אפשר גם לתת קופסת מטרנה עם חריץ ולהשחיל פקקים של גרבר- חוץ מהקטע של ההשחלה הם נהנים לשמוע את הרעש שזה עושה, או להשחיל אטבי כביסה לתוך בקבוק פלסטיק, שמתי לב שסוג הדברים האלו מעסיקים אותו יפה מאד!

וכמובן כמו שכתבו פה פעם- סירים עם מכסים ולתת לו לשים בפנים ירקות: תפו"א, גזרים וכו' כיד הדמיון הטובה עליך, והם מכניסים לסיר ומוציאים ומכסים במכסה וכו' הבן שלי גם אוהב לערבב את זה עם כפות וכפיות...

הרבה נחת!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1368785:
י
אה ועוד משהו כדאי שיהיה לה איזה משהו בפה תעסוקה...
חתיכת מלפפון , תפוח, עוגיה... וכו'
חבל לחנך להרגלי אכילה לא נכונים...
אוכל זה לא תעסוקה, אוכלים כשרעבים בזמנים ומקומות מסודרים.

לא אגיד לך שאני לא משתיקה אותם באוכל לפעמים, אבל כשאין ברירה, לא באופן קבוע.

תעסוק זולה: כוסות חד פעמיים, בקבוקי שתיה ריקים...

התעסוקה העיקרית של הקטנה שלי זה להפוך לאחיותיה הגדולות את המגירות :eek:

• הוסף לסימניות
דווקא הבן שלי בן שנה וחודשיים מעסיק את עצמו לא להאמין.
מגה בלוקס האו בונה חמוד, גלגלים על מוט, צורות לקופסא, חיות, מכוניות כמובן,בימבה, עגלת בובה מטפס ויורד, פלימוביל- לא יאומן איך הוא משחק, וכמובן מפרק לאחותו וכאן השאלה הבאה, מה עושים עם הקטנטנים שמפרקים והצעקות של הגדולים? כל הצהרים היא סוגרת את הדלת של החדר ש"לא יפרק לה", יש פתרון?

• הוסף לסימניות
זה תלוי באופי.
ילדים שלא מעסיקים את עצמם, לא יעזור שום משחק.
ככה עם הבן שלי. גם כשאני לוקחת אותו לגינה עם חול ומשחקים, הוא משחק בזה עד 5 דקות.
בכולופן אני נותנת לו את האופציה של משחקים כי זה נותן לי שקט ל5 דקות..
עם הזמן, בגיל 3, גם אלו שלא העסיקו את עצמם מתחילים להתעניין ולשבת על משחק גם שעה ויותר.

אגב, אני מנצלת כל עוד לא קר עדיין ואין גשם לצאת כל יום לגינה. זה חוסך שהבית לא מתפזר, ובגינה יש יותר אופציות להחליף משחק כל 5 דקות.
עדיף גינה סגורה ולא קרובה לכביש.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
מה אפשר לתת לילד בן 7 חודשים להתעסק...
נמאס לו מאד מהר מכל משחק...
אז התחלתי לתת לו מיכלים קופסאות וכו' כדי לגוון לו,
תנו עוד רעיונות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרימית;1370730:
קופצת על האשכול,
מה אפשר לתת לילד בן 7 חודשים להתעסק...
נמאס לו מאד מהר מכל משחק...
אז התחלתי לתת לו מיכלים קופסאות וכו' כדי לגוון לו,
תנו עוד רעיונות

משחקים מגרי חושים עם אורות, קולות.
ללמד אותו היכן לוחצים ע"מ שידלק.

• הוסף לסימניות
טיפ ראשון: תני לו רק משחק אחד לשחק בו! זה יעסיק אותו הרבה יותר זמן מאשר הרבה משחקים מפוזרים.....
אם הוא כבר זוחל - או כמעט... אז כדאי שיהיה לך צעצוע זוחל / נוסע. לדוגמא: לי יש צב על גלגלים שנוסע ומשמיע קולות (של פישר פרייס) והוא נהנה עד הגג מלרדוף אחריו בכל הבית.....
ועוד משהו: כל פעם בעוברי ליד הכל בשקל אני קונה לו צעצוע קטן בשביל הגיוון.... אפילו מחזיק מפתחות עם אורות מתחלפים.... זה מעסיק אותו הרבה ואזהוא אפילו לא פוזל לכיוון המשחקים היקרים שיש לו במלאי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gol;1370438:
השאלה הבאה, מה עושים עם הקטנטנים שמפרקים והצעקות של הגדולים? כל הצהרים היא סוגרת את הדלת של החדר ש"לא יפרק לה", יש פתרון?

נתקלתי בזה הרבה פעמים בזמן האחרון וחשבתי לבקש עצה מהניקיות המקסימות פה..

איך מצליחים להפריד מהילד הקטן בן השנה וחצי לבין אחיותיו שמנסות לשחק ולבנות דברים והוא תמיד מפריע להם ומפרק להם.
הפתרון שהן מצאו זה להרכיב על השולחן, אבל בהרבה משחקים זה לא שייך והם מתייאשות מהר.
ואז במקום להעסיק ילד אחד אני צריכה להעסיק 3... :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מזל בן הרוש;1370840:
נתקלתי בזה הרבה פעמים בזמן האחרון וחשבתי לבקש עצה מהניקיות המקסימות פה..

איך מצליחים להפריד מהילד הקטן בן השנה וחצי לבין אחיותיו שמנסות לשחק ולבנות דברים והוא תמיד מפריע להם ומפרק להם.
הפתרון שהן מצאו זה להרכיב על השולחן, אבל בהרבה משחקים זה לא שייך והם מתייאשות מהר.
ואז במקום להעסיק ילד אחד אני צריכה להעסיק 3... :(

לפעמים כשזה אפשרי, אני מציעה להם לבנות קודם כל מגדל בשביל הקטנה- שתפרק... ואח"כ שיבנו לעצמם.
לא אומרת שתמיד זה עוזר. לפעמים :)
מה שכן, יש כאן הסתכלות אחרת של האח הגדול על התינוקת. במקום שיתעצבן עליה ש"בדפקא" היא באה להרוס לו, ואיזו מעצבנת, מסבירים שגם היא רוצה לשחק איתכם. חחח.. איזו חמודה היא וכו'- הופכים את זה לצחוק , איך היא מפרקת הכל.
אם זה לא עוזר, אני משתדלת לקחת אותה אלי, ולהעסיק אותה במקום אחר.

• הוסף לסימניות
ועוד משהו: כל פעם בעוברי ליד הכל בשקל אני קונה לו צעצוע קטן בשביל הגיוון.... אפילו מחזיק מפתחות עם אורות מתחלפים.... זה מעסיק אותו הרבה ואזהוא אפילו לא פוזל לכיוון המשחקים היקרים שיש לו במלאי![/QUOTE]

במשחקים מהכל בשקל צריך מאד להזהר ליד תינוקות.
הם יכולים ברגע להתפרק ולהשבר לחלקים קטנים.
אפילו מחזיק מפתוחת - המחזיק נופל - ואז יש חשש שהקטן יכניס לפיו.

• הוסף לסימניות
כלי מטבח ומטבח מאד מעסיקים את הבן שלי (שנה ו-4) הוא מסוגל לשחק אפילו חצי שעה! להכניס לתוך הארון, לסגור, להוציא לשים אוכל בסיר, לשפוך, לטפס על כסא ולשים למעלה משהו, זה מאד מעסיק אותו לפעמים אני שופכת לו כפיות ח"פ בתוך קופסה שקופה והוא נהנה להכניס ולהוציא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GTV;1369033:
תנסי לקחת קופסא שקופה (כדי שהוא יראה מה הוא מכניס), למשל של מיונז או דבש - כמובן לשטוף היטב, ליצור חור עגול במכסה ולתת לו להשחיל בפנים פונפונים. הבן שלי מתעסק עם זה ממש יפה, והוא פעיל בלי"ע, אבל זה תופס אותו.
הרבה נחת!!!

קחו בחשבון שפונפונים מאד מסוכן. ילדים יכולים להחנק מזה. ה"י ל"ע

• הוסף לסימניות
אוי, איזה מתוק הגיל הזה!
הפתרון שלי- כשילד מגיע לגיל הזה של בלגן בכל הבית, ריקון מגירות וכו'...
אני מרוקנת מגירה אחת במטבח (מגירה עמוקה וגדולה) וממלאת אותה בכל טוב:
קופסאות, כלי פלסטיק ועוד כל מיני שמונצעס מהמטבח דווקא (וחס ושלום לא משחקים "אמיתיים" כי אז זה כבר לא מעניין...).
זה מעסיק אותם המון, בת ה1.3 שלי כבר יודעת באופן קבוע לגשת דווקא למגירה הזו ולחגוג :) ככה אני גם שומרת אותה קרוב אלי ויכולה להשגיח עליה.
ואין מה לעשות, זה גיל של בלגן, וזה הקסם שלו.

לגבי אחים גדולים- כשהם רוצים לבנות משהו הם סוגרים את הדלת בחדר ילדים
או הולכים לחברים:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרי קלוגר;1370953:
אוי, איזה מתוק הגיל הזה!
הפתרון שלי- כשילד מגיע לגיל הזה של בלגן בכל הבית, ריקון מגירות וכו'...
אני מרוקנת מגירה אחת במטבח (מגירה עמוקה וגדולה) וממלאת אותה בכל טוב:
קופסאות, כלי פלסטיק ועוד כל מיני שמונצעס מהמטבח דווקא (וחס ושלום לא משחקים "אמיתיים" כי אז זה כבר לא מעניין...).
זה מעסיק אותם המון, בת ה1.3 שלי כבר יודעת באופן קבוע לגשת דווקא למגירה הזו ולחגוג :) ככה אני גם שומרת אותה קרוב אלי ויכולה להשגיח עליה.
ואין מה לעשות, זה גיל של בלגן, וזה הקסם שלו.

לגבי אחים גדולים- כשהם רוצים לבנות משהו הם סוגרים את הדלת בחדר ילדים
או הולכים לחברים:rolleyes:

שאפו על הרעיון!
גזור ושמור...... ב"ה כשיגיע לגיל.. הזמן טס!

• הוסף לסימניות
קבלו רעיון נחמד שראיתי השבוע.
ילדים אוהבים אלבומים והקטנטנים במיוחד רק שהם קורעים אותם.
רעיון שראיתי אצל משהי, לקחה אלבום קטן שמה בו תמונות שגזרה מעיתונים של משחקים, בובות וכד', וננתנה לילדה לדפדף ולהנות.
אני פגשתי אותה בשבת שבע ברכות והילדה התעסקה עם האלבום שעה שלמה.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה