דרוש מידע משיכת קרן השתלמות לפני הזמן

• פותח הנושא Netta
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
יש לי קרן השתלמות קטנה שאני רוצה למשוך, ועוד לא עברו 6 שנים.
הבנתי מהפקידה שהאופציות שלי הן או לשלם 47% מס (שמזה אני רוצה להימנע כמובן)
או להביא אישור מהפקיד שומה, ואז לא לשלם את המס על המשיכה.
מישהו יודע מה זה האישור? מהם התנאים כדי לקבל אותו?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
לא מכירה דרך כזו (אולי יש)
אבל יש אופציה לקחת הלוואה בתנאים טובים ע"ח הקרן.

• הוסף לסימניות
לא מכירה דרך כזו (אולי יש)
אבל יש אופציה לקחת הלוואה בתנאים טובים ע"ח הקרן.
תודה, שמעתי על זה.
אבל אני מעדיפה שלא...

• הוסף לסימניות
שלום,
יש לי קרן השתלמות קטנה שאני רוצה למשוך, ועוד לא עברו 6 שנים.
הבנתי מהפקידה שהאופציות שלי הן או לשלם 47% מס (שמזה אני רוצה להימנע כמובן)
או להביא אישור מהפקיד שומה, ואז לא לשלם את המס על המשיכה.
מישהו יודע מה זה האישור? מהם התנאים כדי לקבל אותו?
תודה רבה!
אני משכתי לפני הזמן ולא שילמתי את המס, תלוי בסכום שיש בקרן ההשתלמות.
לא זוכרת שהייתי צריכה להצהיר על צורך מיוחד אבל זה לא היה אתמול, אם אני אזכר בעוד פרטים אני אוסיף בהמשך.
רק שתדעי שזה אפשרי.

• הוסף לסימניות
פקיד שומא מאשר שהמשיכה היא מפאת קושי כלכלי אמיתי, אם ישנו כמובן. ולא רצון להתפנק וליפול על משלם המיסים לעת זקנה.
ההכנסות באמת בכלל לא גבוהות
ומדובר על קרן של משהו כמו 7,000 ש"ח.
אז אני פשוט צריכה לגשת למס הכנסה לבקש מהם אישור?

• הוסף לסימניות
ההכנסות באמת בכלל לא גבוהות
ומדובר על משהו כמו 7,000 ש"ח.
אז אני פשוט צריכה לגשת למס הכנסה לבקש מהם אישור?
לדעתי את יכולה, לכי לפקיד השומה שבעיר שלך ותשאלי אילו מסמכים צריך להגיש כדי לקבל את האישור.

• הוסף לסימניות
הצורך באישור פקיד שומא הוא רק מעל סכום מסויים.
בכל סכום שישחררו מקרן השתלמות לפני הזמן צריך לשלם את המס, אא"כ יש את האישור מפקיד השומה.
בדומה לתיאום מס שאם לא עושים משלמים מס גבוה מאוד.
אפילו אם סכום 2 המשכורות ביחד נמוך מאוד.

• הוסף לסימניות
  • משיכה של כספים לפני המועד -
    • משיכה של כספים לפני המועדים שצוינו בסעיף הקודם תחויב במס הכנסה לפי מדרגת המס שחלה על העובד בעת משיכת הכספים.
      • החיוב במס יחול רק על החלק של המעסיק, שכן חלקו של העובד כבר חויב במס הכנסה בעת תשלום השכר.
      • הרווחים שנצברו בקרן (הן על החלק של העובד והן על החלק של המעסיק) יחויבו אף הם במס הכנסה לפי מדרגת המס של העובד בעת משיכתם.
    • מכיוון שלקופת הגמל המנהלת את קרן ההשתלמות אין מידע על הכנסותיו של העובד ועל מדרגת המס שלפיה יש לנכות את המס מכספי קרן ההשתלמות, עשויה קופת הגמל לנכות מתוך הכספים שמשוחררים מס בשיעור המירבי (מדרגת מס של 47%). במקרה זה יכול העובד לנקוט את אחד מהצעדים הבאים:
      • לפנות מראש לפקיד השומה ולבקש ממנו אישור על גובה המס שיש לנכות, ולמסור את האישור לקופת הגמל לפני משיכת הכספים.
      • להגיש בתום שנת המס בקשה להחזר מס.

• הוסף לסימניות
  • משיכה של כספים לפני המועד -
    • משיכה של כספים לפני המועדים שצוינו בסעיף הקודם תחויב במס הכנסה לפי מדרגת המס שחלה על העובד בעת משיכת הכספים.
      • החיוב במס יחול רק על החלק של המעסיק, שכן חלקו של העובד כבר חויב במס הכנסה בעת תשלום השכר.
      • הרווחים שנצברו בקרן (הן על החלק של העובד והן על החלק של המעסיק) יחויבו אף הם במס הכנסה לפי מדרגת המס של העובד בעת משיכתם.
    • מכיוון שלקופת הגמל המנהלת את קרן ההשתלמות אין מידע על הכנסותיו של העובד ועל מדרגת המס שלפיה יש לנכות את המס מכספי קרן ההשתלמות, עשויה קופת הגמל לנכות מתוך הכספים שמשוחררים מס בשיעור המירבי (מדרגת מס של 47%). במקרה זה יכול העובד לנקוט את אחד מהצעדים הבאים:
      • לפנות מראש לפקיד השומה ולבקש ממנו אישור על גובה המס שיש לנכות, ולמסור את האישור לקופת הגמל לפני משיכת הכספים.
      • להגיש בתום שנת המס בקשה להחזר מס.

טעיתי לגמרי.
מחקתי הודעות קודמות.

• הוסף לסימניות
לא כזה פשוט למשוך כספים מקרן השתלמות לפני הזמן ללא מס. יתכן ומי שעשה זאת והצליח, עשה החלת וותק או לחילופין אלו כספים שבוצעה עליהם זקיפת הכנסה או לעצמאיים- סכומים שלא הקנו לעובד הטבות מס.
מס הכנסה לא כ"כ מהר יתן פטור במיוחד אם יש קופות עם חסכונות נוספים
לצורך הדוגמא, בגיל פרישה אם אדם רוצה למשוך כספים קצבתיים כסכום ח"פ מס הכנסה יאשר זאת רק אם בכלל הקופות הקיימות לעמית לא נצברו יותר מכ-91,000 ש"ח. ז"א צריך להוכיח הכנסה מאוד נמוכה כדי לקבל אישור.
בכל מקרה אפשר לנסות ואין צורך לפנות פיזית לפקיד שומה. אפשר להגיש בקשה באתר רשות המיסים ומקבלים תשובות מאוד מהר. בד"כ תוך 3 ימי עסקים (הם נבחנים על מתן שירות ולכן עונים מהר מאוד)

• הוסף לסימניות
מעולה. תודה רבה!
את יודעת אם אני צריכה להביא משהו למס הכנסה כשאני הולכת לשם?

• הוסף לסימניות
אגב, @Netta
זכור שהיתה איזה שהיא הקלה בקרונה במשיכת הכספים למי שהיה ירידה בהכנסות, אולי זה עדיין תקף.
תנסי לחפש על זה בגוגל.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם!!

• הוסף לסימניות
לא כזה פשוט למשוך כספים מקרן השתלמות לפני הזמן ללא מס. יתכן ומי שעשה זאת והצליח, עשה החלת וותק או לחילופין אלו כספים שבוצעה עליהם זקיפת הכנסה או לעצמאיים- סכומים שלא הקנו לעובד הטבות מס.
מס הכנסה לא כ"כ מהר יתן פטור במיוחד אם יש קופות עם חסכונות נוספים
לצורך הדוגמא, בגיל פרישה אם אדם רוצה למשוך כספים קצבתיים כסכום ח"פ מס הכנסה יאשר זאת רק אם בכלל הקופות הקיימות לעמית לא נצברו יותר מכ-91,000 ש"ח. ז"א צריך להוכיח הכנסה מאוד נמוכה כדי לקבל אישור.
בכל מקרה אפשר לנסות ואין צורך לפנות פיזית לפקיד שומה. אפשר להגיש בקשה באתר רשות המיסים ומקבלים תשובות מאוד מהר. בד"כ תוך 3 ימי עסקים (הם נבחנים על מתן שירות ולכן עונים מהר מאוד)
יודעים אולי איך קוראים לאישור הזה?

• הוסף לסימניות
מעולה. תודה רבה!
את יודעת אם אני צריכה להביא משהו למס הכנסה כשאני הולכת לשם?
1. יש אזור אישי באינטרנט, לא חייבם ללכת פיזית
2. לא עשיתי את זה אף פעם, אבל בתיאום מס צריך את המשכורות, תיק ניסוקיים של מעסיק (מאמינה שזה אותו דבר, תביאי איתך תלושים אחרונים)

• הוסף לסימניות
קרן השתלמות לא ידוע לי שניתן למשוך קודם בפטור ממס.
בקורונה היו הטבות למשיכה קטנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת