- הוסף לסימניות
זה הולך ונהיה גם וגםזה לא גם וגם זה או זה או זה
בהתחלה רצו שההורים של הבחורה ישתתפו בקניית דירה בשביל הזוג
היום מסתפקים גם אם אין כמעט השתתפות אלא יש עבודה טובה
שאז במקום שההורים יביאו את הכסף הזוג יוכל לקחת לעצמו את המשכנתא
זה הולך ונהיה גם וגםזה לא גם וגם זה או זה או זה
בהתחלה רצו שההורים של הבחורה ישתתפו בקניית דירה בשביל הזוג
היום מסתפקים גם אם אין כמעט השתתפות אלא יש עבודה טובה
שאז במקום שההורים יביאו את הכסף הזוג יוכל לקחת לעצמו את המשכנתא
מי החליט מה קושי נפשי גדול יותרתכינו עגבניות ופרצופים כועסים, אני כותבת רק לגבי האכלוסיה בהייטק, ורק על אלו שנשארו ממש חרדיות כמו בסמינר לא מדברת על אלו "שנפתחו" וכו:
הן מוותרות מראש על כמות...
פעם זו הייתה בושה לעשות הפסקה, היום זה נהיה נורמלי מרווחים של שנתיים לפחות בין ילדים, לפחות. ודנים על סוגים אפשריים בלי בושה בקול עם חברות.
זה גם חלק מהמחיר, פעם זה היה נושא שאפילו לא העזו להודות בו שבהוראת רופא וכו במגזר האברכי הליטאי אליו אני שייכת. כותבת את זה כמעט בדמעות כמאותגרת פוריות שנלחמה בשינים להיות אמא. זה ממש נכנס כנורמה, וזה בושה.
ולא ראיתי את הנורמה הזו אצל נשים לא עובדות או עובדות במשרות פחות תובעניות טובעניות.
ואני חושבת שזה הוויתור הכי הכי הכי גדול, ואולי אפילו הלא מודע, שלהן.
איכססססססססססס!!!!!!!!!!!כנראה זה בגלל הרוח הנושבת בכללי בעולם השידוכים....
דברתי עם מורה שהתקשרו אליה לברר על בחורה האמא לא שאלה מילה על טיב הבחורה אלא רק על כושר ההשתכרות שלה במקצוע המסוים בו היא מורה שלה, יום למחרת היא הרימה שוב טלפון על אותה בחורה והמורה חשבה שעכשיו היא תשאל על מידות וכו' ואז היא אמרה האמא שלפני השם נפגשים הבחור והבחורה היא רוצה להיות בטוחה שוב מה יכולת ההשתכרות.... זה פשוט סיפורים שקורים יותר ויותר ולכן זה הזוי ומגעיל.....
למה פעם כל הגדולים היו חתנים אצל עשירי ופרנסי הדור, בהחלט זה נשמע לי מגעיל אבל מי שיודע קצת הסטוריה אז זה העובדה, האם מישהו יכול להסביר את זה???איכססססססססססס!!!!!!!!!!!
יש גם כאלו שגומרים את החודש בפחות מכך ונהנים מהחיים!!!כי הרי יש הבטחה משמים שבחורה לא תרוויח לעולמי עד פחות ממה שהיא מרוויחה עכשיו
ובחורה עובדת לא תפוטר
לפותחת האשכול, הרבה אברכים חיים בשמחה, ממשיכים ללמוד ולהיות אברכים עם הכנסה של 6000-8000 ש"ח
ו14 אל"ש נחשב למשכורת טובה לעובדת עם נסיון של כמה שנים (במגזר שלנו)
יתכן שביררה על המידותאיכססססססססססס!!!!!!!!!!!
המקרים האלה פשוט הזויהים מה הרעיון לעשות כזה דבר, מה הטעם, את בא לברר על בחורה לא לברר כי את רוצה להיות מורה שלה, או משהו באזורכנראה זה בגלל הרוח הנושבת בכללי בעולם השידוכים....
דברתי עם מורה שהתקשרו אליה לברר על בחורה האמא לא שאלה מילה על טיב הבחורה אלא רק על כושר ההשתכרות שלה במקצוע המסוים בו היא מורה שלה, יום למחרת היא הרימה שוב טלפון על אותה בחורה והמורה חשבה שעכשיו היא תשאל על מידות וכו' ואז היא אמרה האמא שלפני השם נפגשים הבחור והבחורה היא רוצה להיות בטוחה שוב מה יכולת ההשתכרות.... זה פשוט סיפורים שקורים יותר ויותר ולכן זה הזוי ומגעיל.....
אה ואברך שאשתו מקבלת טוב מאוד בדגש על טוב מאוד מאושר בכולל???? אין עוד בעיות חוץ מבעיות פרנסה? כל מי שמסודר כלכלית מסודר בחיים? חסר אנשים שסובלים מבעיות שלום בית בריאות וכו' אין אדם שמושלם לו פה בעולם! לא יקרה! מכירה אישית נשים שמרוויחות המון (יחסית לחרדיות) ויש להם הרבה מאוד בעיות של ילד חולה ילד נשר מהדרך וכו' אז לבעלים שלהם יותר קל ללמוד? שטויות במיץ לימוד התורה נקנה בצער! ואם לא יהיה בעיות פרנסה יהיה בעיות אחרות לא הגענו פה לעולם ללקק דבש..רק כשיבוא המשיח יהיה מציאות כזאת של לימוד התורה מתוך רוגע כל עוד הוא לא הגיע זה לא יקרה!!
הנורמלי האחרוןיתכן שביררה על המידות
ועם המורה הספציפית רצתה לברר ספציפית על העבודה
זה בכלל לא מגעיל!למה פעם כל הגדולים היו חתנים אצל עשירי ופרנסי הדור, בהחלט זה נשמע לי מגעיל אבל מי שיודע קצת הסטוריה אז זה העובדה, האם מישהו יכול להסביר את זה???
ברור שלא מסתכלים רק על זה אבל.....
לכן לא כל נשות הגדולים היו גדולות...למה פעם כל הגדולים היו חתנים אצל עשירי ופרנסי הדור, בהחלט זה נשמע לי מגעיל אבל מי שיודע קצת הסטוריה אז זה העובדה, האם מישהו יכול להסביר את זה???
ברור שלא מסתכלים רק על זה אבל.....
אז אתה מסכים שבאמת צריך לחפש בחורה שתכניס המון כסף?לכן לא כל נשות הגדולים היו גדולות...
לפחות שהוא יהיה גדול....
אף אחד לא אמר שלא צריך לעשות כלום,ברור שיש סדר עדיפויות, אבל בשורה התחתונה בלי "ביצי זהב" (או "ביצי כסף") גם האברך לא יוכל להתרכז בלימוד {החזו"א אמר שאי אפשר להתרכז בלימוד עם חובות על הראש, "ריחיים על צווארו" ויעסוק בתורה???????!!!!!!!!!!)
ברור שצריך ביטחון וכו' אך צריך קצת תכנון בדרך הטבע ומדרכי ההשתדלות, שיוכל לשבת בתורה בלי עול ענק ענק ענק!!!!
מי שאומר שלא צריך לחשוב בכלל כי צריך אמונה אז בבקשה שגם לא יאכל כי אם הקב"ה רוצה האוכל יכנס לבד לפה ודו"ק
תקופה מסויימת לפני לידה לא עבדתיאישה שעובדת 9 שעות,
יש לה כוח לילדים?
יש לה פניות לבעלה?
יש לה חשק לעבודות הבית?
בלי לדבר על ההשפעה המנטלית (והדתית...) שעבודה משרדית עם השפעות חיצוניות עושה ליידישע מאמא שלנו
משכורת טובה זה להיות היטקייסט
כל אחת היא שונהתקופה מסויימת לפני לידה לא עבדתי
וזו היתה התקופה המשעממת והריקה וחסרת הסיפוק הכי טיפשית שהיתה לי
לא היה לי כח לכלום, ולא לבעלי
טוב, לעבודות הבית כן...
ההשפעה המנטלית של בטלה על האדם ידועה.
והיתה לי שכנה שיצאה מהבית ב6 וחצי וחזרה ב5
והיתה בן אדם עליז וכייפן וחייכן עם ילדה מטופחת וחמודה
הייטקיסטית צעירה = מחפשת עבודה, מפוטרת (עובדת בשכר מינימום או בחינם)משכורת טובה זה להיות היטקייסט
אוקי,כל אחת היא שונה
יש כאלה שכשהן שכשמתאפשר לא לצאת לעבודה
ולהיות בבית הן פורחות
צודק, אין יותר עשירלו יצור שזוג מכניס ביחד 15K
וההוצאות שלהם עומדות על 16K
ויש זוג סולידי שמרוויח 12K ורמת ההוצאות שלהם היא 9K
והניהול הכלכלי שלהם שקול ובוגר, ויש להם קרן השתלמות + השקעות נוספות
מי עשיר יותר?
הנושאים החמים