התייעצות משכורת טובה, כמה?

מצב
הנושא נעול.
זה לא גם וגם זה או זה או זה
בהתחלה רצו שההורים של הבחורה ישתתפו בקניית דירה בשביל הזוג
היום מסתפקים גם אם אין כמעט השתתפות אלא יש עבודה טובה
שאז במקום שההורים יביאו את הכסף הזוג יוכל לקחת לעצמו את המשכנתא
זה הולך ונהיה גם וגם

תכינו עגבניות ופרצופים כועסים, אני כותבת רק לגבי האכלוסיה בהייטק, ורק על אלו שנשארו ממש חרדיות כמו בסמינר לא מדברת על אלו "שנפתחו" וכו:
הן מוותרות מראש על כמות...
פעם זו הייתה בושה לעשות הפסקה, היום זה נהיה נורמלי מרווחים של שנתיים לפחות בין ילדים, לפחות. ודנים על סוגים אפשריים בלי בושה בקול עם חברות.
זה גם חלק מהמחיר, פעם זה היה נושא שאפילו לא העזו להודות בו שבהוראת רופא וכו במגזר האברכי הליטאי אליו אני שייכת. כותבת את זה כמעט בדמעות כמאותגרת פוריות שנלחמה בשינים להיות אמא. זה ממש נכנס כנורמה, וזה בושה.
ולא ראיתי את הנורמה הזו אצל נשים לא עובדות או עובדות במשרות פחות תובעניות טובעניות.
ואני חושבת שזה הוויתור הכי הכי הכי גדול, ואולי אפילו הלא מודע, שלהן.
מי החליט מה קושי נפשי גדול יותר

אני מכירה משהי שילדה 9.5 חודשים אחרי החתונה בלי שום הכנה נפשית,
והגיעה למצב רגשי קשה ותודה לה' שיש פתרונות לכל דבר (ואגב היא עבדה במשרה מאוד לא מטריחה, לא הכל קשור לעבודה)

אגב, אפשר גם הפוך
כשאני רואה אישה עם המווווון ילדים שלא מצליחה לתפקד בכלל
והילדים סובלים מהזנחה קשה זה גם יכול להעלות תמיהה.

אין לנו אפשרות להבין אדם עד שנגיע למקומו,
גם אם זה נוגע לנו במקומות כואבים

כנראה זה בגלל הרוח הנושבת בכללי בעולם השידוכים....
דברתי עם מורה שהתקשרו אליה לברר על בחורה האמא לא שאלה מילה על טיב הבחורה אלא רק על כושר ההשתכרות שלה במקצוע המסוים בו היא מורה שלה, יום למחרת היא הרימה שוב טלפון על אותה בחורה והמורה חשבה שעכשיו היא תשאל על מידות וכו' ואז היא אמרה האמא שלפני השם נפגשים הבחור והבחורה היא רוצה להיות בטוחה שוב מה יכולת ההשתכרות.... זה פשוט סיפורים שקורים יותר ויותר ולכן זה הזוי ומגעיל.....
איכססססססססססס!!!!!!!!!!!

איכססססססססססס!!!!!!!!!!!
למה פעם כל הגדולים היו חתנים אצל עשירי ופרנסי הדור, בהחלט זה נשמע לי מגעיל אבל מי שיודע קצת הסטוריה אז זה העובדה, האם מישהו יכול להסביר את זה???
ברור שלא מסתכלים רק על זה אבל.....

כי הרי יש הבטחה משמים שבחורה לא תרוויח לעולמי עד פחות ממה שהיא מרוויחה עכשיו
ובחורה עובדת לא תפוטר

לפותחת האשכול, הרבה אברכים חיים בשמחה, ממשיכים ללמוד ולהיות אברכים עם הכנסה של 6000-8000 ש"ח
ו14 אל"ש נחשב למשכורת טובה לעובדת עם נסיון של כמה שנים (במגזר שלנו)
יש גם כאלו שגומרים את החודש בפחות מכך ונהנים מהחיים!!!

כנראה זה בגלל הרוח הנושבת בכללי בעולם השידוכים....
דברתי עם מורה שהתקשרו אליה לברר על בחורה האמא לא שאלה מילה על טיב הבחורה אלא רק על כושר ההשתכרות שלה במקצוע המסוים בו היא מורה שלה, יום למחרת היא הרימה שוב טלפון על אותה בחורה והמורה חשבה שעכשיו היא תשאל על מידות וכו' ואז היא אמרה האמא שלפני השם נפגשים הבחור והבחורה היא רוצה להיות בטוחה שוב מה יכולת ההשתכרות.... זה פשוט סיפורים שקורים יותר ויותר ולכן זה הזוי ומגעיל.....
המקרים האלה פשוט הזויהים מה הרעיון לעשות כזה דבר, מה הטעם, את בא לברר על בחורה לא לברר כי את רוצה להיות מורה שלה, או משהו באזור

אה ואברך שאשתו מקבלת טוב מאוד בדגש על טוב מאוד מאושר בכולל???? אין עוד בעיות חוץ מבעיות פרנסה? כל מי שמסודר כלכלית מסודר בחיים? חסר אנשים שסובלים מבעיות שלום בית בריאות וכו' אין אדם שמושלם לו פה בעולם! לא יקרה! מכירה אישית נשים שמרוויחות המון (יחסית לחרדיות) ויש להם הרבה מאוד בעיות של ילד חולה ילד נשר מהדרך וכו' אז לבעלים שלהם יותר קל ללמוד? שטויות במיץ לימוד התורה נקנה בצער! ואם לא יהיה בעיות פרנסה יהיה בעיות אחרות לא הגענו פה לעולם ללקק דבש..רק כשיבוא המשיח יהיה מציאות כזאת של לימוד התורה מתוך רוגע כל עוד הוא לא הגיע זה לא יקרה!!

יש המון קשיים ( ילד חולה, נשירה, שידוכים, ועוד שלא נדע) שכשבני הזוג עוברים את הצרה ביחד זה
מחזק ומשפר את הזוגיות, אני מכירה נשים עם ילדים חולים, נשים פשוט מאירות, עם המון בטחון בהשם
נשים שמשפיעות אוירה של אמונה סביבן.

קשה מאוד למצוא נשים מאירות ומוארות שהקושי שלהן הוא קשיי פרנסה.
בדרך כלל זה מביא להמון בעיות בשלום בית, זה נסיון קשה מאוד מאוד

יתכן שביררה על המידות
ועם המורה הספציפית רצתה לברר ספציפית על העבודה
הנורמלי האחרון

למה פעם כל הגדולים היו חתנים אצל עשירי ופרנסי הדור, בהחלט זה נשמע לי מגעיל אבל מי שיודע קצת הסטוריה אז זה העובדה, האם מישהו יכול להסביר את זה???
זה בכלל לא מגעיל!

אמנם אני לא משתייכת למגזר ששאלת ההשתכרות של הבחורה בכלל עולה על הפרק
ודווקא לכן, כשאני רואה אישה בת 22 עם 2 ילדים שעובדת על 4.5 ש''ח (!!!!!!!!)
נכמר ליבי בקרבי ואני מאוד מבינה אמא שרוצה להבטיח התחלה יותר טובה לבן שלה.

וכמובן.. לא לשכוח... איזון זה חשוב.

לכן לא כל נשות הגדולים היו גדולות...
לפחות שהוא יהיה גדול....

ברור שיש סדר עדיפויות, אבל בשורה התחתונה בלי "ביצי זהב" (או "ביצי כסף") גם האברך לא יוכל להתרכז בלימוד {החזו"א אמר שאי אפשר להתרכז בלימוד עם חובות על הראש, "ריחיים על צווארו" ויעסוק בתורה???????!!!!!!!!!!)
ברור שצריך ביטחון וכו' אך צריך קצת תכנון בדרך הטבע ומדרכי ההשתדלות, שיוכל לשבת בתורה בלי עול ענק ענק ענק!!!!
מי שאומר שלא צריך לחשוב בכלל כי צריך אמונה אז בבקשה שגם לא יאכל כי אם הקב"ה רוצה האוכל יכנס לבד לפה ודו"ק
אף אחד לא אמר שלא צריך לעשות כלום,
'רק' לא צריך להשתגע ולהוריד/להעלות שידוכים לפי רמת ההשתכרות של הבחורה!!!
היא יכולה להתפטר או למצוא עצמה מפוטרת יום לפני/אחרי החתונה או אולי אפי' 20 שנה לאחר החתונה
אנו לא יכולים לעשות דבר למעט השתדלות על כל המשתמע מכך ולא יותר!
ניתן לברר במה היא עוסקת ומה גובה המשכורת (בערך).
אך לא לפי זה להחליט האם להוריד את השידוך או שניתן להתקדם!!!

אישה שעובדת 9 שעות,
יש לה כוח לילדים?
יש לה פניות לבעלה?
יש לה חשק לעבודות הבית?
בלי לדבר על ההשפעה המנטלית (והדתית...) שעבודה משרדית עם השפעות חיצוניות עושה ליידישע מאמא שלנו
תקופה מסויימת לפני לידה לא עבדתי
וזו היתה התקופה המשעממת והריקה וחסרת הסיפוק הכי טיפשית שהיתה לי

לא היה לי כח לכלום, ולא לבעלי
טוב, לעבודות הבית כן...

ההשפעה המנטלית של בטלה על האדם ידועה.

והיתה לי שכנה שיצאה מהבית ב6 וחצי וחזרה ב5
והיתה בן אדם עליז וכייפן וחייכן עם ילדה מטופחת וחמודה

משכורת טובה זה להיות היטקייסט

לו יצור שזוג מכניס ביחד 15K
וההוצאות שלהם עומדות על 16K

ויש זוג סולידי שמרוויח 12K ורמת ההוצאות שלהם היא 9K
והניהול הכלכלי שלהם שקול ובוגר, ויש להם קרן השתלמות + השקעות נוספות