- הוסף לסימניות
לזכותי יאמר שלא פספסתיאמרת שאת לא מפספסת ציניות...
כנראה יצאה לי ציניות גרועה..
רק התעניינתי בתאוריה שמאחורי הציניות
לזכותי יאמר שלא פספסתיאמרת שאת לא מפספסת ציניות...
כנראה יצאה לי ציניות גרועה..
חנהלה עשתה את ההשתדלות ולמדה בהצטיינות תכנות
וכיום מחפשת כבר כמעט שנה עבודה בהייטק ובמקביל עובדת כצהרונית כדי לקנות לחם וחלב
זה רצון השם שחנהלה כרגע בצהרונית או לא?
איני יודעת מדוע מאלצים אותי לכתוב זאת מפורש,מזכירה שנכנסת בתוך דיון שבו אנחנו מדברים על -
'האם בחורה שרוצה בעל אברך אבל אין לה הכנסה מניבה צריכה לוותר על החלום'
משכך לענות שצריך לשאול את האישה זה די מיותר..
מי אמר שצריך עוד השתדלות אולי צריך קצת עבודה של הסתפקות במועט?בקיצר הבנתם את המסר השתדלות פירושה עד הסוף!!
2 - האם אחרי שאישה השיגה את עבודת ה30K בתכנות היא כבר לא צריכה עבודה בבטחון והשתדלות?וזה הטעות של כל הבנות שהם חושבות שכאן סיימנו ואדרבא כאן רק מתחילה ההשתדלות!
3 - אולי יש לה חסמים שלא קשורים לאמונה?שכאן האישה לא באמת רוצה שהרי חוסר השתדלותה מוכיחה זאת.
לא מומלץ לנסות לחסוך לאנשים לשאול רב כיוון שלכל אחד מתאימה תשובה אחרתמניסיון של הרבה שאלות כאלו ששמעתי כיצד הרב עונה:
כשישאלו את הרב אז הוא יבקש לשאול את האישה האם היא באמת רוצה!
אז אני קצת מנסה לחסוך כאן
מממי אמר שהשתדלות שלה זה תכנות ?
מוזרמקצוע סוחף עם משכורת גבוהה
למול מקצוע רגוע עם משכורת נמוכה.
השאלה מה ההגדרה של רגועמוזר
בכל אשכול שנפתח בנושא בפרוג
הסבירו באריכות ובטוב טעם כמה קשה מקצוע ההוראה
וכמה המשכורת לא מתגמלת
מההיכרות שלי עם כמה מורות, הדבר האחרון שאפשר לומר על המקצוע הזה ״רגוע״
צר לי לאכזב אבל משאלת רב
התברר לי שבעל בהחלט יכול לדרוש מאשתו לצאת לעבוד ולא לשבת בטל.
זאת עובדה לא כל כך ידועה
אמנם הבחירה כמה לעבוד ואיפה לעבוד היא בידי האישה
אבל אישה לא יכולה לבלות בנעימים כשבעלה מבקש ממנה להטות שכם בפרנסת המשפחה
קביעת המשנה מתייחסת להיקף העבודה השבועי תחת קורת גג נפרדת המירבי שניתן לחייב בו את האישה, שכן היא איננה טרודה בעבודות הבית. מדברי כמה ראשונים עולה שהיקף החיוב שונה כאשר ועיתותיה בידיה האישה עסוקה בעבודות הבית, וכלשון הטור: "...אבל אם היא עמו בבית ועושה כל צרכי הבית אינה חייבת לעשות כ"כ אלא לפי המנהג שדרך נשים לעשות".
או במילים אחרות -זה לא מדויק בכלל!
נסביר את הסוגיא:
הגבר מתחייב בכתובה לפרנס את האישה !
ובתמורה כל מעשי ידי האישה שייכים לבעל!
תקנה זה היא לטובת האישה ולכן היא יכולה לוותר ולטעון שהיא תזון את עצמה!
אבל הבעל לא יכול לומר לה שתזון את עצמה
מקור:
שו"ע סימן סט' סעיף ד'
וז"ל:
מעשה ידיה כנגד מזונותיה, לפיכך אם אמרה איני ניזונית ואיני עושה שומעין לה הג"ה יש אומרים דכל אישה האומרת איני ניזונית ואיני עושה נתבטלה התקנה ואינה יכולה לחזור בה ולומר אני ניזונית ואני עושה ויש חולקים, וכל שאינה ניזונית אין לה כסות דהוא בכלל המזונות אבל הבעל שאמר איני זנך ואיני נוטל מעשה ידיך אין שומעים לו [אבל יכול לומר צאי מעשה ידיך במזונותיך ובמה שאינו מספיק אשלם לך]
אלא מה שיש שו"ע אחר (שאליו כנראה שהתכוונת):
שכן יכול הבעל לחייב את האישה לעזור בבית.
מקור:
שולחן ערוך אהע"ז סימן פ' סעיפים א' – ב'.
מעשה ידיה לבעלה, כיצד, הכל כמנהג המדינה, מקום שדרכן לארוג, אורגת. לרקום, רוקמת. לטוות צמר או פשתים, טווה. ואם לא היה דרך נשי העיר לעשות כל המלאכות האלו, אינו כופה אלא לטוות הצמר בלבד. היה לו ממון הרבה, אפילו היה לה כמה שפחות, אינה יושבת לבטלה בלא מלאכה, שהבטלה מביאה לידי זימה, אבל אין כופין אותה לעשות מלאכה כל היום כולו, אלא לפי רוב הממון ממעטת במלאכה
אבל ודאי זה בתנאי שהוא מפרנס כפי כוחו !
ואז אם חסר יכול לדרוש ממנה לעזור, אבל אם הוא לומד כל היום ובוחר לא לעבוד מניין שיכול לחייב אותה לזון עצמה? הרי על זה השו"ע עצמו (הראשון שהבאנו) כתב "אבל הבעל שאמר איני זנך ואיני נוטל מעשה ידיך אין שומעים לו"
רק ששמעתי שהרב שטרנבוך טוען שכיום כיוון שהתחתנה איתו על דעת שהוא אברך א"כ כאלו מחלה והתחייבה ועל דעת כן התחתנה וממילא אינה יכולה להוציאו לעבוד!
ממ
הניסוח הזה מוכר לי מאינשהוא![]()
הנה עכשיו עניתי!או במילים אחרות -
מצריך שאלת רב.
המקצוע הזה ממש לא רגוע, אין שום עבודה רגועה, כולם בפחד מפיטורים/הוצאות לחל"ת/הורדת שעות/העלאת שעותמההיכרות שלי עם כמה מורות, הדבר האחרון שאפשר לומר על המקצוע הזה ״רגוע״
אתה בטוח שלא הבנתי?כן וגם שם לא הבנת שמטרתי היא לא סתם לשאול ולעקוץ אלא לעורר מחשבה !
או-קיהנה עכשיו עניתי!
עברתי בעיון רב,נ.ב. אני ממליץ לעבור באמת על מה שכתבתי
אולי נחליט קודם מה כוללת ההגדרה של רוגעהמקצוע הזה ממש לא רגוע, אין שום עבודה רגועה, כולם בפחד מפיטורים/הוצאות לחל"ת/הורדת שעות/העלאת שעות
עדיין לא קמה עבודה שמתגמלת בכל הצורות (שעות נוחות, חופשות, מיקום, אוירה)
מי אמר שהשתדלות שלה זה תכנות ?
נקודה למחשבה!
ממ
הניסוח הזה מוכר לי מאינשהוא![]()
כן וגם שם לא הבנת שמטרתי היא לא סתם לשאול ולעקוץ אלא לעורר מחשבה !
למה זה סותר?ועכשיו ברצינות:
אם זה מצריך שאלת רב אז למה התחלת לדבר בלימוד?
למה זה סותר?
מקצוע ההוראה לא רק לא רגוע אלא הוא ממש ממש אינטנסיבי והתגמול שלו שתקופות בשנה עובדים קשה מאד אבל אח"כ יש חופשים.. לנוח קצת אבל הוא המקצוע האחרון שאפשר לומר עליו רגוע. גם זה תמיד הולך איתך לבית ויש שיעורים ומבחנים ותעודות וכוכו
זה בסדר שאני אענה בכל אופן?אוקיי אני לא מאמין שאני יורד לרזולוציות כאלו אבל אני יעשה את זה!
1.את טענת שאין האישה חייבת והבאת איזה משהו שהעתקת מאיפה שהוא
2.אני כתבתי להוכיח שזה לא נכון
3.את לא הגבת לדברים שכתבתי רק הערת שזה שאלה לרב
משמע: את סתרת את דברי בטענה שזה שאלה לרב!
4.אני שאלתי: אם כפי שכתבת, כי לדברי לא מגיע תגובה כיוון שזה שאלה לרב והדברים לא ברורים!
אזי מדוע את כן הבעת דעה בנושא?
משמע שעצם זה שזה שאלה לרב זה אכן סותר את דברי אך לא את דברייך! אתמהה!
עד כאן ההסבר המיגע נא לחשוב עליו!
אני לא מצפה לתשובה תודה!
אני לא סתרתי,משמע: את סתרת את דברי בטענה שזה שאלה לרב!
הנושאים החמים