דרוש מידע משנה"ל הבאה יום לימודים ארוך בחינוך העצמאי- גם אצלכם?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא מדובשך ולא מעוקצך.
ילדה צריכה להיות בבית ולא ללמוד כל יום עד שלוש וחצי.
את לא חושבת?
עד שהיא תגיע זה כבר ארבע.
ממש נגמר היום
ממילא רב הבנות אם לא כולן בצהרון
אז מצוין -צהרון ללא עלות
מבחינתי מעולה!!!!

• הוסף לסימניות
וזה כנראה מבטל את ימי שישי.
אז הילדות יהיו בבית עם כל האמהות המודאגות

• תודה
Reactions: sem
  • הוסף לסימניות
הבת שלי שונאת את הצהרון (בכתה ב') ולמרות ששלמתי על שנה שלימה- חזרה הביתה מדי יום לפני הצהרון.
בעיקרון- לא הפריע לי. אם כך טוב לה- בשמחה! (חזרתי מהעבודה אחריה... בילתה עם האחים בבית.)

• הוסף לסימניות
.
מעל עשור ביוח"א, ורק לשם הבהרה:
  • אין תוספת שעות למורות.
  • המערכת רגילה, לא תמיד קלילה.
  • אין קשר לאופק חדש.
  • יש גמול קטן למורה לפי שעות עבודה בפועל.
  • זו מסגרת מחייבת, לא כמו צהרון.
  • בי"ס מרוויח – אבל לא ידוע לי כמה.
  • תמיד יהיו מרוויחים ומפסידים – לא תמיד בשליטתנו.

• הוסף לסימניות
אני שנים ביוח"א,בשכבת גיל הצעירה משתדלים לשבץ שיעורים קלילים.
מוזיקה,אומנות,ציור וכו

• הוסף לסימניות
רגע, אז זה רשות אם להישאר או לא?
מהודעת המנהלת אצלנו היה נשמע שזו חובה

• הוסף לסימניות
רגע, אז זה רשות אם להישאר או לא?
מהודעת המנהלת אצלנו היה נשמע שזו חובה
!בטח! חובה
אבל אם אמא של הילדה מבקשת להוציא אותה מבית הספר, המורה יכולה לעשות משהו...
ובפרט שכמעט כל הבית ספר יוצא, וזה ההוראה של האימהות אז יאשימו את הילדה?
ועוד יותר שהאימהות דואגות שילכו לרבני השכונה/העיר ומחתימים אותם על מכתב נגד התופעה, וכי המנהלת רוצה שיתלכלך שמה הנקי והטוב?!

• הוסף לסימניות
מידיעה שהגיעה מתוך החינוך העצמאי (ללא אחריות...):
עד השנה הזאת היו הרבה בתי''ס של החינוך העצמאי שדיווחו שהם לומדים יוח''א למרות שהם לא בשביל התקציב (שנחוץ מאווווווד!!!!! ולא הלך לשום כיס של שום מנהלת...) השנה בהלך הביקורות המזוויעות של משרד החינוך על החינוך העצמאי (מזעזע!!! הם שכרו חברת חקירות חיצונית, השוו מערכת שעות לשיעורים בזמן אמת, הוציאו תלמידות לשאול על מורה מסויימת איזה ילדות היא מוציאה וכו'...) הם גילו שעבדו עליהם והשתוללו ממש. חלק מבתיה''ס שדווחו כעובדים יוח''א התחילו מיידית כדי להרגיע את הרוחות וכל השאר היסטוריה...
לגבי שנה הבאה:
בתי''ס שרוב ההורים יתנגדו- זה יבוטל.
בכל מקרה אפשר לשחרר את הבנות, השאלה אם שווה.
לפי הוראת משרד החינוך בשעות יוח''א יש ללמד שיעורים קלילים כגון: מלאכה, זמרה, התעמלות וכו'.
אמא שתקח את הבת שלה מוקדם תשאיר אותה עם בי''ס ''מעצבן'' שלומדים בו רק מקצועות קשים כמו חשבון ואנגלית ואפס מקצועות מעניינים וקלים יותר.
לתשומת לב...

• הוסף לסימניות
למה לקרוא לביקורות משרד החינוך "מזוויעות"? זכותו של משלם התקציבים לברר לאן באמת הולך התקציב. מה שקרה עד היום זה שדיווחו על שקרים והכסף לא ברור לאן באמת הלך, (כנ"ל לגבי ליב"ה בחיידרים), ואז עכשיו באים ומתלוננים. מי שחיפש לרמות אוכל עכשיו את הדייסה שבישל לעצמו. (ואני ממש לא בעד ליבה או יוח"א)

• הוסף לסימניות
יש דרך לעשות דברים!!!
מותר וחובה לבוא לראות מה קורה, זה לא אומר שמנהלים ומזכירות אמורים להיות עם סיוטי לילה ולרעוד ממש ממחשבה על ביקורת ואצלינו ספציפית הכל היה מסודר עד הפיפס האחרון!!
הגיעו בריונים והתנהלות בביקורת הייתה ברוטאלית......
לכל דבר שעושים יש דרך לעשות אותו, משרד החינוך לא רצה להגיע להבנות, הוא רצה למצוא עוד ועוד דברים שיביאו לנפילת החינוך העצמאי, וברוך ה' שמלבד הדיווח על יוח''א בחלק מבתיה''ס כל השאר היה לפי הפרוטוקול ועבר בשלום למרות שהם קיוו שלא...
(אם הם באמת רוצים למצוא תבעיה שילכו לעשות חיפוש במשרדים הראשיים....;) שמה יש להם בהחלט הרבה יותר סיכוי...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה לקרוא לביקורות משרד החינוך "מזוויעות"? זכותו של משלם התקציבים לברר לאן באמת הולך התקציב. מה שקרה עד היום זה שדיווחו על שקרים והכסף לא ברור לאן באמת הלך, (כנ"ל לגבי ליב"ה בחיידרים), ואז עכשיו באים ומתלוננים. מי שחיפש לרמות אוכל עכשיו את הדייסה שבישל לעצמו. (ואני ממש לא בעד ליבה או יוח"א)
צריך להבין גם שלפעמים זה השיטה שלהם להכניס דברים שלא היו נכנסים לכתחילה. מבטיחים תקציב בתמורה למשהו, מחכים כמה שנים בידיעה שהבי"ס משקר, ואז "מגלים" שלבי"ס מעולם לא היתה כוונה לממש את זה אלא רק לקבל את התקציב. ואז משרד החינוך מאיים בקנסות כבדים שאין מאיפה לשלם או שיכניסו את זה לתוכנית הלימודים, וקל לדעת במה בוחרים...

• הוסף לסימניות
תגידו אתן רציניות?
אני למדתי בבית ספר בית יעקב חינוך עצמאי ענקק ומעולה (לא ממ"ח ולא כל מיני) באחד הערים הקלאסיות החרדיות..
(וזה היה לפני למעלה מעשור+)
למדנו עד 3נו חוץ מיום חמישי כל יום ב3 ולא קרה כלום!
ילדות בכיתות הבינונית גבוהות של בית הספר יכולות ללמוד עד 3 וזה לא היה ביביסיטר ולא בחורות
היה רגיל
היה גם עוד שעתיים נורא מענינות שקראו לזה אשכולות חשיבה (זה היה כזה משחקי קופסא יחד עם המורה, הכיתה התחלקה ל2 וכל היה טוב)
לא קורה לבנות כלום
והיתה הזנה.
לא להקצין לפיגמות
3 -3 ורבע זה שיא נורמלי
לא נגמר היום ולא שום דבר
אני הכי בעד
וככה גם אמרו עכשיו אצל אחותי (שלומדת בבית ספר בית יעקב אחר)
לא קורה לבנות כלום אם הן לומדות עד 3....

• הוסף לסימניות
רוצים שההורים יעבדו עד מאוחר, יכניסו המון מיסים ובנתיים משרד החינוך ישלוט בתכנים שהילדות מקבלות. חבל
מי רוצה שההורים יעבדו עד 4 ? הבנקים והמשכנתא ? אני מעדיפה להוציא את הילדים בבוקר ולהתחיל לעבוד אחרי 8 ולקבל אותם בחיוך בצהרים בשעה 4. אני מכסה ב"ה את המשכנתא אך לא משלמת מיסים (יש מושג שנקרא מדרגות מס ומאד מהר אימהות חרדיות מפסיקות לשלם מיסים)
מעניין אותי לעשות בירור: כמה אימהות שלא עובדות ומקבלות את הילדים ב-1 הולכות אח"כ לישון שעתיים ? ובסוף מבלות עם הילדים מ-4 עד 7 ?

• הוסף לסימניות
לכל המתלוננות למיניהם. תגידו תודה שהבית שלכם מתנהל כסדר.
יש בתים שברכה ויש מסגרות לימוד תעסוקה ואוכל.
ולכל המנהלים שמשקרים בדיווחים, שידעו על כל ישראל ערבים.
בני עבר לחינוך רגיל כי נזקק לסייעת רפואי ואלרגי. ולא אישרו בגן שפה.
כל הפרצדורה לקבלת סייעת נאלצתי לעשות מידי שנה. שעות עזר שהיה אמור לקבל בשנה הראשונה לא קיבל. בסוף השנה פתאום נזכרו לעדכן בשבוע האחרון ללימודים שזקוק לעזרה... ואז זה כבר לא על חשבונם.
סייעת? היה עוזר לשאר המלמדים.
כן, לפעמים טוב שיש פיקוח.
ונאלצתי תקופה לשלוח את ילדיי למסגרת צהרון עד מאוחר. טוב כשיש בית מתפקד. שיעורי בית לא היו עושים נורמלי. ואוכל, זה אוכל מוסדי. גם הילדים שאהבו לאכול, הפסיקו שם לאכול.
זה בהתחלה היה כיף מאוד ובסופו היה מסגרת נוקשה.
לילד חייב שיהיה זמן חופשי. אפילו בשביל לחלום...

• הוסף לסימניות
אשמח אם מישהו יודע אם זה יכנס לבי"ס במודיעין עילית

אני אחסוך כסף לחוגים
הבנות שלי משועממות בצהרים והולכות לחוגים, לא ביותר רמה ממה שיהיה בבי"ס

• הוסף לסימניות
כל האלה שמפריע להם שפתאום 'משרד החינוך' מתערב לנו.
תגידו, היכן הייתם כשהפקיעו מההנהלה את היכולת לסנן את הבנות, וגרמו במישרין לכך שכל בתי הספר שלנו מלאים בבנות ממשפחות כמעט חילוניות ??? (בכיתה של קרובת משפחתי בבי"ס תפת"מ בב"ב יש 3 בנות שיש להם טלוויזיה בבית !!!).
והיכן הייתם כשהתערבו בתכני הלימוד ???
אם רק כשמזיזים לכם את הסדר יום אנחנו מתעוררים המצב קשה מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה