התייעצות משפחה או בקהילה? - מהם ההבדלים?

מצב
הנושא נעול.
אנחנו קונים מידי פעם משפחה ונהנים מהכתבות המעניינות, אני אישית נהנית להסתכל בפרסומות וב"בתוך"..
חלק מההנאה היא לרטון אני ובעלי ביחד על התכנים ולהעביר עליהם ביקורת...

משפחה בהחלט מקדמים אג'נדות של יציאה לעבודה וכמעט כל הזמן יש כתבות שמאדירות חרדי שנמצא בשירות ביטחון או בחברת הייטק מפורסמת ועושים עליו כתבה מפנקת במיוחד..

נקודת הזכות אצלם שהם מעלים נושאים רגישים וחשובים כמו מוגנות, ניכור הורי וכו'
ובכל אופן, כשהילדים יגדלו העיתון בהחלט לא ייכנס לבית..

תקרא קצת עליו ועל המכון שלו אתה לא רואה את הפרסמות על המשטרה ועל האקדמיה וכו' מה שכן זה עיתון מענין וממכר ומסקרן אבל זה לא עושה אותו כשר זה שהרבא קוראים את זה וגם אני מדי פעם

@רוצה בחיי @גימפעל
תרגיעו אתם לוקחים את זה למקום אישי, וזה חבל!
הדברים נשמעו וידועים, אין ויכוח שמשפחה יש לו קו יותר פתוח מהיומנים וככה"נ גם מבקהילה.
עד כמה העיתון מנסה "לחנך" את הציבור כל אחד יראה ויחליט לעצמו.

הרב מבריסק זצ"ל שאל פעם את הסופר החרדי הידוע ר' משה שיינפלד ז"ל, איך הוא מצליח תמיד לכוון בכתבות שלו לדעת תורה האמיתית ולהשקפה הנכונה,
ענה לו הרב שיינפלד, הרי ידוע ש'דעת בעלי בתים היפך דעת תורה', אז אני פשוט יוצא לרחוב ושואל את דעתם של אותם בעלי בתים, ופשוט כותב להיפך...
איכשהוא, תמיד כשמזדמן לי לקרוא את עיתון משפחה, אני מרגיש שההיפך ממה שהם כותבים זוהי דעת תורה..
(ובסוגריים ממש, קרוב משפחה שלי ממדרגה ראשונה עבד שם תקופה די ארוכה, והוא פרש משם בגלל כל הנ"ל, הוא סיפר לי שהיה לו שיחות ממש ארוכות עם אבי העיתון ומייסדו ז"ל, והוא הדריך אותו שעות ארוכות כיצד להכניס מסרים סמויים בכל כתבה שהיא, אפילו הכי תמימה, וכל המטרה שלשמה הוקם העיתון היא כדי להוביל שינוי מסויים.

מפליא שעם כל ההתנגדות העצומה שיש פה באשכול למשפחה, עדין בסקר על עיתוני החג משפחה זכה ב45% מגולשי פרוג, נתון מדהים ומעט מפתיע (חשבתי שבקהילה והמבשר חזקים יותר....)

זה מגוחך הגישה שלך,
לעורכים לכותבים יש חזקת כשרות,
ואתה צריך להביא הוכחות כדי להוכיח שלו,

או שאצלך הקונספירציה נהפכה להגיון.

ברור שמשפחה יותר מעניין
ובמיוחד בתוך המשפחה
באמת בקהילה- מה קורה עם פנינה?, הלוואי תפנקו אותו ותשדרגו.
אבל משפחה הוא פחות למשפחות אברכים קלאסיות...
ואגב- אני בכלל בכלל לא שייכת למגזר אבל בקראט יש דברים ממש יפים

מפליא שעם כל ההתנגדות העצומה שיש פה באשכול למשפחה, עדין בסקר על עיתוני החג משפחה זכה ב45% מגולשי פרוג, נתון מדהים ומעט מפתיע (חשבתי שבקהילה והמבשר חזקים יותר....)
כי זה מאוד מענין ומסקרן בלי קשר האם זה טוב או לא

זה מגוחך הגישה שלך,
לעורכים לכותבים יש חזקת כשרות,
ואתה צריך להביא הוכחות כדי להוכיח שלו,

או שאצלך הקונספירציה נהפכה להגיון.
דוגמא מעיתון החג של משפחה עם הסקר שלהם על החברי כנסת החרדיים
מה שהם מנסים לעשות זה שאין אמון בנבחרי הציבור וכו' וכו'
במקום לחשוב שכל מה שמצביעים זה כי הרבנים אמרו ולא כי אנחנו חושבים שההוא מוצלח וההוא לא
וזה לא משנה שהיה שם ממש סתירה בסקר עצמו, שמצד אחד בערך 50% אמרו שצריך לרענן את המפלגות ומצד שני בשאלה מי הכי מייצג אותך ועובד בשבילך החברי כנסת הותיקים (גפני, מקלב, פרוש, דרעי) קיבלו את המקומות הכי גבוהים וכל החברי כנסת החדשים קיבלו פחות מ5%...
זה כמו בתקשורת הכללית שמראים סקרים וכל אחד מטה את הסקר לטובתו ולהשקפתו, או שכל אחד מסקר את המשפחות החטופים שחושבים כמוהם ואומרים שכולם אומרים ככה, ככה זה במשפחה עם כל מיני נושאים שצריך להעלות על השולחן כי ככה זה הדור וצריך לדבר על זה, בעוד שרוב ככל הרבנים חושבים שלא צריך להעלות אותם ע"ג עיתון
אני אישית קורא מידי פעם משפחה וכל פעם אני מבין יותר טוב למה הרבנים יצאו נגדם
על זה נאמר דעת בעלי בתים הפך דעת תורה

דוגמא מעיתון החג של משפחה עם הסקר שלהם על החברי כנסת החרדיים
מה שהם מנסים לעשות זה שאין אמון בנבחרי הציבור וכו' וכו'
במקום לחשוב שכל מה שמצביעים זה כי הרבנים אמרו ולא כי אנחנו חושבים שההוא מוצלח וההוא לא
וזה לא משנה שהיה שם ממש סתירה בסקר עצמו, שמצד אחד בערך 50% אמרו שצריך לרענן את המפלגות ומצד שני בשאלה מי הכי מייצג אותך ועובד בשבילך החברי כנסת הותיקים (גפני, מקלב, פרוש, דרעי) קיבלו את המקומות הכי גבוהים וכל החברי כנסת החדשים קיבלו פחות מ5%...
זה כמו בתקשורת הכללית שמראים סקרים וכל אחד מטה את הסקר לטובתו ולהשקפתו, או שכל אחד מסקר את המשפחות החטופים שחושבים כמוהם ואומרים שכולם אומרים ככה, ככה זה במשפחה עם כל מיני נושאים שצריך להעלות על השולחן כי ככה זה הדור וצריך לדבר על זה, בעוד שרוב ככל הרבנים חושבים שלא צריך להעלות אותם ע"ג עיתון
אני אישית קורא מידי פעם משפחה וכל פעם אני מבין יותר טוב למה הרבנים יצאו נגדם
על זה נאמר דעת בעלי בתים הפך דעת תורה
זה שמצביעים כי הרבנים אמרו, זה לא אומר שאסור להעביר ביקורת על נבחרי הציבור.

אין כל קשר אני חושב שכמעט כל אחד שמצביע מצביע בגלל הרבנים ולמרות החכי'ם שכמעט ולא עשו כלום
החזוו"א היה רגיל לומר שאין בכלל קשר את מי שולחים העיקר זה ההצבעה עצמה להכריז בקול גדול שיש יהודים שאכפת להם מהיידישקייט והם מכריזים בקול גדול "יתגדל ויתקדש שמיה רבא" .
באותה מידה אפשר לשלוח לכנסת את הטבח של הישיבה מסתמא הוא יהיה יעיל יותר....

לחזור על זה עשרות פעמים לא הופך את זה לאמת!!!
לחפש רמזי רמזים ולטעון שזה שהם כותבים על תופעות זה כאילו מכשיר את התופעות האלו זה לא נכון,

זה בניגוד לשיטת העיתונות המפלגתית שאם לא יכתבו זה לא יהיה קיים, הם כותבים ומתמודדים,
יש להם גם וועדה רוחנית של רבנים יראי השם.
אני אישית לא יודעת מי עומד מאחורה ולא יכולה להוכיח כוונות ותקצוב
אבל כן מרגישה המון במהלך הקריאה במגזין שיש פה רצון (אולי אישי של הכותבים בלי 'הוראה רשמית מלמעלה') לאלף בינה את הציבור הפנטי. המון עידוד לצאת לעבוד והמון רחמנות כלפי בני האברכים המסכנים שהעניות מנוולת אותם.
יש הרבה הערכה שלא לאמר הערצה לכל מיני דמויות הוד בצבא, הייטק ובכלל הציבוריות הישראלית
והערצה גדולה עוד יותר לאנשי עסקים מוצלחים מהציבור החרדי
אין פה משהו רע מעיקרו. יש ציבור לא קטן שזה מתאים לו מאוד.
כמו שכתבתי באשכול של עיתוני החג - המגזין מתאים לסקטור מסוים בציבור

למעשה ממה שאני שמעתי
כמעט כולם מסכימים על האיכות של "בתוך משפחה"(וששם פחות יש את הבעיה של ההשקפה)
לפני כמה שנים הם בחנו את האפשרות לעשות מנויים רק לבתוך משפחה(כמו קראט) אבל ירדו מזה אני משאר כי הם הבינו שיש רבים שיפסיקו לקנות כי כל הסיבה שהם קונים זה רק בגלל בתוך משפחה שבאמת אין לו מתחרים
בתוך המשפחה מושלם בעיני. ממש חבל שא"א לקנות בנפרד
עוד כמה שנים כשהגדול לי ידע לקרוא בלי ניקוד נפסיק לגמרי לקנות משפחה ואת בתוך מקווה שאצליח להשיג משכנה..

אישית עיתון קטיפה לדעתי יותר מוצלח מ"בתוך המשפחה"- מבחינת טורים אישיים. (מסכים שהכתבות שלהם סגנון מסוים). אבל לדעתי זה פתרון טוב לציבור שקונה רק בשביל "בתוך".

משפחה מביאים כתבות "בלי פילטרים". ולכן גם כשמראיינים רב מסאטמר או איזה "גדול" ליטאי יכתבו את כל מה שאמר כולל דעות שמרניות מאד. אבל בכללי הרוח הנושבת שם היא לכיוון פתוח יותר.

@גימפעל עוד דוגמא ממשפחה של החג:
בכתבה על הבנשקי"ם
הביאו איזה אחד שהוא לא רצה להפיל את עצמו על הציבור (!!) ולכן הוא יוצא לעבוד
מה זה אם לא עידוד ליציאה לעבודה?
אתם חסידים או ליטאים?
כי אם אתם ליטאים, לא תבינו למה התכוון המשורר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה