- הוסף לסימניות
ואז הם חוזרים מהישיבהלרוב במשפחות של 8 הרבה מהבחורים בישיבות
ואז אין ערמות כביסה ממש גדולות
ו ביום שישי אחד
ואז הם חוזרים מהישיבהלרוב במשפחות של 8 הרבה מהבחורים בישיבות
ואז אין ערמות כביסה ממש גדולות
השאלה אם יש כביסה ש"מיוצרת" למעלה?כל אלו שכתבו שיש להן 2 מכונות, הן עומדות אחת ליד השניה?
יש לי אפשרות להניח מכונת כביסה נוספת בקומה למעלה (ליד מכונת הכביסה הנוכחית אין מקום למשהו נוסף)
השאלה אם זה יעזור לי או רק יכביד עלי,
חשבתי שאולי אם אעלה עם סל כביסה מוגדר, ז"א סל עם בגדים לכביסה מסוימת שכולו הולך יחד לכביסה, זה יכול להיות פתרון טוב
מה אומרות?
אין בינתיים כמעט כביסה שמיוצרת למעלה,השאלה אם יש כביסה ש"מיוצרת" למעלה?
או שהכל למטה?
ואיפה תייבשי?
אם זה יהיה מידי מורכב לא בטוח שתשתמשי ביום יום (חוץ מזמנים לחוצים- ערב/מוצאי פסח ותשעת הימים)
בגדול צריך להיות סוג חמש מכונות ,שלום!
קודם כל הטכנאי של המכונה אמר לי שאם מקצרים את זמן המכונה בחצי מהזמן זה מתנקה אותו דבר! רק צורך יותר חשמל!. [שתמיד חשבתי שאם המכונה תפעל 3 שעות ולא שעה וחצי זה יצא יותר נקי..]
בית-
אנחנו זוג!
ויש לי 9 מכונות שבועיות ארוכות כותנה. כל לילה מפעילה אחד ומכוונת שייגמר בבוקר כשאני קמה [מגבות כהה, מגבות צבעוני, שחור הרתחה, שחור שלושים מעלות, חולצות לבנות, הרתחה לבן, גרביונים, מצעים, צבעוני]
ועוד המון עדינים שאת זה אני עושה בצהריים[ציציות צמר, בגדי שבת, מטפחות, שטיח אמבטיה, מפות, חצאית פה חולצה פה עדינה וכו'].
לדעתי זה ממש מוגזם אשמח אם יש למישהי עצה איך לקצר את זה כי זה לא הגיוני מה שהולך פה!!
תודה!
אני ממליצה לכל מי שמוכן לשמוע על שתי מכונותאין בינתיים כמעט כביסה שמיוצרת למעלה,
לייבש- או במתלה קרוב למכונה למעלה או להוריד בחזרה עם הסל את הכביסה ישירות למייבש (שנמצא מעל המכונת כביסה למטה)
צודקת, זה יותר מורכב, אבל מצד שני, אני יכולה במקביל לעשות 2 מכונות, ולהוריד את זמן ההתעסקות עם הכביסה..
מעניין אותי אם יש משהי שיש לה 2 מכונות שנמצאות במקומות שונים
1. תודה על הטיפ.אמא שלי לימדה אותי שהממוצע הוא מכונה לנפש- במשך שבוע...זו פחות או יותר הנוסחא.
7 אנשים=7 מכונות
טיפ הכי הכי חשוב שאני מקיימת כבר 20 שנות נישואי:
זו תקנת עזרא הסופר-אין לכבס בשישי מפאת כבוד השבת.
אתן לא משערות כמה שזה עוזר!! בחמישי בלילה מסיימת מכל המכונות ויודעת שזהו! לא מתעסקת יותר עם הבגדים...תנסו ולא תאמינו כמה ברכה ורוגע משרה התקנה החכמה הזו.
תתחילו מהשבוע...ותספרו לי איך היה
אולי אערוך הגרלה על מייבש בין כל הנשים שהשתדלו. בל"נ
יש לך בחורים?אמא שלי לימדה אותי שהממוצע הוא מכונה לנפש- במשך שבוע...זו פחות או יותר הנוסחא.
7 אנשים=7 מכונות
אתן לא משערות כמה שזה עוזר!! בחמישי בלילה מסיימת מכל המכונות ויודעת שזהו! לא מתעסקת יותר עם הבגדים...תנסו ולא תאמינו כמה ברכה ורוגע משרה התקנה החכמה הזו.
יש לי מכונה למעלהאין בינתיים כמעט כביסה שמיוצרת למעלה,
לייבש- או במתלה קרוב למכונה למעלה או להוריד בחזרה עם הסל את הכביסה ישירות למייבש (שנמצא מעל המכונת כביסה למטה)
צודקת, זה יותר מורכב, אבל מצד שני, אני יכולה במקביל לעשות 2 מכונות, ולהוריד את זמן ההתעסקות עם הכביסה..
מעניין אותי אם יש משהי שיש לה 2 מכונות שנמצאות במקומות שונים
לצערי הרב גם ככה נשאר מלא בסל אבלממליצה מאוד ההבדל שמיים וארץ מאז שקנינו את המכונה והמיש השנייםשני מכונות ושני מייבשים ואז יש ערימות נקיות
רק אל תזכירו תשעת הימים אני נכנסת לחרדות רק מלהיזכר בשנה שעברהוגם בחול המועד ובשבוע שחל בו תשעה באב (ספרדים, למזלנו)![]()
בדיוק בגלל שזב רק יום או יומיים.ואז הם חוזרים מהישיבה
ו ביום שישי אחד![]()
זה גם תלוי בצפיפות ששמיםמסכימה עם כל מילה , צריך לכבס גם את הוילונות כדי להגיע ל5-6 מכונות ביום .
גם אם יש מתבגרים 5 חצאיות + 5מכנסיים + 10 חולצות + 5 גרביונים ( נניח )
+3 מגבות ידים + 2 מגבות גוף ( ליום, מאמינה שלא כל יום מכבסים את של כולם )
גג 2 מכונות !! מה אתם מכבסים גם מצעים כל יום ? מה עוד ? חייבת לפתור את החידה הזאת יום אחד
אמא שלי לימדה אותי שהממוצע הוא מכונה לנפש- במשך שבוע...זו פחות או יותר הנוסחא.
7 אנשים=7 מכונות
יש לך בחורים?
אם כן אשמח לשמוע איך זה הולך
גם אני הקפדתי על זה עד השנה האחרונה. (מחצות היום)
הוא מגיע בשישי ב 2 בצהרים ויוצא במוצ"ש שעה אחרי שבת.
(וזה כשהוא ישן אצל חמותי. לא בפנימיה אבל יש דברים שאני מכבסת לו לא חמותי.)
מצטרפת לכולכן, גם אני הקפדתי על כך וכיום מתקשה יותר בגלל הבחורים אבל עדיין משתדלת למעט רק למינימום האפשרי. @מקסי מיקס , העיקרון הוא לא להיבהל מהעובדה שהכביסה נשארה בסל, לא רע לה שם ואם את בסדר עם זה- הכל מצוין. שנית, אפשר אולי לשנות את הסדר השבועי. נסי ותראי ישועות!1. תודה על הטיפ.
2. תקנה קשה ליישום - תחילת שבוע אני עושה את כל המכונות א,ב,ג, רביעי חמישי אין כמעט כביסות.
חמישי אני לרוב עסוקה עם הנקיונות הסל מתמלא + מצעים שאני מחליפה. וחמישי לילה/ושישי מכבסת מצעים+ מה שהצטבר בסל ועוד כמה דברים שאני לא מכבסת כל השבוע כמו עגלה של התינוקת שהתלכלכה שמיכות של הקטנים.
פשוט זה היום היחיד שאני בבית בזמן שיש שמש ואפשר לתקתק כביסות בשמש (אין מייבש)
וראשון שוב סל מלא משבת.
מה הטיפים לסיים הכל בחמישי זה אומר מצעים ביום רביעי?
נראה לי אני צריכה להיוולד מחדש כדי להקדים את החלפת המצעים
דוווקא לי ממש חוויה להיזכר , שבוע חופש מהמרוץ הזה ..( גם ככה לקטנים מותר מה שצריך )רק אל תזכירו תשעת הימים אני נכנסת לחרדות רק מלהיזכר בשנה שעברה
ואני ממליץ לכל מי שיש לו מקום ,אני ממליצה לכל מי שמוכן לשמוע על שתי מכונות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים