דרוש מידע משפחות הכהונה שבנינו..

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת איך אפשר לדעת לפי שם המשפחה האם הבנ''א אכן כהן?

ועד כמה זה מבוסס? או כמה אחוזים יש להם באמת מידע אמין ומוצק/ייחוס לכהונה?

תודה!

• הוסף לסימניות
משפחת רפפורט ידועה ככהנים מיוחסים
הש"ך שמשפחה זו מצאצאיו העיד על עצמו מיוחס עד אהרון הכהן

• הוסף לסימניות
לפי שם משפחה אין אפשרות לדעת!!!!
לכהנים מיוחסים יש בדכ רשימות- מגילות ייחוס.

• הוסף לסימניות
יש בדיקת דם לכהנים שמגלה לפי הDNA
חוץ מזה על קברים של כהנים מלפני שניים שלושה דורות היה נהוג לכתוב כהנים או לשרטט ידיים פרושות כבברכת כהנים ולפי זה גם כן יודעים בוודאות.

• הוסף לסימניות
יש מגילת ייחוס...
שם המשפחה הוא כהן

• הוסף לסימניות
בד"כ מי שיש לו מגילת יוחסין נחשב לכהן אמיתי...
וזה לא מחייב ששם משפחתו כהן, וכנ"ל להפך.

• הוסף לסימניות
אי אפשר לדעת.
שם המשפחה שלי הוא לא כהן ואנחנו כהנים. (כלומר בעלי והבנים)
שם המשפחה השתנה בגלל רדיפות ברוסיה משו.

• הוסף לסימניות
אי אפשר לדעת.
שם המשפחה שלי הוא לא כהן ואנחנו כהנים. (כלומר בעלי והבנים)
שם המשפחה השתנה בגלל רדיפות ברוסיה משו.

התכוונתי ספציפית עלינו
ששם המשפחה כהן ויש לנו מגילת ייחוס

• הוסף לסימניות
החת"ס העיד על משפחת הרב נתן אדלר (אין לי מושג על איזה בין הארבע ) שהם כהנים מיוחסים

• הוסף לסימניות
מכירה מישהו ששם משפחתו לוי, והוא בכלל ישראל.

• הוסף לסימניות
יש בדיקת דם לכהנים שמגלה לפי הDNA
חוץ מזה על קברים של כהנים מלפני שניים שלושה דורות היה נהוג לכתוב כהנים או לשרטט ידיים פרושות כבברכת כהנים ולפי זה גם כן יודעים בוודאות.
הדנ''א זה רק בהנחה כמובן שכולם התחתנו עם נשים כשרות לכהונה...

• הוסף לסימניות
יש משפחות ידועות שמדורות כבר יודעים שהם כהנים.
אצלינו ידועים גדולי עולם בשמותיהם שהיו כהנים גם אם תחפשו את הסבא לפני 1000 שנה תמצאו שהוא היה כהן ובן אחר בן עד היום המסורת והיחוס נשמר.
דוקא שם המשפחה אצלינו כיום הוא בכלל לא לא כהן אבל עד לפני 3 דורות זה היה כהן והוחלף פה בארץ מסיבות שונו.
יש כאלו במשפחה הממש מורחבת שעדיין מכנים את עצמם כהן והשם השני. [משפחות עם שתי שמות]

• הוסף לסימניות
נכון. טישטשתי קצת, כי זה קרוב משפחה קרוב מידי, והרבה מכירים אותי בפורום,
אבל הרסת לי.
בכל אופן, זה לא הבן של אבא
אני מכירה משפחה שלמה שהאמא אלמנה שהתחתנה שוב ויש בנות בבית, והן יוצאות מבית הכנסת ביזכור
הרב של השכונה התיר להם מפני הבושה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אשמח לשמוע האם יש עוד מישהו שנתקל במקרה כזה ויש לו מידע שיעזור לי
אנחנו גרים בקומה לא נמוכה בבנין, לצורך הרחבת הדירה שלנו נאלצנו לבנות מעטפת לשכנים מתחת
יש לציין שהשכנים לא הוציאו היתר, אנחנו בבקשה להיתר שלנו ביקשנו מעטפת בקומת השכנים
יש בינינו הסכם חתום שכל עוד השכנים לא מוציאים היתר/משתמשים במעטפת הם לא צריכים לשלם לנו על המעטפת שבנינו להם (כולל ממד!!!)
פתאום צצה בעיה בדוגמת חברת פינוי בינוי שרוצה להיכנס לבנין שלנו
היום הגיעו נציגים וכשהצפתי את השאלה, מי יזכה אותי על מעטפת, אמרו לי נציגי החברה שאין שום סעיף שבעצם אפשר להכניס את זה תחתיו
השכנים יקבלו את מקסימום המטרים ולא בגלל המעטפת
ואני בעצם יוצא ששילמתי הון לריק ולא אזוכה על זה לעולם
(אציין שכשבניתי תמיד חשבתי שבאזשהוא יום מישו ישתמש בהרחבה וכן יחזיר לי את המעטפת)
האם באמת אין שום סעיף לזה?
הרי מגיע שמאי לבניין שנותן שמאות בניה לדוגמא, הוא ייתן גם על הדירה שלי, אז הוא לא יכול לתת גם על המעטפת שנבנתה ולצפר אותי עליה?

וכן אשמח לשמוע ממביני דבר איך והאם שווה לחלק שטח דירה גדול בפינוי בינוי ל2 דירות?
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה