קסם של קינוח
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
וואו כל הכבוד איזה מצווה גדולההחשש שלי שתורמי כלייה לא מחצינים את הכאבים, לכן אני מעוניין לשאול אותם בעצמם. או את בן זוגם
וואו כל הכבוד איזה מצווה גדולההחשש שלי שתורמי כלייה לא מחצינים את הכאבים, לכן אני מעוניין לשאול אותם בעצמם. או את בן זוגם
אתה יודע אם הוא עבר את זה בשיטה לפרוסקופית?מה שכן בן דוד שלי שתרם כליה לפני יותר מעשור תיאר זאת כחודש של אפיסת כוחות
אכן, תורמת שאני מכירה אישית השוותה את זה לניתוח קיסרי רק בלי תינוק לטפל בו אח"כ, והיא עברה כמה קיסריים קודם התרומה, כך שניתן לסמוך על ההשוואה שלה...בהשוואה לניתוחים קלים כבקע/אבנים ב../אפנדציט/קיסרי וכדו'
א. אני לא יודעאתה יודע אם הוא עבר את זה בשיטה לפרוסקופית?
אכן, תורמת שאני מכירה אישית השוותה את זה לניתוח קיסרי רק בלי תינוק לטפל בו אח"כ, והיא עברה כמה קיסריים קודם התרומה, כך שניתן לסמוך על ההשוואה שלה...
גם בניתוח קיסרי יש שוני בין אישה לאישה בקצב ההתאוששות, יש כאלו שלוקח להן שבוע ויש שלוקח חודש פלוס, אבל לא שמעתי על התאוששות של שנה. כמובן כאשר הקיסרי לא בוצע עקב מצב חירום - שאז הצלקת הרבה יותר רחבה והטראומה הפיזית משמעותית.
חד וחלקבמאמר המוסגר (ומקווה שאני לא מקרר כאלו שחשבו לתרום בשביל החוויה והאופוריה - מה שאני אישית לא לגמרי התחברתי לתיאורים כמו 'היום הכי גדול בחיי' וכדו')
לאחר מעשה ואיך שאני חוויתי את התהליך אני חושב שגדלות המעשה הוא יותר מבחינת התוצאה - הצלת חיים של חסר ישע
אבל מבחינת אלטרואיסטיות והקרבה - לדעתי לא מעט מהמתנדבים בכל מיני מערכי התנדבות אלטורואיסטים ומקריבים לא פחות
כמה חבל...וחד פעמית...
מן הסתם לא שמעת את כל הנשים,אבל לא שמעתי על התאוששות של שנה.
אני לא מזלזלת באף אדםמן הסתם לא שמעת את כל הנשים,
יש כאלה שלוקח להן שנה להתאושש,
ואי אפשר לזלזל בכאבים של אנשים....
כןאני לא מזלזלת באף אדם
אבל שנה של התאוששות מניתוח קיסרי מתוזמן?
א. תסכימו איתי שזה מהיותר נדירים ולא משהו לבנות ממנו מודלמן הסתם לא שמעת את כל הנשים,
יש כאלה שלוקח להן שנה להתאושש,
ואי אפשר לזלזל בכאבים של אנשים....
כך שלהגיד שלקח לבנ"א חוד' ארוכים/שנה וחצי להתאושש נשמע מוגזם (כמו שכבר ציינתי בהשוואה לניתוחים קלים כבקע/אבנים ב../אפנדציט/קיסרי וכדו')
להבנתי 'מתאוששת' ז"א להגיע לתפוקה ופעילות מיטבית ולכן צריך ל'השקות' אותה, אבל במובן של פעילות תקינה זה קורה הרבה לפני כן (ניתן לבדוק קראטינין)השנה וחצי שאני שמעתי עליו היה לו קילה אחרי הניתוח. ועוד כמה עניינים לא פרטו לי.
לדברי מתנת חיים יש זמן שבו הכליה הנותרת מתאוששת ולכן הגוף מאוד חלש. ולכן הם אומרים לא לצום שנה .
השאלה היא האם נותנים לנשים לתרום (מישהי טענה לי שלא נותנים) והאם זה משנה בחוזקקרובת משפחה מדרגה ראשונה -
כאבים קשים מאד אחרי הניתוח
אחרי כמה ימים הכאבים פוחתים
מתאוששים מזה אחרי שבועיים לערך.
היא לא החצינה את הכאבים בכלל
(היא גם אישה חזקה מאד)
אבל היה נראה שמהר מאד היא חזרה לשגרה.
כמו שכתבו פה - לשתות הרבה!
הצומות אחרי השנה הראשונה, אז היא לא צמה כמובן - עברו חלק.
בהצלחה!
בטח שגם בנות תורמות אני מכירה לפחות 5 שתרמוהשאלה היא האם נותנים לנשים לתרום (מישהי טענה לי שלא נותנים) והאם זה משנה בחוזק
מה שידוע לי אחרי שסיימו ללדת אין בעיההשאלה היא האם נותנים לנשים לתרום (מישהי טענה לי שלא נותנים) והאם זה משנה בחוזק
השאלה היא האם נותנים לנשים לתרום (מישהי טענה לי שלא נותנים) והאם זה משנה בחוזק
וודאי שנשים תורמותמה שידוע לי אחרי שסיימו ללדת אין בעיה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים