בקשה משפטים חמודים של ילדים

ילד בן 5: אבא, מתי שנמות איך נדע את הדרך לגן עדן?
אבא: ד' יראה לנו.
ילד: אבל נביא אתנו משחקים כדי שלא ישעמם לנו שם!

ילד בן 6: מבקש מאמא משהו ואמא לא מסכימה.
הילד: "אבא, אתה מסכים לי"?
אבא: "אם אמא לא מסכימה - אז גם אני לא מסכים".
ילד: "אבל אתה תמשול בה"!

בת 8 מדברת על חברה שלה: אנחנו אף פעם לא ניפרד! אפילו בגן עדן נהיה ביחד!

ילד: אני רוצה שיקברו אותי במערת המכפלה.
אמא: אין שם עוד מקום. יש שם את אדם וחוה, אברהם ושרה, יצחק ורבקה, יעקב ולאה וגם הראש של עשיו הרשע. אין שם עוד מקום.
ילד: אבל הם מתים. אז אפשר לקבור מעליהם בערימה.
אמא: עושה פרצוף.
ילד: אה. אני יודע למה אי אפשר לעשות ערימה כי כשיבוא המשיח הם יצטרכו לקום ולא יצליחו לקום מתחת לערימה!

ילד בן 5 חוזר מהגן ביום השואה: שמענו צפירה.
אני: פחדת?
ילד: כן, אבל הגננת אמרה שזו רק צפירה שהחילונים עושים כי פעם מתו הרבה יהודים והם חושבים שהצפירה הזו תעיר אותם. איזה מצחיקים. צפירה יכולה להעיר מתים?

בת 8 מדברת על חברה שלה: אנחנו אף פעם לא ניפרד! אפילו בגן עדן נהיה ביחד!

ילד: אני רוצה שיקברו אותי במערת המכפלה.
אמא: אין שם עוד מקום. יש שם את אדם וחוה, אברהם ושרה, יצחק ורבקה, יעקב ולאה וגם הראש של עשיו הרשע. אין שם עוד מקום.
ילד: אבל הם מתים. אז אפשר לקבור מעליהם בערימה.
אמא: עושה פרצוף.
ילד: אה. אני יודע למה אי אפשר לעשות ערימה כי כשיבוא המשיח הם יצטרכו לקום ולא יצליחו לקום מתחת לערימה!
חח חמודים

ילד בן 5 חוזר מהגן ביום השואה: שמענו צפירה.
אני: פחדת?
ילד: כן, אבל הגננת אמרה שזו רק צפירה שהחילונים עושים כי פעם מתו הרבה יהודים והם חושבים שהצפירה הזו תעיר אותם. איזה מצחיקים. צפירה יכולה להעיר מתים?
חח :LOL:

בן 3 מדבר בשפה שדומה לעברית (כמו "אני מִכַּנֵּס" במקום "נכנס", וכאלה)
אחרי החלאקה, עוד לא קלט לגמרי שאין לו קוקו,
בסיום המקלחת הוא מעביר את היד על אחורי הראש,
מרגיש את השער הקצוץ וקורא בקול:
"היי, אני סַפּוּר!!"

בתקופת חיסוני הקורונה שאלתי את הבן שלי בן 6 מתי חיסונים (השגרתי של כתה א) אז הוא ענה שלא יודע. אחיו בכתה ב, שקיבל חיסון שבוע שעבר, התערב ואמר לו שלא ידאג כי זה כואב רק דקה וזהו.
הקטן: אין בעיה, דקה זה בסדר. ואז גודל זנב?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה