בקשה משפטים חמודים של ילדים

סיפרתי לילדה שלסבא יש יום הולדת, אז בואי נתקשר אליו ונגיד לו מזל טוב
היא פוערת עינים בהלם - מה?? לסבא יש יום הולדת??
אני - כן, גם לסבים יש יום הולדת לפעמים...
היא - אז מה הוא מחלק??
😂😂😂😂😂

הבן שלי (5) שמע שדיברתי עם בעלי על הבחור שנעצר
מאוד עניין אותו הנושא
שאלתי אותו כשהוא יהיה בחור אם הוא ירצה להיות בחור ישיבה או חייל
הוא אמר לי שהוא לא רוצה להיות חייל שאלתי אותו למה
ענה לי : אין לי כח להיות גוי

- בת ה3 לסבא ביום הולדת: "איזה כיף לך!! אתה כבר בן עשרים וחמש!! ואתה תהיה עוד יותר גבוהההההה!" (התמתחה והצביעה לתקרה.

- בת ה4 עוברת בין בני המשפחה ואומרת לכל אחד אם היה לו ברית מילה או קידוש כשנולד (לפי בנים ובנות). כשסיימה את הסיבוב שאלה אותי "אמא, איך קראו לי בהבדלה?". אמרתי "מה?" היא אמרה, "אני יודעת מה קראו לי בקידוש, אבל מה קראו לי בהבדלה?

- שאלתי את בת ה3 מה למדה על פרשת השבוע. היא ענתה לי, "לא למדנו כלום! אני אגיד לגננת שתטפל בזה".

-
בת ה3: "תגידי לרבקה (הדודה) שתבוא אלינו באוטובוס, ותגיד לנהג לחכות לנו, ואז תביא אותנו לאוטובוס ותגיד לנהג לקחת אותנו לפארק".
בת ה4: "זה לא הולך ככה. צריך לבדוק מתי האוטובוס מגיע".
בת ה3: "אז תבדקי בדף שכתוב בתחנה".
בת ה4: "לא תבדקי בטלפון".
בת ה3: "טוב. אבל את תתקשרי, כי אין לי כוח לטפל בזה" (כנראה הביטוי החדש שלה)

התלבטתי עם ללכת עם הילדה לקניות, עקב נסיון מר מפעמים קודמות...
- מה את אומרת, אם נלך ביחד למכולת את תצליחי לא לבקש ממתקים?
- אבל אני רוצה!
- לא קונים ממתק בכל פעם שנמצאים במכולת, אנחנו הולכים לקנות דברים אחרים, את יכולה להתאפק ולא לבקש ולבכות?
- לא, אני לא יכולה להתאפק, אני כל הזמן רוצה ממתקים!
אני מנסה לאים עליה - חבל, אם את לא תתאפקי אז לא נוכל ללכת ביחד לקניות!
בהשלמה - טוב, אז תלכי לבד ואבא ישמור עלי, כי אני לא יכולה לא לבקש ממתק...

נערך לאחרונה ב:
הבת שלי למדה את המילה "כיוון".
אבל היא מתבלבלת בינה לבין המילה צד.
זה נשמע בערך ככה:
אני יושבת בכיוון הזה.
את מחזיקה בכיוון הזה.
בכיוון הזה יש 2 פסים. (בגרביונים. בעלי לימד אותה לזהות את הצדדים בצורה כזאת. האמת היא שאני עדיין לא קלטתי על מה היא מדברת. העיקר שהיא יודעת...)

חגית בת 3 חזרה מבית הכנסת בשמחת תורה עם השיר החדש: בלי פירה, בל פירה במנגינת מפי קל מפי קל.
שאלנו אותה: "חגית, למה בלי פירה?"
ענתה הילדונת: " בשמחת תורה אוכלים רק ממתקים, אין פירה".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לא, זה לא פתק איחור שילד זייף לרב'ה שלו, זה הורה ששלח את הבן שלו עם כזה פתק איחור, זה לא היה פורים, סתם יום שיגרתי שהילד נמרח ואיחר, למה הוא כתב בכאלו שגיאות כתיב? התשובה היא שהוא תמיד כותב עם שגיאות כתיב כמו הרבה מבוגרים עם שגיאות כתיב נוראיות, מדובר על תופעה שמי שקצת פוקח עיניים מבין שמדובר בתופעה רחבה מאוד של מבוגרים עם שגיאות כתיב, וזה נורא, זה לא רק מציק בעין, בסיטואציות מסוימות זה ממש גורם לקורא לזלזל בהם, למרות שבמרבית המקרים מדובר באנשים חכמים ומשכילים, וברור שאנחנו לא מלאכים ולא כולנו מורים/מורות לעברית, אבל לפעמים אתה רואה את היקף השגיאות ואתה אומר לעצמך "עד כאן, זה כבר מוגזם" וכאן אני מנסה להבין:
1) האם בד"כ הם מודעים לזה או שהם מכחישים?
2) האם זה נובע מאיזשהו חוסר חוש מסויים או אולי איזה פספוס מהלמידה שלהם בתור ילדים?
אני פשוט מנסה להרים את הכפפה ולעשות איזה מחקר קטן על מבוגרים עם בעיות כתיב, ואולי לפתח איזו שיטה פשוטה וקצרה שפשוט תלמד אותם לכתוב נכון, הבעיה שלא נעים לומר לבן אדם "יש לך שגיאות כתיב- מאיפה זה נובע", לכן אשמח למידע מאנשים שיש בסביבתם הקרובה מבוגרים עם שגיאות כתיב ונעים להם לדבר איתם על זה! בהצלכא!(....)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה