עו”ד חדד מתייחס להיעדרותה של הפרקליטה הראשית בתיק ליאת בן ארי
עו"ד עמית חדד: "אנחנו שמענו דברים מהתובעת הראשית שלא כיבדה אותנו בנוכחותה היום - שמענו ממנה נאום פתיחה שהוא הפוך מכתב האישום! ישבנו, נשכנו שפתיים, ניסינו להתנגד. ואני מבקש: עד עכשיו יש לנו צלקות על השפתיים וגם אם יש להגנה משהו שמפריע - זה לא הזמן"

קצת הומור:
1733821553051.png

נערך לאחרונה ב:
אריאל כהנא על מסיבת העיתונאים של נתניהו אמש: הופעה מרשימה של נתניהו. כותרת בכל משפט שני. אתה חושב על גודל האירועים שהוא מוכיח שהוא מנווט, לעומת קטנות הסיגרים עליהן יישאל בעדות בתיקים.

עו"ד עמית חדד: "ביחס לאישום השלישי כבודכם, תיק 1000 - גם עליו לא פסחה החדשנות והיצירתיות המשפטית שעוטפת את כל כתב האישום. זה עוד לפני שאנחנו מדברים על איך זה קרה ואיך בנו אותו, באישום הזה הפרקליטות מבקשת מכם להרשיע את ראש הממשלה במרמה והפרות אמונים בשל קבלת מתנות מחבר".

"אי-אפשר לטעון ברצינות שרה"מ קיבל את המתנות כיוון שהוא עובד ציבור, זה היה ברור שלא. אז מה עשו? יצרו קונסטרוקציה חדשה: אם המתנה ניתנה בזיקה להיותך עובד ציבור - אז קמה עילה חזקה יותר, בעבירה החמורה יותר של שלוש שנות מאסר, העבירה העמומה, הרקמה הפתוחה עם כל הבעייתיות שבה - שם די לנו בזיקה. לא ידענו ולא ראינו. גם אצל אולמרט, חוות הדעת של היועמ"ש דאז נזרי: "גם איש ציבור רשאי לקבל מתנות לידידים". אנחנו חושבים שהאמירה של נזרי ביחס לאולמרט נכונה - הסטנדרט הכפול הוא בלתי אפשרי"

"נוכיח בסופו של ההליך שהגשת כתב האישום התקדימי הזו מעידה על תחילתו של ההליך: לא חקרו פה עבירות - חקרו פה בן אדם. אחד הדברים החשובים ביותר הוא שהרדיפה מן הסוג הזה תיפסק. אנחנו טוענים שלא רק שחיפשו אדם ולא עבירה אלא כשלא מצאו עבירה - המציאו עבירה. חקירת אדם ולא חקירת עבירה מובילה לעיוות של הדמוקרטיה ולפגיעה קשה בזכויות אדם. ישנו משפט ידוע לשמצה של ראש המשטרה החשאית של סטאלין: הראו לי את האדם ואגיד לכם מה העבירה. זו לא תופעה ששמורה רק למשטרים אפלים"

"כאשר ספרי החוקים מלאים במגוון רחב של עבירות - לתובע יש יכולת למצוא עבירה לגבי כל אחד. כאן הופכת מערכת אכיפת החוק לאישית. נוכיח שזה בדיוק, אבל בדיוק, מה שקרה אצלנו"
חדד ממשיך לתקוף את החקירה: "קחו את עורך דין דוד שמרון, שלא היה דבר נגדו ואף התיק נסגר, אבל מה, הציעו לו להיות עד מדינה. איפה שמענו דבר כזה, עד מדינה נגד הלקוח שלו? תראו איזה מאמץ נקטו במשטרה, היו פה מאות שוטרים מעורבים, טיסות מסביב לעולם, גיוס עדי מדינה ועל מה? כדי לנסות לחבר כמה חלקי פאזל שלא מתחילות להתחבר ואז מביאים פטיש 50 קילו כדי שזה כאילו יתחבר, עכשיו שזה יוצא לאור השמש רואים שהכל מתפורר".

נערך לאחרונה ב:
ראש הממשלה משדר עסקים כרגיל, ולפני זמן קצר נתניהו מצייץ בחשבונות החברתיות שלו על הפגישה עם המנהיג ההולנדי וילדרס, כביכול הוא ממשיך לנהל את המדינה גם בזמן המשפט. בנוסף, רה"מ קיבל פתקים מסווגים בזמן נאומו של פרקליטו חדד.
הציוץ של נתניהו

עמית חדד סיים את דברי הפתיחה זאת אומרת שראש הממשלה אמור להתחיל ברגעים אלו את עדותו
הדיון יצא להפסקה של עשר דקות ומיד יתחיל רה"מ במתן עדותו

השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: עכשיו אנחנו עם מר נתניהו, בבקשה. קודם כל, שלום לך.
רה"מ בנימין נתניהו: שלום לכם.
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן: אתה מוזהר להגיד את האמת, רק את האמת אחרת אתה חשוף לעונשים הקבועים בחוק. אתה רשאי להעיד בעמידה ואפשר גם לשבת ולקבל פתקים אם צריך. יש לך עט ואתה יכול לרשום לעצמך הערות. אין בעיה, הכול בסדר. אנחנו מתחילים
עו"ד עמית חדד: רה"מ אני מייצג אותך המון שנים ומלווה אותך מהחקירה הראשונה. אחרי כל כך הרבה שנים יש לך סוף סוף הזדמנות להביא את האמת שלך בפני בית המשפט ואתה עושה את זה בעיצומה של מלחמה. נעשה את הדברים בצורה ברורה ונעבור נושא נושא.
רה"מ בנימין נתניהו: ברשותך אם אני יכול להעיר הערה. כבודכם, קודם כל תודה. אני חיכיתי 8 שנים לרגע הזה - לומר את האמת כפי שאני זוכר אותה שהיא חשובה גם למען הצדק. אין צדק בלי אמת.
רה"מ בנימין נתניהו: זאת הזדמנות לנקב את הבדותות וההאשמות המופרכות האלה. כשאני קראתי את החומרים לקראת המשפט, אף פעם לא ראיתי את זה בהיקף כזה ואני פשוט נדהם מגודל האבסורד ומגודל העוול.
רה"מ בנימין נתניהו: קראתי רק חלק קטן, ממה שהספקתי עד עכשיו וזה אוקיינוס של אבסורד. אני רוצה לדבר על זה ורוצה להעיד. אני באמת רוצה לעשות את זה ואני מקווה שלא יפריעו לי. כפי שנאמר כאן אני גם ראש ממשלה ואני מנהל מדינה. אני מוביל את מדינת ישראל ואת צה"ל במלחמה בשבע חזיתות ועדיין חשבתי ואני חושב שאפשר לעשות את שני הדברים במקביל.

רה"מ בנימין נתניהו: לפני ימים אחדים, קרה כאן דבר טקטוני. רעידת אדמה שלא התרחשה מאה שנים מאז הסכם סייקס-פיקו, שקבעה את הגבולות של המזרח התיכון היום. הנה, זה קרס באבחה. הדבר הזה משנה מציאות, אנחנו כבר שינינו את פני המזרח התיכון עוד לפני כן וזה מוסיף השלכות היסטוריות לא רק לגבי מדינת ישראל אלא בהיקף גלובלי מפני שכל המעצמות מעורבות כאן. זה מחייב את תשומת הלב שלי ניתן למצוא איזון בין צורכי המשפט שאני מכיר בהם לבין צורכי המדינה. ויותר מזה אני אומר אני רץ מרתון - אני יכול לרוץ אותו עם 20 קילו על הגב ואני יכול לרוץ אותו עם 10 קילו על הגב. אני חושב שראוי וצריך למצוא איזון בין שני הדברים האלה. בזה סיימתי את דבריי.

עו"ד עמית חדד: אנחנו נרצה להרחיב את היריעה באופן דרמטי במסגרת החקירה הראשית שלך על התיקים. אני רוצה להציג לך סעיף מתמצית כתב האישום שבו נטען: תחום הסיקור התקשורתי היה בעל משמעות רבה על ידי הנאשם נתניהו ובני משפחתו והוא ייחס לו חשיבות מכרעת. אני מבקש את התייחסותך.
רה"מ בנימין נתניהו: המציאות היא ההפך הגמור. אני לא עוסק בעתידי אלא בעתיד מדינת ישראל. זו השליחות שמובילה אותי ואלה לא מילים בעלמא. רכשתי זאת מסבי נתן מליקובסקי ומאבי פרופ' בן ציון נתניהו ומאחי יונתן נתניהו ז"ל שנתן את חייו למען מדינת ישראל. אלה דברים שהנחו אותי, גם בצעירותי, שנלחמתי למען המדינה הזו וכמעט קיפחתי את חיי כמה פעמים. אלה דברים שמנחים אותי בשירות הציבורי שלי. אני מדבר על קיום עם ישראל ואין קיום לעם ישראל בלי מדינת ישראל. ראינו מה קרה לעמנו בלי מדינה.
רה"מ בנימין נתניהו: נאלצתי להתמודד עם לחצים מבחוץ ועם לחצים מבית - כי העמדות שאני מאמין בהם חייבו אותי להיות במאבק מתמיד עם הדעות הרווחות בתקשורת הישראלית ובשיח הציבורי הישראלי. עד כדי כך, נראה זאת בקרוב: "איראן, זו הייתה גחמה! זה ספין של נתניהו! ספין, די הבנו. יש פיתרון! תקים מדינה פלסטינית בפאתי ירושלים, ויבוא סדר לעולם". זה חייב אותי לעמוד מול מסע תקשורתי נגדי מבית ומחוץ. עורך דין חדד, אם הייתי רוצה תקשורת טובה כל מה שהייתי צריך לעשות זה רק לאותת. להגיד: "בסדר, נקים שתי מדינות, לא צריך להתרכז באיראן". הייתי פשוט עובר כמה צעדים שמאלה והייתי נישא על כפיים ורעייתי הייתה נישאת על כפיים. "גיבורי ישראל!". במקום זה, כיוון שעמדתי על העמדות החיוניות להבטחת קיומינו, אני ספגתי ביקורות ומתקפות וכך גם רעייתי, בניי ומשפחתי.
רה"מ בנימין נתניהו: אם הייתי רוצה סיקור טוב הייתי "מתאתרג" כי הוצע לי. מושג שקבע אחד מאנשי התקשורת בשמאל: רק צריך לקחת את האג'נדה של השמאל או חלק ממנה, ואגב אם הייתי עושה את זה לא הייתי עומד כאן היום ואני אומר זאת בפסקנות. כמה מקודמיי "התאתרגו". אם הייתי רוצה סיקור חיובי ו"זה מה שמנחה אותי" בלשון סגי נהור, בציניות אני אומר כן? זה אבסורד שכל המאמץ המדיני שלי, כל חיי, כל השליחות המדינית שלי היא ההיפוך הגמור.
רה"מ בנימין נתניהו: כאשר נכנסתי לחיים הציבוריים, המחשה קטנה, רק כדי להבין. כשנכנסתי לחיים הציבוריים, ומשה ארנס ביקש ממני להיות הציר המדיני בוושינגטון, מספר שתיים בשגרירות. אני באתי כמינוי פוליטי. עיתון הארץ פרסם כתבה קטנה בגודל בול שתקפה אותי. הייתי מוכר רהיטים, מנהל שיווק, סוחר ברהיטים. "מה לו ולארצות הברית? מה הוא מבין בזה?". כבודכם אני לא ישנתי שבוע. איך הם כותבים דבר כזה? איך זה יכול להיות? ככל שהמינוי התקדם הכתבות גדלו עד שזה הפך ל'כפולה' בעיתון. אני למדתי במהלך השנים: זה לא מה שחשוב. מה שחשוב זה המדיניות שאני מקדם וההישגים שאני יכול להביא למדינת ישראל. זה מה שמנחה אותי וזה מה שירשתי מסבי, אבי ואחי. זה מה שהציבור, אלו שתומכים בי וגם אלו שלא תומכים בי מצפים שאעשה. זה לא הסיפור.

נערך לאחרונה ב:
יו"ר מפלגת נעם סגן השר אבי מעוז: "ראש הממשלה עומד עכשיו על דוכן העדים מסיבה אחת: רק בגלל שהוא מנהיג את המחנה ה״לא נכון״ של המפה הפוליטית. ‏היום הם שופטים אותו, ההיסטוריה תשפוט אותם!

עו"ד עמית חדד: ראש הממשלה, הרגל השנייה של כתב האישום, תיק 1000: יש טענה שאתה ורעייתך פעלתם באופן נהנתני ודרשתם אספקה של שמפניות, סיגרים ומתנות. אנחנו נעמיק בכל אחד מהתיקים, אבל הטענה שאתה ניצלת את המעמד שלך כדי לקבל טובות הנאה בסך מאות אלפי שקלים.
רה"מ בנימין נתניהו: זה שקר מוחלט ואבסורד כפול. אלה לא חיים של נהנתנות. אני עובד 17-18 שעות ביממה. הצוות שלי מכיר אותי היטב וגם חברי הכנסת והשרים שהיו כאן. צוות ההגנה מקטר על זה, אני אוכל את ארוחותיי ליד שולחן העבודה במשרד. זה לא 'קורדון בלו', כמובן שאין לי טענות. לא באים אליי מלצרים עם כפפות לבנות להגיש לי את הארוחות. זאת עבודה סביב השעון, אל תוך השעות הקטנות של הלילה. אני הולך לישון בד"כ בשעה 1 או 2 לפנות בוקר, וכמעט אין זמן לראות את המשפחה או הילדים. זה מחיר גדול מאוד לשלם. יש מעט מאוד שעות פנאי. המפלט שלי אלו ספרי ההיסטוריה שאני קורא ולפעמים גם ספרי כלכלה.
רה"מ בנימין נתניהו: מעת לעת אני חוטא בסיגר שאני לא יכול לעשן אותו ברציפות כי אני כל הזמן ברצף של פגישות ותדרוכים. מעשן קצת וממשיך הלאה. ואגב, אני שונא שמפניה - פשוט לא אוהב את זה ולא יכול לשתות את זה.

אסף יחזקאלי: נתניהו עובר לתאר את פסק הזמן שלקח מהחיים הפוליטיים אחרי ההפסד לאהוד ברק בבחירות 1999.
רה"מ בנימין נתניהו: כשהפסדתי בבחירות, לא קרה שום אסון. יצאתי לחיים של חופש שלא הכרתי אותם מאז נכנסתי לחיים הציבוריים. פתאום היה לי חופש, יכולתי לנסוע לכל מקום בעולם ואכן נסענו. לקחתי את הילדים לדיסנילנד, לאוסטרליה. היו טיולים, רגעי פנאי וארוחות, היה נפלא, פשוט נפלא.
היה כל כך נפלא עד כדי כך שאמרו לי 'תחזור חזרה'. הייתה אינתיפאדה והמון הרוגים, אני אמרתי: לא. אמרו לי: אנחנו נעשה בשבילך חוק מיוחד, ואני עניתי: צריך לשנות את הכנסת, אין לי עניין לחזור ולשבת על הכיסא. איך אני אעשה עם כנסת לעומתית? הצבתי דרישה: לכו לבחירות לכנסת. הערכתי שלא יהיה דבר כזה שהכנסת לא תתפזר בהצבעה ואכן היא לא התפזרה ואני יכולתי להמשיך לחיות את החיים הנוחים שגיליתי לראשונה מזה עשרות שנים. פתאום טעמתי מהם, פתאום נהניתי והיה לי זמן להיות עם רעייתי שרה, עם הבנים שלי ועם חברים.
רה"מ בנימין נתניהו: אם הייתי רוצה את הנאות החיים הייתי נשאר גם. במידה רבה, השליחות הציבורית קראה לי ושאלתי את עצמי מה אני עושה. חייתי חיי רווחה, גם הרווחתי לא רע בפעם הראשונה בחיי. אני חשבתי בגיל 50 האם זה התכלית של חייך? זה מה שירשת מאביך, מאחיך, מסבך ומעם ישראל? זה מה שמצפים ממך אזרחי ישראל, יש לך מה לתת - אז תחזור חזרה למדמנה. תחזור חזרה למכרה הפחם. תחצוב בהר. זה מאמץ כביר.
רה"מ בנימין נתניהו: לא הנאה ולא נהנתנות - זה פשוט מגוחך. אבל זה גם גורם עוול עצום לרעייתי שנושאת בעול הזה. רעייתי מקבלת התקפות, נאצות ורצח אופי שאף רעיית ממשלה לא קיבלה, וספק אם תקבל גם. אשתי שהמשיכה וממשיכה לעבוד בשירות הציבורי כפסיכולוגית ילדים, מטפלת במקרים קשים מעת לעת. אני שומע ממנה, היא ידועה כ'שרה הפסיכולוגית'. כולם רוצים להיעזר בכישורים המופלאים שלה שבאים לידי ביטוי בטיפולים שלה בילדים חולי סרטן, במשפחות שכולות וחיילים בודדים. היא באה אליהם לא כדי לסמן וי, הלוואי שיכולתי להביא כמה מהם הנה כדי שיעידו.

עו"ד עמית חדד: התקופה הרלוונטית לכל האירועים בכתב האישום הם בין השנים 2011-2016, ולכל אורך אותם שנים אתה היית ראש ממשלה ועדיין. לפעמים כיהנת כשר במשרדי ממשלה שונים. ספר על אירועים גדולים שאתה זוכר מהשנים האלה.
רה"מ בנימין נתניהו: נאלצתי להתמודד עם לחצים מבחוץ ועם לחצים מבית - כי העמדות שאני מאמין בהן חייבו אותי להיות במאבק מתמיד עם הדעות הרווחות בתקשורת הישראלית ובשיח הציבורי הישראלי. עד כדי כך, נראה זאת בקרוב: "איראן, זו הייתה גחמה! זה ספין של נתניהו! ספין, די הבנו. יש פיתרון! תקים מדינה פלסטינית בפאתי ירושלים, ויבוא סדר לעולם". זה חייב אותי לעמוד מול מסע תקשורתי נגדי מבית ומחוץ. עורך דין חדד, אם הייתי רוצה תקשורת טובה כל מה שהייתי צריך לעשות זה רק לאותת. להגיד: "בסדר, נקים שתי מדינות, לא צריך להתרכז באיראן". הייתי פשוט עובר כמה צעדים שמאלה והייתי נישא על כפיים ורעייתי הייתה נישאת על כפיים. "גיבורי ישראל!". במקום זה, כיוון שעמדתי על העמדות החיוניות להבטחת קיומינו, אני ספגתי ביקורות ומתקפות וכך גם רעייתי, בניי ומשפחתי.
רה"מ בנימין נתניהו: היו אין סוף אירועים. אבל הדבר העיקרי שהיייתי צריך להתמודד איתו - הכניסה של הנשיא אובמה לבית הלבן.
רה"מ בנימין נתניהו: הנשיא אובמה, כבר בפגישתו הראשונה איתי בבית הלבן, הבהיר לי שהמדיניות של ארה"ב הולכת לקבל תפנית עוד יותר חדה נגד הרעיונות שאני האמנתי בהם. הוא ראה שני דברים: הוא פנה לעולם המוסלמי בתקווה גדולה להתפייסות בנאום קהיר המפורסם שלו וספציפית פנה לאיראן. הוא ראה באיראן לא איום גדול אלא הזדמנות גדולה - גם איראן, גם טורקיה, מדינות מוסלמיות שתופסות את העתיד.
ביחס למדינת ישראל, הוא ראה צורך חיוני שאנחנו נחזור פחות או יותר לקווי 67' ונקים כאן מדינה פלסטינית ואם נפתור את זה, הכול ייפתר. הייתי צריך לעמוד מול לחצים גדולים להקמת מדינה פלסטינית. הוא דרש ממני כבר בפגישה הראשונה, הוא אמר: "אפילו לא לבנה אחת אתם תבנו מעבר לקו הירוק". אני אמרתי לו: "חצי מירושלים מעבר לקו הירוק - למשל שכונת גילה". ואובמה אמר: "גם גילה". הוא דרש הקפאה מוחלטת שנאמרה ברבים, לחץ מאסיבי. הייתי צריך להתמודד עם זה, להדוף את זה וזה לא היה עניין של מה בכך.
רה"מ בנימין נתניהו: היו לחצים פנימיים לעודד את הדבר הזה, בתקשורת ובמקומות אחרים. ובכן, זה דרש מאמץ עצום לאורך כל התקופה. לא רק שהמאמץ הזה לא צלח, אנחנו הכפלנו את האוכלוסיה של יהודה ושומרון בתקופה של אובמה. הכפלנו אותה אבל הייתי צריך לעשות כל מיני מהלכים למשל הקפאה זמנית של עשרה חודשים. זה העסיק אותי מאוד כל הזמן, הוא שלח גם את קרי לכל מיני תוכניות. הוא הסביר לי שהחשש שלי להפקיר את הביטחון ביהודה ושומרון לידי כוחות פלסטיניים זה פחד שווא משום שהאמריקנים מאמנים את הכוחות הפלסטינים ונוכל לצאת מהשטחים והכל יבוא על שלומו.
רה"מ בנימין נתניהו: הוא הציע לי לבוא לביקור חשאי באפגניסטן כדי שאראה כיצד הכוחות האמריקנים מאמנים את הכוחות המקומיים. אני ישבתי שם קצת נבוך.
רה"מ בנימין נתניהו: לפעמים כשאתה נבוך, אתה מגרד את המצח. אמרתי לו "ג'ון אני רוצה להבטיח לך משהו: אולי זה לא ייקח שעות אבל זה ייקח כמה ימים - ברגע שתצאו מאפגניסטן, הכוחות שאתם אימנתם יקרסו מול האיסלאמיסטיים. לנו אין את הפריוולגיה הזו. ברגע שנצא מיהודה ושומרון אנחנו נישטף בידי איראן וגרורותיה, נישטף ולא נתקיים". הדבר הזה הניע אותי, ואגב היה סיקור איום ונורא.

ענבר טויזר: עו"ד חדד אומר לנתניהו בציניות על הסיקור בוואלה: "הוא היה נהדר". רה"מ ממשיך.
רה"מ בנימין נתניהו: כן, תכף נדבר על זה. בסופו של דבר, אנחנו הגענו להישגים גדולים לפי תורת קיר הברזל של ז'בוטינסקי. ברגע שהם הבינו בהדרגה שאי אפשר להשמיד אותנו נפתח הפתח לשלום. זה קרה, מדינה אחר מדינה הצטרפה. קודם מצרים, אחר כך ירדן ואני חשבתי שיש הזדמנויות נוספות. ניצלנו את ההזדמנויות כאשר הייתי צריך לעקוף את התלות המוחלטת בהכרה במדינה פלסטינית, כמו שאתם יודעים עקפנו את זה עם הנשיא טראמפ בהסכמי אברהם והיד עוד נטויה.
אסף יחזקאלי: רה"מ: בעוד והעוינות בעולם הערבי הלכה והתפוגגה - איראן החליפה את העולם הערבי והיא עלתה ככוח אידיאולוגי מסוכן לנו ולעולם כולו. איראן הלכה והתעצמה ואני ראיתי בזאת סכנה קיומית על הקיום שלנו. לאיראן יש שאיפה לכבוש את המזרח התיכון וישראל עומדת כאבן נגף. אני אמרתי את זה פעמים רבות. יש להם שאיפה לפתח נשק אטומי. אובמה שראה את הדברים בהיפוך גמור ממני היה מוכן ללכת לשיחות איתם, להעניק להם הכשר בין לאומי, בזמן שהם מקדמים את תכנית הגרעין. אני חשבתי שזה אסון ונאבקתי בזה פעם אחר פעם, משום שיכולתי לעשות משהו שאובמה עצמו אמר, הוא כתב על זה בביוגרפיה שלו - הוא יכול היה להשיג את מבוקשו מבעלות הברית שלו כמו יפן, בריטניה, צרפת וגרמניה שלרוב עשו את מה שהוא רצה. אני אביא את הציטוט המדויק, "חוץ ממקרה אחד - ראש ממשלת ישראל, נתניהו".
רה"מ בנימין נתניהו: נאלצתי לעשות דבר שהיה מאוד קשה - הלכתי לקונגרס, למגרש הביתי שלו, שני בתי הקונגרס, ושם דיברתי בתקיפות נגד אותו הסכם שראיתי אותו כאסון למדינת ישראל. כבודכם, אין לי שני שליש פה בכנסת אז וודאי שאין לי שם. אם אנחנו לא נהיה לנו - מי יהיה לנו? ובכן זה העסיק אותי: הפלסטינים, איראן.
אסף יחזקאלי: בשדה הצבאי הובלתי שני מבצעים חזקים נגד חמאס: עמוד ענן בו חיסלנו את מפקד הזרוע הצבאית של חמאס ואחר כך צוק איתן שבו בלמנו את השימוש במנהרות והרצון לפלישה, הרגנו אלפי מחבלים, כיסחנו את הדשא ולא עקרנו את היבלת. עכשיו אנחנו עוקרים את היבלת.
עו"ד עמית חדד: היו עוד אירועים?.
רה"מ בנימין נתניהו: כן ודאי. הייתה אינתיפאדת הסכינים, הייתה המחאה החברתית שהחלה בקוטג' ותפסה תאוצה, הייתי צריך לטפל בזה ואכן טיפלנו בזה. היו גם שתי מערכות בחירות בזמן הזה. הטיפול מול אובמה והפלסטינים ואיראן, המבצעים הצבאיים, האתגרים הכלכליים והחברתיים. זה לא מתחיל לסכם את מה שהיה שם אבל נותן תחושה במה אני עסקתי ומה העסיק אותי - זה ברור כשמש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה