לתמיכה בפעילותי:
elizipori.co.il/donations/
החוקרת רינת סבן מרבה ב"לא זוכרת" עד שעו"ד עמית חדד מעיר לה: את משקרת כשאת אומרת שאת לא זוכרת. מסתבר שתיק 4000 היה התיק הראשון של סבן ושימו לב איך היא מסתבכת בשאלות על תיזת השוחד המופרך בתיק ולא מצליחה להסביר מה היה "חריג" בסיקור. איזו שערורייה!
עו"ד חדד: את זוכרת מה היה ומי אמר לך ומה היו החשדות שחקרתם?
סבן: שוחד, מרמה והפרת אמונים, שיבוש הליכי משפט, אלה החשדות המרכזיים?
חדד: שוחד? מה השוחד?
סבן: יחסים של תן וקח בין ראש הממשלה לאלוביץ'.
חדד: מה תן? מה ראש הממשלה קיבל?
סבן: סיקור אוהד באתר וואלה (זה שקר!) תמורת הטבות רגולטוריות ליורוקום של שאול אלוביץ'.
חדד: מה ידעת על הסיקור האוהד? מה הוא קיבל בוואלה? מה נאמר לך?
סבן: לא נאמר לי. זה הודעות ווטאספ. חומרי חקירה שהורו על כך שראש הממשלה ובני המשפחה פנו לגורמים בוואלה וביקשו להוריד כתבות, להכניס כתבות ולייצר כתבות לטובת ראש הממשלה (זה כמובן עוד שקר!)
חדד: האתר היה משועבד לראש הממשלה, יורם נעמן אמר זאת (עוד חוקר שיוזמן לעדות).
סבן: הכרתי אותו. ראיתי חומרי חקירה על סיקור חיובי בוואלה. שיש סיקור חיובי שניתן לראש הממשלה באמצעות מקורבים ובני משפחה בוואלה.
חדד: כמה סיקורים חיוביים?
סבן: לא הבנתי את השאלה. מה זה כמה?
חדד: מצאת משהו חריג? מיוחד?
סבן: תלבן השאלה.
חדד: מה שאת רוצה.
סבן: נתקלתי בהודעות חריגות מאוד על פי הזיכרון שלי. חריגות מאוד, בוטות מאוד.
השופט בר-עם: מה למשל?
סבן: לא זוכרת נוסחים של הודעות, אבל זוכרת אמירות ברורות שצריך להוריד אם לא הבוס יתעצבן. זה בהול. אני לא נתקלתי בזה בכל שנותיי. אחרים יכולים להגיד שזה לא חריג. בעיני זה חריג?
השופטת פרידמן-פלדמן: איזה הודעות?
סבן: היו הודעות שרובן לפני הזיכרון מיועדות לאילן ישועה. הם הועברו להרבה מאוד גורמים גם בני משפחה של ראש הממשלה וגם מקורבים, הודעות ווטאספ.
חדד: בלי פגוע, את שוטרת חדשה שמגיעה.
סבן: לא שוטרת חדשה, אלא שוטרת ביחידה חדשה.
חדד: את עסקת בגניבת רכבים ולא בפוליטיקה ותקשורת.
סבן: כן.
חדד: את רוצה הודעות ואת מסיקה שהן חריגות – בין דובר לבין כלי תקשורת.
סבן: כל נושא החקירה זה תחום אחר, כחוקר רואים ראיות ובונים תמונה.
חדד: זו לא השאלה שלי.
סבן: אני לא חושבת שנדרש רקע קודם בהבנה של תקשורת בפוליטיקה כדי להבין בהודעות חריגות.
השופטת פרידמן-פלדמן: איזו חריגות?
סבן: אם אני מבודדת אירוע של סיקור והאם זה חריג שפונים בני משפחה של ראש הממשלה על מנת להוריד, להכניס ולצייר תמונה חיובית על ראש הממשלה ומשפחתו זה דבר חריג. אבל האירוע נכרך סביב להטיב עם שאול אלוביץ' והקבוצה שלו זה אירוע אחר.
השופטת פרידמן-פלדמן: איזה דברים חריגים ראית ביחס?
סבן: לא חקרתי בתיקים האלה בעבר. אולי, אין לי תיק אחר להשוואה. הרבה עוד שעסקו בתיק הזה אולי גם הם לא עסקו בתיקים דומים.
השופטת פרידמן-פלדמן: יש להניח.
סבן: לפי הזיכרון שלי, משהו אגרסיבי שצריך לתת כי אם לא... בעיני כחוקרת זה היה חריג.
השופטת פרידמן-פלדמן: נניח שכולם מדברים בבוטות, את עושה השוואה למשהו? השוואה לחריג? אנו רוצים להבין מה את אמרת מה זה חריג? בהשוואה למה?
סבן: הכריכה של הדברים בעיני, אולי אם היה אירוע של סיקור זה לא היה חריג. אנו יודעים איך הדברים עובדים, הכריכה עשתה את זה בעיני חריג לנורמה שקיימת במדינת ישראל, שאני יודעת כאזרחית, שעובד ציבור לא יכול לקבל משהו לתת משהו בתמורה למה שהוא קיבל.
השופטת פרידמן-פלדמן: חלק הזה את מתייחסת כחריג? לא להתבטאויות?
סבן: כבודה אולי המילה חריג לא מתאימה. אולי אגרסיבי, אין לי מקור השוואה. אבל זה לא היה משהו שקראנו באותו זמן ואמרו "זה לא כלום ושום דבר". ההיפך הא נכון, זה היה נראה אולי לא חריג, אבל בוטה.
חדד: אמרת שלא ראית משהו כזה. אני שואל אם הבנת שצריך לבדוק? איך ניר חפץ מדבר עם כתבים ב"מקור ראשון"? איך ראש הממשלה מדבר עם בעלים של ישראל להיום? אולי הוא גם בוטה שם? בדקת?
סבן: לא בדקתי.
חדד: היחידה שלך בדקה?
סבן: לא יודעת.
השופט בר-עם: חריגות היא פונקציה של הצד השני. אלמלא הצד השני לא הייתם חושבים שזה בוטה או חריג?
סבן: נכון.