גיא לוי פרסם בטוויטר: אחרי שהתובע ניסה להציג עוד שקר בנוגע לגברת נתניהו לגבי איזה סרט, החקירה הנגדית מתקדמת ועכשיו עברנו לפרשת ״הבאגס באני״. תיק המתנות עוסק עכשיו בבובת באגס באני. אין פה שום עניין משפטי, כל מילה של התביעה מיועדת רק לתקשורת! היום בדיון הראשון של החקירה הנגדית (של הפרקליטות), הפרקליטות הציבה 13 פרקליטים על חשבון כספי משלם המיסים נגד ראש הממשלה. הפרקליטים בינתיים חוקרים על בובת באגס באני שמילצ׳ין נתן ליאיר נתניהו כילד לפני 29 שנים ועוד איזה פייק על איזה סרט, שהתגלה כשקר מטומטם אחרי בדיקה של 10 שניות בגוגל. הכסף שלנו מנוצל במיטבו.

14:50

הדיון מתמקד בשעה האחרונה בבקשת הפרקליטות להציג פרסומים הסותרים את עמדת נתניהו, כאשר האחרון ממתין מחוץ לאולם בשעה שסנגורו, עו"ד עמית חדד, מנמק את התנגדותו לכך.

המחלוקת פרצה כאשר עו"ד תדמור ביקש לעמת את נתניהו עם נאום שנשא ב-1999, ואשר מצביע על תכניותיו הפוליטיות, אך חדד התנגד, והשופטים הקשו על הפרקליטות.

השופטת רבקה פרידמן-פלדמן והשופט עודד שחם אמרו כי מדובר בראיות חדשות, שהחוק מגביל את הגשתן בשלב החקירה הנגדית, ותדמור השיב כי מדובר בחומרים פומביים שפורסמו, וכי ניתן לפי החוק ופסיקת בתי המשפט להציג כאלה, וראיות נוספות, כדי לבקש את התייחסות הנאשם.

"אני מבקש מכבודכם לאפשר למדינה לנהל חקירה נגדית", אמר תדמור. עו"ד יהודית תירוש מהפרקליטות הוסיפה כי ייתכן שבהמשך המדינה אף תבקש להציג ראיות שנועדו לסתור את דברי נתניהו.

תדמור הזכיר כי סנגורי נתניהו הגישו 2,000 מוצגים שנועדו לסייע לחקירה שלהם. כזכור, מדובר היה בפרסומים תקשורתיים שעלו סביב האישום כי נתניהו השפיע על הפרסומים באתר וואלה.

השופטים יצאו להפסקה כדי להכריע בנושא.

15:09

השופטים דחו את בקשת הפרקליטות להציג פרסומים שנועדו להפריך את גרסת נתניהו לגבי תקופת היכרותו עם מילצ'ן. השופטים קיבלו את עמדת סניגוריו של נתניהו, כי מדובר בראיות שלא ניתן להציג בחקירה הנגדית.

פרופ' משה כהן אליה פרסם בטוויטר: משפט נתניהו: אט־אט מתברר שלפרקליטות אין, ככל הנראה, שפן לשלוף מהכובע. אם היו ציפיות למהלך חדש ואגרסיבי בשלב החקירה הנגדית, לפחות ביום הראשון, הן התבדו. נתניהו מתגלה כעד חזק. העדות הראשית שלו הייתה כתב אישום חריף נגד הפרקליטות, והוא גם יודע להעמיד את עו"ד תדמור במקומו: בטון הדיבור, בזיהוי מוקשים מראש, בדרישה לעיין בפרוטוקולים לפני שהוא משיב "לא זוכר", ובכך הוא קונה לעצמו עוד זמן לחשוב אם לומר יותר. אין לתדמור סיכוי מול נתניהו. הוא פשוט גדול עליו בכמה מידות. ב- Ynet פיתחו ציפיות גבוהות לקראת החקירה הנגדית. היום, אין על כך אף מילה בדף הראשי. בעיתון הארץ, שופר השמאל הרדיקלי, אפילו סמי פרץ כבר מבין שנתניהו גדול ממשפטו ומהתובעים שלו. תובנה שדרוקר וגיא פלג הגיעו אליה מזמן. המשפט הזה הוא הפיאסקו הגדול ביותר של פרקליטות המדינה מאז הקמתה: תיק שבו השקיעו עשרות פרקליטים, שעלותו נאמדת במאות מיליוני שקלים, ונזקיו הכלכליים, הפוליטיים והתודעתיים למדינה גבוהים עשרות מונים.

ושלא נזכיר את המחזות האבסורדיים: ראש ממשלה שמודיע למזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו בשעה 23:00 בלילה שהוא חייב לסיים את השיחה כי עליו להתכונן לחקירה שתיערך בבוקר; או עדות העוסקת בזוטות, בעוד המדינה זקוקה להובלה צבאית, מדינית ותודעתית לניצחון היסטורי ולהחזרת החטופים. לא יאומן באילו שטויות מתעסקים. הבדיחה הזו היא לא רק על חשבון מחנה הימין, היא על חשבון כל אזרחי מדינת ישראל, הזקוקים לראש ממשלה מתפקד במאה אחוז. אז למה הפרקליטות לא יורדת מהתיק? כי זה יהיה בעיניה הודאה באשמה, ברשלנות. ויש מי שיטען, ואני איני טוען כך במפורש, שמדובר היה בתפירה מכוונת של תיקים, שנועדה להפיל ראש ממשלה פופולרי ולהחזיק מעל ראשו את איום הנבצרות כחרב דמוקלס, שתונף אם לא יתיישר לפי הדרישות של היוריסטוקרטיה הישראלית.

במשך זמן רב נמנעתי מלהתעמק בפרטי תיקי נתניהו. חשתי תמיד שהוויכוח סביבם פוליטי יותר ממקצועי. אך ככל שאני נחשף לעובדות ולמהלך המשפט, קשה להתחמק מן המסקנה החדה: מישהו בפרקליטות יצטרך לתת את הדין על הפיאסקו הזה, שגרם נזק כה כבד למדינת ישראל ולאזרחיה. אך כל עוד בית המשפט העליון מגבה את המערכת, לצערי זה לא יקרה.

תדמור: "סיימנו אתמול את שנת 2000, אז היה מדובר בבחירה ישירה. באותה תקופה אתה מועמד מוביל לראשות הממשלה". נתניהו: "אם הייתי מוביל אני לא זוכר". תדמור: "מה אמרת כלפי חוץ?" נתניהו: "תזכיר לי". תדמור: "בפומבי אמרת שאתה שוקל להתמודד". עו"ד עמית חדד מתנגד: "יש החלטה של ביהמ"ש בעניין הזה, ההחלטה תוחמת את ההחלטה לחומרי החקירה ואי אפשר לחפש חומרים שאינם בחומרי החקירה ולהפנות אותו". בהמשך השופטת פרידמן-פלדמן נוזפת בתדמור: "עו"ד תדמור, התביעה לא יכולה להגיש ראיות בבסיס שלא היו בחומרי החקירה. להגיש ראיות כדי לסתור זה חריג, הבסיס שאי אפשר להגיש". השופט שחם: "אתם רוצים להכניס ראיות שאינם בתיק החקירה וההחלטה שלנו הייתה ברורה. אנחנו עדיין בעיצוב המסגרת".

נתניהו נוזף בתדמור: "אמרתי לך את זה אתמול ואתה מתעלם מזה. לא הייתה לי כוונה לחזור לפוליטיקה ומילצ'ן ידע מזה": תדמור: "מה הוא (נתניהו) חשב שהציבור מבין על תיקון החוק?" (שאיפשר לו לחזור לפוליטיקה). השופטת פרידמן-פלדמן: "אתה יכול לשאול אותו מה הוא חשב, לא מה הציבור חשב". תדמור: "מה הוא חשב על החוק הזה?" נתניהו: "אני הבנתי מה שהבנתי, שיש אנשים שרוצים שאתמודד. ידעתי שאני לא רוצה להתמודד, יותר מזה שיתפתי את ארנון שאין לי שום כוונה לחזור. הוא ידע את זה היטב. אמרתי לך את זה אתמול ואתה מתעלם מזה. אני אומר לך באופן מדוייק עליי ועל מילצ'ן שאין לי כוונה לחזור ואני לא חוזר. כמעט עד הסוף. ולא חזרתי. הציעו לי את זה על מגש של כסף ואני לא רציתי ומילצ'ן ידע את זה כל הזמן".

נתניהו: "ואז הוא (שרון) מרכיב את הממשלה והוא מציע לי את התפקיד של שר האוצר במשבר הגדול ואני יודע שאם אקח את זה, זה יהיה בית הקברות שלי. אם אני לוקח את זה אני יודע שאין סיכוי שאני אחזור להיות ראש ממשלה. הרי מבחינתכם מילצ'ן רוצה אותי ראש ממשלה ואני יודע שאם אני הולך לשם אין סיכוי שאני אהיה ראש ממשלה". תדמור מנסה לעצור את תשובתו של נתניהו. חדד: "תן לו לענות". השופטת פרידמן-פלדמן: "תן לו להשיב". נתניהו: "אני יודע שאם אני הולך לשם לא אהיה ראש ממשלה ואז אני שואל את עצמי למה אני רוצה להיות ראש ממשלה. אני מאמין שאפשר לשנות את הכלכלה המקרו ישראלית ע"י כלכלת שוק. אני ידעתי שיהיה לזה מחיר כבד ולא אגיע להיות ראש ממשלה, אבל אעשה את אחד היעדים המרכזיים שלי בכלכלה הישראלית". תדמור: "מבחינת אדוני כל אימת שהוא לא ראש ממשלה הוא פגר פוליטי". נתניהו: "התשובה היא ביחס לשאלה שלך. התכוונתי לרעיון שאני נמצא שם שוב כדי להיות ראש ממשלה, ידעתי שמה שאני עושה עם כמות ההון הפוליטי, אני מקריב אותו. שוחחתי עם אחרים, באותם ימים אף אחד לא האמין שעם 6 מנדטים מישהו יהיה ראש ממשלה". (עוקץ את בנט). תדמור: "מה זה פגר פוליטי? יו"ר אופוזיציה זה פגר פוליטי?" נתניהו: "זה לא אם אתה חי או אמת, אבל אדם שהיה ראש ממשלה אתה מת. מי היה מאמין 12 מנדטים זה מתוך 30 מנדטים, זה פגר. לא הייתי פגר במובן הביולוגי". תדמור: "אתה מסכים שהיית שחקן מרכזי?" נתניהו: "לא, מבחינת התפיסה שלי ושל רבים זו התפגרות סופית".

תדמור: "אם חשבת שאין לא יכולת להשפיע לא היית נשאר" נתניהו: "אני מציע לך לא להצביע לי מה חשבתי או מה לא". תדמור: "אני אומר לך שגם אחרי ההפסד לאולמרט לא היית נשאר בפוליטיקה, אם היית חושב שאתה נטול יכולת השפעה". נתניהו: "אדם שנמצא בכנסת הוא בעל יכולת השפעה, אבל אתה שואל אותי שאם מהמצב הזה אחזור להיות ראש ממשלה - זה לא נצפה כדבר סביר. חשבתי שזה שואף לאפס אבל הייתה לי התחייבות לאנשים, שהלכו איתי לאורך כל הדרך, אבל אתה לא זורק אותם לפח ואתה עושה דברים נטולי סיכוי אישי". תדמור: "וכיו"ר אופוזיציה, הייתה לך כוונה להפיל את השלטון ולחזור לשלטון, נכון?" נתניהו: "עוד פעם. נבדיל בין ההנחות שלך להבנה שלי את הפוליטיקה. בשנה שנתיים הראשונות, הסיכויים לכך הם קלושים מאוד לחזור לתפקיד ראש ממשלה. זה לקח זמן, לא יודע אם לקח שנתיים או שנתיים וחצי. לקח זמן שתיווצר כאן הזדמנות, היה משחק שמעבירים את הזמן שעד להתבהרות". תדמור: "כמה זמן?" נתניהו: "בקיץ 2006 התרחשה מלחמת לבנון השנייה והממשלה בראשות אולמרט הבינה שהיא לא תמלא את ימיה. אני לא זוכר את התפלגות המנדטים בתקופה זו. את המלחמה ברור שאני זוכר. זה לקח זמן ולא היה בכלל ברור מה יקרה עם הזמן הזה". השופט בר-עם בהמשך נוזף בתדמור: "אדוני מתייחס למונח פגר פוליטי, אבל מר נתניהו מדבר על הסיכוי שהוא יהיה ראש ממשלה. לכן לכאורה צריך לשים את הדברים בפרופורציות".

תדמור: "חודש אחר כך אמרת שממשלת אולמרט צריכה ללכת הביתה, זוכר?" נתניהו: "אם זה נאמר, וואוו! ראש אופוזיציה אומר שהממשלה צריכה ללכת הביתה, ואוו! זה מרעיד סיפים. אם ראש אופוזיציה לא אומר כל שבוע שהממשלה צריכה ללכת הביתה, אז הוא צריך ללכת הביתה". השופט בר-עם: "ייתכן שאדוני אומר את זה?" נתניהו: "ברור". תדמור: "ב-3 במאי אתה קורא לאולמרט להתפטר, יש תחושה שהמערכת השלטונית לא מתפקדת". נתניהו: "לא זוכר ספציפית אבל זה לא הגיוני שכיו"ר אופוזיציה לא אגיד את זה". תדמור: "בהתאם לתחזיות אתה ראש הממשלה הבא".
נתניהו: "עשית בדיקות רוחב של כל הסקרים?" תדמור: "אתה אומר שזה לא נכון?" השופט בר-עם: "לא, הוא אומר שזה לא ממצה את כל הסקרים".

נתניהו: "תדמור מנסה להציג מצג שווא, הוא מנסה לצייר מצב כאילו שמיד אחרי ההפסדים אני מיד חוזר". השופט בר-עם: "אנחנו מבינים את מה שאדוני אומר": תדמור: "אדוני, המלחמה אפילו עוד לא חלפה שנה, אדוני המועמד המוביל לראשות הממשלה". נתניהו: "מה שאתה אומר שהיה ידוע, לא רק שלא היה ידוע, אני הפסדתי הפסד צורם ב-2006. לפני כן הייתי פגר פוליטי מול ברק. ב-2 האירועים האלה אני פגר פוליטי במשך 3 שנים. אני מחוץ לתמונה ואז ארנון מתחבר אליי, ואז ב-2006 בשיא השפל, מילצ'ן איתי בשיחות. זה היחסים, בדיוק הפוך ממה שאתה מנסה לתאר. אחרי ההפסדים האלה אתה מנסה לייצר כאילו ברור שאני חוזר ולכן אתה מנסה להראות כאילו אני חוזר". השופט בר-עם: "התמונה ברורה". נתניהו: "הוא (תדמור) מנסה להציג מצג שווא, הוא מנסה לצייר מצב כאילו שמיד אחרי ההפסדים אני מיד חוזר". השופט בר-עם: "אנחנו מבינים את מה שאדוני אומר".

נתניהו: "אמר לי חבר קרוב, שהאנשים האלה (בפרקליטות) יכולים לקשור אותך גם כשאתה מחוץ למשחק. אבי ז"ל אמר לי 'דע לך שבמערכת הזו יעשו הכל כדי להפיל אותך, הם ירדפו אותך עד סוף ימיך. לכן אל תיגע בזה (בעסקים בישראל בזמן שהיה מחוץ לפוליטיקה), מה שנכון לאחרים, לא נכון לך'": תדמור: "בשנת 99 אמרת שנתת ייעוץ והרצאות בעולם. אני מבין שאין על כך מחלוקת. היה לך כלל אחד בתקופה הזו, שאתה לא עוסק בשום דבר בתוך ישראל, למה?" נתניהו: "כי חוויתי על בשרי את הרדיפה המטורללת של תיק ההובלות, וזה היה אחרי שעזבתי, שאני באמת מחוץ למשחק. אז הם יגידו שעשיתי משהו, שעשיתי משהו כראש ממשלה". תדמור: "היית בפסק זמן. יכולת לעשות לביתך ובכל זאת הקפדת לא לעשות עסקים בישראל. יכולת לעשות מה שאתה רוצה, אז למה לא רצית לעשות כלום בישראל?" נתניהו: "מה שמקובל על אחרים לא מקובל עליי. אף אחד לא נחקר על מתנות שהם במחסן ממשלתי, אבל אני נחקרתי. אמר לי חבר קרוב שהאנשים האלה יכולים לקשור אותך גם כשאתה מחוץ למשחק. זה היה השיקול שלי בהמלצת עורך דיני". תדמור: "לא שמעתי שאמרת בחקירות שעורך דינך מולכו אמר לך, אבל אני אומר לך, שמי שלא חושב לחזור אין לו בעיה לעשות עסקים בישראל". נתניהו: "אבי ז"ל אמר לי 'דע לך שבמערכת הזו יעשו הכל כדי להפיל אותך אבל הם ירדפו אותך עד סוף ימיך לכן אל תיגע בזה, מה שנכון לאחרים, לא נכון לך'. מבחינת החוק היבש זה נכון אבל בפועל לא". תדמור: "בין השיקולים שלך הייתה המחשבה והכוונה שלך הייתה לחזור לתפקיד פוליטי". נתניהו: "לא נכון, מתי קבעתי את הכלל הזה? בלי קשר הכלל נקבע כי אותי ירדפו בכל מקרה. אז מולכו אמר לי את זה".

תדמור: "החברות בינך לבין מילצ'ן לא הייתה הדוקה". נתניהו: "אני אומר לך שאתה טועה. אגיד לך למה אתה טועה, כי פגשתי אותו בארץ וגם בחו"ל. הייתה לו דירה בהרצליה, היינו נפגשים שם. לא זוכר מתי. הייתה לו אחוזה בפריז, היינו נפגשים שם (נתניהו מאשר שוב שמילצ'ן מימן לו הטיסות לפריז והשהייה שם כשהיה מחוץ לפוליטיקה): תדמור: "אני רוצה לדבר איתך עכשיו על האופן שבו התפתחה מערכת היחסים שלך עם ארנון מילצ'ן שנפגשתם באקראי במסעדת טורקיז... הוא הציע מתישהו לך סיגר וראה שאני מאוד נהנה ואחר כך הוא הביא קופסא...". השופטת פרידמן-פלדמן: "מה השאלה?" תדמור: "איפה התרחש האירוע שמילצ'ן מציע לך פעם ראשונה סיגר?" נתניהו: "אני זוכר להגיד לך? אולי כשנפגשנו בפריז אם זה היה בשעה ארבע או שבע? לא זוכר. בטורקיז לא נתן לי סיגר. המשפחה התחברה, אמו ושרה. המפגש האקראי הזה היה חיבור מאוד אנושי. דווקא כי הפסדתי ואין לי עתיד, זה חיזק את זה. בכל זאת היה קליק... תתפוס אותי במילה, מפגש ראשון או שני. אני אומר שמילצ'ן נתן לי סיגרים כל הזמן. כל הזמן". תדמור: "נפגשתם בפריז ונתן סיגר?" נתניהו: "לא זוכר, אם היית מבקש הייתי מציג לך נסיעות ומפגשים. אני אומר לכם כבודכם, למרות שלא יכול לזכור מתי קיבלתי סיגר ראשון לפני 26 שנים. היה מביא סיגר ועוד סיגר, ואחר כך קופסא. הוא הבין שאני אוהב סיגרים". תדמור: "אתה זכרת טוב מאוד, אני רק שואל איפה". נתניהו: "אני זוכר במפגשים הראשונים, במפגש הראשון שלא זוכר איפה ומתי היה. אני אומר לך בצורה חדה וזו תשובה הכי חדה שבמפגשים האלה ב-3 השנים אלה שאני לא ראש הממשלה, הוא מביא לי סיגרים ולשרה שמפניות. ארנון אדם מאוד חם, מאוד נדיב. ידוע שבאים אליו הביתה, מקבל מיסטר סיגר. מופיע על השער של המגזין שנותנים לו סיגר כי ידוע שהוא נותן סיגר גם שמפניות לעצמו ולמי שהוא יכול. זה לא היה דבר חריג, זה היה למען כולם".

תדמור: "החברות לא הייתה הדוקה כפי שאתה מתאר". נתניהו: "אני אומר לך שאתה טועה. אגיד לך למה אתה טועה, כי פגשתי אותו בארץ וגם בחו"ל. הייתה לו דירה בהרצליה, היינו נפגשים שם. לא זוכר מתי. הייתה לו אחוזה בפריז, היינו נפגשים שם". תדמור: "כמה פעמים היית באחוזה?" נתניהו: "כמה פעמים, יותר מפעם אחת. בפריז הייתי כמה וכמה פעמים באחוזה. לא פעם אחת או שתיים. בהזמנתו ואירוחו המלא, טיסות ומלונות פאר. כל הנסיעה הזו שמה את כל הסכומים לצחוק. גם במפגשים האלה היו סיגרים ושמפניה. אם הייתי באחוזה שלו זה פעם אחת גם מחוץ לפריז". תדמור: "אדוני נהנה מהאחוזה. מתי היית שם לראשונה?" נתניהו: "לא עשיתי סדר של כל הפגישות, קל מאוד היה לברר זאת. אני אומר לך ואל תסתור אותי כי אני אומר את האמת, זו האמת שאני זוכר לפרטים, לא יכול לסדר בסדר. בהגדרה זה בשנים אלה. כי לא יכולתי להתארח על חשבונו פעם אחר פעם ולטוס על חשבונו פעם אחר פעם כשאני בתפקיד או חבר כנסת. לכן זה היה בתקופה הזו, הרבה נסיעות, כולל מלון, הכול על חשבון מילצ'ן". תדמור: "איך שילם?" נתניהו: "לא יודע אם עשה זאת בכרטיס אשראי. הכל היה מותר בהוצאות שלו, אל תנסה להדביק לי מילים. אני אומר שב-3 השנים האלה, היו הרבה הרבה מפגשים עם מילצ'ן בחו"ל וגם בארץ. מפגשים בחו"ל מימן הרבה פעמים, גם בפריז. אני זוכר את המלון, הוא דרש את המלון הזה. אני לא מכיר בפריז... כשהלכתי להתארח בביתו לא ישנתי שם, אבל ביקרתי שם. האירוח היה במלון פלאזה, ניו יורק מלון מארקס כמה וכמה פעמים. מפגש ראשון לא זוכר לסמן אותו, אני אומר שהמפגש הראשון אתה לא יכול למקם אותו, הוא ראה וידע שאני אוהב סיגרים. היה מביא. כשהיינו נפגשים בארץ היא מביא קופסאות סיגרים. לפעמים קופסא אחת ומעת לעת 2 קופסאות".

תדמור: "אני אומר לך שבמשך חודשים רבים בחקירותיך, כמעט שנה, לא הזכרת את כל המפגשים בינך לבין מילצ'ן בהקשר של בניית הקשר ביניכם. רק אחרי שהציגו לך דו"ח כניסות ויציאות ומראה שמילצ'ן לא בישראל, אמרת לראשונה שבעצם המפגשים היו בחו"ל. מה עמדתך בעניין?" נתניהו: "ואוו! זו הוכחה פנטסטית! אני יכול לזכור איפה היו המפגשים? אני נחקר בשנת 2016, זה אבסורד! אני לא זכרתי בדיוק". חדד: "אנו זכאים למראה מקום". (על מה שנתניהו אמר). תדמור בתשובה מדהימה: "אני לא יכול להראות מה שאין". עו"ד נעה מילשטיין: "אמר שזה עלה לראשונה בדו"ח כניסות ויציאות". חדד: "וגם שאלו לפני כן ואמר חברי". השופט שחם: "אדוני צודק". תדמור: "עד שלא הציגו לך את החשבוניות של מילצ'ן וכניסות ויציאות, מילצ'ן כמעט לא נמצא בישראל, אתה אומר שהמפגשים היו אז רק בחו"ל". נתניהו: "לא יכולתי לזכור 16 שנים לאחר מכן. בחקירה אני אומר כל הזמן מתי נתן לי? מהיום הראשון שנפגשנו אחרי טורקיז. לא זוכר זמן ומקום. אז קודם כל אני אומר אמת, איפה נפגשנו, אולי בישראל, פריז. אני אומר כאן וגם לא שאלו אותי על חו״ל".

השופט שחם: "תלמדו לדייק כשאתם מביאים את הנתונים האלה. להשתדל לדייק כשאתם אומרים דברים": תדמור: "אתה אמרת באמת לא זוכר. אני אומר לך ומציג לך מילצ'ן לא נמצא כמעט בישראל" נתניהו: "הוא נמצא פעמיים". תדמור: "הוא נמצא". נתניהו: "אז למה אמרת כמעט לא נמצא בארץ". תדמור: "טורקיז, מאי 99, מאז ועד נובמבר 2000 כשנה וחצי מילצ'ן נמצא בארץ 5 ימים". נתניהו: "כמה זמן הוא נמצא?" תדמור: "3 פעמים, ביחד 5 ימים". השופט שחם: "איך הגענו ל-5 ימים?" תדמור: "5 ימים בשנת בשנת 1999". השופט שחם: "אני רואה כניסה, אני לא רואה יציאה, איך אתם סופרים את זה. כניסה 6.9, יציאה אני לא רואה". השופט שחם: "תלמדו לדייק כשאתם מביאים את הנתונים האלה".
תדמור: "אנו רואים כניסה ולא רואים יציאה, טעות שלנו. יש כניסה נוספת. ברור שמילצ'ן לא נמצא כל התקופה, הוא לא גר כאן. יש כאן עוד תקופה שלא ברור...". השופט שחם: "להשתדל לדייק כשאתם אומרים דברים". (הערת אלי ציפורי: השופט עודד שחם תופס את הפרקליטות בשקרים בוטים בהצגת מסמכי היציאה והכניסה של מילצ'ן מהארץ!).

נתניהו מטיח בפרקליטות: "אם התביעה מנסה להגיד שלא היו לי מפגשים עם מילצ'ן מ-99 עד 2002 הוא (תדמור) טועה בעליל, כי מילצ׳ן הזמין אותי ונפגש איתי בפריז, ניו יורק, לוס אנגלס ואולי עוד מקומות. הוא נפגש איתי גם בארץ בביתו, לכן הקו הוא אבסורדי וזה שקר גס. מילצ׳ן פה מתייחס לתקופה שאני ראש הממשלה, זה פשוט שקר גס שכל כך קל להוכיח אותו".

תדמור מבקש להציג לנתניהו קטעים מעדותה של אתי קנר ז״ל, העוזרת האישית של מילצ׳ן לפני הדס קליין - אך עו״ד חדד מתנגד כיוון שקנר לא העידה בבית המשפט וגם לא החוקר שלה. אחרי ההפסקה השופטים הודיעו לתדמור: "צריכים עוד לחשוב על זה".

נתניהו ממשיך ללעוג לתדמור: "הייתה תמונה שאני זוכר בבירור. כשאני אדם פרטי, בתמונה הזו אני באחוזה של מילצ'ן לדעתי. בתמונה הזו רואים אותי רחמנא ליצנן, מעשן סיגר ביחד עם אורחים. אתה מכיר את התמונה הזו? אז למה לא הבאת אותה? מבקש להעיד על תמונה מאוד נחמדה שלי ושל ארנון עם אחרים ואני מחזיק שם סיגר, תמונה אינטימית מאוד. הסיגר ניתן ע"י מילצ'ן בתקופה שלא הייתי איש ציבור. אז הנה ראייה חפצית. התחיל לתת לי סיגרים אז. הצטלמנו באינטימיות וחום גדול כאשר לא הייתי איש ציבור. עובדה שיש תמונה כזאת. עו"ד תדמור לא מכחיש זאת" (נתניהו פונה לשופטים).

נתניהו ממשיך לחבוט בתדמור: "אנשים יכולים להיות בקשרי חברות שאתה לא מכיר בהם. אתה לא חושב שיש קשרי חברות כי מי שיש לו כסף לא יכול להיות לו קשרי חברות. עם שניים אלה (מילצ׳ן וספנסר) ביטאו קשרי חברות עם מתן סיגרים לחבר שאין לו הרבה תענוגות... היו עוד חברים שבאו והיו נותנים לי סיגרים כי גם הם ידעו זאת. אדם בא ומגיש סיגרים. ממש פשע נגד האנושות. על זה מטרטרים מדינה שלמה!"

תדמור: "אמרת שיש לך קשר עם חברים". נתניהו: "החרבתם את כולם. אחרי 7 שנים שלא הייתי בקשר אני מרים אליו (למילצ׳ן) טלפון. אני אומר לו 'ארנון סוף סוף אפשר לדבר אחד עם השני'. ודאי. אז מה? לצערי עדיין לא נפגשנו. מקווה שזה יקרה בשנים הקרובות. אתם קטעתם הרבה קשרי חברות. יש מישהו שאני לא רוצה להגיד את שמו…

תדמור מקריא מעדות מילצ'ן בברייטון: "היינו באמת חברים. אנשים מתחברים צ'יק צ'ק, הסיבה השנייה, ממילא הייתי קרוב לראש ממשלה שמעון פרס". חדד: "כתוב בלאו הכי קרוב לראש הממשלה שמעון פרס, גם לאריק שרון בתוך מאמצי מאחורי הקלעים כאילו לפלסטינים. הוא איש של שלום אז הוא התקרב". תדמור: "קרוב לראש הממשלה, שמעון פרס ואריק שרון". נתניהו: "אז מה השאלה?" תדמור: אתה מאשר?" נתניהו: "זה מה שהוא כותב כאן זה אני צריך לאשר? אמרתי משהו אחר, יחסי הקרבה שהיו לנו המיוחדים לא נבעו מזה שאני ראש הממשלה או שאהיה ראש הממשלה. אלא קליק. מתחברים צ'יק צ'ק. כמו שאומר - 'היינו באמת חברים'. זה לא תואם לתזה שלך. הייתה כימיה שנוצרה בינינו כשאני אבק פוליטי". תדמור: "האם לא הכרת בזמן אמת יחסים עם שרון?" נתניהו: "ממה שאני התרשמתי אמרתי לכם. היה לו קשר רגשי עמוק עם שמעון פרס ולא התרשמתי שהיה לו קשר כזה עם אריק שרון. זה הרושם שלי. אתה רוצה לפרש דבריו אחרת? זה הרושם שלי".

נתניהו: "אני חושף פה פרטים רפואיים אבל נקבעה לי פגישה אצל רופא שיניים. אודה אם נסיים ברבע לארבע". השופט בר-עם: "נסיים ברבע לארבע".

נתניהו מעיר לתדמור: "תכינו את הדברים מראש, תכינו כמה עמודים לפני ואחרי ונחסוך זמן (רמז ברור לכך שהם מנסים להטעות אותו). תדמור: "ההגנה יושבת ליד העד ואם אפשר לא לדבר עם הגב' מילשטיין בקול כדי שלא יקרין לרוה״מ".

עו"ד עידו שיפוני סיכם בטוויטר את יום העדות מס' 37 של נתניהו:
התפנית המרעישה של היום, התבררה לקראת סופו, כשהתובע תדמור הציג את מכתב ההוקרה של שמעון פרס למילצ'ן בשנת 2007 על כך ש-"סלל" עבורו את הדרך לנשיאות, וניסה לקשור אותו למכתב הנרגש ששלח נתניהו למילצ'ן עם היבחרו לראשות הממשלה בשנת 2009, או אז נפל האסימון: התביעה זנחה לחלוטין את התזה המקורית של כתב האישום - זו שטענה, שהמתנות שנתן לו מילצ'ן העמידו את נתניהו בניגוד עניינים בעת שכביכול ביצע פעולות שלטוניות שנוגעות למילצ'ן ועברה לתזה חדשה, מופרכת ותלושה עוד מקודמתה: בין נתניהו למילצ'ן לא הייתה חברות, אלא מערכת אינטרסים שבה נתניהו "אפשר" למילצ'ן להתקרב אליו כדי שיסייע לו להיבחר בשנית לראשות הממשלה לאחר הפסדו בשנת 1999. כלומר, לאחר שתזת קו האספקה המומצאת התרסקה לרסיסים והיקף המתנות האמיתי שניתן מוסבר היטב בחברות בין נתניהו למילצ'ן, מנסה התביעה כעת "להוכיח" תזה חדשה לגמרי שתקעקע את טענת החברות. איך? באמצעות "ראיות" שונות ומשונות שמוגשות באצטלה של "ראיות הזמה", כלומר כאלו שלא קיימת הייתה חובה להציג בפרשת התביעה מפני שהטענות אותן הן כביכול סותרות הינן טענות חדשות ומפתיעות. מדובר כמובן בטענה מופרכת בעליל, שהרי טענת החברות בין מילצ'ן לנתניהו ידועה הייתה לתביעה למן חקירתו הראשונה של נתניהו ואין בה שום הפתעה.

וכך כל השאלות המוזרות והבלתי רלוונטיות שנשאל נתניהו ביומיים הראשונים, כביכול מסתדרות עם התזה החדשה, עם קצת רצון והרבה דמיון, אולם מעבר למופרכות העובדתית הברורה עליה נשענת התיזה הגאונית החדשה, יש בה בעיה שאינה ניתנת לריפוי: היא עומדת בסתירה חזיתית לאישום הקיים. הבסיס לאישום הקיים הוא "קו אספקה" דמיוני של מתנות בסך 700 אלף ש"ח, ואם נתניהו הוא זה שזקוק היה למילצ'ן כדי שיסייע לו להיבחר בשנית (ולכן חשוב היה לטעון שכבר בשנת 99 תכנן נתניהו את הקאמבק), הרי שגם אם בנה על פעולות שלטוניות מצד נתניהו ביום בו ייבחר, מדוע נתן לו מילצ'ן מתנות בסכומים אגדיים?

ישנן עוד שאלות רבות שמעלה התזה הדמיונית החדשה, שכלל לא ברור איזו עבירה מגובשת בה, והיא אינה מסתדרת עם העובדות הברורות, אותן מנסה כעת התביעה לשכתב באמצעות אותן ראיות סרק בלתי חוקיות. הדוגמא הטובה ביותר לטיב "הראיות" הפסולות שמביאה כעת התביעה לאחר קרבות התשה מול השופטים, הבאגס באני היומי אם תרצו, הוא פלט כניסות ויציאות של מילצ'ן מהארץ בתקופה שלפני יחסיו עם נתניהו, 5 ימים בלבד לאורך תקופה של שנים לטענת התובע תדמור. אלא שכאשר בדק השופט שחם את המסמך, התברר שהתביעה ספרה 5 כניסות לארץ כ-5 ימים בארץ, והפלט שהציגה כלל רק כניסות ללא יציאות...

כאמור, התזה החדשה, מעבר לאי היכולת החוקית לבסס עליה את האישום בשלב הנוכחי ולמופרכותה הלוגית והעובדתית, אינה מגבשת שום עבירה, ודאי לו את זו הנטענת באישום הנוכחי. אז מדוע מנסה התביעה את מזלה עם כזו הזיה? קל: מפני שאין לה דרך אחרת למשוך את הזמן ולהשאיר את הנר דולק. למעשה, ניסיונה החדש של התביעה מוכיח באופן ברור את האמת המרה מבחינתה: אין בתיק 1000 הנוכחי (שהוא למעשה "החדש") שום סיכויי הרשעה, ולכן היא ממציאה כעת את תיק 1000 החדש, חדיש ומחודש, שמטרתו רק למשוך זמן ולייצר כותרות.

1007817560_optimized.jpg

נתניהו מבקש לסיים את עדותו היום ב-13:45 מכיוון שיש לו ״שיחה מדינית חשובה״ ב-14:30

עמית סגל

בפעם הקודמת שנתניהו ביקש לסיים מוקדם את העדות בגלל ״שיחה מדינית״ - ישראל תקפה בתימן

נשמע ששיחת הטלפון המדינית תהיה לטייסינו בתימן

עמית סגל

מהמתרחש במשפט ראש הממשלה

אדם שישב באולם הוצא מהאולם לאחר שצעק לעבר נתניהו: מה אתה מחייך? תחזיר חטופים. לוזר, אפס, אתה בושה.
מאבטחי ביהמש הוציאו אותו
סניגורו של נתניהו אמר לבית המשפט בפעם הבאה שיקרה דבר כזה אנחנו נקום ונלך. אני נכנס לפה אחרי ההפסקה ורואה אדם שזועק על ראש הממשלה וכולם יושבים וכלום לא קורה.
השופטת רבקה פרידמן-פלדמן ענתה לו: "הבנו אדוני, נחדד את הנהלים"

עו"ד עידו שיפוני סיכם בטוויטר את יום עדות מס' 38 של נתניהו:
גם היום השלישי לחקירתו הנגדית של נתניהו היה קטסטרופה מוחלטת עבור התביעה, ונראה שהמצב שם רק הולך ומחמיר. אם חשבנו שבובת באגס באני היא השפל, הרי שהיום, מעבר לצרור קטן של הבלים שנועדו לומר שלמילצ'ן היה אינטרס להציג עצמו כחבר של נתניהו ולכן לא מדובר ב"חברות אמת", כדי לנסות לבסס את הקו החדש לפיו המתנות היו אסורות גם אם לא היה קו אספקה, הוקדש רוב היום לשאלות על פאקר, מה הוא אוכל, מה הוא שותה, איפה ישן הנהג שלו, מי אביו, למה רכש בית צמוד לנתניהו וכמה עלתה טבעת האירוסין של ארוסתו - מה שנראה יותר כמו פרק גרוע במיוחד של עלילות דרוקר בשיתוף "עובדה", מאשר כמו חקירה נגדית בביהמ"ש. כפי שראינו בפרק הקודם, התביעה נטשה את כתב האישום לאחר שהופרך כליל, וכעת היא שוקדת על תזה חדשה לגמרי: אם אין "קו אספקה" וגם לא "פעולות שלטוניות" - "נוכיח" שלא הייתה בין נתניהו למילצ'ן חברות אמיתית, ולכן אסור היה לנתניהו לקבל ממנו מתנות כלשהן, גם לא בובה של באגס באני לילד. איך נוכיח? באמצעות "חקירה" פסיכולוגית מגוחכת על מניעים נסתרים, נחזור על הדברים שוב ושוב עד שימאס לך, תישבר ותודה שאתם לא חברים, בדיוק כפי שעשינו עם שאר הנחקרים בתיקי האלפים.

היום השופטים כבר הראו אי נחת גוברת והולכת מקו "החקירה" הלא תכליתי והלא מקצועי, ובמספר מקרים, כשהשטויות של תדמור כבר שברו שיאים של אבסורד ואי-רלוונטיות, כבר שאלו בגלוי "למה זה חשוב?", ובכל המקרים בהם קרה הדבר התקפל תדמור ועבר לנושא המטופש והלא-רלוונטי הבא. בכלל, כמה מהשאלות של תדמור היום מהוות חידוש של ממש בעולם המשפט ואולי כדאי לו לשקול לרשום עליהן זכויות יוצרים, כמו "אני רוצה להקריא לך ציטוט אבל לא אומר לך מי אמר זאת..." ועוד סוגי הבלים שכנראה נלקחו מספר משחקי חברה לכיתות ב'.

לגבי פאקר, התביעה ניסתה לרמוז, שנתניהו ניצל אדם עם בעיות נפשיות כדי לקבל ממנו מתנות, אך נתניהו השיב בחדות: "מעולם לא ביקשתי מפאקר שום מתנה!".
לא שזה עזר למנוע את המשך הקדיחות: מי שילם למבשלת? למה הוא קנה בית לידך? איך ידעת שאבא שלו מיליארדר? סיפרת לחוקרים שקראת ספר על אבא שלו? מה אכלתם? השופט ברעם כבר שאל בתמיהה: "למה זה מאוד מאוד חשוב?" כך גם עשרים דקות תמימות הושלכו על גרי גינזבורג מ-CNN, יהודי אמריקאי ציוני שמילצ'ן הכיר לנתניהו והיה עוזר לו מדי פעם בליטוש נאומים, "איפה הוא גר.. מי שילם לו על המלון... כמה שילמת לו (כלום, עשה זאת מתוך ציונות כי נתניהו רו"מ ישראל), עד שהשופט שחם איבד סבלנות ושאל: "למה יש לזה חשיבות?". וזאת חשוב להדגיש: לא רק שיחסי נתניהו וגינזבורג אינם נוגעים לכתב האישום, אלא שגם יחסיו עם פאקר, מעבר להזיות העובדתיות שהוכנסו בעניינו כדי לתבל את העלילה בטייקונים ויאכטות, אינם מהווים בסיס לאיזשהו חלק באישום.

ומה עם משהו שנוגע לאישומים, או "מתי אחרי ישיבה שלישית נתחיל לגעת בכתב האישום" כפי ששאל עו"ד חדד בציניות? כלום, לא מתנות, לא קו אספקה, לא פעולות שלטוניות, לא דובים ולא יער, רק אוסף קשקושים רכלניים מפי השמועה שאינם קשורים לאישום בשום צורה. לאחר 3 ימי חקירה נגדית, שאינה מתרוממת לשום גובה מעל פני הקרקע, נראה שתמונת העניין כבר ברורה: אין כלום כי לא היה כלום, אבל זה עוד הולך להימרח הרבה זמן אם השופטים לא ישימו לכך סוף.

נתניהו סונט בעו"ד תדמור: "זה כמו שתשאל את צ׳ט ג׳יפיטי": תדמור: "הדס קליין אומרת ש'מילצ׳ן פונה לגיל שפר בזמנו [הערה: בעניין הוויזה של מילצ'ן לארה"ב] אם הוא מכיר מישהו שיכול לסייע לו שם בשגרירות, לקדם את הנושא הזה, שפר נותן לנו טלפון של איזה בחור הבן של אייכלר נדמה לי' [הערה: שהיה מצוי במנגנון של הגשת בקשה לוויזה]… אדוני יודע ששפר מפנה את קליין שתפנה את מילצ׳ן"? נתניהו: "לא ראיתי את זה בזמן אמת". תדמור: "הכרת קשר בין שפר למילצ׳ן?" נתניהו: "לא. זה כמו שתשאל את צ׳ט גי׳פיטי. זו סברה. אני לא מכיר את זה. כבודכם לא הכרתי את זה ולא היה לי מוכר. אני מוכן לתת סברה כדי שהשופטים יגידו אם זו סברה סבירה".

ואוו! נתניהו לתדמור: "אתה משקר!": תדמור ממשיך בקו החקירה המגוחך שמנסה להוכיח בכל מחיר שהקשר בין נתניהו למילצ׳ן היה תועלתני ואינטרסנטי ולא חברי [ניצול הדדי]: תדמור: "אני אומר לך אדוני שלמילצ׳ן הייתה חשובה הקרבה אליך ואני אומר לך שהכרת וידעת את זה וגם וידאת את זה". נתניהו: "אני אומר לך שמה שאתה אומר זה לא נכון. כי היו הרבה פעמים שלא עניתי. לא יודע להגיד מה היה המקרה באותו יום ספציפי, אבל הטענה שלך שהוא יכול בכל עת להשיג אותי היא לא נכונה עובדתית, זה גם נכון לגבי חברים אחרים". תדמור: "הייתה הנחייה כללית". נתניהו: "אתה אמרת שזו הנחייה כללית, אני לא זוכר שאמרתי דבר כזה. יכול להיות שבאותו יום אני אומר שאם מישהו ספציפי מתקשר מיד להעביר לי. זה קורה גם לכם מידי יום, כל הזמן. זה שקרי"...

תדמור: "הגברת קליין אמרה שאם הגיעו בקשות של מילצ'ן, היו מוציאים אותך מהישיבות. אדוני זוכר?" נתניהו: "אדוני זוכר, כלומר, אני זוכר, בוודאי שלא הוציאו אותי מישיבות. זה לא כלבלב שמצפצפים לו והוא בא בריצה. אני לא כלבלב ששורקים לי ואני בא"...תדמור: "אתה אומר שארי הרו משקר" (בקשר למקרה ספציפי שבו נתניהו כעס לכאורה על כך שלא עדכנו אותו שמילצ׳ן מחפש אותו). נתניהו: "לא, אתה משקר! זה קורה לכולכם וזה אבסורד כל הדבר הזה". תדמור: "אשר לי שאתה ידעת שהקרבה לכוח הייתה חשובה לארנון מילצ'ן". נתניהו: "אני לא הפסיכולוג של מר מילצ'ן. ידעתי שיש למילצ'ן ולי חברות קרובה ודיברנו מעת לעת. הייתה בינינו חברות גם במישור האישי וגם המשפחתי. דיברנו לא מעט וזה דבר שנמשך כל הזמן. חוץ מהנתק של ה-7 שנים שנכפה עליי בשל המשפט המוזר".

לא להאמין! לרמאים בפרקליטות עם גדודי עורכי הדין קשה להדפיס לנתניהו קטעים מפרוטוקולים המתייחסים לעדויות של אחרים ושלו (כי זה מפריע להם לרמות). השופט בר-עם: "אם העד מבקש זה מה שצריך לעשות": תירוש; "אנחנו מבינים את העומס, אנחנו מביאים את המסמכים והעדויות, אבל כשאנחנו מפנים לדברים בפרוטוקול של עדים אחרים, מעולם לא עשינו את זה עם עדים אחרים, ואני אומרת לאדוני שאם זה לא היה מכביד בצורה כבדה להסתפק בהודעות רוה״מ אבל כשאנחנו מצטטים לו משהו נוכל להסתפק בהצגה על המסך, זה גם בזבוז נייר רב". עו״ד עמית חדד: "עשינו את זה לגבי כל עד ועד שלכם. אם רוה״מ אומר, עד שזה חשוב לו, מה הבעיה להדפיס את זה? אנחנו נדפיס את זה". השופט בר-עם: "אם העד מתקשה ומבקש, זה מה שצריך לעשות".

תדמור: "חוזרים לשאלה,אני אומר לך שזה מה שאתה ידעת מה שאומרת הדס קליין". נתניהו: "זו הגב׳ הדס שמגיבה פה?" תדמור: "יש דברי עדה, אבל לקרוא עכשיו את הכל". נתניהו: "עורך דין תדמור, אין לי יכולת לגלול בעצמי. כשיש לי את הנייר אני מעביר את זה בשניות". חדד: "יש לי אין סוף פניות של עדי תביעה לראות עמוד לפני ואחרי. ולמה לא? מדוע יש הבדל? למה הקונטקסט לא חשוב?" תדמור: "אפשר כך לנהל את זה, הרי כשזה היה דברים שלו הוא רוצה לראות, אני לא מתווכח. בעניין פה העד מעיין בדברים שיש בהם קושי… אם נתחיל לערוך פרוטוקולים לא נצא מזה. זו גם הייתה תחושתך לדעתה של קליין". נתניהו: "אתה אומר לי מה היא (קליין) חושבת על התחושות שלי? תחושתי הייתה אחרת, התחושה שלי הייתה שיש לי חבר קרוב, שנוצר איתו קשר, שלא הייתי רוה״מ והיה קשר קרוב שנשאר קרוב אחרי שהייתי ראש ממשלה. זה לא השתנה".

נתניהו ממשיך ללעוג לתדמור: תדמור: "מילצ׳ן מביא אתכם כדי להראות לבכירי התעשייה ומראה להם שהוא מחובר לכל גורמי הכח במדינת ישראל וזה עושה מצויין לעסקים שלו". נתניהו: "זה מגוחך, אני חושב שאני מכיר את אמריקה לא פחות טוב ממך, אם אתה חושב שאתה מביא שר חוץ של מדינה וזה עושה רושם על התאגידים הגדולים האלה, זה כל כך פרובנציאלי, הם לא פרובנציאליים, הם מבינים שארנון לא מנסה להאדיר את עצמו, אלא לקנות מסילות לליבם, בשביל מדינת ישראל. זו פשוט אי-הבנה תהומית של מערך הכוחות. הוא מביא את מי שהוא חושב שהוא רוצה לעזור למדינת ישראל". תדמור: "זה לא טוב לו מבחינה עסקית?" נתניהו: "זה לא טוב לו מבחינה עסקית. בסביבה ליברלית להביא ראש ממשלה ישראלי זה לא תמיד עוזר לו. כל הגישה שלכם, הפנקסנות דרך חור מטבע שאפילו אין בו חור, זה פשוט מגוחך. תאמין לי, היו שם אנשים שכתבו תסריטים לא נוחים למדינת ישראל".

תדמור: "הדברים שאומרת אתי קנר המנוחה, עוזרת מילצ׳ן לפני קליין. והיא מדברת על הדברים האלה עם הקשר של מילצ׳ן עם פוליטקאים". נתניהו: "אותי מעניין שנעשה פה דבר שלא נעשה פה, דבר שלא צריך להעשות. אני אחראי על ביטחון מדינת ישראל, הראו לי קטעים, יש טכנולוגיה שמראה את המקטעים שחשובים לי, אתה מתווכח איתי? לא מעניין אותי הרכילות של גב׳ קנר. עניין אותי רק דבר אחד והוא ביטחון מדינת ישראל. ואתה רוצה להראות לי שאני יודע שלארנון היו קשרים כאלה ואחרים…".

עו״ד חדד עוקץ את תדמור: "מתי נתחיל לנגוע בכתב האישום? אחרי ישיבה שלישית?" וכן, תדמור מורח את הזמן על "באגס באני" ושטויות אחרות שלא ממש רלבנטיים בכתב האישום.

תדמור: "איך הכרת את פאקר?" נתניהו: "היכרתי את פאקר עוד לפני שהיכרתי את ארנון מילצ'ן". תדמור: "לא היכרת את מילצ'ן בזמן שהכרת את ג'ימס פאקר?" נתניהו: "הכרתי את קרי פאקר". תדמור: "לא ידעת שג'יימס פאקר ירש את הונו של אביו, קרי פאקר?". נתניהו: "מה שמעניין אותי זה מה שמעניין אותי ולא מה שמעניין אותך, ומה שמעניין אותי זה, שהוא יכול לעשות טוב למדינת ישראל, מה שעניין אותי זה מדינה קטנה כמו סין, כמו הודו, שיש לו מהלכים והשפעה שם. מה שעוד עניין אותי זה שהוא בא משוק התקשורת. הוא לקח אתר עויין והפך אותו לאתר שאוהד את הגישה הפוליטית שלו". תדמור: "לא ידעת שלפאקר יש רשת מלונות?" נתניהו :"עד לרגע זה לא ידעתי. זה לא מעניין אותי. כבודכם עד לרגע זה בהן צדק לא ידעתי, לא מעניין אותי. מה שמעניין אותי זה מה אתה יכול לעשות למען ישראל. אני שונה מהרבה מאד אנשים. עד לרגע זה לא ידעתי שיש לו רשת מלונות. כבודכם, אני מבקש שתאמינו לי. לא מעניין אותי העסקים של פאקר אלא אם כן זה רלוונטי להשקעות בישראל". תדמור: "פאקר היה שכן צמוד לאדוני, ואדוני לא יודע ממה הוא עוסק ומאיפה ההון של פאקר?" נתניהו: "ההון מהאבא, אבל זה לא עניין אותי, מה שמעניין אותך ומה שאתה חושב שהוא העולם שלי הוא לא העולם שלי, מעניין אותי מה שמשפיע על ישראל במיוחד להגן על עצמנו, להדוף את התעמולה נגד ישראל. תכניס את זה לראש שלך מר תדמור כי אתה תשאל עוד 1,000 פעם". תדמור: "שמענו שפאקר רכש טבעת אירוסין במיליוני דולרים". נתניהו: "אתה מתכוון למריה קרי? לא יודע, אם היא הייתה ארוסתו". תדמור: "אדוני זוכר את הסכום 10 מיליון דולר?" נתניהו: "לא זוכר את הסכום, אבל כן ידעתי שהוא קנה לה טבעת".

שאלה אופיינית של תדמור לנתניהו: "ידעת שפאקר רכש לארוסתו טבעת ב-10 מיליון דולר?" מה זה לעזאזל רלבנטי לכתב האישום???

בתגובה להתרחשות בה אדם נכנס לאולם בתום ההפסקה וקילל בצעקות את נתניהו בביטויים של אלימות מילולית: "מה אתה מחייך, פוחלץ, לוזר..."
:
שופרות של הפרקליטות ועוזריה ממשיכים להשתולל באולם הדיונים: עו״ד חדד: "בהפסקה ראש הממשלה נכנס והיו פה צעקות. מישהו מלכלך את הפה שלו ואומר לרוה״מ להוריד את החיוך…מה זה? יושבת התביעה, כולם יושבים הכל בסדר. אנשי תקשורת מצלמים. לא מאחל את זה לאף אחד. ממש בריונות, בוטות ואלימות מילולית. בפעם הבאה נקום ונלך". השופטת פרידמן-פלדמן: "הבנו, נבדוק מה קרה". חדד: "זה מצולם, אראה לכבודכם. לא יעלה על הדעת".

הערת אלי ציפורי: שלא תתבלבלו: מי שמעודד את האלימות המילולית נגד נתניהו באולם הדיונים הם יוני תדמור ויהודית תירוש, שצופים מהצד, שותקים (מדובר בהטרדת עד לכל עניין ודבר). בשתיקתם הם מעודדים את השופרות שלהם בתשקורת ופרחחים אחרים לגדף, להטריל, להשתולל. אם מישהו באולם היה מגדף את תדמור ותירוש כבר מזמן היו עפים כתבי אישום.

נתניהו על הדס קליין: "הדיוק שלה לא מן הנפלאות".

תדמור הקריא מתוך העדות של הדס קליין: "כבן אדם הוא (פאקר) היה מקסים וגם בשביל ארנון מילצ'ן אבל הסגנון היה אובססיבי. זה הפך לרמה שאני לא רואה את הבית". נתניהו: "הדס קליין טענה גם ש-90 אחוז מהסיגרים הלכו אלינו. אז תודה לגברת קליין. או שהיא אמרה שהיו 20 ארוחות ערב! זה נראה לי מספר מופרך. הדיוק של הדס קליין הוא לא נפלא".

נתניהו ממשיך לחבוט בתדמור: "אתה מנסה לעשות משהו מגוחך, אלא אם כן אתה פסיכולוג": תדמור בעוד שאלה מגוחכת: "הכימיה האישית (בין נתניהו לפאקר) נוצרה והיא לא קשורה לתפקיד?" נתניהו: "תשאל אותו. אני רק אומר לך את הרושם שלי. אתה מנסה לעשות משהו שהוא מגוחך, אלא אם כן אתה פסיכולוג. לדעת איפה מסתיימת הכימיה, הקשר האישי, יחס אבהות, יחס שלו אלי במובן הזה משני הכיוונים. באמת נשמה טובה וחכמה. ומתי מתחיל הערכה להיגדים, אמירות ונאומים. הדבר האחרון שהרשים אותו הוא 'זה המקום', אותך זה מרשים אותו לא. הייתי במעון הרשמי שלהם באוסטרליה והוא קצת יותר מרשים. הם מוזמנים. הוא הכיר את כל הנשיאים וכל ראשי הממשלה היו שם. לא חשב עליהם יותר מדי. יש ראשי ממשלה שהם אידיוטים לתפיסתו. מה, זה לא אמרתי בחקירה? מישהו הלך ועשה איתי ניתוח פסיכולוגי מגוחך זה?"

ואוו! נתניהו נוזף בתדמור: "השאלה שלך מגוחכת, כל קו השאלות שלך מגוחך. תהיה רציני - מה זה?" תדמור: "אותה מערכת יחסים של הערצה הובילה לזה, שהיה לו (לפאקר) קשה מאוד לסרב לבקשות שלך. אתה מאשר?" חדד: "אתה מוסיף מילה 'הערצה'". נתניהו: "לא היו לי דרישות ולא בקשות. אם היה קשה לו (לפאקר) להביא קופסת סיגרים? לא חושב שהיה לו קשה. בעיה אחת - אני לא ביקשתי, אלא שהוא פשוט הביא. 'קשה מאוד" - שמעתי שהדס אמרה 'היה קשה מאוד לסרב'. לא היו דרישות. מרצונו רצה להביא. היה קשה אבל עמד בזה - סגי נהור. אני מבהיר שאני מגחיך את הדברים שאתה (תדמור) אומר. מה שאתה חושב על מערכת היחסים שהיתה לי אם פאקר? - אתה טועה. פאקר אמר לי 'אני רוצה לגור לידך'".

תדמור: "איך ידע שיש בית?" נתניהו: "היה בית למכירה". תדמור: "האם יזמת הפנייה?" נתניהו: "הוא אמר 'אני רוצה לגור לידך, כדי שנהיה יותר זמן ביחד כשאני בארץ. האם אני יכול לגור לידך בקיסריה כי בירושלים זה בלתי אפשרי?'. אמרתי 'כן, במקרה יש שם בית'". תדמור: "הוא יזם?" נתניהו: "הוא ביקש לגור לידי בביקוריו בארץ". תדמור: "מה הוא היה עבורך? מה אתה בכל זאת אמרת, מפגש באמצע החיים, תפקיד מסוים, מה אתה מצאת בו? למה פאקר מכל האנשים, הוא הבן אדם שהצליח לייצר את הקרבה הזו לרוה״מ ועבר לגור בצמוד אליך? במה זה בא לידי ביטוי? חלקת איתו? יעץ לך בעניינים מדיניים?"

נתניהו: "הם חשפו בפניי דברים שאני לא ידעתי. זה ענין אותי מאוד. זה היה מעניין. אבל זה היה יותר במישור האמוציונלי. אדם השייך לחוג המיליארדרים… עוד עניין אותי, יכול להיות קשר בין בני אדם, לגבי כולנו, אתה מייצר קשר עם בן אדם, אתה נהנה להיות בחברתו, מהשיחה, מה שעובר בין אנשים אתה נהנה. הקשר 'התועלתני' היחיד שהיה לי עם פאקר למען מטרה מסויימת, הרצון שלי שיקנה את אחד מכלי התקשורת. זה היה הרצון שלי. גיליתי חבר בבת אחת עם פאקר. כשפגשתי אותו הרגשתי כאילו הכרתי אותו מאפס. מגיל ילדות. יש לפעמים קשר כזה שמתחבר". תדמור: "מפנה להודעתך מיום 2.1.17 - חקירה ראשונה עמוד שני. שואלים אותך: 'אם קיבלת טובות הנאה..' 'כידידים קרובים... שאני מכיר אותם הרבה שנים יש כמה וכמה כאלה ופאקר אינו אחד מאלה'״.[הערה: תדמור רוצה הסבר איך נתניהו מסביר את זה שהקשר עם פאקר לא תואם לזה שמי שהביא לו מתנות אלה חברים ותיקים שלו]. נתניהו (בציניות): "תפסת אותי! הישג כביר לתביעה. השאלה שלך מגוחכת, כל קו השאלות שלך מגוחך. תהיה רציני - מה זה? אולי מחר אביא עוד שם של מישהו שהביא לי סיגרים שלא הכרתי מילדות?" תדמור: "הקשר עם פאקר לא קשור לזה. אין קשר ארוך שנים. אין קשר בזמן של פגר פוליטי. אז איך אתה מסביר?" נתניהו: "יש קשר אישי שלא קשור לתפקיד. איך אמר לי - שהתפקיד לא קשור לזה". קשור למשהו אחר".

היום מעיד ח"כ סעדה על פשעי הפרקליטות בעת חקירות נתניהו
בום בום בום! סעדה חושף את שיטת הסיקור האוהד של הפרקליטות: "משה נוסבאום, אביעד גליקמן וברוך קרא אלו היו כתבי הבית. הייתי מתדרך אותם תוך כדי חקירה, הכל בהיתר ובסמכות (של שי ניצן). זכינו לפרגון וסיקור אוהד": סעדה: "סיקור אוהד? זה היה לחם חוקנו. לא קראו לזה הדלפות. כאשר אתה חוקר ניצב כל כתב רוצה שתתן לו בדל מידע. בסוף אתה שולט במידע. אתה מחליט למי אתה מעביר ונותן את יומו. אבל יש גם איזון חוזר. אתה גם מצפה ממנו. אומרים לך פרקליט המדינה ומח"ש שיתן כותרת למח"ש. הרי למה אני מוסר לו ולא לאחר? באחד האירועים הייתי בלחץ מבית משפט ביקשו ממני מנהל מח"ש ושי ניצן ללכת לכתב לאולפן. נוסבאום בנוה אילן. ואז זכינו לפרגון וסיקור אוהד. החברים כועסים כי 'למה אתה עובד איתו'. בפרקליטות זה הצחיק. אם אני מתדרך תוך כדי חקירה וכל השאר רוצים לדעת ולאחרים אני אומר 'אין תגובה', אז ברור שהוא מבחינתו קיבל הכל. אז נותן סיקור אוהד ליועץ ולשי ניצן…זו לא הדלפה. מותר לי על פי חוק. שולחים אותי לעשות זאת. יש כתבים כמו גליקמן שעבדנו איתם. כתב אומר 'אל תמסור לי מה שאתה מוסר לכולם'. החוכמה היא ונשלחתי בהיתר לתדרך כתבים. כתבי הבית היו נוסבאום, גליקמן וברוך קרא. אלו היו כתבי הבית שהייתי מתדרך אותם. הכל בהיתר ובסמכות. כל הזמן. מוסר להם דברים שהיו תוך כדי חקירה מתנהלת".

הערת מערכת: סעדה חושף שמשה נוסבאום, אביעד גליקמן וברוך קרא לא היו "עיתונאים אוביקטיביים" אלא היו "כתבי הבית", מעין "דוברים", שדיווחו לציבור מה שתדרכו אותם לדווח. כלומר: "מדבברים". סעדה חשף, שבתמורה הם סיפקו "סיקור אוהד".

בום בום בום! סעדה ממשיך לחשוף את יחסי ההשחתה של הפרקליטות עם התשקורת וכתבי החצר, בניצוחו של שי ניצן: ״זו מציאות יומיומית, כך נהגנו. כולם ידעו שיש כתבי חצר. כולם ידעו שאישתו של אביעד גליקמן היא דוברת של משרד המשפטים״: השופט בר-עם: "התדרוכים/הדלפות - זה לא משבש?" סעדה: "רוב הפרטים לא משבשים את החקירה. החשוד כבר נחקר. רק לתביעה יש את החומר. זה צהוב. זה מענין את הציבור. הפלאפון שלי מתפוצץ באירוע כזה. פונים אלי כל התקשורת. כולם בתקשורת רוצים לדעת הכל. אנו עבדנו קבוע עם עיתונאים. היו חריגות. היו עיתונאים מקורבים שעבדנו איתם כבשגרה". חדד: "לדעתי זה משבש. זה לא עניין שלי. יש טענה בכתב אישום על סיקור. המידע שיש לך הוא רק שלך וזה שווה הרבה לכתב. לכתב יש חשיבות שיהיה הראשון". סעדה: "ברור. זה מרים לו. מקדם". חדד: "שכר גבוה יותר". סעדה: "לא התעסקתי מה האינטרס שלו. אבל הוא היה טורח להודות לי מטבע הדברים" חדד: "אתה לכאורה חייב בשוויון, לתת לכל הכתבים אותו מידע". סעדה: "אז האיזון החוזר יהיה פחות משמעותי". חדד: "מה מקבל ממך כתב? אתה עושה זאת על דעת עצמך?" סעדה: "לא. ניסו לחפש אותי אם הדלפתי. אני בחיים לא עשיתי משהו בלי שאישרו לי. כל הזמן דיברו איתנו שצריך לעשות יותר תקשורת ושיח. היה (שי ניצן) אומר 'תתדרכו ותזינו כתבים'. גם הוא בחדר היה עושה את זה. היה גם להוציא את הפרקליטות טוב ואת מח"ש שלילי. הכתב אמר שזה תדרוך מיועץ משפטי לממשלה".

חדד: "איזון חוזר - עד כמה עובדה שאתה נתת כשליח של שי ניצן או אחרים, או מח"ש, עד כמה אתה קיבלת טובת הנאה של סיקור מיטיב, חריג, מלטף?" סעדה: "פרקליטות במחש אמרה לי אישית למסור מידע בתיק. אמר לי כתב שהתקשר אלי 'ראית כמה פעמים כתבתי מח"ש'? אז ברור לשני הצדדים שזה משרת אותו ואותי. הרבה פעמים אתה יודע שיש משהו שלילי ואתה רוצה לייצר משהו חיובי במח"ש. במיוחד שאנו מול משטרה. אז אתה מתדרך להביא את הנרטיב שלך. אתה מתדרך אנשים שאתה עובד איתם. להם יש חובה מולך. כי הוא צופה פני עתיד. שלח לחמך. פעם הבאה אתה חייב לו. היחסים מובהקים. יש כתב שאני לא אענה לו בכלל. יש כתב שאהיה נחמד אליו. זו מציאות יומיומית. כך נהגנו. זו לא סברה". חדד: "לא חשבת בזמן אמת או כמה חשבת, שמערכת יחסים זו היא תן וקח?" סעדה: "זה פשיטא" חדד: "מישהו הזהיר אותך?" סעדה: "לכן שראיתי בתיקי נתניהו שאלתי את עצמי - 'מה זה השטות הזו? מאיפה זה בא?' התעסקתי בתיקי שחיתות, לא של עבריינים. פעם ראשונה שאני שומע הפרת אמונים, שוחד מכיר. אבל דבר כזה לא מכיר. אנו נגועים בדבר הזה. כולם ידעו שיש כתבי חצר. כולם ידעו שאשתו של אביעד גליקמן היא דוברת של משרד המשפטים. מטבע הדברים זה יוצר קשרי עבודה וזה בסדר".

סדר היום שנקבע מראש -

תומר אלמגור
יום הדיון הרביעי בחקירה הנגדית במשפט נתניהו יתחיל בדלתיים סגורות סביב סוגיות אישיות של פאקר. סביב 11:30 אמור להתחדש הדיון בדלתיים פתוחות

אך כאמור יום הדיונים בוטל

אבישי גרינצייג:*

טראמפ קורא לבטל את המשפט מיידית או להעניק לו חנינה.

טראמפ כותב שאמריקה תציל את ביבי בעניין הזה.

בין השורות הוא מאיים על מערכת הישראלית בסנקציות אם המשפט נגד נתניהו יימשך.

אירוע אפוקליפטי.

1750892694819.png

תרגום באדיבות GPT
חדשות מרעישות... נדהמתי לשמוע שמדינת ישראל, שרק עכשיו חוותה אחד מרגעי השיא הגדולים ביותר בתולדותיה, ושהנהגתה בידי ביבי נתניהו, ממשיכה ברדיפה המשפטית המגוחכת שלה נגד ראש הממשלה לשעבר בתקופת מלחמה!
ביבי ואני עברנו גיהנום יחד, נלחמנו באויב חזק ומתוחכם של ישראל, איראן, וביבי לא היה יכול להיות טוב יותר, חד יותר, או חזק יותר באהבתו לארץ הקודש המדהימה. כל אחד אחר היה סובל מהפסדים, מבוכה וכאוס! ביבי נתניהו היה לוחם, כמו שאף מנהיג אחר בתולדות ישראל לא היה, והתוצאה הייתה דבר שאף אחד לא האמין שאפשרי – חיסול מוחלט של אחת התוכניות המסוכנות והעוצמתיות ביותר לנשק גרעיני בעולם, וזה עמד לקרות בקרוב! נלחמנו, פשוטו כמשמעו, על הישרדותה של ישראל, ואין אף אחד בהיסטוריה של ישראל שנלחם קשה יותר או באומץ רב יותר מביבי נתניהו.
למרות כל זה, רק עכשיו נודע לי שביבי זומן לבית המשפט ביום שני להמשך התיק הארוך הזה (הוא עובר את "מופע האימים" הזה מאז מאי 2020 – לא ייאמן! זוהי הפעם הראשונה שראש ממשלה מכהן בישראל היה על דוכן הנאשמים), בתיק בעל מניע פוליטי, שכולל "סיגרים, בובת באגס באני, ועוד אישומים מגוחכים" – הכול כדי להזיק לו.
איזו רדיפה משפטית עבור אדם שנתן כל כך הרבה – זה בלתי נתפס. הוא ראוי להרבה יותר מזה, וכך גם מדינת ישראל. המשפט של ביבי נתניהו צריך להתבטל מיד, או שצריך להעניק לו חנינה – לגיבור גדול, שעשה כל כך הרבה למען המדינה. אולי אין אדם שאני מכיר שיכול היה לעבוד בהרמוניה טובה יותר עם נשיא ארצות הברית, איתי, מאשר ביבי נתניהו. זו הייתה שותפות של מדינות חזקות, ועכשיו מי שיציל את ביבי נתניהו תהיה ארצות הברית של אמריקה!
העוול המשפטי הזה לא יכול להימשך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...