עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים על בקשת נתניהו: לא נוכל לקבוע כי סמכות החנינה הקבועה בחוק יסוד: נשיא המדינה חלה במקרה דנן. לא נוכל להמליץ לנשיא המדינה לנקוט בצעד חריג ומרחיק לכת של הפעלת סמכות החנינה על דרך הפסקת ההליך המשפטי המתנהל נגד מר נתניהו. (עמית סגל).

הנשיא הרצוג בתגובה לדברי נתניהו ע"כ שלא מגיב לאמירות טראמפ:
היה מצופה מרה"מ נתניהו אמירה בעניין פגיעה בוטה בסמלי שלטון של מדינת ישראל.
לא את כבודי אני מחפש אלא את כבודה של המדינה.

מיכאל שמש

אם הרצוג ציפה לגינוי כנראה הוא לא צפה אמש במסע״ת.
נתניהו היה רחוק מאוד מלתת גינוי, הוא גם לא הסתייג, אם כבר חיזק והדהד את המסרים

מיכאל שמש

תשובת הרצוג המלאה לשאלת כאן חדשות:

״לא את כבודי אני מחפש, אלא את כבודה של המדינה. אתה יודע, יש אמרה במקורותינו ׳מלך אשר מוחל על כבודו, אין כבודו מחול׳ - אני לא מלך, אני נשיא מדינת ישראל, הריבונית והעצמאית, ואני חושב שבנסיבות הללו יש הבדל בין ויכוחים מדיניים ומשפטיים שנמשכים עשרות שנים בסוגיות שונות, גם עם בעלי בריתנו, לבין פגיעה בוטה בסמלי שלטון וריבונות של מדינת ישראל - היה מצופה שתאמר אמירה בנושא הזה.

בסופו של דבר כבודנו, עצמאותנו וריבונותנו הם לא למכירה אצל אף אחד. ויחד עם זאת, אני אגיד שאני אתייחס כמובן לבקשת החנינה, כשהיא תגיע, בצורה הכי עצמאית, הכי חופשית, ללא לחצים וללא רעשים, משום כיוון, בניקיון דעת וניקיון כפיים״.

טראמפ לליבי אלון, ערוץ 14, על הנשיא הרצוג: "הנשיא שלכם הוא אדם חלש. נשיא ישראל הוא אדם חלש וחסר תועלת שמשתמש בחנינה ותולה אותה מעל ראשו של ביבי. אפילו לא הייתה לכם ישראל עכשיו אם ביבי לא היה ראש הממשלה. אני לגמרי בעד ביבי."
קשור לפה
לא למלחמה

אברהם חסון: השר עמיחי אליהו לא יגיש את המלצתו בנושא החנינה לנתניהו היום. השר החליט לקיים סבב התייעצויות בנושא על מנת לגבש המלצה מדויקת ללא קצוות פתוחים. הערכה היא שהשר יעביר את המלצתו בתחילת השבוע הבא.

אברהם חסון: השר עמיחי אליהו לא יגיש את המלצתו בנושא החנינה לנתניהו היום. השר החליט לקיים סבב התייעצויות בנושא על מנת לגבש המלצה מדויקת ללא קצוות פתוחים. הערכה היא שהשר יעביר את המלצתו בתחילת השבוע הבא.
הפרשן הפוליטי של ערוץ 14 יעקב ברדוגו:
ביומיים האחרונים נכתבה חוות דעת של היועמ"שית המתנגדת לחנינה -
אך טרם הוגשה. הסיבה: חשש מסנקציות מצד טראמפ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה