- הוסף לסימניות
שאלה שלא קשורה לנושא האשכל,שמתי לב שרוב הבעיות בחלות נובעות על רקע הוספת חומרים מיותרים (ביצים למשל) , לישה שאינה מספקת והתפחה לא נכונה.
אם כל אלו נעשו כיאות והחלה אוחסנה כיאות, רוב הסיכויים שתישמר טריה.
למה זה בעיה להוסיף ביצים לבצק חלות?שמתי לב שרוב הבעיות בחלות נובעות על רקע הוספת חומרים מיותרים (ביצים למשל) , לישה שאינה מספקת והתפחה לא נכונה.
אפשר קישור למתכון?אז הנה הסוד
מה שמייבש את הבצק זה החלבון, שכידוע יש לו תכונה של התייצבות, והוא אכן מיבש את בצק
אם תוסיפו לבצק חלמונים בלבד לא רק שהחלה לא תתייבש לכן אלא היא תצא הרבה יותר רכה וטעימה.
נסו.
ומי שרוצה מוזמנת לנסות את המתכון האלוף שלי
יש לי מתכון מעולה עם ביצים. שם המשחק זה הכמות עם מעמיסים מדי הרבה ביצים המאסה נהיית כבדה ודיושמתי לב שרוב הבעיות בחלות נובעות על רקע הוספת חומרים מיותרים (ביצים למשל) , לישה שאינה מספקת והתפחה לא נכונה.
עברתי כמה מתכוני חלות. כולם היו טובים. הצרה איתי שאני משתעממת מהר.יש לי מתכון מעולה עם ביצים. שם המשחק זה הכמות עם מעמיסים מדי הרבה ביצים המאסה נהיית כבדה ודיו
ודחוסה. ביצה אחת עד ביצה וחצי על קילו קמח זה עדין בגדר שלא עושה בעיות.
חלות מושלמות
חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כפית מלח
2 חלמונים
כף חומץ
חצי כוס שמן (כוס של 240 מל)
200 מל מים פושרים, לקמח כוסמין מעט יותר מים.
מניחים בקערה את המים, סוכר ושמרים. מניחים לתסוס מעט כדי לשלול שמרים מקולקלים (מבאס להכין בצק ולגלות שהשמרים לא היו טובים) ובעיקר כדי לקבל את הריח המושלם הזה של השמרים בכל המטבח...
להוסיף את הקמח ומעליו את המלח
להתחיל לערבל באיטיות ותוך כדי להוסיף את החומץ והחלמונים.
לערבל עד שהקמח נבלע ולהוסיף את השמן באיטיות. כשהבצק התגבש מעט עוצרים את פעולת הלישה ונותנים לבצק חמש דקות לנוח ולאסוף אוויר.
ממשיכים ללוש במהירות איטית כ10 דקות.
מתפיחים להכפלת הנפח.
נותנים שוב לישה (אפשר עם היד כמה שניות, אפשר במיקסר)
ומתפיחים שוב.
למי שאין זמן אפשר להתפיח רק פעם אחת לפני הקליעה.
מחלקים את הבצק לכדורים
פותחים עם היד!! כל כדור למלבן (לא לרדד, הרידוד יוציא את כל האוויר שכבר קיים בבצק ויצור חלה שתזכיר בצק דפוף)
וסוגרים את המלבן לגליל (יש ל @רותיז סרטון מעולה שמסביר את זה)
קולעים את החלה בצורה רופפת.
אפשר לטבול במים ובשומשום, אפשר להבריש בביצה עם טיפה סילאן (הוא נותן את המראה השחום והיפה)
ולפזר שומשום
אופים בחום של 190 מעלות עד להשחמה נאה.
מקררים ועוטפים בנייר כסף היטב. מקפיאים מיד ומפשירים ומחממים על הפלטה עם הנייר.
תקבלו חלות רכות מבפנים, קריספיות מבחוץ וטעימותתת טעימותתתת טעימותתתת!!!
הודעה פרטית, לכאורה....
תוכלי לכתוב לי למייל?הודעה פרטית, לכאורה....
לא ידוע לי מה ההבדל מבחינת בצק שמרים, אבל מבחינת החלבונים, ההיפך הוא הנכון.אז הנה הסוד
מה שמייבש את הבצק זה החלבון, שכידוע יש לו תכונה של התייצבות, והוא אכן מיבש את בצק
אם תוסיפו לבצק חלמונים בלבד לא רק שהחלה לא תתייבש לכן אלא היא תצא הרבה יותר רכה וטעימה.
נסו.
כנ"לבצקי שמרים הם התחום שלי שנים רבות
לא ראיתי שום שינוי בין עם משפר לבלי.
בעוגות שמרים שמה ביצים נותן טעם ומרקם עוגתי
בלחם/חלות לא שמה ביצים כי אינני מעוניינת בטעם עוגתי.
מה המייל?תוכלי לכתוב לי למייל?
.כמובן שכיון שנפח החלבון בביצה הוא כמעט כפול מנפח החלמון, לכן כמות החלבון בביצה גבוהה יותר בחלבון מבחלמון.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //