משרה בתכנות לא ממשלתית ?!

• הוסף לסימניות
אולי זה מוזר, זה לא המצב, וזה קורה רק לי,
אבל במהלך חיפוש העבודה שלי, הגעתי רק למשרות ממשלתיות (וברובן: מכרזים מכורים 🙁)
רק פעם אחת הגעתי לראיון בחברת הייטק.
איך יוצאים מזה? איפה מוצאים משרות מחוץ לממשלתי?

(אציין שיש לי ניסיון של שנה ממשרד ממשלתי, יודעת שזה קצת תוקע, אבל עד כדי כך?)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בלינקדאין יש לי פרופיל, אבל לא כ"כ הבנתי איך מחפשים שם עבודות שלא פורסמו לפני 3 חודשים...
נכנסת לקטגוריה של jobs,
בוחרת אזור (Israel) ומסננת לפי רמת ניסיון (intern / experienced) ולפי Date Posted שיהיה last 24 hours או Last week,
אחרת הוא נותן לך משרות מלפני כמה חודשים ועוד מעיז לכתוב Be an earlier applicant...
תעשי follow אחרי כל מגייסת שצצה, כי לפעמים משרות מתפרסמות בפוסטים של מגייסות ולא דרך הjobs, ובכללי להיות פעילה שם לא מזיק (אלי פנו מגייסים דרך הצ'אט אין לי מושג איך הגיעו אלי)
סליחה שאין לי צילומי מסך אני על מחשב חסום.

יכולה גם להירשם לאתרים כמו indeed, glassdoor, מגיעות משרות למייל (האלגוריתם של indeed נגיד די מביך ושולח לי גם משרות סניור שנראות לו משום מה מתאימות לקריטריון ג'וניור, אבל שווה את זה. ראיתי אצלו הרבה.)
יכולה לנסות גם פה (תגללי קצת למטה יש טבלה של משרות פתוחות ואפשר לסנן שם עם פילטר את הניסיון והתחום)

עכשיו בתמורה אולי תספרי לי איך מגיעים למשרות בממשלתי? אני עם קרוב לשנה ניסיון והתראיינתי רק בהייטק...

• הוסף לסימניות
נכנסת לקטגוריה של jobs,
בוחרת אזור (Israel) ומסננת לפי רמת ניסיון (intern / experienced) ולפי Date Posted שיהיה last 24 hours או Last week,
אחרת הוא נותן לך משרות מלפני כמה חודשים ועוד מעיז לכתוב Be an earlier applicant...
תעשי follow אחרי כל מגייסת שצצה, כי לפעמים משרות מתפרסמות בפוסטים של מגייסות ולא דרך הjobs, ובכללי להיות פעילה שם לא מזיק (אלי פנו מגייסים דרך הצ'אט אין לי מושג איך הגיעו אלי)
סליחה שאין לי צילומי מסך אני על מחשב חסום.

יכולה גם להירשם לאתרים כמו indeed, glassdoor, מגיעות משרות למייל (האלגוריתם של indeed נגיד די מביך ושולח לי גם משרות סניור שנראות לו משום מה מתאימות לקריטריון ג'וניור, אבל שווה את זה. ראיתי אצלו הרבה.)
יכולה לנסות גם פה (תגללי קצת למטה יש טבלה של משרות פתוחות ואפשר לסנן שם עם פילטר את הניסיון והתחום)

עכשיו בתמורה אולי תספרי לי איך מגיעים למשרות בממשלתי? אני עם קרוב לשנה ניסיון והתראיינתי רק בהייטק...
ממש תודה! עזרת לי מאוד...
משרות בממשלתי - הדרך הכי יעילה היא לשלוח קו"ח למגייסות של חברות כ"א,
על הרוב גם באתרי דרושים, לשאול אם יש משהו רלוונטי, וקצת גם לנדנד.
אם אין לך הרבה ניסיון לא הייתי ממליצה לך לנסות שם -
גם כי רוב המכרזים ברמות הנמוכות מכורים,
וגם כי די קשה לצאת מזה אח"כ...

• הוסף לסימניות
אולי זה מוזר, זה לא המצב, וזה קורה רק לי,
אבל במהלך חיפוש העבודה שלי, הגעתי רק למשרות ממשלתיות (וברובן: מכרזים מכורים 🙁)
רק פעם אחת הגעתי לראיון בחברת הייטק.
איך יוצאים מזה? איפה מוצאים משרות מחוץ לממשלתי?

(אציין שיש לי ניסיון של שנה ממשרד ממשלתי, יודעת שזה קצת תוקע, אבל עד כדי כך?)
איפה מצאת את המשרה במשרד הממשלתי?

• הוסף לסימניות
אם את מחפשת בירושלים, זה לא פלא כי אין בירושלים כמעט הייטק, ורוב המשרות הן ממשלתיות.
אולי זו באמת התשובה...
אבל גם לחברות קטנות (סגנון טיקצ'אק, מידרג, קופ"ח וכאלה) לא הצלחתי להגיע.
איפה מצאת את המשרה במשרד הממשלתי?
פרקטיקום (די ארוך ומסיבי)

• הוסף לסימניות
אולי זו באמת התשובה...
אבל גם לחברות קטנות (סגנון טיקצ'אק, מידרג, קופ"ח וכאלה) לא הצלחתי להגיע.

פרקטיקום (די ארוך ומסיבי)
אני חושבת שעדיף לך להשאר שם עד שתמצאי משהו אחר, מאוד קשה עכשיו למצוא עבודה, אני מחפשת עבודה בתחום כבר הרבה זמן.
אני בלי נסיון.

• הוסף לסימניות
פניה לחברות כל אדם שעובדות עם משרדים ממשלתיים
כמו הורייזן, פרולוג'יק, sqlink וכדו'

• הוסף לסימניות
עכשיו בתמורה אולי תספרי לי איך מגיעים למשרות בממשלתי? אני עם קרוב לשנה ניסיון והתראיינתי רק בהייטק..

פניה לחברות כח אדם שעובדות עם משרדים ממשלתיים
כמו הורייזן, פרולוג'יק, sqlink וכדו'

יש גם קבוצה שפורסמה ביתד ויש שם מלא משרות ממשלתיות וכדו'(קופח בנקים ...) נראה לי פחות חברות הייטק

לשלוח מייל ל‪ thenextjob23 # gmail.com

מנסיון יש להם מה להציע בתחום

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעדיף לך להשאר שם עד שתמצאי משהו אחר, מאוד קשה עכשיו למצוא עבודה, אני מחפשת עבודה בתחום כבר הרבה זמן.
אני בלי נסיון.
מהיכרותי את המצב, כרגע מאד קשה למצוא עבודה למי שלא מנוסה כמה *וכמה* שנים. אם בעבר רק ג'וניוריות התקשו למצוא עבודה - כרגע גם פולסטאקיות של שנתיים ניסיון יושבות בבית המון זמן. המצב מאד קשה.

• הוסף לסימניות
מהיכרותי את המצב, כרגע מאד קשה למצוא עבודה למי שלא מנוסה כמה *וכמה* שנים.
ממה שאני מכירה, גם כאלו עם 10 + שנים מתקשות היום למצוא עבודה!!!
(יש לי כמה חברות כאלו, בין 10 ל14 שנים שתקועות כבר כמה חודשים בחיפוש עבודה)

• הוסף לסימניות
מתייחסים פה לשנות הניסיון בתור הפרמטר היחיד למציאת עבודה, אני חושב שיכולות שיווק עצמי הרבה יותר אפקטיביות ללא קשר לשנות הניסיון. צריך שנתיים ניסיון בקו"ח רק בשביל שיזמנו אותך לראיון, משם כבר זה לא מעניין כמה שנים התנסית בתכנות אלא כמה מקצועי אתה גורם להם לחשוב שאתה, ללא קשר לרמה שלך בפועל :)

(גם שאלות בסגנון leetcode נדיר שממציאים משהו חדש במיוחד בשבילך, אם לא שאתה מתראיין לגוגל. אפשר פשוט לקרוא כל יום שאלות ותשובות ולשנן כמו שיעורי בית בהיסטוריה, אף פעם לא הבנתי מה הקטע של השאלות האלה)

(האמור מתייחס למשרות תכנות, מי שהולך למשרת ארכיטקט תוכנה או ייעוץ תוכנה, במקרה כזה אי אפשר לשנן משהו מראש ולנסות לעשות רושם, וצריך להיות באמת מקצועי בשביל להתקבל.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה