- הוסף לסימניות
זה חדש מהגל הנוכחי.הדבקה במשפחתון? על זה עוד לא שמעתי..
הרבה הדבקות בגילאים צעירים.
זה חדש מהגל הנוכחי.הדבקה במשפחתון? על זה עוד לא שמעתי..
בכיתה של ביתי הגיעה ילדה עם תסמינים, ופשוט שמרה את זה בסוד. 3 ימים עד שהסוד התגלה והלכה הביתההלוואי נכנסים לבידוד לא מדווחים אפילו להורים אם יש ילד שחלה בקורונה בכיתה.
ואת עצמך ניסית גם כן לדבר עם הרב?שאלתי את המנהלת על כך, ואמרה לי שכל יום הם מעדכנים את הרב שמלווה את ביה"ס בכל השאלות ההלכתיות, וזאת ההוראה שקיבלו.
זה תלוי - מגזר כנראה.ואת עצמך ניסית גם כן לדבר עם הרב?
כי איכשהו, לא בטוח שמה שהמנהלת מצטטת בשמו ממש מדויק...
תודה!זה תלוי - מגזר כנראה.
יש מגזרים שלמים שזאת ההוראה....
גיסתי עובדת במוסד כזה.
היא הייתה בבידוד שבוע בגלל הבן שלה שחלה,
ושבוע אחרי זה נאלצה להיכנס שוב לבידוד ממקרה קרוב אחר,
התגובה של הצוות שם הייתה: אבל למה? לא את חולה!
פלנטה אחרת...
ספק נפשות להחמיר, וחובה להחמיר אף כדעת המיעוט (כמבואר בשו"ע או"ח סי' תרי"ח שיש להחמיר כדעת שני רופאים כנגד מאה רופאים). וכל שכן כשרוב חכמי ישראל כן נוקטים להחמיר וסוברים שיש בזה חשש פיקוח נפש ואביזרייהו דרציחה.לפעמים נראה לי שכל אלה מאותם מגזרים נעלמה לשונם כאן בפורום
אז רק לידיעה, יש המון רבנים שנתנו הנחיה שלא לבטל לימודים של שום כיתה, גם של הבנות!
יש מתוכם שאמרו: אם יש 2 ילדים בכיתה שהם עצמם חולים - הכיתה תכנס לבידוד. אבל אם זה רק בני משפחה - אף אחד לא נכנס לבידוד.
ראיתי גם משפחה של שכנים חולי קורונה, הבן שלהם חזר מהחיידר כשאחיותיו היו חולות
אני לא מבינה למה מגיעה ההנחיה הזאת, אבל אם זאת דעת הרבנים - מי אני שאחלוק.
אין שום הנחיה להתחסן במשהו שהוא לא בטוח.אני לא מבינה למה נותנים הנחיה להתחסן במשהו שהוא לא בטוח,
זה אכן תלוי (לצערינו)זה תלוי - מגזר כנראה.
יש מגזרים שלמים שזאת ההוראה....
גיסתי עובדת במוסד כזה.
היא הייתה בבידוד שבוע בגלל הבן שלה שחלה,
ושבוע אחרי זה נאלצה להיכנס שוב לבידוד ממקרה קרוב אחר,
התגובה של הצוות שם הייתה: אבל למה? לא את חולה!
פלנטה אחרת...
סתם כדי לתת לך אפשרות לדון לכף זכותראיתי גם משפחה של שכנים חולי קורונה, הבן שלהם חזר מהחיידר כשאחיותיו היו חולות
קדם כל הנטיה שלהם לחלות יותר זה ברור. אבל לא בטוח שזה זלזול אלא צורת הלימוד בחברותות בחללים הומי אדם. תפילות שלוש פעמים ביום, י להם הרבה יותר אינטרקציה חברתית. וגם הישיבות מטות את הכף לרעתם.גברים נוטים לזלזל יותר מנשים
והנתונים לרעתם
זה נתון בינלאומי. ממש לא רק ביחס לגברים חרדים או אברכים באופן ספציפי.קדם כל הנטיה שלהם לחלות יותר זה ברור. אבל לא בטוח שזה זלזול אלא צורת הלימוד בחברותות בחללים הומי אדם. תפילות שלוש פעמים ביום, י להם הרבה יותר אינטרקציה חברתית. וגם הישיבות מטות את הכף לרעתם.
זה לא סותר. יתכן שבמקום אחד הסיבה היא כזו ובמקום אחר אחרת.זה נתון בינלאומי. ממש לא רק ביחס לגברים חרדים או אברכים באופן ספציפי.
מבינה מאוד את מה שאת כותבת, רק לציין שמי שבמגזר ששומר, לא בא לו בקלות מבחינות אחרות.וההשתדלות שלהם שווה הרבה יותר ממי שנמצא בתוך מגזר ששומר וזה בא לו בקלות
דווקא מבחינת מספר החולים המאומתים אין הבדל משמעותי בישראל בין גברים לנשים, ההבדל המשמעותי הוא בתמותה שגבוהה אצל גברים בהרבה.ועוד דבר
עד כמה שאני רואה
גברים נוטים לזלזל יותר מנשים
והנתונים לרעתם
מענין אם יש על זה מחקר מדויק
אבל מהכרות שלי לבד
1) יש יותר מונשמים גברים
2) גם להישאר אלמן זה לא נחמד
אז שימו לב לשמור על המשפחה
שמעת על האפשרות של שתיהם יחד?אני מאמין באמונה שלימה שאם נתאפק מלדבר לשון הרע ואולי עוד קצת דברים לא טובים נועיל פי אלף ויותר מהרבה ריחוקים (רבים וטובים נזהרו מאד מאד ונדבקו יש גם שמתו כנראה , חובת השתדלות רוחנית לגמרי לא פחותה משמירת מרחקים וכיו"ב נקודה. )
תודה על התזכורתאני מאמין באמונה שלימה שאם נתאפק מלדבר לשון הרע ואולי עוד קצת דברים לא טובים נועיל פי אלף ויותר מהרבה ריחוקים (רבים וטובים נזהרו מאד מאד ונדבקו יש גם שמתו כנראה , חובת השתדלות רוחנית לגמרי לא פחותה משמירת מרחקים וכיו"ב נקודה. )
ברור, למה שירחיקו אותם מהפורום וישעו את הניק שלהם.לפעמים נראה לי שכל אלה מאותם מגזרים נעלמה לשונם כאן בפורום
אם היה מדובר על להגן על עצמי, אולי אתה צודק,אני מאמין באמונה שלימה שאם נתאפק מלדבר לשון הרע ואולי עוד קצת דברים לא טובים נועיל פי אלף ויותר מהרבה ריחוקים (רבים וטובים נזהרו מאד מאד ונדבקו יש גם שמתו כנראה , חובת השתדלות רוחנית לגמרי לא פחותה משמירת מרחקים וכיו"ב נקודה. )
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים