- הוסף לסימניות
לשון הגר"א באגרתו " כי חטא הלשון על כולו. כמאמר חכמינו ז"ל (תוספתא פאה, א), "אלו דברים שאדם אוכל כו' ולשון הרע כנגד כולם". ומה לי להאריך בזה העוון החמור מכל- העבירות. " לזכות חולי עמינו
הסרטון פתוח כאן:חבל שהסרטון שם חסום עדיין
אני מעתיק את התוכן
מגיד המישרים הנודע הגאון הרב ברוך רוזנבלום זעק בשיעורו השבועי על התפשטות המגפה והחרדים שנפטרו ל"ע בבית החולים בזה אחר זה.
בסיום שיעורו הקדיש המגיד דברי חיזוק למצב הנורא: "כולנו יודעים עד כמה המצב בעם ישראל נורא ואיום, אתם לא מנותקים יש עשרת אלפים חולים ביום זה לא משחק ילדים. בשבוע שעבר קראתי ש-500 אנשים מתו בחודש אחד רק מהמגפה הזאת וזה לא משנה כמה מתוכם חרדים הם יהודים".
"אבל אם אתם מסתכלים רואים שהם יהודים שומרי תורה ומצוות, הלוואי שכולם ישובו בתשובה, אבל אנחנו לא הרוב אנחנו 15 אחוז, אבל 40 אחוז שנפטרו הם שומרי תורה מצוות".
כאן סיפר הרב רוזנבלום סיפור מזעזע ששמע ממקור ראשון ממחלקת הקורונה "סיפר לי יהודי שהיה מאושפז במחלקת קורונה בתל השומר והשתחרר, הוא ישב בשבת האחרונה ליד השולחן עם עוד שני חולי קורונה ושרו בהתרגשות גדולה בליל שבת עם מחולל חמצן "קה אכסוף נועם שבת" עיניים עצומות כולם עם מסכות ומחולל חמצן הם מבקשים מהקב"ה נועם שבת ויהיו רחמיך מתגוללים על עם קודשך, הייתה ממש התרגשות גדולה".
אך "אמר לי אותו יהודי" זעק הרב, "אחד עזב אותנו בשבת בבוקר והשני עזב אותנו במנחה במוצאי שבת נשארתי לבד מתוך שלושה חברי חדר".
המגיד זעק: "לא תגידו 98 ו – 108 שניהם פחות מחמישים שניהם לא מגיעים ל – 100. שניהם ישבו ושרו בשבת האחרונה 'קה אכסוף' ואנחנו ממשיכים רגיל אוכלים פיצה וציפ'ס כרגיל, רבותי הקב"ה צועק עלינו, מה אנחנו צריכים לעשות רבותי לא ייתכן דבר כזה, אנחנו לא יכולים לשבת ככה שקטים ושאננים אין דבר כזה".
"רבותי, הרבה דברים יש לומר, כולנו יודעים שבשעת צרה משה רבנו לקח על עצמו דברים לטהר את עצמנו משה רבנו הגיע למלחמת עמלק לקח אבן וישב עליה, וכי לא היה אפשר להביא לו כסא? מזרן? משה רבנו ראה עם ישראל בצער הוא יכול לשבת על מזרן אלא כי עם ישראל נמצא בצער והוא יכול לשבת על כסא רגיל".
"מאה מיליון אנשים חלו במחלה הנוראה הזו ו 2.1 מיליון מתו, ואנחנו הכל כרגיל ברוך ה' שרים שמחים, הקב"ה מדבר אלינו הוא רוצה משהו מאיתנו, אתה יכול להמשיך את אותה חביתה עם שני עיניים באמצע? שום דבר לא קורה?".
"משה רבנו לא מתיישב על כרית שעם ישראל נלחמים, העולם בצער, אני לא יודע מה עושים במצב כזה אני לא רב", סיים המגיד את דבריו.
ישנה נקודה חשובה שלא שמים לב
לפחות 40 אחוז החלימו מהקורונה וכשמדברים על ישיבות קטנות זה בד"כ יותר
ולכן לסגור לגמרי את בתי הכנסת והישיבות זה לא בהכרח מוצדק עבורם
נכון אין מה להשוותאת צודקת. הבעיה עם הלוגיקה שאנשים עושים.
שאם הישיבות פתוחות אז מה הבעיה לעשות חתונות?
אני שלחתי ושולחת את הבן שלי לישיבה ולכן במשך שבועות הסתובבתי בהרגשה ברורה של ספק קורונה על כל המשמעות של זה. אנשים מבוגרים לא צריכים לשלם את המחיר אלא הבחור החשוב שהולך לישיבה. מקסימום הוריו.
מי שחיב להתפלל בירכתי בית הכנסת שלא ילך לחתונה ומי שחיב ללכת לחתונה שלא יכנס לבית הכנסת.
לאיפה בורח השכל? ולמה הכל שחור לבן?
לא בטוח שזה יותר גרוע.נכון אין מה להשוות
ישיבה קטנה יותר גרוע מחתונה
תחשבו 30/40/50 בחור בשיעור יושבים יחד
בחדר אוכל, בבית מדרש, בשיעורים.
והרבה פעמים מתפללים יחד בבית מדרש
וכמובן
"שומרים על הכללים"
(ז''א מודעה דהויה שרשום בה לשים מסכות גם על האף)
וכל הקוקטייל הזה חוזר כל יום, יום יום הבית.
ובסופ''ש לשכונה
לבית כנסת השכונתי שגם שם
"שומרים על הכללים"
ואחר כך אומרים: בוודאי גדולי ישראל מורים בשקט להפר הנחיות, וכי תעלה על דעתך שכל הציבור החרדי עושה נגד גדולי ישראל?"שומרים על הכללים"
לא נכון בכללנכון אין מה להשוות
ישיבה קטנה יותר גרוע מחתונה
תחשבו 30/40/50 בחור בשיעור יושבים יחד
בחדר אוכל, בבית מדרש, בשיעורים.
והרבה פעמים מתפללים יחד בבית מדרש
וכמובן
"שומרים על הכללים"
(ז''א מודעה דהויה שרשום בה לשים מסכות גם על האף)
וכל הקוקטייל הזה חוזר כל יום, יום יום הבית.
ובסופ''ש לשכונה
לבית כנסת השכונתי שגם שם
"שומרים על הכללים"
תשמרו אנשים. אל תתייאשו מכך שהמספרים עדיין גבוהים ואיומים, ולכן כאילו החיסונים לא ממש עובדים.בכל אופן, אשכול זה ככתוב בכותרת לאלו שרוצים להתאפק ולשמור.
בינתיים עברו שלושה שבועות.סתם שאלה, כותרת האשכול "מתאפקים עוד חודש וחצי"?
לפי מה חישוב זמן זה?
למישהו יש דד ליין של הסיפור הזה?
ואם חלילה נצטרך להתאפק עוד קצת?
מה יהיה אז, אה?
יגידו שבפרוג כתבו שזה רק עוד חודש וחצי...וזה לא פייר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים