מתוקים (ילדה בת 6)

• הוסף לסימניות
אגב, אחרי כל השרשור הזה אני חייבת להגיד משהו: כן, אמנם אני כותבת הרבה, אבל אני מסבירה את עצמי! אני חוסכת לאנשים שעות של התבחבשויות בהסברים מיותרים משלהם, ע"י כך שאני מסבירה את דעתי במלואה, על כל המסתעף ממנה.

לא יכולת להגיד בתחילת השרשור "לא צילמתי עם פלאש ישיר, הקפצתי אותו לשמיים"? את התעקשת "לא צילמתי עם פלאש ישיר", ונתת לי להגיב לך 200 תגובות שעיקרן "את כן צילמת עם פלאש" כולל הוכחות, כשבפועל את ידעת שצילמת עם פלאש. את פשוט חשבת שהוא לא ישיר, כשבעצם הוא כן.
יכולת לחסוך לי את ההסברים (על ההבזק בעיניים ועל הצל של הסלסילה) ואת צילומי המסך וכו', אם רק היית מסבירה מראש שאת יודעת שצילמת עם פלאש, אבל לטענתך הוא לא היה ישיר אלא מוקפץ.
הייתי מסיימת את הדיון בפיסקה אחת קצרה שאותה כתבתי בסוף הדיון:

נכתב ע"י רבקה.;1030223:
פלאש על המצלמה, דולק, בצילומי חוץ - זה תמיד פלאש ישיר. אלא עם מרחף מעליך סדין לבן שממנו את מקפיצה את הפלאש.
כשאת מכוונת את הפלאש לשמיים רוב הקרניים שלו עולות אל השמיים ונעלמות, זכרונן לברכה. מעט מהקרניים חוזרות אל המצולם, והן קרני אור ישירות מכיוון המצלמה אל המצולם = פלאש ישיר.

כך שהדבר היחיד שההקפצה לשמיים עושה היא לבזבז לך בטריות בפלאש.

ואם היית מתווכחת איתי על הנקודה הזו - היינו ממשיכות את הדיון משם. אבל כל ההקדמה הזו היתה מיותרת, והיתה נחסכת אם לא היית מקמצת במילים מההתחלה.

• הוסף לסימניות
וואי רבקה...יש לך תגובות כאלה עסיסיות ומצחיקות חח.... סדין מרחף....אחחח....:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1030234:
וואי רבקה...יש לך תגובות כאלה עסיסיות ומצחיקות חח.... סדין מרחף....אחחח....:D
כשמתן (בעלי) ואני רואים צלם מצלם בחוץ עם פלאש מוקפץ לשמיים - אנחנו תמיד צוחקים שהוא מקפיץ את הפלאש מתחנת חלל מיר.

• הוסף לסימניות
דוקא יצא לי לצלם פעם צילומי חוץ בזמן שהיתה תאורה נמוכה אבל קשה מאד,
אז הקפצתי פלאש שמאלה באלכסון עם הרפלקטור הקטן של הפלאש, בעוצמה נמוכה,
וזה איזן לי מצוין את התאורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1030340:
דוקא יצא לי לצלם פעם צילומי חוץ בזמן שהיתה תאורה נמוכה אבל קשה מאד,
אז הקפצתי פלאש שמאלה באלכסון עם הרפלקטור הקטן של הפלאש, בעוצמה נמוכה,
וזה איזן לי מצוין את התאורה.

היה מאזן לך את התאורה בדיוק באותה המידה והקשיוּת (מבחינת כמה התאורה רכה/קשה) לו היית משתמשת בפלאש ישיר. אולי הוא היה יוצא חזק מדי, אז היית צריכה לסדר בתפריטים שהוא יהיה על פיצוי שלילי. זה הכל.

ריכוך של אור, כל אור, נעשה ע"י הגדלתו. ככל שמקור האור קטן יותר ביחס למצולם - הוא קשה יותר. זו הסיבה שאור השמש כ"כ קשה, כי יחסית אלינו, ובהתחשב במרחק העצום שלה, היא פצפונת (בקוטר של כמה מילימטרים, יודע מי שהסתכל על השמש <באמצעים מיוחדים שלא פוגעים בראייה...> בליקוי חמה).
זו הסיבה שמטריה וסופטבוקס מרככים את אור הפלאש - הם מגדילים את מקור האור. כל המטריה (חפץ בקוטר 33 או 43 אינטשים) הופכת להיות פלאש אחד עצום, במקום הפלאש המקורי שהיה בקוטר של נניח 6 אינטשים.

הרפלקטור של הפלאש נועד לשימוש במקום סגור. את מרימה את הפלאש לתקרה, כדי שיהיה איזור גדול בתקרה שיחזיר את אור הפלאש (כלומר עיגול בקוטר של נניח מטר וחצי יחזיר את האור, ובכך יהפוך למקור אור בקוטר מטר וחצי = ענק = מחזיר אור רך). אבל ככה יש לך מקור אור רך עילי, וזה עלול ליצור עיני ראקון (זה הכינוי לעיגולים השחורים מתחת לעיניים שנוצרים בגלל תאורה עילית). אז כדי למלא את הצללים שיוצרת התאורה העילית החוזרת מהפלאש המוקפץ לתקרה - יש כרטיס לבן. הוא מחזיר חלק מאור הפלאש ישירות למצולם (בלי לעבור דרך התקרה), וכך חלק מהאור ישיר-קשה וחלק מהאור חוזר-עילי-רך, והכל מסודר. (בערך.)
זה התפקיד היחיד של הרפלקטור (הכרטיס הלבן) של הפלאש.
כנ"ל על הדיפיוזר=מפזר = הכובע הלבן שאפשר להרכיב על הפלאש. תפקיד דומה מאוד, אלא שהוא גם עוזר להקפיץ את הפלאש למקומות נוספים (קירות שיש בסביבה, או חולצות לבנות של אנשים שעומדים באיזור), ולא רק לתקרה. כך חוזר אור רך ממקומות נוספים.

מקווה שעכשיו זה ברור.
אני אדגיש שוב לסיום: הדרך היחידה לרכך מקור אור היא להגדיל אותו ביחס למצולם.
[והערה קטנה אחרונה: גם קירוב של הפלאש אל המצולם (כשהפלאש על חצובה, מן הסתם) עוזרת, כי ככל שהפלאש קרוב אל המצולם - גודלו ביחס למצולם גדול יותר. כמו שאם השמש היתה הרבה הרבה קרובה יותר לכדור הארץ, מעבר לעובדה שהיינו נשרפים גם האור שלה היה רך יותר.]

• הוסף לסימניות
רבקה, בבקשה תעזרי לי להתמקד
מה הכי טוב באור יום קשה (שאין בררה אחרת כמובן )לישר את הפלש למצולם ולפצות ? או פלאש על חצובה קרובה?
כי יוצא לפעמים להתמודד באור כזה

• הוסף לסימניות
קופצת על השאלה
כאן למשל, היתה לי תאורה חזקה מאד של השמש,
האם הפלאש לא במקום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 0405;1030740:
רבקה, בבקשה תעזרי לי להתמקד
מה הכי טוב באור יום קשה (שאין בררה אחרת כמובן )לישר את הפלש למצולם ולפצות ? או פלאש על חצובה קרובה?
כי יוצא לפעמים להתמודד באור כזה
ברור שאם יש לך אפשרות לחצובה זה הכי טוב, ורצוי עם מטריה כדי שהאור יהיה רך. אבל אם את שמה מטריה - את חייבת (!) מישהו שיחזיק אותה, אחרת תוך זמן קצר מאוד (ואני מתכוונת לדקות, או במקרה הטוב שעות) יתחילו להישבר לך פלאשים ומקלטי רדיו בגלל נפילות. המטריה מתפקדת כמו מפרש ותופסת כל משב רוח קטן. אני מבקשת מההורים שיחזיקו את הפלאש.

אם לא אפשרי - אני אישית מצלמת בכלל בכלל בלי פלאש (אין כזה דבר אין ברירה. לומדים לעבוד עם אור סביבתי בצורה נכונה).
אם לדעתך זה לא מכוער, שימי פלאש ישיר לכיוון המצולם (וכמובן פיצוי שלילי במידת הצורך).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1030750:
קופצת על השאלה
כאן למשל, היתה לי תאורה חזקה מאד של השמש,
האם הפלאש לא במקום?
על פי הסטנדרטים שלי - התאורה לא מספיק טובה בתמונה. אין תלת מימד בפנים, כי הפלאש ישיר. מאחר וכן יש פה תאורה סביבתית נהדרת, בסופו של דבר לסטנדרטים של הרבה צלמים והמון לקוחות זה יתאים.
מה שאני הייתי עושה זה לשים פלאש על חצובה.
בנוסף, התמונה צולמה בשעה די מוקדמת, אור השמש עדיין חזק יחסית. בשעה מאוחרת יותר האור הזהוב בשיער היה קצת פחות חזק לעומת האור החלש הפוגע בפנים. ואז היית יכולה לפתוח צמצם/להעלות רגישות ולקבל תאורה מספיק חזקה על הפנים, ותאורה לא מדי חזקה על השיער. בעריכה יכולת להאיר עוד את הפנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1030758:
על פי הסטנדרטים שלי - התאורה לא מספיק טובה בתמונה. אין תלת מימד בפנים, כי הפלאש ישיר. מאחר וכן יש פה תאורה סביבתית נהדרת, בסופו של דבר לסטנדרטים של הרבה צלמים והמון לקוחות זה יתאים.
מה שאני הייתי עושה זה לשים פלאש על חצובה.
בנוסף, התמונה צולמה בשעה די מוקדמת, אור השמש עדיין חזק יחסית. בשעה מאוחרת יותר האור הזהוב בשיער היה קצת פחות חזק לעומת האור החלש הפוגע בפנים. ואז היית יכולה לפתוח צמצם/להעלות רגישות ולקבל תאורה מספיק חזקה על הפנים, ותאורה לא מדי חזקה על השיער. בעריכה יכולת להאיר עוד את הפנים.

את האמת, שהתלבטתי מאד אם בכלל לתת את התמונה הזו ללקוחה לבחירה, כי גם לסטנדרטים שלי היא לא הספיקה.
מאחר ואין לי פלאש על חצובה, אני לא משתמשת אתו בכלל ומנסה לאזן את עצמי הכי טוב שאפשר בתאורה הקיימת.
במקרה הנ"ל היה יום ממש קשה וגם אזור פתוח, אז הוצאתי את הפלאש מהתיק בכמה מקומות.
ענין אותי מבחינה מקצועית, האם אכן התמונה לא מספיק טובה בגלל השטיחות שלה.
תודה, החכמתני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה