בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

אבל אני רואה את אותם משפטים בדיוק נאמרים לפני 60-80 שנה,
במעבר מקוד אסמבלי לשפות עיליות.
בדיוק.
ולדעתי, כותבי שפות סף היו צריכים להיות הרבה יותר פריקים של המקצוע, לאהוב אותו ולהבין עד הסוף לעומת מתכנתי שפות עילית.
לכן חושבת שה AI פותח את העולם הזה גם למי שפחות אוהב להתלכלך עם הקרביים של הקוד אבל יש יותר ראש גדול / אסטרטגי, לא הפוך.

משום מה בזמנו לא הרגיש לי שהוא משקף
זה לא במקום ייעוץ תעסוקתי מלא שמביא בחשבון את כל הבנאדם.
בכל אופן, לא חושבת שאפשר להגיד שיש מקצוע אחד שמתאים לאנשים 'סטנדרטיים'. עדיין השאלה קודם כל מה סט הכישורים שלהם.

זה לא במקום ייעוץ תעסוקתי מלא שמביא בחשבון את כל הבנאדם.
בכל אופן, לא חושבת שאפשר להגיד שיש מקצוע אחד שמתאים לאנשים 'סטנדרטיים'. עדיין השאלה קודם כל מה סט הכישורים שלהם.
וסט הכישורים שלכאורה מתאים למתכנת (ועד יותר לאישה) הוא פחות נפוץ. (ווכל הנראה א עונה על 50 % בנות במחזור*

שאלה לי: כשכתבת על מקצועות נישתיים ורווחיים, לאיזה התכוונת? נראה לי שדוגמאות יועילו לכולנו.
מנתח מערכות, ארכיטקט תוכנה, QA
ואם אנחנו מדברים על AI אז הייתי שואלת גם אותו
שאלה קשה, לכאורה המקצוע הקלאסי לאשה - בכל הפרמטרים הוא הוראה,
והנה שוב התקבענו ....
פעם זה היה הוראה וגננות
היום זה תכנות
מתי נדע לחפש מקצועות נוספים?
ויש המון עבודות , מה לעשות שהעולם מורכב מיותר מ- 2 חצאי עוגה.... ;)

מנתח מערכות, ארכיטקט תוכנה, QA
ואם אנחנו מדברים על AI אז הייתי שואלת גם אותו

והנה שוב התקבענו ....
פעם זה היה הוראה וגננות
היום זה תכנות
מתי נדע לחפש מקצועות נוספים?
ויש המון עבודות , מה לעשות שהעולם מורכב מיותר מ- 2 חצאי עוגה.... ;)
את צודקת אני חושבת זה יותר מתאים לאישה , מתכנות, ולומדים אותו בסמינרים,
ברור שיש מיליון מקצועות, שיכולים להתאים לכל אחת באופן אישי, השאלה כמה מהם מתאימים מאד בחינות, ללמידה של בחורה חרדית. (שלא לדבר על מס המסלולים המצומצם בסמינרים-שזה עוד נושא בפני עצמו)

היום זה תכנות
יש לזה סיבה הגיונית
זה לא תופעה רק אצל החרדיות שהולכים להנדסת תוכנה רק בגלל הכסף
זו תופעה כללית במדינה שעכשיו רואים את ההשלכות שלה
והאמת, בצדק מסוים.
זה כמעט המקצוע היחיד שמאפשר לשכירים במדינה להתעשר.
(נניח בצד את השאלה אם החרדיות באמת מגיעות למקומות האלה בתחום)

@מפתחת ג'וניורית מאחלת לך שתמצאי עבודה מהר ובקלות.

הגיע הזמן לפוצץ את בועת הכסף והכבוד סביב ההייטק.
מי שבורא עולם גזר לו עבודה עם הכנסה גבוהה - הוא יקבל את זה גם אם יבחר מקצוע אחר.

הנהירה להייטק יוצרת 2 בעיות קשות שאותן אישה מגלה מאוחר מדי:
1. משרות תובעניות קשות לשילוב עם בית וילדים.
2. השכר הגבוה הוא רק לפלח מסוים בשוק. אלה שבאמת מתאימות להייטק מבחינת כישורים ויכולות.

ואז יש לא מעט שעובדות ב"הייטק" ומשתכרות בדיוק כמו כל מקצוע סטנדרטי אחר.

מי שהתחום והדרישות מתאימים לה - מעולה.
ויש הרבה מאוד שלא מתאים להן.

וזה עוד לפני כל ההתעסקות עם AI.
שם נדרש יכולות אוטודידקטיות וחוש טכנולוגי מפותח.
רק לגבי המשפט הזה
ואז יש לא מעט שעובדות ב"הייטק" ומשתכרות בדיוק כמו כל מקצוע סטנדרטי אחר.
מכירה סביבי הרבה סטנדרטיות ממש ביכולות שלהם שעובדות במשרדים ממשלתיים ומרויחות ברוטו 22K ל 8.5 שעות
זה בהחלט בהחלט לא הסטנדרט במקצועות אחרים

ולגבי זה
משרות תובעניות קשות לשילוב עם בית וילדים.
הרבה מהמשרות היום ככה למרבה הצער והקושי

מכירה סביבי הרבה סטנדרטיות ממש ביכולות שלהם שעובדות במשרדים ממשלתיים ומרויחות ברוטו 22K ל 8.5 שעות
זה בהחלט בהחלט לא הסטנדרט במקצועות אחרים
הדיון הוא בדיוק על הפלח הזה באכלוסיה (שזה רוב רובן של המכתנתות החרדיות)
האם יהיה לה ם מקום , בעולם הAI. - תשובות יש למכביר...

ממה שמתפתח פה, אני רואה שהכותרת לא כזו רחוקה מהמציאות, וחבל לי!

לא יודעת להגיד אם אני 'סטנדרטית' או לא, לפי האמות מידה כאן
מה שבטוח-
באתי ללמוד תכנות באמת מתוך סקרנות לדבר הזה! אין לי מישהו מהמשפחה הקרובה בתחום!
נהניתי ממש בשיעורים!! (ברובם, :rolleyes:כן? )
עשיתי פרויקטים והם מילאו את כל כולי!!

הדיון הוא בדיוק על הפלח הזה באכלוסיה (שזה רוב רובן של המכתנתות החרדיות)
האם יהיה לה ם מקום , בעולם הAI. - תשובות יש למכביר...
נכון
אבל היא כתבה על מה שהיה עד כה
מה שלא נכון בכלל
ואגב, אני חושבת שבמשרדים ממשלתיים יקח עוד המון שנים הסיפור הזה

וואי, כמה דעות שליליות על משרדי ממשלה..
קודם כל זה אחלה מקום לאמא חרדית, רגוע ומפרנס בכבוד.
והמשכורות המטורפות של המרכז, בסוף בסוף בסוף - ההפרש בנטו לא שווה את הלחץ והעול והדרישה לזמינות שנדרשים בהייטק, (ואת הכישורי על שאתן מדברות עליהם, )
דבר שני, יש שם התקדמות מואצת לכיוון ה AI,
למה אתם חושבים שלא?
ובניגוד להייטק, יש להם לקוחות קבועים, וככל שהפיתוח מהיר יותר, התפוקה עולה ומוציאים יותר תוצרים ללקוחות. (קרי המדינה והאזרחים)

והמשכורות המטורפות של המרכז, בסוף בסוף בסוף - ההפרש בנטו לא שווה את הלחץ והעול והדרישה לזמינות שנדרשים בהייטק, (ואת הכישורי על שאתן מדברות עליהם, )
למה אתם חושבים שלא?
ובניגוד להייטק, יש להם לקוחות קבועים, וככל שהפיתוח מהיר יותר, התפוקה עולה ומוציאים יותר תוצרים ללקוחות. (קרי המדינה והאזרחים)
אם מישהי מכירה גיוס פעיל כרגע, אשמח להפניה (אם זה בסדר לבקש)

למה אתם חושבים שלא?
היי נשמע שאת מכירה מקרוב,
מנסה להיכנס לעבוד גם במשרדים ממשלתיים, באזור ירושלים יש לך איך לעזור? (לא בתכנות, UI-UX)

השאלה למה כל אחת מכוונת כשהיא כותבת "עבודה עם AI"
נשמע שחלק מתכוונות לפיתוח שמתממשק עם AI
וחלק מתכוונות שהAI יכתוב את הקוד, ולכן יתייתר הצורך במתכנתות

לדעתי, בהחלט הAI יכתוב בעתיד את הקוד, וזה אגב כבר קורה היום:)
פיתוחים שמתממשקים עם AI או הAI בעצמו לדעתי (א"א לחזות את העתיד וזאת רק דעתי)
יצבור תאוצה ויפתחו אותו רבדים - רבדים
כמו כל התכנות שמבוסס נדבך על נדבך

אם מישהי מכירה גיוס פעיל כרגע, אשמח להפניה (אם זה בסדר לבקש)
היי נשמע שאת מכירה מקרוב,
מנסה להיכנס לעבוד גם במשרדים ממשלתיים, באזור ירושלים יש לך איך לעזור? (לא בתכנות, UI-UX)
הלואי שהייתי מכירה מכרזים או גיוסים
באמת..
אבל צריך לפנות לחברות כוח אדם הרגילות..

נערך לאחרונה ב:
למה אתם חושבים שלא?
האם ההפרש שווה את הלחץ או לא, זה שאלה,
אבל בד״כ יש הפרש גדול - מה גם שזה תנאים אחרים לפעמים מעבר לשכר יש מניות - בונוסים - סיבוס (אולי בקטנה) ועוד..
ומה הכוונה שמשרדי ממשלה משתמשים ב ai?

האם ההפרש שווה את הלחץ או לא, זה שאלה,
אבל בד״כ יש הפרש גדול - מה גם שזה תנאים אחרים לפעמים מעבר לשכר יש מניות - בונוסים - סיבוס (אולי בקטנה) ועוד..
ומה הכוונה שמשרדי ממשלה משתמשים ב ai?
הפרש בנטו, לא בברוטו,
בעיני תנאים כמו אוכל, סיבוס ועוד פינוקים של הייטק לפעמים מגבילים וכובלים את העובד, וקשה לו לרדת מזה (ופחות נחוץ לאמא חרדית , שבד"כ באה לעבוד ולא לחיות א העבודה)

עובדים ב AI, ומריצים פרוייקטים חדשים לשם.

הפרש בנטו, לא בברוטו,
בעיני תנאים כמו אוכל, סיבוס ועוד פינוקים של הייטק לפעמים מגבילים וכובלים את העובד, וקשה לו לרדת מזה (ופחות נחוץ לאמא חרדית , שבד"כ באה לעבוד ולא לחיות א העבודה)

עובדים ב AI, ומריצים פרוייקטים חדשים לשם.
בסוף הנטו כמובן נגזר מהברוטו - וזה שיקול אישי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה