בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

בסוף, עם הבונוסים השמנים והמניות זה יוצא המון כסף.
גם בממשלתי יש בונוסים, אם החברה הרויחה עליך יותר מ 12.5 אחוז בשנה

לא מתכחשת לכסף, רק שהמחיר של זה גבוה מאד, במיוחד מאמא חרדית, יעידו פה המוני אשכולות ..

גם בממשלתי יש בונוסים, אם החברה הרויחה עליך יותר מ 12.5 אחוז בשנה

לא מתכחשת לכסף, רק שהמחיר של זה גבוה מאד, במיוחד מאמא חרדית, יעידו פה המוני אשכולות ..
קשה להשוות את הבונוסים והשכר..
מה שכן - זה בהחלט דורש יותר.

רק לפני כמה ימים דיברו פה על וואטצאפ וזמינות לעבודה, וכשיש תקלה - את צריכה הרגע לפתוח את המחשב, וכו וכו,

כשעבדתי בחברה פרטית כל כמה זמן היינו צריכות להישאר עד מאוחר, כולל יום לפני בדיקת חמץ.. כי היה לחץ / תקלה היסטרית

במשרדי ממשלה נדיר שזה קורה (כמובן תלוי משרד, ופרוייקט, אבל הרוח הכללית פחות לחוצה,)
כמו כן, לא חייבים 9 שעות, וזה משמעותי מאד עור אמא

והמשכורות המטורפות של המרכז, בסוף בסוף בסוף - ההפרש בנטו לא שווה את הלחץ והעול והדרישה לזמינות שנדרשים בהייטק, (ואת הכישורי על שאתן מדברות עליהם, )
עלה בדעתך שאולי יש נשים שלא עושות את זה רק בשביל השכר אלא כי הן נהנות יותר מהעניין הזה מאשר מההתנוונות שלפעמים קורית בממשלתי?

עלה בדעתך שאולי יש נשים שלא עושות את זה רק בשביל השכר אלא כי הן נהנות יותר מהעניין הזה מאשר מההתנוונות שלפעמים קורית בממשלתי?
ברור ברור, יש הרבה שאוהבות לחץ וטירוף של עבודה,

אבל טעות חמורה לקרוא לזה התנוונות, יש המון עשיה ודהירה קדימה..
ומי שמרגישה נוון יכולה לקום ולעבור, וזה אכן קורה הרבה.

לדעתי, בהחלט הAI יכתוב בעתיד את הקוד, וזה אגב כבר קורה היום:)
פיתוחים שמתממשקים עם AI או הAI בעצמו לדעתי (א"א לחזות את העתיד וזאת רק דעתי)
יצבור תאוצה ויפתחו אותו רבדים - רבדים
כמו כל התכנות שמבוסס נדבך על נדבך
זה לא "יצבור תאוצה ויפותח רבדים רבדים"
זה כבר המצב , וזה לא רבדים רבדים!
היום בכמה שעות עבודה הקמנו מערכת יעוץ השקעות עם מנהל, אנליסט, מבקר ויועץ והכל AI.
ועם כל זה - עדין יש יםםםםםםםםםםםםםםםםם מקום ליצירתיות ומאמינה שדברים יתחילו להתיצב יפתחו עוד עוד משרות

וזה לא סותר שתהיה צמיחה במקומות אחרים.
ברגע שיש יכולות - יש ביקוש. ככה השוק מתנהל.
עד שלא היו ספריות ווב מתקדמות, לא היו כמעט אתרים אינטראקטיבים, ברגע שהם נכנסו היה נראה שלא יהיה צורך כמעט במפתחי ווב, כי כל דבר שכתבנו פעם קשה ב html ו js וארך כמה ימי פיתוח, לוקח רבע מזה באמצעות ספריות הווב המתקדמות (ריאקט, אנגולר וכו').
אבל, ברגע שהשוק גילה את היכולת, הביקוש למפתחי ווב רק גדל.
מפתחי פולסטאק במתכונת הנוכחית, מן הסתם יעלמו, אבל השוק ידרוש את היכולות החדשות שעדיין קשה לצפות בדיוק מה ואיך.
יתפתחו נישות חדשות ותחומים נוספים בתוך הפיתוח, שקשה כרגע לשער אותם.
התקיעה של השוק עכשיו, היא עד להתייצבות מסוימת של הענף, אבל אח"כ היא אמורה לפרוץ, ומי שישאר יהיה רק אלו שמתקדמים עם הכלים הטכנולוגיים.
קחו דוגמא פשוטה דומה מאוד מהשטח.
לא לפני כל כך הרבה זמן,
המהפכה התעשייתית.
לפני המהפכה התעשייתית בשביל לייצר 30 מטר בד היה צריך(לצורך הדוגמא כמובן...) שבוע עבודה של עובד.
אחרי המהפכה?3 דקות של הפעלת מכונה(שוב, יכול להיות שאני טועה בדיוקים אבל הרעיון נכון)
יבוא מישהו ויגיד - אין סיכוי לעבוד במפעלי בדים, יפטרו בכל שנה עוד ועוד בהתאם להתפתחות של המכונות,
ואמנם, זה מה שקרה בהתחלה כנראה,
המעסיקים נהנו מהמכונות ומהחסכון בעובדים,
וה
אבל אז הגיע מנהל חכם יותר, שחשב קצת יותר בראייה רוחבית, כיצד הוא יכול לנצל בשבילו את ההתפתחות הטכנולוגית,
ואחריו עוד ועוד....
הגיע מצב של חברות ענק,
של יצור בקצב רץ,
שיווק של סטוקים,
הבדים הפכו לזולים מאוד

נשלח לי בטעות באמצע...
מה שקרה זה ששהשוק השתנה והכמויות גדלו והצורך בעובדים לא רק שלא התמתן אלא גדל - חבר'ה, אנחנו בתוך מהפכה...
זה עוד יפתיע לטובה
אני טועה? במה שונה המהפכה התעשייתית למהפכת של ה AI?

לסקור את ששת הנטיות התעסוקתיות של הולנד או שזה מיותר?
אני ניסיתי למלא אותו וממש מרגישה שהוא לא משקף.
רוב התחומים בשאלון שם לא מעניינים אותי בכלל, למרות שברגיל יש לי הרבה דברים שהייתי רוצה ללמוד/לעסוק בהם.
סתם בכללי, לא רואה שם איפה התחום של התיכנות משתקף בשאלות לדוגמה.

מה שקרה זה שהשוק השתנה והכמויות גדלו והצורך בעובדים לא רק שלא התמתן אלא גדל
יש לכם נתונים על זה? כלומר אחרי המהפכה התעשייתית באמת היו יותר עובדים באריגה מלפני כן? (ביחס לגודל האוכלוסייה)

קחו דוגמא פשוטה דומה מאוד מהשטח.
לא לפני כל כך הרבה זמן,
המהפכה התעשייתית.
לפני המהפכה התעשייתית בשביל לייצר 30 מטר בד היה צריך(לצורך הדוגמא כמובן...) שבוע עבודה של עובד.
אחרי המהפכה?3 דקות של הפעלת מכונה(שוב, יכול להיות שאני טועה בדיוקים אבל הרעיון נכון)
יבוא מישהו ויגיד - אין סיכוי לעבוד במפעלי בדים, יפטרו בכל שנה עוד ועוד בהתאם להתפתחות של המכונות,
ואמנם, זה מה שקרה בהתחלה כנראה,
המעסיקים נהנו מהמכונות ומהחסכון בעובדים,
וה
אבל אז הגיע מנהל חכם יותר, שחשב קצת יותר בראייה רוחבית, כיצד הוא יכול לנצל בשבילו את ההתפתחות הטכנולוגית,
ואחריו עוד ועוד....
הגיע מצב של חברות ענק,
של יצור בקצב רץ,
שיווק של סטוקים,
הבדים הפכו לזולים מאוד
לאחרונה אמר לי אדם חכם, תובנה מעניינת. בני אדם לא עובדים כי הם צריכים כסף לחיות, אלא הם עובדים כי הם רוצים לעבוד, רק צריכים כסף בשביל צורכי החיים, וגם שיהיה ביטוי כספי כדי שהעבודה תהיה מוערכת. [בקיצור אמר זאת שלמה המלך בחכמתו: אדם לעמל יולד].
הוסיף ואמר, בעבר רוב בני האדם עבדו ביצור צורכי החיים [אחד מכין לחם, וחבירו חלב]. היום כדי לקבל את צורכי החיים [הבסיסיים] מספיק אחוז קטן מאד מכוח העבודה. אבל מה בני אדם צריכים לעבוד, אז הם ממשיכים לייצר לעצמם עבודה. אחוז ענק מהעובדים - עוסק בתחום השירותים, שירותים חברתיים, זה חביב - וזה נחמד, ותמיד כיף שיחת יעוץ. אבל אפשר לחיות בלי זה.
ועוד אחוז ענק מכח העבודה, עסוק בלשפר שיפורים קטנים של הטכנולוגיה. כלומר היום אם החברות יסתפקו במה שיש להם, הם יוכלו לחתוך בכוח העבודה שלהם. [והביא לי דוגמה מאייפון של אפל. בראש המסך יש מגרעת, שאפל עובדת כבר עשר שנים לנסות להעלים אותה. האם זה באמת נצרך לאנושות? מה היה בלי זה? אלא כי יש צורך לבני אדם לעבוד וליצור ולחדש, הן מצד הפועל והן מצד הנפעל].

בלת"ק
מה המצב בראיית חשבון?
יש עבודה? מה השכר?
מה ההתקמצנות? תפתחי אשכול חדש. זה יהיה יעיל יותר לשני הצדדים. (האשכול הזה ישאר ממוקד, והשאלה שלך תזכה לחשיפה אצל הקהל המיועד- רו"ח)

אם כולם ילמדו תכנות
מי יעבוד בירקות ? :unsure:

יש לכם נתונים על זה? כלומר אחרי המהפכה התעשייתית באמת היו יותר עובדים באריגה מלפני כן? (ביחס לגודל האוכלוסייה)
כן, הרבה הרבה יותר עובדים שגרמו להיווצרות מהירה של הערים הגדולות. ככה מספרת ההסטוריה המתועדת.
אני ניסיתי למלא אותו וממש מרגישה שהוא לא משקף.
רוב התחומים בשאלון שם לא מעניינים אותי בכלל, למרות שברגיל יש לי הרבה דברים שהייתי רוצה ללמוד/לעסוק בהם.
סתם בכללי, לא רואה שם איפה התחום של התיכנות משתקף בשאלות לדוגמה.
לא בדקתי באופן ספציפי את הגרסה הזו, היא אחת הנפוצות. אזלא יודעת להגיד לך מה כתוב שם או לא כתוב שם על תכנות :)
בגדול השאלונים על פי מודל הולנד מורכבים משלושה חלקים- דברים שהנשאלת יודעת לעשות היטב (גם אם היא ממש לא אוהבת ולא נהנית מהם), דברים שהנשאלת אוהבת ונהנית מהם (וממש לא משנה רמת הביצוע), ורשימה של תחומים מקצועיים- ששם היא יכולה לציין מה נראה יכל להתאים לה.
בכל קבוצה השאלות מתחלקות ל6 קטגוריות - 6 הנטיות התעסוקתיות שסיווג הפסיכולוג ג'ון הולנד.
בשקלול הסופי מסתכלים גם על הציון שקיבלה כל קטגוריה וגם ממה הוא מורכב. אם מישהי סימנה שהיא אוהבת ממש ממש את כל תחומי האומנות ובד בבד היא סימנה שהיא לא טובה בביצוע של אף אחד מהם - זה חתיכת נושא לדון בו....
אגב יש לי עוד קישור של שאלון הולנד של המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית. גם הוא חינמי. אם מעניין אותך אני יכולה לחפור ולחפש אותו.

כן, הרבה הרבה יותר עובדים שגרמו להיווצרות מהירה של הערים הגדולות. ככה מספרת ההסטוריה המתועדת
לאחר המהפכה התעשייתית היו הרבה פחות עובדים באריגה או חקלאות מלפני כן. בערים היו הרבה אנשים כי לא היה צורך לגור בכפר כדי לגדל אוכל או לארוג בגדים. מה כולם עשו? מצאו מקצועות חדשים. פועל עם מכונה עשה עבודה של 1200 פועלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה