בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

• הוסף לסימניות
אולי אני היחידה שלא אעודד - אבל אני מרגישה צורך לומר את זה:
השוק של ההיטק מאוד מאוד קשוח ורק ילך ויהיה קשה עם ההשתלטות של הAI
(ולפני שיהיו כאן כאלו שיטענו שאני מקשקשת - זה לא על סמך אינטואציה אלא על סמך הרצאות וגרפים שראיתי)

נכון שתמיד יצטרכו מתכנתים - אבל המסה היום של בנות הסמינר שהולכות ללמוד את המקצוע משיקולים כלכליים (ופגשתי המוןןןן שלא סובלות את המקצוע והם שם רק בשביל הכסף....) - היא לא הגיונית...
מציעה לך לא להתייאש, להמשיך לחפש, אולי לבדוק תחומים יותר נישתיים שהבם יש יותר ביקוש

אבל כן - אני מציעה לכל מי שחושבת ללכת ללמוד או לשלוח את הבת שלה או לעשות הסבה וכו׳
לחשוב טוב טוב אם זה מתאים לה באמת, לקחת בחשבון שקשההההה ויהיה קשה אפילו יותר! שהעבודה לא מתאימה לכל אחת! ושיש עוד מקצועות שאפשר להרוויח בהם לא רע...

אני חושבת שזה אחריות שלנו כמתכנתות לומר את זה כדי למנוע את מפח הנפש הזה מאנשים וכן, להקל קצת על העומס בשוק...
לא נראה שזה הכיוון.
ואני עובדת כבר 5 שנים באחת הליבות המרכזיות של הAI.
הAI הוא כלי סופר עוצמתי שיכול להסביר לנו מה צריך ואיך צריך לעשות - נכון
אבל עדין יש המון המון מקום ליצרתיות ולפיתוח שימושים בו.
בדיוק כמו שיצא האינטרנט - ואז אמרו שלא יצטרכו דואר ועיתונים.
אף אחד לא חשב בזמנו על אתרים, פרסומות, גרפיקות, ועוד שיבואו לשימוש דווקא מעל הפלטפורמה הזאת
ודווקא בגללה יגרמו לעוד המון המון מקצועות חדשים.
אנחנו פשוט רק מתחילים איזה תהליך (נוראי בהשקפה יהודית...אבל נניח לזה) של שינוי ואין לנו מספיק ידע על דברים שעוד מתוכננים בכיוון (ואגב כבר מתחילים להיות מוטמעים בהמון מוצרים שיוצאים אוטוטו לשוק)

• הוסף לסימניות
לא נראה שזה הכיוון.
אף אחד לא חשב בזמנו על אתרים, פרסומות, גרפיקות, ועוד שיבואו לשימוש דווקא מעל הפלטפורמה הזאת
אנחנו פשוט רק מתחילים איזה תהליך (נוראי בהשקפה יהודית...אבל נניח לזה) של שינוי ואין לנו מספיק ידע על דברים שעוד מתוכננים בכיוון (ואגב כבר מתחילים להיות מוטמעים בהמון מוצרים שיוצאים אוטוטו לשוק)
אני דוקא כן רואה שזה הכיוון.
כלומר - לא שמחר לא צריך מפתחים - ממש לא.
אבל ה ai בהחלט מחליף ג׳וניורים. (היום ג׳וניורים בהמשך אי אפשר לדעת..)
היה כמה חברות לאחרונה שפיטרו- קראודסטרייק - לינקדין - ibm - חלק מהסיבות - התייעלות ומעבר ל ai.
אני לא חושבת שבקרוב נראה גלי פיטורים - אבל בהחלט פחות גיוסים..

• הוסף לסימניות
היה כמה חברות לאחרונה שפיטרו- קראודסטרייק - לינקדין - ibm - חלק מהסיבות - התייעלות ומעבר ל ai.
זה שלב ביניים
בשלב הבא כשילמדו להכיר את היכולות של AI תהיה דרישה גדולה לפיתוח בשילוב AI
ג'וניורים בדר"כ פחות מבוקשים, אבל עדיין חייבים לגייס אותם אחרת בעוד כמה שנים אין סניורים...

• הוסף לסימניות
זה שלב ביניים
בשלב הבא כשילמדו להכיר את היכולות של AI תהיה דרישה גדולה לפיתוח בשילוב AI
ג'וניורים בדר"כ פחות מבוקשים, אבל עדיין חייבים לגייס אותם אחרת בעוד כמה שנים אין סניורים...
אולי - יכול להיות.
אבל אולי גם לא יצטרכו כ״כ הרבה מפתחים.
כי באמת היכולות של ה ai משתפרות ומפתיעות - ומעלות משמעותית את התפוקה של המפתחים.
ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד.

• הוסף לסימניות
נראה שיש ביקוש.

• הוסף לסימניות
נראה שיש ביקוש.
במקביל יש הרבה חברות שפחות מגייסות - ויש גם כאלה שקצת מפטרות.
ואגב צ׳ק פוינט הבנתי שהם מפטרים עכשיו עובדים וותיקים - שאולי פחות טובים..
נכנס שם מנכל חדש והוא רוצה לעשות שינוי גדול..
והם בהחלט גם מגייסים - בעיקר סניורים.

• הוסף לסימניות
אמר לי ידיד מאנבידיה כאן בארץ ראש צוות שם שמראיין לעשרות תקנים שהוא כישראלי שעברית היא השפת אם שלו, שאת כל הקורות חיים באנגלית הוא ישר גורס [וירטואלית כמובן - היום הכל במייל] יותר נח לו לקרוא בעברית, ויש מספיק טובים שכותבים בעברית, ולכן הוא לא שובר את הראש לקרוא את האנגלית.
לעומת זאת אמרה לי היום המגייסת אצלינו שהיא קיבלה קו״ח בעברית ממועמד מנוסה וזה ממש מוזר לה,
כי כבר שנים לא יצא לה לראות קו״ח בעברית.
אז לא יודעת את מי יש לידיד מאנבידיה לגייס.

• הוסף לסימניות
לעומת זאת אמרה לי היום המגייסת אצלינו שהיא קיבלה קו״ח בעברית ממועמד מנוסה וזה ממש מוזר לה,
כי כבר שנים לא יצא לה לראות קו״ח בעברית.
אז לא יודעת את מי יש לידיד מאנבידיה לגייס.
בהייטק (לא משרדי ממשלה לואו טק וכו..) מאד לא מקובל קו״ח בעברית.

• הוסף לסימניות
מה החברות שהכי טוב לחרדיות לעבוד בהן? מבחינת שכר, שעות עבודה, היברידי וכו'.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני כאן בשאלה לא כ"כ קשורה,
ללכת ללמוד עכשיו הנדסת תוכנה נשמע לא כדאי,
האם בניתוח מערכות מידע המצב גם כ"כ חמור?

• הוסף לסימניות
@מפתחת ג'וניורית נתנו לך פה אוסף טיפים מעולה, לא אחזור על הדברים.
זה נכון שקו"ח מקצועיים זה הבסיס לחיפוש עבודה, אם את פונה למשרות לא ממשלתיות - מומלץ מאד לתרגם לאנגלית (התרגום חייב להיות ברמה גבוהה, משמעותי מאד).

את כותבת שאת מתחילה להתייאש, אז אל יאוש!
יש הרבה כלים מנטליים לחיזוק, תמצאי את מה שעוזר לך לשמור את הראש מעל המים, אבל תשמרי על עצמך.
קחי בחשבון שמגייסים לא יודעים כמה ארוך המסלול שעברת קודם, הם רוצים אותך בכל תהליך מחדש במקסימום שלך.
אז אם את מרגישה שלב של שחיקה, ממליצה לפעמים לקחת הפוגה של כמה ימים מחיפוש עבודה, לנקות את הראש, לעשות דברים שאת אוהבת ומאווררים אותך - כדי להחזיר לעצמך את האנרגיה.

ממליצה ללכת למיטאפים וכנסים מקצועיים, מעבר לנטוורקינג זה מאד נחמד, מעשיר וממלא.

המון בהצלחה
איך אפשר ליצור איתך קשר? אין לי פרימיום..

• הוסף לסימניות
לא נראה שזה הכיוון.
אשרי המאמין...
אם היית מסתכלת על גרפים שמראים את מיתון המשרות לג׳וניורים מאז שנכנס הai (כן, לפני שנתיים) היית מדברת אחרת...
בהחלט יצטרכו מפתחים של ai, ותמיד ישארו נישות ותחומים שיצטרכו, ככל הנראה משרדי ממשלה ישארו הרבה מאחורה וכו׳.. אבל בהחלט הצורך יפחת במפחתי fs הסטדרטיים.
אני רק יכולה לציין שמאז הai אני מצליחה להביא תפוקה במהרבה פחות זמן מהעבר... מה שכ״כ הנראה גרם לזה שאצלינו בצוות לא גייסו בכלל למרות שעזבו 2 מפתחים...

• הוסף לסימניות
הצמיחה של הAI היא לא ליניארית, ואת זה הרבה מפספסים.

חושב שמי שטוען שזה לא יפגע בגיוסים או יגרום לפיטורים - מקורו בפחד מודחק.
וזה לא סותר שהרבה חברות יגייסו ואולי אפילו המון - לצוותי AI, אבל עדיין האיזון יהיה שלילי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשרי המאמין...
אם היית מסתכלת על גרפים שמראים את מיתון המשרות לג׳וניורים מאז שנכנס הai (כן, לפני שנתיים) היית מדברת אחרת...
בהחלט יצטרכו מפתחים של ai, ותמיד ישארו נישות ותחומים שיצטרכו, ככל הנראה משרדי ממשלה ישארו הרבה מאחורה וכו׳.. אבל בהחלט הצורך יפחת במפחתי fs הסטדרטיים.
אני רק יכולה לציין שמאז הai אני מצליחה להביא תפוקה במהרבה פחות זמן מהעבר... מה שכ״כ הנראה גרם לזה שאצלינו בצוות לא גייסו בכלל למרות שעזבו 2 מפתחים...
וזה לא סותר שתהיה צמיחה במקומות אחרים.
ברגע שיש יכולות - יש ביקוש. ככה השוק מתנהל.
עד שלא היו ספריות ווב מתקדמות, לא היו כמעט אתרים אינטראקטיבים, ברגע שהם נכנסו היה נראה שלא יהיה צורך כמעט במפתחי ווב, כי כל דבר שכתבנו פעם קשה ב html ו js וארך כמה ימי פיתוח, לוקח רבע מזה באמצעות ספריות הווב המתקדמות (ריאקט, אנגולר וכו').
אבל, ברגע שהשוק גילה את היכולת, הביקוש למפתחי ווב רק גדל.
מפתחי פולסטאק במתכונת הנוכחית, מן הסתם יעלמו, אבל השוק ידרוש את היכולות החדשות שעדיין קשה לצפות בדיוק מה ואיך.
יתפתחו נישות חדשות ותחומים נוספים בתוך הפיתוח, שקשה כרגע לשער אותם.
התקיעה של השוק עכשיו, היא עד להתייצבות מסוימת של הענף, אבל אח"כ היא אמורה לפרוץ, ומי שישאר יהיה רק אלו שמתקדמים עם הכלים הטכנולוגיים.

• הוסף לסימניות
@מפתחת ג'וניורית מאחלת לך שתמצאי עבודה מהר ובקלות.

הגיע הזמן לפוצץ את בועת הכסף והכבוד סביב ההייטק.
מי שבורא עולם גזר לו עבודה עם הכנסה גבוהה - הוא יקבל את זה גם אם יבחר מקצוע אחר.

הנהירה להייטק יוצרת 2 בעיות קשות שאותן אישה מגלה מאוחר מדי:
1. משרות תובעניות קשות לשילוב עם בית וילדים.
2. השכר הגבוה הוא רק לפלח מסוים בשוק. אלה שבאמת מתאימות להייטק מבחינת כישורים ויכולות.

ואז יש לא מעט שעובדות ב"הייטק" ומשתכרות בדיוק כמו כל מקצוע סטנדרטי אחר.

מי שהתחום והדרישות מתאימים לה - מעולה.
ויש הרבה מאוד שלא מתאים להן.

וזה עוד לפני כל ההתעסקות עם AI.
שם נדרש יכולות אוטודידקטיות וחוש טכנולוגי מפותח.

• הוסף לסימניות
טעות חמורה של החברה.
את התפוקה המוגברת שלך הם אמורים לנצל כדי להביא עוד פיצ׳רים,
כדי לחשוב איך הם שוברים את תקרת הזכוכית של המוצר
איך הם מעיפים את החברה קדימה.
לא כדי לחסוך בכסף על עובדים חדשים.
במיוחד כיום כשחברות הייטק מוכרחות לעשות את מה שתארתי,
כדי לבדל את עצמן מסטרטאפ של אדם אחד, שבונה את המוצר שלו עם קורסור במקרה הסולידי,
וbase44 במקרה המוגזם-אך-שכיח.

• הוסף לסימניות
התקיעה של השוק עכשיו, היא עד להתייצבות מסוימת של הענף, אבל אח"כ היא אמורה לפרוץ, ומי שישאר יהיה רק אלו שמתקדמים עם הכלים הטכנולוגיים.
כמו המשפט המפורסם.
הAI לא יחליף את המפתחים.
מפתחים שיודעים לעשות שימוש יעיל בAI, יחליפו מפתחים שלא יודעים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה