בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

@מפתחת ג'וניורית כמה הערות קטנות:
א. אם עד עכשיו לא שלחת קו"ח באנגלית, ברור שאין לך מה להתייאש - עוד לא התחלת.
ב. חובה לתת את הקו"ח לביקורת מקצועית, יש צ'אטים של אלפי מתכנתות שנותנים ביקורות מדהימות.
ג. קו"ח מעבירים דרך עובד בחברה, אם אין לך לינקדאין (כל הכבוד, אבל תשאלי רב) אפשר בחרדיות בהייטק לפלטר לפי שם חברה ולמצוא עובדות חרדיות משם שבשמחה יעבירו את הקו"ח שלך.

יש לכם נתונים על זה? כלומר אחרי המהפכה התעשייתית באמת היו יותר עובדים באריגה מלפני כן? (ביחס לגודל האוכלוסייה)
בהחלט, אין לי מקור מידע ספציפי להצביע עליה שמשם אני שואבת מידע, אבל ידוע וברור שהעולם התקדם מאוד מבחינה כלכלית מזה, באופן כללי המפעלים גדלו, סניפים נפתחו, הייצוא גבר, הכמויות של היצור גדלו מאוד וגם נהיו יותר אפשרויות, ויותר הזדמנויות לפתוח עסקים(למשל יצור של מכשירים חשמליים היה דבר חדש שהפך לצורך בסיסי בכל בית עם השנים...) אז בראייה רחבה גם התעסוקה בכל תחום גבר כמובן שהעבודה נהייתה שונה אבל הייתה גדילה בהיקף התעסוקה הכללי (לא בכל מפעל היה צורך ביותר פועלים שמפעילים מכונות אלא באופן כללי היו יותר מפעלים יותר סניפים וכתוצאה מכך יותר עובדים .... מלבד העובדים גודל המפעל הצריך יותר מנהלים, ראשי צוות, פקחים, עבודות מזכירות, מובילים, ניהול חשבונות...)

הבדל עצום.
כל השינויים החידושים והמהפכות שהיו עד עכשיו הם נקודתיות וספציפיות. וגם קרו לאט לאט.
מהפכת הAI זה דבר אחר לחלוטין. לא עוד ספריה/ שפת תכנות/ מכונה אוטומטית חדשה. בינה מלאכותית- תחשבו על משמעות המילים האלו, זה לא עוד כלי, זה בינה. הבינה יכולה ללמוד כל דבר, בכל נושא, בכל תחום, במהירות מטורפת ובשקלול מאגר נתונים עצום.
זאת אומרת, בעתיד הקרוב או הרחוק ייתכן והיא תוכל להחליף כמעט כל מקצוע שהוא, ולא משנה כמה מקצועות חדשים יומצאו- גם אותם היא תוכל להחליף. וזה ההבדל העצום בעיני בין המהפכה הזאת לקודמותיה.
נכון, כרגע הבינה גם מייצרת הזדמנויות חדשות ותחומי פיתוח נוספים, אבל מי אמר כמה זמן זה יישאר?
לא מתיימרת לנבא את העתיד, ייתכן מאוד שהרבה מקצועות יישארו איתנו עוד שנים, אבל אולי לא. הבינה המלאכותית מתפתחת ומשתדרגת בקצב מהיר. זה כנראה עניין של זמן עד שיפתחו גרסאות מתקדמות ממש. תחשבו על זה- שיהיה אפשר לפתח אתר בלחיצת כפתור, כולל אפיון וכל התפקידים שהוא כולל, כולל אינטראקציה עם הלקוח. דמיינו שאפשר לפתח את הרכב המושלם בהזמנה בלחיצת כפתור, או לתכנן בית מאפס, כן, כולל כל מה שזה כולל ,גם דברים שנראים לנו אנושיים מאוד. מי יצטרך עובדים? על איזה מקצוע אפשר לדעת בוודאות שהוא לא ייעלם מהשוק?
אני לא אומרת את זה כדי לייאש וגם אני ב"ה חיה היום ברוגע ומשתדלת לא לדאוג מידי מהעתיד. אבל מצחיק אותי כל האמירות ש"תמיד יצטרכו אנשים". זה יכול להשתנות, לא ביום אחד, אבל זה אפשרי. מה יהיה אז? ה' יעזור
את לא - לא צודקת, באמת, אבל את לא דייקת ב"הבדל העצום" שלך.
גם מכונת אריגה יודעת בדיוק מאיפה לקחת את החוט בשבריר שניה הנתון ולארוג במהירות עצומה, התרגלת, זה לא נשמע לך כל כך מהפכני.
את גם לא קולטת משהו אחד.
כל, אבל כל ההבדל בין המצאת הבינה להמצאת המכונה זה הבדל בין עבודה פיזית לעבודה שמצריכה "ראש" .
וכמו שכיום יש חלק ניכר מהאוכלוסייה שמתפרנס מעבודה שאנחנו קוראים לה "עבודה פיזית".
למרות שהמהירות בה מיוצרות מכונות יותר מקצועיות ויותר מדוייקת בגרסאותיהן השונות,
כי מישהו הרי צריך להפעיל אותן וכמה שזה נהיה יותר קל להפעיל אותן מנהלי המפעלים לא יגידו "מספיק לנו" הם יקנו עוד מכונות ויעסיקו עוד עובדים בכדי לייצר עוד ואולי גם לייצא.
כך הבינה תשפיע על עבודת "הראש" -
מישהו יצטרך להפעיל את הבינה, לדרוש ממנה תוצאות מסוימות, לעדכן את מאגרי המידע שלה, לבנות תוכנית מה בדיוק יכיל התוכנה, מה אנחנו רוצים ממנה - היא אלא תדע לבד.
לדעתי האיום האמיתי הוא על השכר של עובדי ההייטק כי יתכן שלא יצטרכו לשם כך כישורים מיוחדים.
אבל יש צדק בדברייך, לא אומרת שלא.

@מפתחת ג'וניורית כמה הערות קטנות:
א. אם עד עכשיו לא שלחת קו"ח באנגלית, ברור שאין לך מה להתייאש - עוד לא התחלת.
ב. חובה לתת את הקו"ח לביקורת מקצועית, יש צ'אטים של אלפי מתכנתות שנותנים ביקורות מדהימות.
ג. קו"ח מעבירים דרך עובד בחברה, אם אין לך לינקדאין (כל הכבוד, אבל תשאלי רב) אפשר בחרדיות בהייטק לפלטר לפי שם חברה ולמצוא עובדות חרדיות משם שבשמחה יעבירו את הקו"ח שלך.
מה זה
חרדיות בהייטק
איך אני מתחברת לשם ?

שימי לב שזה לא ממש נכון.
אומנם קוראים לה בינה, אבל אין פה משהו שבאמת חכם ומבין.
התוצרים שלה הם לא מדויקים בכלל.
זה בכלל לא הולך לכיוון של ייצור רכב משוכלל בהינף פרומפט. היא יכולה להחליט פתאום שבעצם הגה זה משהו תצוגתי, והוא לא חייב להסתובב גם.
לכן אומרים כאן שאין תחליף לאדם, כי הבינה הזו צריכה מעקב צמוד מאוד אחרי התוצרים שלה, לבדוק שהיא לא החליטה החלטות מטופשות להחריד.
נכון, כרגע זה לא ממש נכון, כרגע התוצרים שלה לא מדויקים ולפעמים מטופשים, כרגע היא צריכה מעקב מאוד צמוד.
אבל "לא הולך לכיוון"? בעיני זה בדיוק הכיוון. האם זה ימשיך לשעוט בכיוון הזה או ייעצר מסיבות שונות? אין לדעת
אולי זה ייקח שנה או שנתיים (לא נראה לי), ואולי עשור או שניים, וגם יכול להיות שלעולם לא
אבל מאיפה הביטחון להצהיר ש"זה לא יקרה"? היכולות כבר קיימות, הן רק צריכות להשתכלל
ולגבי הדוגמה שהבאת - הבינה לא תוכל להחליט שהגה זה משהו תצוגתי, יש לה מספיק מידע על תפקידו של ההגה, אולי יהיו כשלים כאלה ואחרים, אבל גם הבינה יכולה להשתכלל ותוכל לבדוק את עצמה ולתקן, לא פחות מבנ"א
למדת בהיסטוריה על המהפכה התעשייתית?
גם היא היתה יכולת חדשה ולא מוכרת שהתפתחה במהירות על והשפיעה על החיים עד סוף הדורות.
הרבה מומחי AI משווים את מה שקורה היום למהפכה התעשייתית.
זה בא כדי להגדיל את החשיבות של מה שקורה היום. לא ההיפך.
אני לא "מומחית AI", ומסכימה שיש מקום להשוות למהפכה התעשייתית
אבל חייבים להבין את ההבדל- בעוד המהפכה התעשייתית הביאה איתה יכולות טכניות כאלה ואחרות שאותן אפשר לפתח בלי סוף ולייצר בעזרתן המון דברים חדשים, מה שהביא לעוד עבודות
מהפכת הAI מביאה איתה יכולת ללמוד כל דבר חדש כך שכל מקצוע חדש שייוצר- ייתכן שגם אותו יוכלו להחליף רובוטים

כל, אבל כל ההבדל בין המצאת הבינה להמצאת המכונה זה הבדל בין עבודה פיזית לעבודה שמצריכה "ראש" .
לא, זה לא כל ההבדל
למכונה יש תפקיד ספציפי ומוגדר מראש, ולכן היא יכולה להחליף רק תפקיד ספציפי וטכני
לבינה יש יכולת גם ללמוד ו"להבין" כך שקשה לדעת אילו תפקידים היא לא תוכל להחליף
מישהו יצטרך להפעיל את הבינה, לדרוש ממנה תוצאות מסוימות, לעדכן את מאגרי המידע שלה, לבנות תוכנית מה בדיוק יכיל התוכנה, מה אנחנו רוצים ממנה - היא אלא תדע לבד.
וייתכן שהמישהו הזה יוכל להיות הלקוח עצמו, כך שלא יצטרכו עובדים

ממליצה לך ללמוד קורס רציני של AWS - פיתוח ענן.
כולל מבחן רשמי של AWS.
מניסיון זה משדרג מאד את הקו"ח בעולם של היום.

בנוסף, אם את מכירה מישהי שעובדת בחברת הייטק,
כדאי לך "לגרום" לה להכיר אותך טוב יותר ולהעריך את יכולותייך,
כך שתמליץ עלייך בחום.
כעובדת, אני שמחה מאד להמליץ על מכרות (גם מקבלים על זה תגמול במידה והמועמדת מתקבלת)
אבל אני לא יכולה להמליץ על מישהי שאני לא יודעת באמת שהיא ממש טובה.

בהצלחה!

אני לא "מומחית AI", ומסכימה שיש מקום להשוות למהפכה התעשייתית
אבל חייבים להבין את ההבדל- בעוד המהפכה התעשייתית הביאה איתה יכולות טכניות כאלה ואחרות שאותן אפשר לפתח בלי סוף ולייצר בעזרתן המון דברים חדשים, מה שהביא לעוד עבודות
מהפכת הAI מביאה איתה יכולת ללמוד כל דבר חדש כך שכל מקצוע חדש שייוצר- ייתכן שגם אותו יוכלו להחליף רובוטים
היום את יודעת להגדיר מה הביאה איתה המהפכה התעשייתית,
ואיזה אפיקים חדשים היא פתחה.
בזמנו דיברו על זה באותה צורה.

היום את יודעת להגדיר מה הביאה איתה המהפכה התעשייתית,
ואיזה אפיקים חדשים היא פתחה.
בזמנו דיברו על זה באותה צורה.
נכון, אבל להקיש מזה למהפכה הנוכחית זה מגוחך
אז נפתחו אפיקים חדשים, מי אמר שהפעם יהיה אותו דבר? (אגב כבר כתבתי שכבר עכשיו נפתחות הזדמנויות חדשות בזכות הבינה, אבל גם הן יכולות להסגר ע"י הבינה עצמה)
מה שהיה אז זה לא ראיה לעתיד
וזה עוד לפני שמדברים על ההבדל בין המהפכה ההיא לנוכחית, כפי שכבר כתבתי

ולמה את חושבת שזה יכנס תוך שנתיים? יש כל מיני הערכות, האופטימיות ביותר מדברות על שנה, אבל הפסימיות מדברות על 20 שנה.
ובכל מקרה, AGI היא לא אמורה להיות חכמה יותר מהבינה האנושית, אלא כמו.
ועדיין יצטרכו לעקוב אחרי ההחלטות שלה, כי הן לא צפויות.
אין אף אחד שאומר שתופעת ההזיות תפסק בדור הAGI.
בינה מלאכותית שיותר חכמה מבני האדם תקרא ASI, ולפני שיכניסו אותה יצטרכו לחשוב טוב מאוד איך היא לא תקום על יוצריה.
אבל על זה לא מדובר בעתיד הקרוב בכלל.
אף אחד לא יכול לתת תחזיק מתי נעבור שלב מסויים
כמו שלא ידעו לחזות לפני 10 שנים מה יהיו היכולות ב2024.
יתכן מאוד שלפני AGI ימצאו מערכת שיכולה לכתוב מערכת הפעלה מאפס או להמיר את כל הקוד אסמבלי של תוכנות שמותאמות לווינדוס ללינוקס בתוך כמה שעות ויתכן שגם AGI לא יצליח לעשות את זה בגלל מגבלת קונטקסט.

בקיצור כרגע כל הנביאים למיניהם זורקים השערות מה יהיה בכל שלב אבל נראה שאף אחד לא באמת יודע מה יהיה הפריצת דרך או התקרת זכוכית הבאה

קצת מתסכל להתחיל ללמוד עכשיו לימודי תוכנה או בדיוק לסיים כשברור לכל שהכל הולך להשתנות... :oops:
אבל זה נכון לכל מקצוע אחר, באותה מידה אם לא יותר.
שוק התעסוקה ישתנה דרמטית בשנים הקרובות, זה ברור.

כתוב איפשהו שמלכות אדום תכלה את עצמה,
מהיום אפשר גם להתחיל להבין איך יכול לקרות דבר כזה.

בינתיים היא מכלה את הפרנסה של יוצריה.
לא מאד מנומס.

האמת מאז ומעולם סברתי שזה גלים. הביקוש בשוק ההייטק ב25 שנה האחרונות ידע עליות ומורדות כל הזמן.
גם בקורונה אפשר למצוא הודעות שלי שאמרתי שזה עוד ישתנה וזה אכן השתנה בגדול.

אבל הפעם עם מהפכת הAI, זה באמת מפחיד. זה משהו חדש שמשנה את כל כללי המשחק בכל מקום שהוא נוגע, אז יתכן שגם כאן מה שידענו עד היום לא רלוונטי.
באמת הולכים להתייתר(כבר מתייתרים) הרבה משרות בשוק, במיוחד של הפשוטים.
אם כי תמיד בשביל שיהיו סניורים יצטרכו בסוף להכשיר גוניורים, אז זה מעודד שאולי גם כעת זה רק ירידה זמנית בגל.
הלוואי.

בלת"ק חלקי
אני שדכנית ושמה לב שבשנתיים האחרונות רוב הבנות שלמדו תיכנות עובדות כמזכירות \ סייעות וכו'
אני תמהה על הסמינרים!!! איך הם לא אנושיים?? איך בבחירת מסלולים לא מודים באמת המרה??? שקשה עד בלתי אפשרי למצוא בזה עבודה?!
למה להשלות אמהות ובנות צעירות ??? המסלול שהכי ממלא כיתות -הוא הייטק....
אבל אחרי שנתיים בסמינר נוחלים רובם אכזבה קשה!!!!
מדוע לא פותחים מסלולים נוספים ומבוקשים יותר? כדוגמת רוקחות. טכנאית אולטרסאונד וכדו....
מתבקש לומר שיש כאן הרבה אנשים ומשפחות שמרוויחות על גבן של "התמימות ההיטקיסטיות".....

בלת"ק חלקי
אני שדכנית ושמה לב שבשנתיים האחרונות רוב הבנות שלמדו תיכנות עובדות כמזכירות \ סייעות וכו'
אני תמהה על הסמינרים!!! איך הם לא אנושיים?? איך בבחירת מסלולים לא מודים באמת המרה??? שקשה עד בלתי אפשרי למצוא בזה עבודה?!
למה להשלות אמהות ובנות צעירות ??? המסלול שהכי ממלא כיתות -הוא הייטק....
אבל אחרי שנתיים בסמינר נוחלים רובם אכזבה קשה!!!!
מדוע לא פותחים מסלולים נוספים ומבוקשים יותר? כדוגמת רוקחות. טכנאית אולטרסאונד וכדו....
מתבקש לומר שיש כאן הרבה אנשים ומשפחות שמרוויחות על גבן של "התמימות ההיטקיסטיות".....
אלו שגמרו לפני פחות משנה, בחרו את הלימודים כשההייטק והתכנות היו בביקושי שיא.
בנות יצאו ונחטפו למשרות במשכורות שלא היה ניתן לדמין.

תמיד נחמד להאשים סמינרים, אבל לא תמיד זה נכון.

יש הרבה מקצועות רפואיים שלא מחייבים תואר ואפשר להתפרס בהם בכבוד
אבל יש בעיה אחת
הסמינרים לא מוכנים ללמד על גוף האדם לרווקות ....

אלו שגמרו לפני פחות משנה, בחרו את הלימודים כשההייטק והתכנות היו בביקושי שיא.
בנות יצאו ונחטפו למשרות במשכורות שלא היה ניתן לדמין.

תמיד נחמד להאשים סמינרים, אבל לא תמיד זה נכון.
לכי תעשי בדיקה מעמיקה יותר ואז תשובי לפה לספר את מסקנותיך.
אפשר לנסח: "השוק החל להתאושש ואפילו התחיל ביקוש רציני", "נחטפו פה ושם אחוזים מסויימים", "מפתחים בכירים", "לא ג'וניורים/ות",
וכן הלאה,
לא נכון לכתוב "כשההייטק והתכנות בביקושי שיא", "נחטפו", "משכורות שלו היה ניתן לדמיין" - אולי פה את בעצם צודקת במידת מה, תלוי על איזה דמיון את מדובר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה