בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

גם רב החברות המתכנתות בפועל שאני מכירה אינן פעילות בלינקדאין.
זה סותר את הטענה שלך, נדמה שכל אלה הצליחו למצוא עבודה גם בלי הלינקדאין.
הטענה שלי:
למי שאינו פעיל בלינקדאין יש סיכויים נמוכים יותר למצוא עבודה.
הטענה שלך:
אני מכירה מתכנתות שמצאו עבודה בלי לינקדאין.
את רואה בטענה שלך משהו שסותר את הטענה שלי?

זה שיש חרדיות בסטארטאפים ובהייטק
לא סותר לכך שהיו יכולות להיות יותר כאלו אם הן היו פעילות בלינקדאין ובקבוצות הכלליות
ולחרדיות שלא פעילה בלינקדאין וברשתות, יש פחות סיכויים ממקביליה באותו סטטוס
אתה שוב משער בהתאם לדעותיך המוקדמות והסטריאוטיפיות.
המלצת לי ללכת למראיינות?
המלצתי לך ללכת אליהם.

יש חרדיות של נטפרי וטלפון כשר בהייטק
והרבה.

לחרדית שלא פעילה בלינקדאין וברשתות - אבל חברה בקבוצה של 1000 בנות עובדות בהייטק
שרוצות שהמשרה שהתפנתה לידם תגיע דווקא לידים של חרדית
יש יותר סיכויים ממקבילה באותן סטטוס.
מעסיקים נותנים הרבה יותר כבוד לחבר מביא חבר .

הטענה שלי:
למי שאינו פעיל בלינקדאין יש סיכויים נמוכים יותר למצוא עבודה.
הטענה שלך:
אני מכירה מתכנתות שמצאו עבודה בלי לינקדאין.
את רואה בטענה שלך משהו שסותר את הטענה שלי?
הטענה שלי
למי שאינו פעיל בלינקדאין יש סיכויים שווים למציאת עבודה.
יש הרבה דרכים למציאת עבודה. לא כולם דרך לינקדאין.

הצעת לי ללכת למגייסות לשמוע את זה
הצעתי לך ללכת לאנשים שמצאו עבודה בפועל לשמוע את זה.
גם לטענתך יש הרבה חרדיות בהייטק ולכולם אין לינקדאין. משמע הסיכוי למצוא עבודה ללא לינקדאין גבוה למדי.

מסקרן אותי כמה שעות שימוש ביום יש למי שכותב דעות על בינה מלאכותית.
ובאיזה כלים הוא משתמש.

באימון נכון של צ'אט ג'יפיטי אפשר לתכנת יופי של תוכנה יציבה בלי עזרת מתכנת ובלי לדעת תכנות.
צריך רק להבין את הלוגיקה.
מתכנת שישתמש נכון בבינה מלאכותית - יעבוד 1/4 מהזמן שהוא רגיל אליו.

לעומת זאת, מחשבים הם לא עם מפונק, ואם הם מקבלים תוכנה שעובדת עליהם, לא באמת איכפת להם אם התוכנה נכתבה בקונוונציה שלא מקובלת, שהקוד לא מספיק נקי, או שיש לוגים על כל שורה - כל עוד שזה קוד נכון, זה פשוט יעבוד.

כבר כיום יש תחום של 'וייב קודינג' של אנשים שלא מבינים בכלל בקוד, שנותנים פרומפטים ומקבלים תוצרים שלמים, וגם אם כיום זה לא מספיק טוב - זה עשוי להשתפר מהר מאד. וגם אם זה לא יצליח להגיע לרמה של מאה אחוז - רוב הסיכויים שגם מפתח שלא מספיק מבין לעומק בטכנולוגיה שבה הקוד נכתב - יוכל לשפר את התוצרים הללו למאה אחוז.
נכון מאוד.

נראה לי קצת איבדנו את זה
מי נגד מי פה?
מהי הטענה המרכזית של @קצרה @commit @java ?
מהי הטענה הנגדית של @yonatanr @Mamma Mia והאחרים?

מישהו מוכן לעשות פה סדר, או שזה יהפוך כעת להתכתשות הדדית בלי שזוכרים מה היה הויכוח הראשוני?
הטענה המרכזית שלי:
בעידן ה-AI יש פחות ופחות חשיבות להבנה מעמיקה בשפות וטכנולוגיות מסוימות בתחום התוכנה, יש יותר חשיבות ליכולות האישיות שהעובד מביא איתו, כמו אסרטיביות, יכולת עבודה בצוות, ראש גדול, ועוד. מי שהולכת לתכנות רק כשהיא בונה על זה שהיא 'תדע לתכנת' וזה יספיק - צפויה להתאכזב. יתכן שייפתחו משרות חדשות לא בחברות הגדולות, אלא דווקא בעסקים לא טכנולוגיים, שעד היום לא יכלו להרשות לעצמם להחזיק מפתח שיפתח תוכנה מותאמת לעסק שלהם, ונאלצו להסתפק בתוכנת SAAS גנרית של אחת החברות הגדולות, ועם הוזלת כוח הקידוד הן יוכלו להרשות לעצמם מפתח (אפילו ג'וניור) שיפתח עבורם מערכות ואפליקציות מותאמות אישית.

ציטוט שהבאתי מאדם שמבין בתחום הטכנולוגיה - תכנות הוא אחד הדברים שהבינה מלאכותית הכי מתקדמת בו, ולכן היא צפויה להחליף הרבה עובדים.

אותו אדם גם מוציא 'אזהרה חמורה' למתכנתות בוגרות הסמינרים, שההסללה שלהן לתחומים צרים, למיומנויות בינוניות ולחברות קבלניות ודווקא בתחומים האלה, מאיימת על המגזר. הוא חושב שהן הראשונות שילכו הביתה.

טענתי גם שהעובדה שחרדיות בוגרות סמינרים לא פעילות בלינקדאין ובקבוצות התכנות הכלליות מקטינות את סיכוייהן למצוא עבודה.

הטענה המרכזית של החולקים:
אי אפשר לדעת שום דבר על העתיד, יכול להיות שעדיין יצטרכו הבנה מעמיקה של הקוד.

טענה נוספת - תכנות הוא לא אחד הדברים שבינה מלאכותית הכי מתקדמת בו, היא מתקדמת יותר בתחומים אחרים / היא מתקדמת בו רק בגלל שהיא אומנה על יותר קוד מאשר על תוכן.

טענות נוספות - הבינה המלאכותית עדיין לא מספיק טובה כדי להוציא תוצרי קוד טובים.

טענה נוספת - החרדיות כן פעילות בלינקדאין / הן לא פעילות שם, אבל הן פעילות בקבוצות תכנות חרדיות, וזה מספיק טוב כדי שהסיכויים שלהם יהיו שווים לשאר השוק.

הטענה שלי
למי שאינו פעיל בלינקדאין יש סיכויים שווים למציאת עבודה.
יש הרבה דרכים למציאת עבודה. לא כולם דרך לינקדאין.

הצעת לי ללכת למגייסות לשמוע את זה
הצעתי לך ללכת לאנשים שמצאו עבודה בפועל לשמוע את זה.
גם לטענתך יש הרבה חרדיות בהייטק ולכולם אין לינקדאין. משמע הסיכוי למצוא עבודה ללא לינקדאין גבוה למדי.
מציע לך לקרוא על 'הטיית הישרדות' כדי להבין שלא ניתן להסיק מסקנות סטטיסטיות על סמך אלו שהצליחו.

מסקרן אותי כמה שעות שימוש ביום יש למי שכותב דעות על בינה מלאכותית.
ובאיזה כלים הוא משתמש.

באימון נכון של צ'אט ג'יפיטי אפשר לתכנת יופי של תוכנה יציבה בלי עזרת מתכנת ובלי לדעת תכנות.
צריך רק להבין את הלוגיקה.
מתכנת שישתמש נכון בבינה מלאכותית - יעבוד 1/4 מהזמן שהוא רגיל אליו.

נכון מאוד.
לשם השוואה מעולם מקביל- אני למדתי אוטומציה עסקית באחד המחזורים הראשונים כאן בפרוג.
בלי גיפיטי !!
תהליך מסוים במייק לקח לי לבנות אותו חודש,
כרגע בניתי את אותו התהליך ב n8n ב- 10 דקות !!! בעזרת גיפיטי.
נכון שיש פה גם את המיומנות שלי שהתפתחה,
עם זאת- במקום לשבת על אאוטפוטים ולנסות להבין מה השגיאה- זורקים לגיפיטי ופותר תוך שניה

טענה נוספת - תכנות הוא לא אחד הדברים שבינה מלאכותית הכי מתקדמת בו, היא מתקדמת יותר בתחומים אחרים / היא מתקדמת בו רק בגלל שהיא אומנה על יותר קוד מאשר על תוכן.

הבינה המלאכותית צריכה אימון והכוונה כדי להוציא תוצרים מעולים.

בנ"א אמביציונר יכול לצייר לכתוב לשורר לקודד להמציא
מה
שהוא
רוצה
עם בינה מלאכותית.

אני חושבת שצ'אט ג'יפיטי יעשה את העבודה הכי טוב ומהר, או שאני אישית יותר אוהבת את הלוגיקה והתפיסה שלו.
מתכנתת שלא יודעת לתכנת עם צ'אט ג'יפיטי - שתלמד לעשות את זה אתמול.
לא כאיום על המקצוע
אלא כי חבל על האנרגיות
תני למחשב לעבוד במקומך.

הטענה המרכזית שלי:
בעידן ה-AI יש פחות ופחות חשיבות להבנה מעמיקה בשפות וטכנולוגיות מסוימות בתחום התוכנה, יש יותר חשיבות ליכולות האישיות שהעובד מביא איתו, כמו אסרטיביות, יכולת עבודה בצוות, ראש גדול, ועוד. מי שהולכת לתכנות רק כשהיא בונה על זה שהיא 'תדע לתכנת' וזה יספיק - צפויה להתאכזב. יתכן שייפתחו משרות חדשות לא בחברות הגדולות, אלא דווקא בעסקים לא טכנולוגיים, שעד היום לא יכלו להרשות לעצמם להחזיק מפתח שיפתח תוכנה מותאמת לעסק שלהם, ונאלצו להסתפק בתוכנת SAAS גנרית של אחת החברות הגדולות, ועם הוזלת כוח הקידוד הן יוכלו להרשות לעצמם מפתח (אפילו ג'וניור) שיפתח עבורם מערכות ואפליקציות מותאמות אישית.

ציטוט שהבאתי מאדם שמבין בתחום הטכנולוגיה - תכנות הוא אחד הדברים שהבינה מלאכותית הכי מתקדמת בו, ולכן היא צפויה להחליף הרבה עובדים.

אותו אדם גם מוציא 'אזהרה חמורה' למתכנתות בוגרות הסמינרים, שההסללה שלהן לתחומים צרים, למיומנויות בינוניות ולחברות קבלניות ודווקא בתחומים האלה, מאיימת על המגזר. הוא חושב שהן הראשונות שילכו הביתה.

טענתי גם שהעובדה שחרדיות בוגרות סמינרים לא פעילות בלינקדאין ובקבוצות התכנות הכלליות מקטינות את סיכוייהן למצוא עבודה.

הטענה המרכזית של החולקים:

טענה נוספת - החרדיות כן פעילות בלינקדאין / הן לא פעילות שם, אבל הן פעילות בקבוצות תכנות חרדיות, וזה מספיק טוב כדי שהסיכויים שלהם יהיו שווים לשאר השוק.
אגב, עד 2 הפסקאות האחרונות בטענה שלך, זה לגמרי תואם את התפיסה שלי.
החילוק שלי היא בעיקר על המקום שמתכנתות חרדיות תופסות בעולם החדש ובעולם העתידי - הפוסט AIי.

הבינה המלאכותית צריכה אימון והכוונה כדי להוציא תוצרים מעולים.

בנ"א אמביציונר יכול לצייר לכתוב לשורר לקודד להמציא
מה
שהוא
רוצה
עם בינה מלאכותית.

אני חושבת שצ'אט ג'יפיטי יעשה את העבודה הכי טוב ומהר, או שאני אישית יותר אוהבת את הלוגיקה והתפיסה שלו.
מתכנתת שלא יודעת לתכנת עם צ'אט ג'יפיטי - שתלמד לעשות את זה אתמול.
לא כאיום על המקצוע
אלא כי חבל על האנרגיות
תני למחשב לעבוד במקומך.
לגבי 'לכתוב ולשורר' אני עדיין לא בטוח.

בעומק של ההבדל בין כתיבת תוכן וכתיבת קוד, הסיבה היא שבסופו של דבר הבינה המלאכותית היא מנוע סטטיסטי, שלומד את כל החומר שבעולם, ומוציא איזה ממוצע שהוא תוצר של 'כל החומרים בעולם'.
כשמדובר בתוכן, גם אם בהתחלה זה נשמע מבריק ומלוטש, אבל מהר מאד אתה מתרגל לאותו 'סגנון ממוצע וגנרי', והוא כבר נמאס עליך. אתה מחפש תוכן חדש ומרתק, עם חידושים מחשבתיים ולשוניים, לא עוד מאותו הדבר.
אבל כשמדובר בקוד, הרי שבסופו של דבר המנוע מוציא את הקוד הכי טוב, ולמחשב לא איכפת שזה משעמם וגנרי.

היא גרועה ביצירת תוכן איכותי,
נכון.
אבל הרבה פעמים גם הקוד שלה לא משהו,

אי אפשר לבקש ממנה לכתוב פיצ'ר ולחזור מחר בשביל הטמעה,
היא הרבה פעמים מקשקשת וצריך לבדוק אותה על כל צעד ושעל (כמו בתחומים נוספים כנראה)

היא יודעת לכתוב תוכן בינוני ומטה,
ועל הכותב נדרש לבצע שיפורים והתאמות רוחביות

כנ"ל קוד.
מסתבר שמי שיותר מתאמן על עבודה מולה מקבל תוצרים טובים יותר,
אבל אז שוב - צריך את הצד האנושי של המשוואה.

לגבי 'לכתוב ולשורר' אני עדיין לא בטוח.
לגבי כתיבה - אני מתעסקת ביומיומי.
לא לוקחת את התוצר כמות שהוא אלא מאמנת לסגנון כתיבה עם מאות ניואנסים.

מניסיון, צ'אט ג'יפיטי מסוגל ב100% לכתוב תוכן שנון חכם ויצירתי אם יש לו הנחיות והשראה מטקסט מקורי אחר.
זה ידרוש הרבה אימון אבל זה אפשרי.

אבל כשמדובר בקוד, הרי שבסופו של דבר המנוע מוציא את הקוד הכי טוב, ולמחשב לא איכפת שזה משעמם וגנרי.
זו בדיוק הטעות שלך.
המציאות היא שהוא לא מוציא את הקוד הכי טוב, אלא קוד בינוני.

חז
זו בדיוק הטעות שלך.
חזרנו לנקודת ההתחלה,
זה מה שאת חושבת
אבל מה שחשוב בסוף- זה מגמת השוק כיום,
ואת זה לא את ולא אף אחד מהיושבים פה בדיון יכול לקבוע, אלא ראשי החברות ההייטק המובילות,
שאת מוזמנת ללכת לבדוק מה דעותיהם.
או לגלול אחורה לתחילת התלקחות הדיון פה, כשעוד הביאו טיעונים ענייניים.

חז

חזרנו לנקודת ההתחלה,
זה מה שאת חושבת
אבל מה שחשוב בסוף- זה מגמת השוק כיום,
ואת זה לא את ולא אף אחד מהיושבים פה בדיון יכול לקבוע, אלא ראשי החברות ההייטק המובילות,
שאת מוזמנת ללכת לבדוק מה דעותיהם.
או לגלול אחורה לתחילת התלקחות הדיון פה, כשעוד הביאו טיעונים ענייניים.
גם ראשי חברות ההייטק המובילות לא חושבים שהוא כותב קוד טוב.
הם כן חושבים שמתכנת מנוסה יכול להעזר בAI, לכוון אותו לכתוב טוב יותר, ולתקן את החלקים החלשים בתשובה שלו.
והם גם חושבים שבעתיד הוא ישתפר.

הם כן חושבים שמתכנת מנוסה יכול להעזר בAI, לכוון אותו לכתוב טוב יותר, ולתקן את החלקים החלשים בתשובה שלו.
יפה, ולמעשה?
כאן הנקודה הבוערת- איך זה משליך על הגיוס והביקוש בשוק הנוכחי.

יפה, ולמעשה?
כאן הנקודה הבוערת- איך זה משליך על הגיוס והביקוש בשוק הנוכחי.
את זה כבר כתבתי לפני כמה עשרות הודעות:
בעקבות פיתוחי הAI האחרונים, מתחילים להבין שכרגע צריך פחות מתכנתים ג'וניורים.
ולכן ההאטה תמשך. כמה זמן? אף אחד לא יודע את העתיד.
האם בסופו של דבר יצטרכו עוד מתכנתים, ולכן יפנו בלית ברירה גם למתחילים?
או שאולי הAI ישתלט על השוק, וידחוק גם את מקומם של המנוסים?

זו בדיוק הטעות שלך.
אוקי, אז לא את הקוד הכי טוב, אלא את קוד טוב מספיק כדי לעבוד.
ויתכן שבעתיד הקרוב זה יהפוך לקוד הכי טוב.

כפי שכתבתי, גם אם ראשי החברות הגדולות סבורים שהקוד של AI לא מספיק טוב בשביל הקודבייס העצום שלהם, ובשביל הסקייל עליו הם עובדים - עדיין עסקים קטנים יכולים להחליט שזה Good enough בשבילם.

אוקי, אז לא את הקוד הכי טוב, אלא את קוד טוב מספיק כדי לעבוד.
ויתכן שבעתיד הקרוב זה יהפוך לקוד הכי טוב.
כפי שכתבתי, גם אם ראשי החברות הגדולות סבורים שהקוד של AI לא מספיק טוב בשביל הקודבייס העצום שלהם, ובשביל הסקייל עליו הם עובדים - עדיין עסקים קטנים יכולים להחליט שזה Good enough בשבילם.
תקרא את זה:
אולי תבין יותר על מה אני מדברת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה