בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

תקרא את זה:
אולי תבין יותר על מה אני מדברת.
זה אותה טענה.
ההבדל בתוצר AI תלוי במשתמש ובצורת העבודה שלו.

זה אותה טענה.
ההבדל בתוצר AI תלוי במשתמש ובצורת העבודה שלו.
לא חלקתי על הטענה שלך.
חלקתי על הטענה של @yonatanr , שטען שהAI מייצר קוד טוב, או טוב מספיק.
אני טוענת שהוא מייצר קוד שצריך שיפור.

לא חלקתי על הטענה שלך.
הקוד ממש לא מספיק טוב
תנסי לבקש ממנו בנושאים שהם לא הכי שימושיים, או חדשים יחסית (בנושאים שגם את עדיין לא מכירה מספיק טוב)
זה סיוט, הוא מגלגל אותך מבעיה אחת לשניה..

לא חלקתי על הטענה שלך.
מה המשמעות של שיפור?
אם המשמעות היא להחזיר את הקוד לבינה המלאכותית לאיטרציה נוספת ולומר לו 'זה לא מספיק טוב בגלל XYZ, תתקן את זה בהתאם' - אני לא חולק על זה.

הקוד ממש לא מספיק טוב
תנסי לבקש ממנו בנושאים שהם לא הכי שימושיים, או חדשים יחסית (בנושאים שגם את עדיין לא מכירה מספיק טוב)
זה סיוט, הוא מגלגל אותך מבעיה אחת לשניה..
אפשר תמיד להעתיק לו את הדוקומנטציה ולבקש ממנו לפעול בהתאם. הוא משתפר מאד גם בזה.

מה המשמעות של שיפור?
אם המשמעות היא להחזיר את הקוד לבינה המלאכותית לאיטרציה נוספת ולומר לו 'זה לא מספיק טוב בגלל XYZ, תתקן את זה בהתאם' - אני לא חולק על זה.
תסתכל במה שהבאתי בלינק.
הוא כותב שלאחר כל בקשת קוד מהAI, הוא עובד בעצמו לארגן את הקוד. לא עם AI.
תסתכל בלינק נוסף:
בו הוא כותב שבממוצע לאחר כל שעת vibe coding הוא עובד 4-5 שעות unvibing.
יש לציין שיש עוד הרבה פוסטים דומים באינטרנט, אבל הבלוג הזה בעברית לכן קל לי להביא ממנו.

אפשר תמיד להעתיק לו את הדוקומנטציה ולבקש ממנו לפעול בהתאם. הוא משתפר מאד גם בזה.
ממש לא
היו המון פעמים שאחרי שכיוונתי אותו והעליתי לו עוד ועוד קטעי קוד דומים לשיפור
עשיתי stackOverflow והפתרון היה פשוט עד כדי שחבל על הצאט החדש שפתחתי איתו.
הוא יוצר תשתיות מדהים הוא כותב את הקוד נהדר אבל המון פעמים כמעט יותר מ98% אם הוא נכנס לפרויקט קיים חייב מפתח שיעבור עליו
אפליקציה חדשה - יש לו את כל המרחב האפשרי לכתוב מה שהוא רוצה

הי איך אני יודעת מתי יש מכרזים?
ואיך אני עוקבת אחרהם?

יהודי דתי חובש כיפה - מנסיוני בדרך כלל יותר מלא דעות קדומות על חרדיות מחילונים. בהקבלה לשנאת עם הארץ לתלמיד חכם
ללא קשר לנושא התגובה,
את לא חושבת שההודעה שלך עושה בדיוק את מה שאת מאשימה בו את אותו יהודי חובש כיפה, עם הארץ כלשונך?

קצת ענווה לא הרגה אף אחד…
כמובן שאפשר תמיד להשתבלל בדעות הישנות שלנו, ולהאחז חזק חזק בהרגלים הישנים, רק שאז את באמת מוכיחה שאותו יהודי שזלזלת בו ככה בקלות פשוט צודק.

בינה מלאכותית מבינה בתכנות יותר, לא בגלל שמקורה בתכנות, אלא בגלל שהיא צריכה בסופו של דבר לדבר עם מחשבים, לא עם בני אדם.
תכנות זאת בסך הכול שיטה של בני אדם לדבר עם מחשבים…
כשאומרים שבינה מלאכותית מבינה בתכנות מתכוונים שהיא יודעת לכתוב קוד, להבין קונטקסט של קטע קוד ולתת תיקונים/ שיפורים באותו קוד שהוא בסך הכול שפת בני אדם לכתוב הוראות (מובנות להם) שיהפכו בסופו של דבר לקוד מכונה שיהפכו לפקודות בינאריות...
ודווקא קרוב ממש ללואו לבל, איפה שאפשר אולי לומר ש׳מדברים עם מחשבים׳ היא מבינה הרבה פחות.

תסתכל במה שהבאתי בלינק.
הוא כותב שלאחר כל בקשת קוד מהAI, הוא עובד בעצמו לארגן את הקוד. לא עם AI.
תסתכל בלינק נוסף:
בו הוא כותב שבממוצע לאחר כל שעת vibe coding הוא עובד 4-5 שעות unvibing.
יש לציין שיש עוד הרבה פוסטים דומים באינטרנט, אבל הבלוג הזה בעברית לכן קל לי להביא ממנו.
זה בגלל שהוא עובד בשיטה של ווייב קודינג. לא בהכרח שיטה שהייתי ממליץ עליה. הייתי ממליץ קודם להביא את האפיון ל-AI, לבקש ממנו לתת מספר אפשרויות ליצור כזאת מערכת, לבקש ממנו להסביר את ההבדלים בין האפשרויות וממה מומלץ, ואז להבין לעומק האם זה יענה על הדרישות שלי, ולתת לו תיקונים באפיון, ורק אחרי שהארכיטקטורה של הפרויקט ברורה - להתחיל לבקש ממנו לכתוב את קבצי הפרויקט, אחד אחרי השני, כשלא עוברים לקובץ הבא לפני שברור מה הקובץ הספציפי הזה עושה, ולמה אי אפשר להעביר את הפונקציה הזאת לרמה גבוהה יותר של הפשטה, וכו'.

כך לא מקבלים טונות של קוד בבת אחת, שצריך להתחיל לעשות לו רפקטורינג במשך שעות.

מזכיר לי מה שבן שפירו נוהג לומר,
כששואלים אותו תדיר על העימותים הפומביים שבהם משתתף-
נו, הצלחת לשכנע אותה, את הסטודנט/ית התורן/ית שהתווכח איתך על הבמה?
יודעים מה הוא עונה?
לא שכנעתי אותה, היא נעולה על דעתה.
שכנעתי את הקהל המתלבט, את הצופים בעולם שנמצאים בתווך הניטרלי,
וזו היתה המטרה.

לסיכום,
המתכנתות נשארו דבקות בעמדתן,
האחרים, כנ"ל,
והעתיד יוכיח.

אמנם אין לי מושג בתכנות, אבל אשתי עובדת באחת החברות הגדולות, שמשקיעים מאד ב AI, והיא אומרת שכבר עכשיו זה חוסך להם עבודה משמעותית, מה שלקח עד היום יומיים, לוקח להם 10 דקות.
מה שכן הם עובדים עם כלי AI פנימי שמשפרים אותו כל הזמן ספציפית אליהם, ויש תוצאות מטורפות.

והנה קטע מפוסט שכתב לאחרונה מייקל אייזנברג, יזם ומשקיע הון סיכון אמריקאי-ישראלי, מהמובילים בישראל בתחום ההשקעות בטכנולוגיה:

נכון להיום הבינה המלאכותית מתקדמת בקצב מסחרר והמקום שהיא הכי מתקדמת בו זה תכנות. לפני שנתיים הוצאתי אזהרה חמורה לרואות החשבון החרדיות ולמתכנתות בוגרות הסמינרים שההסללה שלהן לתחומים צרים, למיומנויות בינוניות ולחברות קבלניות ודווקא בתחומים האלה, מאיימת על המגזר. אני עדיין חושב שהן הראשונות שילכו הביתה. אומר בזהירות שיתכן שחלק ממה שאנחנו כבר רואים במספרים של עובדי ההייטק בישראל, שלפי הכתבה מספרם איננו גדל כמצופה, זו הסנונית הראשונה של מהפכת הבינה המלאכותית.
אם נתעלם מציטוטים גזעניים הסוברים שחרדיות בהייטק הם ברמה נמוכה...
יש לנו אולי יחסיות יותר גבוה בג'וניוריות. אבל חרדיות ותיקות תופסות בתעשיית ההייטק תפקידים בכירים בהחלט.
אז דעות קדומות וגזענות של חילוני בכיר ככל שיהיה אינם צריכים להיות מהודהדים על במות של מי שלא לוקה בתסמונת האישה המוכה.
אם נפסיק לייחס גזענות (מה?) לכל ציטוט של איש הייטק שמכיר את העולם הזה לעומק, ולא נתקוף אוטומטית כל מי שאומר משהו שלא מוצא חן בעינינו, נוכל להתקדם קצת.

מייקל אייזנברג הוא לא חילוני. הוא יהודי דתי, חובש כיפה.
יהודי דתי חובש כיפה - מנסיוני בדרך כלל יותר מלא דעות קדומות על חרדיות מחילונים. בהקבלה לשנאת עם הארץ לתלמיד חכם.

כמישהי שהרבה שנים בתחום. כל בנות השכבה שלי עובדות בתפקידים בכירים.
גזענות לשמה בהחלט.
לא חוזרת בי.

למי שמעוניין לדעת את דעת קדשו של מייקל אייזנברג על חרדים מומלץ לשמוע את הפודקאסט הזה!
בין היתר הוא מדבר על נושא האשכול ואומר את הציטוט מהפוסט שצוטט פה בשמו

נערך לאחרונה ב:
כאן הנקודה הבוערת- איך זה משליך על הגיוס והביקוש בשוק הנוכחי.
את זה כתבתי באריכות באשכולות רבים.
לטווח הרחוק זה יגדיל משמעותית את הביקוש ואת היקף המשרות.
הוכח שוב ושוב בהיסטוריה הטכנולוגית שקיצור וייעול תהליכים גורם לעוד ועוד ייצור טכנולוגי.
כבר היינו בזה בהקטנת השבבים, היינו בזה במעבר לשפות עיליות,
ואני רואה כבר עכשיו איך חברות הייטק גדולות ומרכזיות לוקחות את הסצנה הנוכחית למקום של:
איך אנחנו מבדלים את עצמינו מאדם פרטי עם חשבון base44,
לאן אנחנו יכולים להעיף את החברה עם הביצועים והיכולות החדשים של המפתחים**
ולא: את מי אנחנו יכולים להעיף מהתפקיד כי קורסור עושה 50% עבודת פיתוח.

עד מתי? עד שכבר לא נהיה במצב של HITL. זאת אומרת, שלא יידרש כבר גורם אנושי בתמונה,
והA2A יהיה חזק מספיק כדי להיות הפרודקט, המפתח, הqa והdevops.
מתי זה יקרה? כאמור, בין שנה לעשרים שנה.
ואז מה יקרה? נוכל לשבת איש תחת גפנו ותחת תאנתו, בכל המקצועות,
או שנהיה במירוץ בריחה אחרי השתלטות רובוטית.
את זה כבר קשה לנחש.

**אגב, מפתח שלא שיפר משמעותית את קצב הפיתוח שלו בחודשים האחרונים באמצעות הכלים החדשים,
מהווה נורת אזהרה חמורה בעיני והוא צריך לוודא שזה קורה, בחודשים הקרובים.

נערך לאחרונה ב:
נוכל לשבת איש תחת גפנו ותחת תאנתו, בכל המקצועות,
וכסף מנלן?
כלומר ביום שאולי יקרה שהבינה תייתר את הצורך ברוב האנשים בעולם, איזה כלכלה תהיה פה?

וכסף מנלן?
כלומר ביום שאולי יקרה שהבינה תייתר את הצורך ברוב האנשים בעולם, איזה כלכלה תהיה פה?
יכול להיות שכלכלת עבדות.
ז״א, הבינה תשרת אותנו ותייצר כסף במקומנו.
(לכן השתמשתי בביטוי הנבואי)

אבל זה בדגש על יכול להיות.
כל זה כבר ספקולציות.
סיטואציות חדשות בשביל כלכלנים, שהם צריכים לנתח עכשיו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה