מתי חל יום שישי השחור

• הוסף לסימניות
ואלו מוצרים באמת משתלם לקנות ביום הזה?

• הוסף לסימניות
חול

• הוסף לסימניות
חל יום לאחר חג ההודיה = יום ה' הקרוב.
מי שביום הזה בניו יורק יכול לקנות כמעט כל דבר במחירים מטורפים אבל, צריך לעמוד בתורים ארוכים כל הלילה (חנויות פותחות ב - 12.00 בלילה) בקור מקפיא ופקקים אין סופיים.
אבל זו חוויה בלתי נשכחת...לכיס ולנשמה...

• הוסף לסימניות
דרך אתרים לא?

• הוסף לסימניות
אני מכיר דרך הרגלים... דרך אתרים אני לא יודע. כנראה שגם באתרים יש מבצעים אבל זה כבר לא חוויה...

• הוסף לסימניות
יש לי עדכון חם מניו יורק.
יום שישי השחור למכירות באתרי אינטרנט הוא ביום שני בשבוע הבא.
אותו מקור אמר לי שבשנה שעברה המכירות ביום שני השחור (באינטרנט) היו גדולות יותר מיום שישי השחור המקורי (בחנויות)
בהצלחה וקניה מהנה

• הוסף לסימניות
שוא הדא יום שישי השחור?

• הוסף לסימניות
יום שישי השחור הוא כינוי ליום שישי שלמחרת חג ההודיה, שפותח את עונת המכירות לקראת חג המולד. יום זה נקרא "יום שישי השחור" בשל הסימון שהיה נהוג בספרי חשבונות, בהם הצבע האדום סימן הוצאות והפסדים, והצבע השחור סימן רווחים. ביום שישי זה היו קמעונאים רבים "עוברים לצד השחור", כלומר רושמים רווחים. יום זה הוא יום שיא של הצרכנות בארצות הברית. כלכלנים רבים רואים ביום זה דרך בדיקה מצוינת להצלחת השוק הקמעונאי בארצות הברית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;898818:
יום שישי השחור הוא כינוי ליום שישי שלמחרת חג ההודיה, שפותח את עונת המכירות לקראת חג המולד. יום זה נקרא "יום שישי השחור" בשל הסימון שהיה נהוג בספרי חשבונות, בהם הצבע האדום סימן הוצאות והפסדים, והצבע השחור סימן רווחים. ביום שישי זה היו קמעונאים רבים "עוברים לצד השחור", כלומר רושמים רווחים. יום זה הוא יום שיא של הצרכנות בארצות הברית. כלכלנים רבים רואים ביום זה דרך בדיקה מצוינת להצלחת השוק הקמעונאי בארצות הברית.
כל האומר דבר בשם אומרו.....העתק הדבק מויקיפדיה

• הוסף לסימניות
וכי מישהו חשב שזה ממקור אחר?

• הוסף לסימניות
בקיצור, מה זה אומר בפועל?
איפה אני רואה את המחירים הזולים?
פתאום בכל האתרים יש כותרות ענק על מבצעים מטורפים?
ואיך יום שישי יכול לצאת ביום שני?

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שאני שומעת על זה..
איזה סוגי מבצעים?

• הוסף לסימניות
עוד לא הבנתי מה החוויה להידחק בתורים אינסופיים (אגב, עדכון אקדמיה: תור ארוך- תורים ארוכים, ואילו תור במשחק מעגלי, שבו הממתינים שבים לתורם שוב ושוב, כמו למשל במשחקי קופסה שונים- שם מדובר ב"תורות" להבדיל מצורת ריבוי של "תורה..." סתם למי שדקדוק מרתק אותו...) ומה ההנאה לעמוד בשעות לא שעות כדי להרגיש ש"שילמתי פחות"- מילא בחינם, אבל כולה הנחה...?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;898818:
יום שישי השחור הוא כינוי ליום שישי שלמחרת חג ההודיה, שפותח את עונת המכירות לקראת חג המולד..

מה זה חג ההודיה\המולד?
אצל שומרי תורה ומצוות מזכירים את הימים האלו: ה'חגא של הגוים'.
ניטל
קראצמך (דומה לשם שלהם, אך המשמעות באידיש, 'תגרד אותי'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מגדים;898959:
מה זה חג ההודיה\המולד?
אצל שומרי תורה ומצוות מזכירים את הימים האלו: ה'חגא של הגוים'.
ניטל
קראצמך (דומה לשם שלהם, אך המשמעות באידיש, 'תגרד אותי'.

הבדל מהותי - חג המולד הוא אכן חג נוצרי.
חג ההודיה הוא יום חג לאומי של ארה"ב, אינני יודעת בדיוק מה חוגגים, אבל זהו חג מדיני שאינו קשור כלל לנצרות ואינו נחגג בשום מדינה אחרת.
הקשר ביניהם הוא רק התאריכים הסמוכים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה