דרוש מידע מתי ניגמל ממכירות ה"חסד"

• הוסף לסימניות
הבעיה הגדולה היא שיש מידי פעם שבוע שכל הסחורה מושלמת בכמות ובאיכות והמוצרים מסודרים כמו חיילים ואיסוף המוצרים לוקח 4 דקות.
וזה גורם לך לחשוב שזוהי המציאות למרות שברוב הפעמים אתה מאוכזב מאוד.
וכן, בהחלט יש מצוה וחסד לפתוח לאנשים ולקוחות שבויים את העיניים, לא פחות מלהתריע לציבור על הקטנת מוצר או על קומבינות אחרות של רשתות שיווק.
כל תחום הרכש הוא מעוור עיני חכמים, אדם מסוגל ליסוע ברכב 5 דקות כל כיוון בשביל לקנות פלאפל ב-4 ש''ח פחות.. מעשים שבכל יום..
לכן לא ברור הזעקה של הקונים המרוצים ''לא רוצה אל תקנה'' - כי למשל יש באחת המכירות שטיפת מוח שהכל חסד לשם שמיים בלי שום כוונת רווח רק לזכות את ישראל בבשר כשר ולא טרף ובירקות שמעולם לא מביאים משהו שיש בו צל של ספק (חוץ מאשר חסר חצילים שאז...)

א. אם בשביל ''שלשיית עט פשוט'' אתה צריך להפוך כל ארגז בחושך במשך 15 דקות (והאחראי אומר לך יש וזה ''באיזור שם'') ובסוף לא למצוא, ולא מוכנים לזכות אותך בשירות לקוחות ואילו האחראי טוען שהיה... ובזבזת המון זמן

ב. הזמנת מכירה שמתחילה בשעה 7 בערב ופתאום יש הודעה בשעה 5 שהמכירה מתחילה עכשיו למשך שעה וזהו. וגם אם הספקת להגיע אתה מגיע בסוף שהכל בלאגן ואין לך סיכוי למצוא חצי מהמוצרים, לפעמים הם מרשים לעצמם להעביר חלק מהמוצרים למכירה של שבוע הבא בלי לשאול את דעתך (כאילו זה המושכל ראשון ואם אתה חריג אז תרדוף אחריהם לקבל זיכוי)

ג. הרבה פעמים צריך להמתין כמה דקות טובות מהזמן הרשמי עד הזמן שהמכירה נפתחת, ולא מרשים לאסוף כלום לפני, ולא תמיד הדפים מגיעים בזמן...

זה נכתב מנסיון של שנים בכמה תחנות באיזורים שונים לגמרי.

ויש לי הרבה מה להוסיף... ''אז למה אתה קונה שם''? הרבה שטיפת מוח ונפילה בפח שמספיק שבוע אחד שהכך מושלם בשביל לגרום להזמין פעם נוספת - ולהתחרט על זה וחוזר חלילה.
באמת קונה שם הרבה פחות

• הוסף לסימניות
סליחה על הבוטות אבל באף פינה בחיים שלי לא הגעתי להתחככות כ"כ לא מכבדת ולא מכובדת. עבר את הגבול שלי.
אצלנו זה שעות נפרדות, וחסר למישהו להגיע בשעות של מגדר שונה - :)

אכן, צריך גמילה, ודחוף.
אנחנו מכורים למכירות האלה כמו לעישון. כי במוצאי שבת, כשהטלפון מנדנד להזכיר את המכירה ותיבת המייל מתמלאת במייליפ שהמכירה נסגרת, אנחנו מתפתים לערוך קניה, כמו שמתפתים לסגריה הראשונה.
אנחנו מתחילים לעבור על המוצרים ומבינים שעלות 5 ש"ח לאמ צדיק את הרוח על התפו"א, ולכן אנחנו ממשיכים עם הסיגריה השניה, וקונים גם פטריות שמפניון וחסה אייסברג, למרות שב'יש' לא היינו מכניסים את המוצר לעגלה.
ביום המכירה אנחנו מתעצלים, ושולחים את הילדים לאסוף את המוצרים, הם מגיעים אחרי שעה, עם רסק עגבניות שלא הזמנו ומתברר שזה עגבניות שרי.
ואז מגיע העונש, עלות המכירה יוצאת סביבות העלות ביש, מקסימום מעט יותר, הרבה מהמוצרים באיכות ירודה מאוד, עגבניות ירוקות בטטות רקובות ומלפפונים עם ריח חשוד של רפת.
אנחנו מתחייבים לבני הזוג והילדים שזו הפעם האחרונה שניפול בפח הזה,
ובמוצאי שבת... שוב מדליקים את הסגריה הראשונה...

והפרסומות הצבעוניות לא מכילות את האזהרה: 'משרד הכלכלה קובע שהקניה מסוכנת לתקציב החודשי'
כל מילה -
כל שבוע מחדש אני מודיע לכל בני הבית בדרמטיות יוצאת דופן - שזה לא שווה את הכסף, ואת העצבים, ואת התור, ואת המוצרים שלא הגיעו [ולא תמיד אני זוכר לעדכן שצריך זיכוי] והילדים שחוזרים עם עגלות יותר מהגובה שלהם רק כדי להבין שהם עוזרים לשכן :)
ואז מגיע מוצאי שבת, ואשתי אומרת לי, הפעם לא קונים... אבל רק תבדוק אולי יש משהו ממש ממש בזול,
ואני מוצא את עצמי אחרי חצי שעה עם הזמנה של כרוב בצבע פתל, ודוגמאות אחרות שרק האינטרנט יכול להמציא.

אבל זה גם באליאקספרס ככה.

ולגבי התלונות - אני מחכה לצדיק הבא שיפתח כזו מכירה רק למטרת חסד, ונחזור לימים ששילמנו באמת זול.
אבל בנתיים אני רק עובר לראות אם יש מבצע טוב. .. . .

• הוסף לסימניות
אז מהכרות מכמה צדדים עם המכירות,
קודם כל- שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם בהרגלי הצריכה שלו זה מתאים/ משתלם לו לקנות שם.
דבר שני- כלקוחה קבועה שאין לה באזור קרוב סופר ובו מחירים נוחים והאלטרנטיבה היא לקנות במכולת ובחנות ירקות יקרה- המכירה מהווה הצלה.
בזכות המכירה גם הבית תמיד מלא,
יש משחקים לילדים במחירים טובים בלי להתרוצץ אחרי חנויות ומבצעים.
יש ביגוד בסיסי- גופיות, לבנים, מכנסי שבת, גרבי נשים כנ"ל.
המקפיא מלא גם בקפואים, חלבי וכו'- תלוי בתחנה.
ומעבר לזה יש את העניין שזה כמו לקנות עם רשימה. דבר שבסופר אני אפפעם לא מצליחה.
אז אולי אני באמת קונה יותר, אבל לא תמיד אני יוצאת מה בנזק כספי.
יש ערך לחיים ברחבות יחסית על פני לקנות במכולת כל מוצר שניים בנפרד ובמחיר של פי אחת וחצי...
זו היתה הנקודה השניה.
הנקודה השלישית היא זו שהביאה אותי לכתוב את התגובה הזאת.
באחת התגובות שהיו כאן למעלה היה משפט כמו "מתי יבינו מארגני המכירות שזה לא מכירות חסד"
פה אני רוצה לשים חלוקה כלשהי בין מארגני המכירות- ה"בעלבתים" ובין מנהלי המכירות- האנשים בשטח.
לגבי האנשים בשטח- באמת ישנם כאלו שנותנים יחס מחפיר ומתנהגים לא יפה ולא לוקחים אחראיות.
אם זה לא מתאים כדאי לשקול לעבור תחנה. (אגב- הרווח שלהם זה הכמה שקלים שאתם משלמים על החזקת התחנה..., אף אחד לא נהיה עשיר מזה... אבל כמובן- כמו שנאמר זה לא חסד, ואין הצדקה להתנהגות כזו.)
באשר לבעליבתים.
לקרוב משפחתי יש הכרות קרובה-(מהפן העסקי) עם בעלי אחת המכירות.
אני לא יודעת מאיפה הגיע לפה ההבנה שהם מרגישים שהם עושים חסד ולכן מזלזלים.
מדובר באנשים אמיצים. עם מעוף. שבחרו להשתמש בהם למטרות נעלות כמו לעזור למשפחות אברכים ומרובות ילדים.
עם השנים הדבר התפתח וגדל ונוצרו רווחים לא רעים וכך המשיכו הבעלים לפתח ולגדול מתוך ראיה עסקית מפוכחת וידיעה ברורה שזהו עסק,
הם לגמרי מבינים שזה לא חסד וקשובים לקהל הלקוחות.
יש להם מודעות ליחס לציבור, וגם היחס לעובדים שלהם הוגן ביותר.
וכן- אולי יש מוצרים שהם מרוויחים עליהם יותר ממה שהיתם רוצים לחשוב שהם מרוויחים.
אבל מאידך- יש מוצרים שהם לא מרוויחים, או כמעט לא מרוויחים עליהם כלל- לדוג' חלק ממוצרי הבשר והעופות.
אז עם כל הכבוד לפותחת האשכול (או אולי פותח, אין לי כח לבדוק), תעשו את השיקול שלכם.
אם יש לכם בעיה מסוימת- תפנו לבעל הבית, אולי תופתעו- מדובר באנשים טובים

• הוסף לסימניות
,
הם לגמרי מבינים שזה לא חסד וקשובים לקהל הלקוחות.
יש להם מודעות ליחס לציבור, וגם היחס לעובדים שלהם הוגן ביותר.
וכן- אולי יש מוצרים שהם מרוויחים עליהם יותר ממה שהיתם רוצים לחשוב שהם מרוויחים.
אבל מאידך- יש מוצרים שהם לא מרוויחים, או כמעט לא מרוויחים עליהם כלל- לדוג' חלק ממוצרי הבשר והעופות.
אז עם כל הכבוד לפותחת האשכול (או אולי פותח, אין לי כח לבדוק), תעשו את השיקול שלכם.
אם יש לכם בעיה מסוימת- תפנו לבעל הבית, אולי תופתעו- מדובר באנשים טובים

ממש לא.
גם עליכם הצליחו לעבוד שהבשר במחיר הקרן כדי לזכות את ישראל...
וכל מדיניות המכירה והזיכויים, ואופן הזיכוי, ואי הקפדה על חוקי הגנת הצרכן (במסווה של קבוצת רכישה), אני נתקלתי בעימות בכל פניה לשירות לקוחות - הם תמיד שולחים אותך להתנהל מול האחראי בשטח ולהפך.

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת לפרות וירקות
ומוצרים עונתיים של פסח
יש לי משפחה קרובה בצפון
וזה הצלה ממש
לא יודעת מה איתם אני גרה פה מאז הולדתי וירקות ופירות יש גם בסופר...
גם בשמיטה.

• הוסף לסימניות
ואווו
תודה על פתיחת הנושא
חוויותי מהמכירה אתמול..

יצאנו בעלי ואני ללקט מוצרים במכירה.
במשך שעה וחצי ניסינו למצוא בחושך בין שלל אנשים גברים וילדים את המוצרים שהזמנו.
דבר ראשון תעמדי/תידחסי בתור לקבל את הדף.. עומד מנהל התחנה ליד השולחן ומחלק דף אחרי דף תוך כדי שעונה למיליון שאלות ובקשות,
צריך להתקדם ולחלק את הדפים בצורה שונה, אולי לשלוח לאנשים את הדף במייל יום קודם? וככה גם נדע מה קוצץ..

יופי עכשיו לכו תמצאו את עשרות המוצרים שנמצאים בתוך ארגזים סגורים בחושך.

פה נציין שמהרגע להרגע הזיזו את זמן המכירה בשעה וחצי,

מאות אנשים בתוך חניה צפופה אחד על השני מסתובבים סביב עצמם.
אחרי שעת שוטטות ונסיון למצוא את המוצרים קולטים שהרבה דברים טרם הגיעו, והנה הם מגיעים מכניסים משטחי סחורה וכולם מתנפלים על הכל תוך כדי שמנהל התחנה האומלל מנסה להכניס את הסחורה לבפנים.
אבל כולם מפחדים שלא יהיה להם שמן אגוזים ומפיות לבנות..

בקיצור חוויה לא נעימה

אפשר לשפר את המכירות די בקלות, למשל לעשות אותה באור יום, בשטח נרחב יותר
ועיקר להפסיק להגיד שזה חסד ומנהלי התחנה מתנדבים, אלא להביא כח עזר רציני ולא ילדים בני 10 כדי שנוכל לקנות בכבוד ולא תוך כדי בזיון.

• הוסף לסימניות
מי הכריח לקנות בחושך ובסתר? כל אחד עושה את השיקולים שלו
שעוברים לשעון חורף והמכירה בשעות החשיכה וגשום אני לא מזמינה כמה חודשים.... עד שזה חוזר לשעות האור...
ואז גם אני יכולה לראות מי לידי ולהיזהר....

• הוסף לסימניות
הפסקנו לפני שנה וראינו ישועות.
הרבה יותר זול ויעיל לקנות רק מה שצריכים, סמוך לחג ובמהלכו, עם צלם אנוש.
המכירות האלה הן כמו שבציבור שלנו כשיש שריפה מתקשרים לחבר כנסת שיביא מכבי אש. התרגלנו שהכל בקומבינה, במעקף, לדפוק את המערכת, ולא שמים לב שגם היזמים מתנהלים באותה אג'נדה, ודופקים אותנו.

חריג- המכירה של מיר. ככה נראית מכירת חסד אמיתית. קונים שם את כל הבשר וזה מתקתק ביעילות שיא, אין הפסדים, 99% שכל מה שהזמנו נמצא.

• הוסף לסימניות
ואווו
תודה על פתיחת הנושא
חוויותי מהמכירה אתמול..

יצאנו בעלי ואני ללקט מוצרים במכירה.
במשך שעה וחצי ניסינו למצוא בחושך בין שלל אנשים גברים וילדים את המוצרים שהזמנו.
דבר ראשון תעמדי/תידחסי בתור לקבל את הדף.. עומד מנהל התחנה ליד השולחן ומחלק דף אחרי דף תוך כדי שעונה למיליון שאלות ובקשות,
צריך להתקדם ולחלק את הדפים בצורה שונה, אולי לשלוח לאנשים את הדף במייל יום קודם? וככה גם נדע מה קוצץ..

יופי עכשיו לכו תמצאו את עשרות המוצרים שנמצאים בתוך ארגזים סגורים בחושך.

פה נציין שמהרגע להרגע הזיזו את זמן המכירה בשעה וחצי,

מאות אנשים בתוך חניה צפופה אחד על השני מסתובבים סביב עצמם.
אחרי שעת שוטטות ונסיון למצוא את המוצרים קולטים שהרבה דברים טרם הגיעו, והנה הם מגיעים מכניסים משטחי סחורה וכולם מתנפלים על הכל תוך כדי שמנהל התחנה האומלל מנסה להכניס את הסחורה לבפנים.
אבל כולם מפחדים שלא יהיה להם שמן אגוזים ומפיות לבנות..

בקיצור חוויה לא נעימה

אפשר לשפר את המכירות די בקלות, למשל לעשות אותה באור יום, בשטח נרחב יותר
ועיקר להפסיק להגיד שזה חסד ומנהלי התחנה מתנדבים, אלא להביא כח עזר רציני ולא ילדים בני 10 כדי שנוכל לקנות בכבוד ולא תוך כדי בזיון.
ב"ה החוויה אצלינו היתה מיוחדת (לפחות לפי התיעוד של בעלי. הוא אסף את המוצרים וחזר די מהר).
עשו 2 כניסות, לגברים ולנשים, והניחו את המוצרים לפי הסדר שהם מופיעים בדף. המוצרום היו בצורה מפותלת (כמו נחש) כך שיכלו לגשת למוצרים משני הצדדים בלי בעיה.
ואם כבר:
לפני שבעלי יוצא למכירה אני רושמת לו בפתק את כל ההזמנה. כך הוא חוסך את הזמן והדחיפות לפתק מהמהולל

• הוסף לסימניות
מי הכריח לקנות בחושך ובסתר? כל אחד עושה את השיקולים שלו
שעוברים לשעון חורף והמכירה בשעות החשיכה וגשום אני לא מזמינה כמה חודשים.... עד שזה חוזר לשעות האור...
ואז גם אני יכולה לראות מי לידי ולהיזהר....
פתחתי על זה אשכול שנמחק בעבר.
ומה שהכי הדהים אותי שם וגם פה - זה התגובות של מי הכריח.
כמובן וכאמור איש לא הכריח את אפחד לקנות בשום מקום. ועם זאת. הגישה של אם לא בא לך לך, או אם לא בא לך חשפש מקום אחר - כבר לא ממש קיימת ב2022...

אתם עושים מכירות, רוצים (כנראה) שאנשים יבואו, המינימום המתבקש זה שתנגישו את זה לציבור (שלכם... לא ציבור זר) בצורה ראויה ומכובדת. לא יכולים לעשות ביום- יש כל מיני שיטות היום להאיר ... וכך על זה זו הדרך.
זה שאנשים ממשיכים לקנות בצורה כזאת - על מנת לחסוך את השקלים, לא מתיר בעייני להמשיך לפעול בדרך כזאת...

• הוסף לסימניות
מעניין שבכל אשכול על משנת יוסף יש אחת שמספרת את אותו סיפור סוחט דמעות על המכירה של השבוע האחרון,
באמת לא מבינה למה את עדיין ממשיכה להזמין?
כתבו כאן, מאותה סיבה שאתה לא עובר דירה בגלל נזילה מהשכנים.
אבל זה לא הופך את השכנים לאנשים טובים

• הוסף לסימניות
מעניין שאף פעם לא היו חסרים אצלנו 15 מוצרים כמו שהזכירו פה איפשהו...
מקסימום שניים שלושה מוצרים. לא נעים. נכון.
כל אחד לוקח את הדף שלו לבד מקלסר שמונח על שולחן קטן, ואם לא נדחפים אז גם יוצאים מזה בשלום.

• הוסף לסימניות
דרך אגב אחד משיטות העבודה שלהם זה- שיטת מוצרי הפיתוי

לדוגמא בערבי חגים הם דוחפים חוברות לתיבות דואר שבהם מפורסם שיש תנור לפסח במחיר זול משמעותית ממחיר השוק
אנשים נכנסים ומתלהבים להזמין ואומרים לעצמם לא חבל, כבר אנחנו משלמים את דמי ההזמנה. בא נזמין עוד כמה דברים על הדרך.

בדרך כלל הם לא מספקים לכולם את התנור

ואז אחרי שעה מורטת עצבים במכירה מגלים שהתנור בכלל לא הגיע. מה שבגללו בכלל עשינו את ההזמנה...

ולגבי ההחזר- למה שיחזירו הם מסנדלים אותנו שנקנה גם במכירות אחר כך בשביל להוציא מהם בחזרה את הכסף של התנור שהם בכלל לא תיכנננו להביא.

כלומר לא די שהם לקחו כסף בלי לספק סחורה הם עוד מחייבים אותנו לקנות אצלהם שוב בשביל לקבל את הכסף בחזרה.

תתארו לכם שהייתם מזמינים מקרר, המקרר לא מגיע ובמקום להחזיר את הכסף. בעל החנות אומר לכם אתה יכול לקבל זיכוי אצלי......

• הוסף לסימניות
לא מתאפקת ומגיבה:)
אנשים עובדים מאוד קשה על המכירות האלה!! כן!! ולא תמיד מרוויחים בכלל!!
ספציפית מכירה את זה שמארגן מכירה לפסח (לא משנת יוסף) בשכונה שלנו..
הוא עובד כל שעות היום והלילה, מנסה לעזור לאנשים ככל יכולתו, כל הדפי הזמנות עוברים הקלדה ידנית! כי ככה יש הכי פחות פשלות, ולא מרוויח שקל! (וגם אם היה מרוויח קצת, לא בטוחה שזה שווה לו)
ואנשים גם לפעמים נוראיים, שאנשים מתקשרים שבוע אחרי שהיה הזמן האחרון להגיש טפסים ומתלוננים שלא מקבלים את זה זה כן נורמלי?
אחרי שראיתי את זה הפסקתי להתלונן על בעלי המכירות למינהם.

• הוסף לסימניות
לא מתאפקת ומגיבה:)
אנשים עובדים מאוד קשה על המכירות האלה!! כן!! ולא תמיד מרוויחים בכלל!!
ספציפית מכירה את זה שמארגן מכירה לפסח (לא משנת יוסף) בשכונה שלנו..
הוא עובד כל שעות היום והלילה, מנסה לעזור לאנשים ככל יכולתו, כל הדפי הזמנות עוברים הקלדה ידנית! כי ככה יש הכי פחות פשלות, ולא מרוויח שקל! (וגם אם היה מרוויח קצת, לא בטוחה שזה שווה לו)
ואנשים גם לפעמים נוראיים, שאנשים מתקשרים שבוע אחרי שהיה הזמן האחרון להגיש טפסים ומתלוננים שלא מקבלים את זה זה כן נורמלי?
אחרי שראיתי את זה הפסקתי להתלונן על בעלי המכירות למינהם.

נכון לגמרי יש אחראי תחנות נפלאים ביותר ממש עושים הרגשה טובה.

• הוסף לסימניות
גם עליכם הצליחו לעבוד שהבשר במחיר הקרן כדי לזכות את ישראל...
אתם במקרה מדברים עם מישהי שאחוזים מהמשפחה שלה עוסקים בתחום הבשר, שחיטתו, שיווקו ומכירתו
כך שאם עבדו על מישהו זה כנראה עליכם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת