מידע שימושי מתכון לחלות-מוצלח ביותר!!

• הוסף לסימניות
היי שלום,
אני חייבת לשתף אותכם בחוויה היפה שלי...
הכנתי כמה פעמים חלות לשבת, אך הם לא הצליחו עד שהגעתי לטיפים הנכונים ולמתכון הנכון, ולשלבים הנכונים, החלטתי לשתף אותכם גם, ולקבל גם תגובות על זה שהילדים רוצים לאכול רק מחלות או הלחמניות האלו.....נתתי לכמה אנשים, אחת אמרה לי שבשבת הבת שלה אוכלת רק את הלחמניות האלו (והיא לא אכלנית מי יודע מה...) ובבית אחר הולך שם חטיפות כמעט מרוב הלחמניות הטריות והרכות...אחרי נאום שלם מגיע לכם המתכון.
כדאי לכם ללכת שלב אחרי שלב ולא לשנות כי ככה יצא לכם משבת לשבת לחמניות או חלות יותר טעימות...

המצרכים הם:
1/2 2 ק"ג קמח (אני עושה הפרשת חלה לפני אשכנזים)
1/2 1 כוסות סוכר(משרוצה יכולה להפחית בסוכר, זה לא משנה את המרקם)
5 כפות מלח
5 כפות שמרים
7-8 כוסות מים פושרים
2-3 סיבובים של שמן
אופן ההכנה:

1) את הסוכר והמלח שמים בתחתית הקערה(אני משתמשת עם קערת טפואר, הכי טוב להתפחה) ביחד עם 2 כוסות מים רותחים ומערבבת בעזרת כף גדולה כדאי שהסוכר ומלח ינמסו יותר מהר.
2) מוסיפה את הקמח מעל ושמה את השמרים עם המים הפושרים ומתחילה לערבב, עד שנהיה גוש של בצק.
3) אחרי שהבצק מוכן מוסיפים 2-3 סיבובים של שמן (ככל שיש יותר שמן החלות יוצאות יותר טעימות) ולא מערבבים, סוגרים את הקערה עם המכסה ומחכים שיתפח במשך שעה או פחות (בקערה של טפואר תוך 1/4 שעה בערך כבר נהיה תפוח).
4) אחרי שהבצק תופח מערבבים עם השמן ושוב מחכים שיתפח....עד שהבצק יוצא טוב וקל להתחיל במלאכת קליעת החלות....כל אחת לפי הצורות שלה....
5) אחרי שהחלות מוכנות וכבר שמתם ביצה ושמשמום וחיכיתם עוד קצת שיתפח... שמים חצי כוס מים מתחת לנייר אפייה כדאי שהלחמניות יצאו רכות, ואופים על 200 מעלות 1/4 שעה.
6) מוציאים את החלות ומשפריצים קצת מים מהברז כדאי שהחלות לא יצאו קשות.
7) שמים את החלות או הלחמניות בתוך שקיות סגורה.
אחרי כמה זמן את מוציאה את חלות רכות וטעימות ושבא לך עכשיו ליטול ידיים ולאכול כמה לחמניות עסיסיות.....
בהצלחה רבה
ואשמח לפידבקים....
זה נשמע שזה מסובך והרבה שלבים, אך אחרי שתעשי את זה כמה פעמים, תרגשי שזה כלום...העיקר שיוצא טעים!!!!
מצורף תמונה (זה לא להמחשה בלבד!! אמיתי!!אני עשיתי!!)

מבית היוצר:
ליגה אחת מעל

קבצים מצורפים

• IMG_3830.jpg
    IMG_3830.jpg
    1.9 MB · צפיות: 361
  • הוסף לסימניות
נשמע טוב, כל הכבוד על השיתוף,
כוס זה 180 או 200?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי,
אני משתמשת בכוסות ח"פ לא בכוסות מדידה...

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בקערה,
קצת התעמלות לידיים, לא יזיק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקה100;2372216:
5) אחרי שהחלות מוכנות וכבר שמתם ביצה ושמשמום וחיכיתם עוד קצת שיתפח... שמים חצי כוס מים מתחת לנייר אפייה כדאי שהלחמניות יצאו רכות, ואופים על 200 מעלות 1/4 שעה.
[/B]

פשוט שופכים לתוך התבנית של התנור? ועל זה מנחים את הנייר אפייה?

• הוסף לסימניות
כן,
אני שמה את הנייר האפייה והחלות, ומהצד שופכת חצי כוס מים..בשביל הפריכות של החלות.
שווה לנסות!!!

• הוסף לסימניות
תודה!
אישית הייתי פוחדת לנסות מתכון שכתוב בו כמויות של בערך,
7 או 8 כוסות, ומה זה סיבובי שמן? אולי תנסי למדוד בכוס ולבדק בדיוק כמות?
במיוחד בבצק שמרים חשוב יותר הדיוק

• הוסף לסימניות
לא הבנתי כמה שמן?

• הוסף לסימניות
זה הולך גם עם קמח מלא?

• הוסף לסימניות
עונה לכל אחת
השמן הוא כוס וחצי
את המים: 2 כוסות מים חמים שמים בתחתית הקערה
וכל השאר מעל הקמח.

רציתי לומר שדווקא חלות שעושים בערך הם המצליחות ביותר...

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע שמשהי הכינה כאן ויצא לה טוב...
ד"א לא גומרים לשבח את הלחמניות...יצאו אחד אחד...

• הוסף לסימניות
נראה מעולה מעולה!
מענין לנסות

• הוסף לסימניות
הכנתי ויצא ממש מוצלח! תודה!

השאלה שלי אם את יכולה לתת את המתכון לפי קילו קמח...פשוט לא יוצא לי להכין כל שבוע כל כך הרבה:)

• הוסף לסימניות
המתכון המדויק:
1/2 2 ק"ג קמח
5 כפות שמרים
1/2 2 כפות מלח ולא 5 כפות מלח כפי שרשמתי...שימו לב!!!
5 כפות סוכר
2 כוסות מים רותחים בתחתית הקערה עם המלח והסוכר ועוד 5-6 כוסות מים פושרים מעל הקמח והשמרים.(רואים לפי הבצק שניהיה טוב.)
ואת ההכנות לבצק כתבתי במודעה הראשונה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שמחה לשמוע!
עשית לפי התהליך?
יצא כמו שכתבתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקה100;2385261:
שמחה לשמוע!
עשית לפי התהליך?
יצא כמו שכתבתי...

עשיתי בדיוק כמו שכתבת.
חוץ מהמלח ששמתי לפי 5 כפות אבל לא הורגש מלוח מידי.
באמת פעם ראשונה שיצאו לחמניות מוצלחות אחרי הרבה נסיונות שאני עושה.
אני אאמץ את המתכון. וזה בזכותך, תודה רבה.

ושאלה :
בפעם השניה שמתפיחים לחכות שיתפח גבוה כמו התפחה הראשונה או שאין צורך?

תודה

• הוסף לסימניות
גרפיקה 100 היקרה!
אם האשכול כבר הוקפץ,
רציתי להודות לך!
המתכון הוא כמעט כמו שלי,
[אני אכן שמה 5 כפיות מלח=2.5 כפות,
מכניסה 2 כוסות סוכר,
3 כפות חומץ
ו-7 כוסות מים כללית]
ואח"כ
1.25-1.5 כוסות שמן- נדמה לי ששכחת...
אבל קניתי את הרעיון של המסת הסוכר והמלח במים הרותחים!
הי' נפלא!
יישר כח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה