מתכון לכרוב ממולא באורז

• הוסף לסימניות
יש למשהי?
שיהיה עסיסי וטעים, עדיף בתנור.
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
מתכון של אמא שלי, יוצא משהו משהו...

מקפיאים ראש כרוב במשך 24+ שעות. (כמה שיותר יותר טוב...)
מכינים אורז כרגיל- חצי בישול. (אם רוצים מערבבים עם בשר טחון)
לפתוח את הכרוב עלה עלה, לשטוף,
לפרוש כל עלה על השולחן- כאשר הצד החיצוני על השולחן.
שמים בערך 2 כפות מילוי (תלוי בדוגל העלה) ליד הבסיס של העלה.
מקפלים ראשית את הצדדים ואח"כ מגלגלים ומדביקים את סוף העלה עם ביצה טרופה.

במקביל- מכינים את הרוטב.
מטגנים בצל בינוני. עד להזהבה.
מוסיפים 4 כפות רסק עגבנית, פלפל שחור, אדום, מלח, וכוס מיים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.
מניחים אחד אחד את הממולאים בסיר כאשר החיבור כלפי מטה.
(אם נשארים עלים קטנים שא"א למלאת, שמים אותם למטה ומעל את הממולאים)
מבשלים על אש נמוכה.

בהצלחה!
(זה יוצא טעים טעים טעים... אמא שלי פה לענות לשאלות אם יש...)

• הוסף לסימניות
רוצה את המתכון ההונגרי האוטנטי של ה"קפוסטה" (כרוב ממולא)?
אם כן, אטרח ואקליד לך.

• הוסף לסימניות
תודה שיר, זה נשמע טוב, תמסרי לה תודה על המתכון וההסבר הברור..
נוי, אם תמצאי זמן אודה גם לך מאד!

• הוסף לסימניות
הנה, טרחתי והבאתי ותהא המצווה וזיכוי הרבים/ות לעלוי נשמת סבתי נוחה עדן -מקור המתכון.
קפוסטה (הנוסח המתוק)
מלית:
על כל ק"ג בשר טחון (עדיף מעורב עם הודו, או עוף)
להוסיף כוס אורז
1 בצל בינוני
1 כוס שומן מומס או שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
ביצה טרופה
למלא את עלי הכרוב במלית. (שיטה לריכוך והפרדת העלים הכי טובה- לשים במקפיא לכמה ימים לפני הבישול)
רוטב לסיר של 6 ליטר:
1 בצל קצוץ- לאדות במעט שמן, להוסיף כ-5 עגבניות גדולות ובשלות מאוד חתוכות לפרוסות רוחב.
לאדות היטב עד שהכל רך. להוסיף 6 כפות סוכר ו1 וחצי כפית שטוחה מלח.
לבחוש היטב ולאדות עוד קצת.
להוסיף מיץ מ2 לימונים (כרבע כוס) לרפד בבשר הכרוב הקצוץ, להוסיף מים רותחים עד לגובה של כמעט חצי סיר.
להניח את הממולאים בצפיפות לרפד מלמעלה ביתרת בשר הכרוב להוסיף תוכן של 4 קופסאות רסק עגבניות, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה בזהירות תוך נענוע עדין של הסיר מידי פעם כדי שלא יחרך.
משך הבישול -כשעתיים וחצי עד שלוש.
זהירות, ריח משכר!
פורים שמח!/ מועדים לשמחה!
הערה שכתבתי לעצמי: מכרוב סטנדרטי והכמות הנ"ל יצאו כ20 מנות + 10 כדורי בשר, והיה צורך להוסיף חב' כרוב קצוץ.

• הוסף לסימניות
נוי, 4 קופסאות רסק - של איזה גודל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;674814:
נוי, 4 קופסאות רסק - של איזה גודל?
המתכון הוא מימי קופסאות הרסק הקטנות- שווים לגודל של קופסאת שימורי רסק עגבניות גדולה.

• הוסף לסימניות
לא מסתדר לי החשבון - קופסת רסק קטנה היא לא של 100 גרם? והגדולות הן בוודאי לא 400 גרם.

• הוסף לסימניות
מישהי יודעת אם ניתן להקפיא את הכרוב לאחר הבישול?

• הוסף לסימניות
אני קופצת על האשכול לשאלה שמטרידה אותי- כל הכרוב הלא חסלט שמעתי פעם שאם מקפיאים מותר להשתמש- זה נכון? יש למישהו מקור?? אני תמיד מתפלאת למה מוכרים את זה בחנויות עם הכשר וככה הסבירו לי. אשמח לשמוע מקור ותודה על המתכונים.

• הוסף לסימניות
אם מקפיאים זה לא שמותר להשתמש, זה פשוט מקל על הבדיקה.

• הוסף לסימניות
אחרי הקפאה מקבלים שתי תוצאות תועלתיות: א. העלים שקופים וניתן לראות בקלות אם יש עליהם משהו. ב. אם יש חרקים הם קופאים ויורדים בקלות בשטיפה תחת זרם חזק של מים. ע"פ הוראות הרב ויא (מלפני כמה שנים, יתכן שיש שינוי ואפשר לשאול אותו בעצמו, הוא עונה לטלפונים בין 11 ל-12 בלילה) אם הכרוב קפוא, ניתן לשטוף בזרם חזק ולבדוק מול מקור אור את העלים השקופים.

בהצלחה
פורים שמח
חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;729807:
מישהי יודעת אם ניתן להקפיא את הכרוב לאחר הבישול?

כן, ניתן להקפיא. כרוב ממולא נשאר נהדר גם אחרי הקפאה. הפשרה איטית במקרר.

בתאבון
חני

• הוסף לסימניות
במקום להקפיא כרוב,
קל ומהיר יותר לשים אותו 8 דקות במיקרוגל על עוצמה הכי חזקה
בתוך השקית שבה הוא נקנה,
מוציאים מחכים שיתקרר, והוא מוכן מידית להפרדת העלים
מניסיון שלי ושל אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרייזי גרף;730027:
במקום להקפיא כרוב,
קל ומהיר יותר לשים אותו 8 דקות במיקרוגל על עוצמה הכי חזקה
בתוך השקית שבה הוא נקנה,
מוציאים מחכים שיתקרר, והוא מוכן מידית להפרדת העלים
מניסיון שלי ושל אחרים.

השאלה אם אין בזה בעיה לפני הבדיקה מהתולעים.
זה לא סוג של בישול?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה