נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1121474:כמה הערות:
הבעיה בחלב הישראלי שמוציאים ממנו את כל השומן ולכן הריבה יוצאת דלילה ולא מסמיכה.
במתכון לעיל כתוב סודה לשתיה - אני מבינה שהמטרה היא ההסמכה של הריבה, אבל לדעתי יותר טוב לשים קצת קורנפלור ועוד יותר טוב - לשים חב' חמאה בפנים כי להחזיר לחלב את השומן החסר. (כך עושה אמא שלי שהיא דרום אמריקאית)
בנוגע לערבוב - צריך לערבב המון - אפשר לומר כל זמן הבישול - ושוב טיפ ממטבחה של אמא שלי תחי' - לשים בתוך הסיר כמה גולות (חדשות ונקיות כמובן) והן כבר עושות את העבודה - מרגע שהחלב רותח ומבעבע שומעים אותן קופצות בפנים.
בהצלחה
חני
נכתב ע"י פקאן;1121589:חבילת חמאה על ליטר חלב? או שהיחס אחר
ומה שאר החומרים במתכון של אמא שלך?
תודה!
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1121474:כמה הערות:
הבעיה בחלב הישראלי שמוציאים ממנו את כל השומן ולכן הריבה יוצאת דלילה ולא מסמיכה.
במתכון לעיל כתוב סודה לשתיה - אני מבינה שהמטרה היא ההסמכה של הריבה, אבל לדעתי יותר טוב לשים קצת קורנפלור ועוד יותר טוב - לשים חב' חמאה בפנים כי להחזיר לחלב את השומן החסר. (כך עושה אמא שלי שהיא דרום אמריקאית)
בנוגע לערבוב - צריך לערבב המון - אפשר לומר כל זמן הבישול - ושוב טיפ ממטבחה של אמא שלי תחי' - לשים בתוך הסיר כמה גולות (חדשות ונקיות כמובן) והן כבר עושות את העבודה - מרגע שהחלב רותח ומבעבע שומעים אותן קופצות בפנים.
בהצלחה
חני
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים