מתכון לפנקייקס

• הוסף לסימניות
יש למישהי מתכון מהיר וטעים לפנקייקס? וגם מה מגישים מעל זה?

תודה!!

• הוסף לסימניות
פנקייקס

2 כוסות קמח
2 כפיות א. אפיה
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
4 ביצים
2 כוסות חלב
30 גרם חמאה מומסת
כפית ת. וניל

אני מורחת בריבת חלב (ביתית) + קוקוס+קינמון+אגוזים וכו'

• הוסף לסימניות
איך מכינים ריבת חלב ביתית?

• הוסף לסימניות
ליטר חלב
כוס סוכר
כף תמצית וניל
רבע כפית סודה לשתיה

מרתיחים (בשלב הזה לא להתרחק מהסיר כי זה רותח ברגע אחד וגוווווולש...) , וממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה המון זמן (מידי פעם לתת ערבוב) - בין שעתיים לארבע - עד שהריבה נעשית מעט סמיכה ומעט כהה. זה מסמיך עוד אחרי קירור.

קצת מסובך לדעת מתי לכבות - פעם אחת יצא לי טופי חלבי כי שכחתי מזה על הגז... ובפעם אחרת יצא לי מידי נוזלי. בקיצור צריך פה גם פרק תהילים שיצא טוב...

• הוסף לסימניות
כמה ריבה יוצאת מהמתכון?

• הוסף לסימניות
בערך חצי ליטר - אולי קצת פחות.

• הוסף לסימניות
כמה הערות:
הבעיה בחלב הישראלי שמוציאים ממנו את כל השומן ולכן הריבה יוצאת דלילה ולא מסמיכה.
במתכון לעיל כתוב סודה לשתיה - אני מבינה שהמטרה היא ההסמכה של הריבה, אבל לדעתי יותר טוב לשים קצת קורנפלור ועוד יותר טוב - לשים חב' חמאה בפנים כי להחזיר לחלב את השומן החסר. (כך עושה אמא שלי שהיא דרום אמריקאית)
בנוגע לערבוב - צריך לערבב המון - אפשר לומר כל זמן הבישול - ושוב טיפ ממטבחה של אמא שלי תחי' - לשים בתוך הסיר כמה גולות (חדשות ונקיות כמובן) והן כבר עושות את העבודה - מרגע שהחלב רותח ומבעבע שומעים אותן קופצות בפנים.

בהצלחה
חני

• הוסף לסימניות
אפשר לשםי על הפנקיק מייפל, או שוקולד. אני שמתי שפוט קוביות חמאה, קצת מומסות. האמת שבין כה הן נמסות כי הפנקיק עצמו חם. (כן, זה משמין מאד!!! אבל טעימממממממם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1121474:
כמה הערות:
במתכון לעיל כתוב סודה לשתיה - אני מבינה שהמטרה היא ההסמכה של הריבה, אבל לדעתי יותר טוב לשים קצת קורנפלור ועוד יותר טוב - לשים חב' חמאה בפנים כי להחזיר לחלב את השומן החסר. (כך עושה אמא שלי שהיא דרום אמריקאית)
בנוגע לערבוב - צריך לערבב המון - אפשר לומר כל זמן הבישול - ושוב טיפ ממטבחה של אמא שלי תחי' - לשים בתוך הסיר כמה גולות (חדשות ונקיות כמובן) והן כבר עושות את העבודה - מרגע שהחלב רותח ומבעבע שומעים אותן קופצות בפנים.

בהצלחה
חני

חבילת חמאה על ליטר חלב? או שהיחס אחר
ומה שאר החומרים במתכון של אמא שלך?

תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;1121589:
חבילת חמאה על ליטר חלב? או שהיחס אחר
ומה שאר החומרים במתכון של אמא שלך?

תודה!

אני צריכה לשאול אותה.
אישית - מעולם לא הכנתי כי אני מסתפקת במה שאמא שולחת....
(זה טעים.... וזה משמין.... זהירות!)

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1121474:
כמה הערות:

בהצלחה
חני

אם אפשר הסבר לא הבנתי מה תפקידן של הגולות

• הוסף לסימניות
לערבב במקומך את הריבה כל זמן הבישול

• הוסף לסימניות
על פנקייק שמים:
הקלאסי - סירופ מייפל
הפשוט - דבש
המושקע - גלידה וניל, רוטב פירות יער וקצפת, עם אגוזים מסוכרים מלמעלה (אפשר להוסיף זיקוק אם זה יומולדת)
הבריאותי - יוגורט עם חמוציות
המהיר - אפרסקים מקופסה, עם הרוטב (אפשר קצת להסמיך את הסירופ)
הריחני - תפוחים בבישול מהיר עם סוכר חום, חמאה וקינמון
בקיצור -
כל מה שנראה לך שיתחבר טוב...

• הוסף לסימניות
טוב, אחרי עשר פמים ששוחחתי עם אמא שלי זכרתי גם לשאול מה המתכון של ריבת חלב
והרי הוא לפניכן:
1 ליטר חלב
250 גרם סוכר
1/2 חב' חמאה
להביא לרתיחה - זהירות! שלא יגלוש
לבשל על אש נמוכה עד שמסמיך - לערבב כל הזמן - כפי שכתבתי אפשר לשים גולות בסיר והן תעשינה במקומך את עבודת הערבוב.

לקראת הסוף אפשר להוסיף 1/2 כפית סודה לשתיה - לתוספת צבע קרמלי.

בהצלחה
השמנה נעימה
חני

• הוסף לסימניות
אני עשיתי פעם לפי מתכון שהיה בבתוך משפחה, והתאכזבתי קשות.... יצא לי נוזלי בצבע לבן... מעט גוון חום...
אבל המתכון של חני נראה טוב יותר..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה