מתכון| רביולי

• הוסף לסימניות
למי יש מתכון טוב ולא מסובך לרוטב לרביולי (יש לי את הרביולי עצמם)

• הוסף לסימניות
מתכון מאוד קללללל וטעים:

בסיר חלבי עם מעט שמן לאדות 2 בצלים קצוצים לטבעות, להוסיף 3/4 כוס חלב, 1 שמנת מתוקה, כף א. מרק פטריות, כף מיונז מלח ופלפל, לבשל מעט.

אפשר להוסיף לבצל גם פטריות.

• הוסף לסימניות
מישהי יודעת איך מכינים לזה רוטב פסטו?

• הוסף לסימניות
יש לי מרשם מאוד מוצלח של רוטב שמנת ופטריות
רבע חמאה עם בצל קטן קצוץ לטגן עד שמזהיב
להוסיף פטריות קצוצות ולהמשיך לטגן
להוסיף שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב (אפשר גם רבע כוס יין לבן יבש) (אפשר 2כפות קוטג') ולהביא לרתיחה
להוסיף מלח, פלפל אגוז מוסקט וחצי שקית רוטב פטריות ולהמשיך לבשל עוד מעט
לערבב עם פסטה
בתאבון.
אם רוצים יותר דליל אפשר להוסיף יותר חלב.

נ.ב אשמח גם למרשם לרוטב פסטו (:

• הוסף לסימניות
ממרח פסטו שניתן להוסיף לרוטב לרביולי ויוצא מדהים:
חבילת עלי בזיליקום שטופים היטב(עלים ללא הגבעול)
2 כפות צנוברים
2 שיני שום
1/4 כוס שמן זית

במעבד מזון קוצצים עלים שום וצנוברים היטב היטב שזה ממש קצוץ ומוסיפים בזרם
דק את השמן זית לאט לאט תוך כדי שהמעבד עובד,
שומרים במקרר

• הוסף לסימניות
אני מכינה עם שמנת לבישול שאני קונה מהפיצריות בסביבתי (מאז שהתוודעתי לכך שתנובה ממש מכשילה את הרבים בכך שמס' חודשים בשנה השמנת בכשרות מהדרין ולאחר מכן הכשרות מוסרת ללא הודעה ונשארת כשרות הרב ויטמן). לדעתי זה לא דומה לשמנת המתוקה בשום צורה...

המתכון שלי לרוטב שמנת:
שמים בסיר קצת חמאה, מטגנים בחמאה שום כתוש, (אם רוצים ניתן להוסיף פטריות ולטגן אותן יחד עם השום), מוסיפים את השמנת לבישול, מערבבים כוס חלב עם 4 כפות אבקת מרק פטריות (לא בתוך הכוס, כי זה ייצא פחות חלב - אפשר בספל גדול) ושופכים לסיר, מתבלנים במלח, פלפל שחור/לבן ואזוג מוסקט.
מבשלים על האש עד להסמכה ושופכים מיד על הרביולי המבושל. אם רוצים ניתן להקרים בגבינה צהובה מגורדת - מפזרים מעל ומכניסים לתנור בחום הכי גבוה, עד שהגבינה מתחילה להשחים מעט.

• הוסף לסימניות
איפה אתן קונות את הרביולי? והאם יש בהכשר מהודר?

• הוסף לסימניות
שוב, כמו השמנת לבישול, אני קונה מהפיצריות בסביבתי.
צריך להזמין מראש כדי שהם יזמינו מהספק שלהם עוד חבילה.
אני מקבלת קופסא סגורה עם כשרות בד"ץ (נראה לי בד"ץ "בית יוסף" אבל לא זוכרת במדוייק).
אם הכמות גדולה (והיא גדולה!) ניתן לקנות עם חברה/אמא/שכנה ולחלק בינכן .
לי יצא עד היום לקנות את זה רק בשביל אירועים חלביים אז יצא שהייתי צריכה כמעט את כל הכמות.
אפשר כמובן להידבר עם בעל המקום ולקנות ממנו רבע/חצי קופסא ולשלם באופן יחסי.

האמת שזה ממש מעצבן שיש הרבה דברים שבציבור הכללי נמצאים כבר שנים רבות ובציבור החרדי יש הרגשה שמזלזלים, בפרט שאין שום בעיה הלכתית עם רביולי או שמנת לבישול - פשוט סתם לא מוכרים לנו את זה בסופרים ומטריחים אותנו לחפש אלטרנטיביות.
אולי מחאה חברתית היא הפתרון? :)

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה, כל אלה שנתנו כאן מתכונים לרטבים קונות את זה מפיצריות בסביבתן? לא מוכרים את זה באף מקום?

• הוסף לסימניות
האחרות נתנו מתכונים לרוטב בשמנת מתוקה (מיועד בעיקרון לעוגות).
השמנת שמשמשת מסעדות להכנת רוטב שמנת הינה שמנת לבישול - וההבדל בטעם.

• הוסף לסימניות
שאלתי על הרביולי, את הרטבים גם אני מכינה עם שמנת מתוקה אבל מתגברת על הטעם המתוק עם אבקות המרק וכדו' אבל אני שואלת מאיפה קונים רביולי??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;698703:
אני לא מבינה, כל אלה שנתנו כאן מתכונים לרטבים קונות את זה מפיצריות בסביבתן? לא מוכרים את זה באף מקום?

נכתב ע"י bbr;698737:
שאלתי על הרביולי

אולי התכוונת לרביולי אבל שאלת על הרטבים :)
בכל מקרה, לא ידוע לי על רביולי מהדרין. ראיתי בסופר רביולי של "פסטה נונה" אבל לא בדקתי את הכשרות מכיוון שהייתי צריכה כמות גדולה וזה אומר לקנות מספר חבילות שלהם וזה הרבה פחות משתלם מקנייה סיטונאית.

דרך אגב, לגבי הרוטב שמנת - הוא מאוד טעים גם עם תפו"א ובטטה מבושלים שפורסים לפרוסות על תבנית, שופכים מעל את הרוטב ומקרימים בתנור.

• הוסף לסימניות
עדן, אם אפשר יותר פירוט,

של מי ההכשר על הרביולי? (בית יוסף אנחנו לא אוכלים)
ומה אני אומרת לפיצריה? להזמין ממי? כל פיצריה תדע על מה אני מדברת?

• הוסף לסימניות
אם יש פיצריות בסביבתך שמוכרות גם רביולי מוקרם את יכולה לבקש מהם להזמין עבורך מהספק שלהם.
אני פונה לעסקים שהם לקוחותי והם מזמינים עבורי בלי בעיה, אין לי מושג אם הם עושים זאת עבור כל אחד שיבקש.

לגבי ההכשר, למיטב ידיעתי הרביולי המשווק לכל מסעדות המהדרין מיוצר באותו מקום אך אינני זוכרת את ההכשר המדוייק רק יודעת שהוא של אחד הבד"ץ.
לדעתי שווה לברר במסעדות שאת כן סומכת על הכשרות שלהן אם הן לא משתמשות באותו סוג.

בדיקה קצרה באינטרנט העלתה את פרטי הספק הראשי שם צויין רק שהוא "כשר למהדרין" ללא פירוט על סוג ההכשר.
"אייסטורי" - שיווק מזון למסעדות - רח' יואל משה סלמון 13, ירושלים - 02-6233343.

• הוסף לסימניות
רביולי של נונה בהכשר הרב רובין יש אותו ברמי לוי
כמה עולה אני לא יודעת,

• הוסף לסימניות
אני קניתי השבוע בסופר (שופרסל דיל) רביולי של פסטה נונה זה בהכשר הבד"צ חתם סופר ב"ב.
ועדן7115, איפה למשל את קונה את השמנת לבישול? ומה אני אומרת להם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;698751:
אולי התכוונת לרביולי אבל שאלת על הרטבים :)
בכל מקרה, לא ידוע לי על רביולי מהדרין. ראיתי בסופר רביולי של "פסטה נונה" אבל לא בדקתי את הכשרות מכיוון שהייתי צריכה כמות גדולה וזה אומר לקנות מספר חבילות שלהם וזה הרבה פחות משתלם מקנייה סיטונאית.

דרך אגב, לגבי הרוטב שמנת - הוא מאוד טעים גם עם תפו"א ובטטה מבושלים שפורסים לפרוסות על תבנית, שופכים מעל את הרוטב ומקרימים בתנור.

התכוונתי שכל אלה שנותנות מתכונים לרטבים הן יוצקות את הרוטב על רביולי, לא?! אז אם הן מכינות רטבים יש להן רביולי ולכן שאלתי מאיפה הן משיגות, אבל יכול להיות שהן מעלות גם מתכונים לסתם פסטה, ולאו דווקא לרביולי.
אבל את מבחינתך צודקת, כנראה לא ביטאתי את עצמי כמו שצריך.;)

• הוסף לסימניות
יש לפסטה נונה רביולי אחד עם הכשר מהודר (בדץ רובין) ואחד בלי.
את ההכשר המהודר ניתן להשיג ב"יש" וב"אושר עד".

לגבי השמנת לבישול - יש תקופה בשנה שזה בהכשר בדץ? אף פעם לא נתקלתי! תעדכני אותי כשיהיה, אקנה סטוקים.. :) גם מבחינת האחוזי שומן השמנת לבישול הרבה יותר טובה, היא עם 15% או משהו כזה לעומת 32-38% בשמנת להקצפה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;699253:
לגבי השמנת לבישול - יש תקופה בשנה שזה בהכשר בדץ? אף פעם לא נתקלתי! תעדכני אותי כשיהיה, אקנה סטוקים.. :) גם מבחינת האחוזי שומן השמנת לבישול הרבה יותר טובה, היא עם 15% או משהו כזה לעומת 32-38% בשמנת להקצפה..

שמנת לבישול יש בהכשר מהודר לפני שבועות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;699232:
התכוונתי שכל אלה שנותנות מתכונים לרטבים הן יוצקות את הרוטב על רביולי, לא?! אז אם הן מכינות רטבים יש להן רביולי ולכן שאלתי מאיפה הן משיגות, אבל יכול להיות שהן מעלות גם מתכונים לסתם פסטה, ולאו דווקא לרביולי.
אבל את מבחינתך צודקת, כנראה לא ביטאתי את עצמי כמו שצריך.;)

הרוטב הזה הוא רב שימושי, אפשר לשים אותו על פסטה, על תפו"א וכן - גם על רביולי...

דרך אגב, למי שיש סבלנות - ניתן להכין את הרביולי תוצרת בית.
אנחנו לפני שבועות מכינים משהו מאוד דומה לרביולי שנקרא "קלסונס". המתכון עובר אצלנו במסורת מדור לדור - אבל זה הרבה עבודה, לכן מכינים את זה רק פעם בשנה... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה