אני חושב שזה ממש לא המאפיין, להפך, מאמיני הכת אינם עושים דבר בלי המניע העיקרי "הצורך במשנה סדורה". למה 'סתם' לאכול אם אפשר לאכול רק ראשי לפתות עם בן פקועה, (חשוב לא לערבב עם ניצוק וקטפרס - זה גורם לקורדייקוס) יום שזיפים ויום קניידלך דל ולח ללא מונסודיום גלוטומט (טוב, הוא במילא מצוי בטבע בשפע, אז למה לצרוך את הסינטטי), יש לך אלרגיה, ישר הם יקפצו עליך זקופים כמורה בשנות הארבעים על קתדרה חורקת וינפנפו בפיסת עיתון שבה נכתב כי 'אלרגיה נובעת ממשקעים רגשים' (זכור לי באמת שבגן העליב אותי האפרסק, וגפילטע פיש פעם קרץ עלי בעין הגזר שלו מהצנצנת). יש בסלט כרוב עודף חומציות וצריך לאזן אותו עם מנה מקבילה של סובין כוסמין. ולקינוח, כל חבר כת מחזיק בכיסו האחורי את מחברת המתכונים של הסובלים, שבה משכנעים הם איש את רעהו כמה זה טוב ונחמד לכלות את כל היום ב..הכנסת האוכל לפה, הנחת המזלג, בהיה באויר, קריאה של כל...(זה בעצם אסור), בהיה באויר, בליעה, בהיה באויר, ושוב להרים את המזלג, (זה נורא חשוב, וזה טוב לגברים שלא יכולים לעשות יותר משתי פעולות בבת אחת). ואיך שאפשר לגרום לצרור דשא להפוך לארוחת הצהרים הקבועה לאורך שנים, (יש איזה פרופסור שחי כך שנים, יש לו תואר מאוניברסיטת סומליה) על ידי בזיקת מלח-ים-אטלנטי-אפור (אולי אפור-אטלנטי? יש גם משהו עם יוד?). הם מחליפים מתכונים ביניהם:
-"אני שם בזה אבן שמוט, זה גורם לפחות סיבים להיתקע בין השינים"
-"הילדים שלי רבים על זה, וכשילדים שנכנסים לרפת ומתעלמים מהשלט 'נא לא להאכיל את החיות' וזורקים להם במבה, הם מסובבים את הראש ומחזירים אותו חזרה לאבוס!"
תשתחררו ותתחילו לחיות, יש חיים מעבר לקינואה.
נ.ב. אני אוהב מאוד את כל הדגנים המלאים ודומיהם, אבל לא אכפת לי לאכול אותם עם אבקות (תעשיות!!) ורטבים קנויים, בקיצור, השילוב האולטימטיבי מבחינתי הוא ממרח שוקולד עם נבטי חמניות.