מתכונים לכרעיים

• הוסף לסימניות
עוף במיונז וחרדל:

מורחים עוף בכ- 3-4 כפות מיונז, ו1-2 כפות חרדל.
מוסיפים 4-5 שיני שום כתוש.
שמים בתבנית פיירקס
בתחתית שמים 2 כוסות מים של יתייבש, מכסים ואופים באש בינונית 180 מעלות כ 3-4 שעות מכוסה.

עוף בקולה:

שמים עוף בתבנית פיירקס.
בתחתית כמובן 2 כוסות מים גם ליצירת רוטב וגם למנוע התייבשות.
מורחים את העוף בדבש, שופכים 2 כוסות קולה, 1 כף רוטב סויה.
אופים כנ"ל באש בינונית 180 מעלות
כ 3-4 שעות.

עוף סיני:

מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הצדדים [זה הכי טעים בחזה עוף אבל אפשר גם בכרעיים].
מוסיפים לטיגון גמבה אדומה ופלפל ירוק חתוכים לפרוסות, מוסיפים קופסה של פטריות שימורים ללא הנוזלים וממשיכים לטגן.
מוסיפים רוטב סויה, ו 3-4 כפות רוטב צ'ילי חריף.
מוסיפים 2 כפות שומשום.

אם זה חזה עוף חתוך לרצועות, אז 5 דקות טיגון נוספות יסיימו עם המתכון הנפלא הזה.
אם זה כרעיים, אפשר לשים בתבנית פיירקס, להוסיף כוס מים ולאפות כנ"ל באש בינונית 180 מעלות כ 3-4 שעות.

אני אוהבת כשעוף רך ונופל מהעצם.

• הוסף לסימניות
עוף עם שומר וסלרי

לחתוך בערך 4 יח' שומר לרבעים, להפריד עד כמה שניתן, לבדוק ולשטוף היטב במים (ניתן להפריד גם לשכבות בודדות)
לטגן בסיר עם מעט אבקת מרק, כרכום ושמן.
להוסיף את הכרעיים, להוסיף גבעולים ועלים של סלרי קצוצים.
לערבב ולהמשיך לטגן. להנמיך את האש ולכסות את הסיר.
מבשלים כ-45 דק' ומערבבים מדי פעם. העוף והירקות מפרישים מים ולכן בד"כ אין צורך להוסיף, אבל אם מתייבש ואין רוטב ניתן להוסיף מעט מים. מלח ופלפל לפי הטעם.

מצויין להגשה עם אורז, פשוט מעדן.

• הוסף לסימניות
יווווווו, כמה שאתן משוכללות :)
אני עושה הכי פשוט, יוצא מעדן אמיתי!

פרוסות בצל בתחתית הסיר
כרעיים (או כל העוף) מעל
לתבל במלח ובפפריקה

שמים על אש גבוהה כמה דקות
ואחר כך אש נמוכה.
בישול במשך שעה וחצי - שעתיים.

• הוסף לסימניות
הכי פשוט הכי טעים -
מערבבים בצלוחית - שמן, פפריקה, שום כתוש - מורחים על הכרעיים ומסדרים בתבנית.
מלמעלה מפזרים פירורית זהב (אפשר גם פירורי לחם רגילים אבל זה פחות יפה ופחות טעים).
אופים בתנור כשעה מכוסה ועוד כחצי שעה מגולה, עד שמקבל צבע יפה.

חני

• הוסף לסימניות
כל המתכונים החדשים (והנורא מפתים, מיותר לציין) עושים בעצם את העוול הבא -
לוקחים עוף מלוח (מעצם כשרותו) ומוסיפים לו עוד טונה מלח (רוטב סויה ודומיו)
ואז מאזנים בהמון סוכר (קולה או סוכר חום או ריבה או או או) מצ'פרים בכמה משומרי-סוכר בנדיבות,
ואומרים לילד -
תאכל הרבה ותהיה חזק! עוף זה בריא. אם לא תאכל תשאר ככה קטן.
):

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;878011:
כל המתכונים החדשים (והנורא מפתים, מיותר לציין) עושים בעצם את העוול הבא -
לוקחים עוף מלוח (מעצם כשרותו) ומוסיפים לו עוד טונה מלח (רוטב סויה ודומיו)
ואז מאזנים בהמון סוכר (קולה או סוכר חום או ריבה או או או) מצ'פרים בכמה משומרי-סוכר בנדיבות,
ואומרים לילד -
תאכל הרבה ותהיה חזק! עוף זה בריא. אם לא תאכל תשאר ככה קטן.
):

אז מה את מציעה?

• הוסף לסימניות
בלי להכנס לחלקים הטובים יותר ופחות בעוף או בכלל על העוף של היום,
בהתיחס למה אפשר לעשות עם כרעיים בצורה הכי בריאה -
1. להסיר את העור,
2. אפייה עדיפה על טיגון,
3. העוף כל כך טעים בפני עצמו, עם פפריקה, או עשבי תיבול, הוא ממש לא תפל במקור. בדומה לסלומון שלא צריך הרבה עידודים בשביל להיות טעים... בטח שאין צורך באבקות מרק למיניהן.
חמותי עושה עוף בתנור עם המון פפריקה ומעט מלח וזה יוצא מדהים. לא יודעת אם היא מוסיפה שמן או עוד משהו, אשאל... (:

• הוסף לסימניות
אצלנו הולך טוב עוף עם זיתים
אם תרצו העלה מתכון
יוצא מדהים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;878038:
אצלנו הולך טוב עוף עם זיתים
אם תרצו העלה מתכון
יוצא מדהים
נשמע מפחיד.
אפשר להעלות?

• הוסף לסימניות
ביום חול הכי פשוט - מכינה עוף בסיר אחד עם הירקות לתוספת - מטגנת בצל מעט (לא עד להזהבה), מוסיפה את חלקי העוף ומטגנת קלות משני הצדדים (אני מכינה בלי עור אבל כמובן שאפשר עם), ומתבלת בפפריקה חריפה, קצת פלפל, אפשר גם גריל עוף.
מוסיפה את הירקות מעל חתוכים לקוביות (תפו"א זה הבסיס, לפעמים עם גזר, בטטה, קישוא, או רק גזרים) מוסיפה קצת מים רק בתחתית הסיר שלא ישרף, (הירקות מתבשלים מהאדים) ומתבלת שוב, בעיקר במלח
מבשלת על אש נמוכה מכוסה כשעה-שעה וחצי.

בשבת עוף בדבש
מטגנת טבעות בצל עם 1/2 כפית סוכר (לא לוותר על הסוכר, זה משנה מאד בטעם!),
מטגנת את חלקי העוף משני הצדדים
מכיינה בנפרד רוטב מ:
3 כפות דבש (אני שמה סילאן, יוצא אותו דבר והרבה יותר זול)
3 כפות קטשופ
2 שיני שום
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור, פלפל שחור גרוס

מורחת על העוף. מוסיפה מעט מים בתחתית הסיר ומבשלת כשעה וחצי מכוסה. משאירה מעט מהרוטב ולקראת סוף הבישול מורחת שוב כדי שהטעם יהיה יותר חזק.

• הוסף לסימניות
אני לא משתמשת בכלל באבקות מרק, רטבים מוכנים למיניהם ורוטב סויה - כל הנ"ל מוצרים תעשייתיים שאין כלום בינם לבין בריאות.
אז מה כן?
מורידה את העור, מאדה הרבה בצל וקצת שום, מוסיפה את הכרעיים, מעליהם המון ירקות - מה שיש בבית - גזר, קישוא, פלפל, עגבניה, כרוב, נבטים, בטטות וכו' - כל פעם הרכבים אחרים. מטבלת במלח, פפריקה ופלפל שחור וזהו - מבשלת הרבה זמן. (אם זה ירקות סיניים אני מוסיפה סילאן או דבש).
מ-ע-ד-ן!

• הוסף לסימניות
נוי - אין מה לפחד, נסי ותודי :)

לטגן טבעות בצל עד להשחמה
עליהם להוסיף בערך 7 שיני שום חתוך פרוסות ולהמשיך לטגן
מוסיפים מעט רסק עגבניות
פפריקה (אפשר חריפה)
מעט חומץ - בערך כף אחת
מעט רוטב צ'ילי
כפית כמון

מוסיפים עליהם את העוף
לאחר מכן 100 גרם זיתים ללא גלעינים

מתבשל במשך שעתיים
יוצא מעדן

מי שרוצה יכולה להוסיף גם 100 גרם צימוקים מוסיף מתיקות

בהצלחה :)
יעל

דרך אגב - זה מתכון שאני מכינה לאורחים או לשבתות, ביום יום כשאני מכינה עוף זה רק עם פפריקה מתוקה ומעט גריל עוף ויוצא גם טעים

• הוסף לסימניות
איזה צחוקים, בדיוק הערב רציתי לשאול על רעיונות נוספים לכרעיים עוף ומקוצר רוח ועבודה קשה, סליחה, מקוצר זמן, עשיתי את הדבר הכי פשוט:
בצל, מעליו הכרעיים,מעליו תפו"א בתוספת תבלינים (ולא, ממש בלי מלח.באמת אין בזה צורך! העוף מלוח עוד מזמן ההכשרה, ועם הבצל ומעט שמן, בבישול טוב על אש נמוכה לפחות שעתיים ( כמות של שני רבעים) הוא מתובל כהוגן!
ותסמכו עלי, אני נולדתי עם פלפל חריף בפה ויודעת מה זה תיבול הגון.

לגבי משחה לעוף בתנור:
אני מערבבת בקערה שמן+רוטב צילי מתוק, פפריקה חריפה/מתוקה, גריל עוף, גריל בשר, פלפל שחור, כמון, כורכום (מעט!) ומה שמתחשק, אפשר גם אבקת שום, בלי בצל ובלי נעליים,
מכניסה לקערה את הרבעים ומאמבטת אותם כהוגן, שמה הכל בתבנית ושופכת את שאר המשחה מעליהם לייתר תוקף,
מכניסה לתנור כשעתיים.
יוצא בומבה!
ותודה לכולכן על הגיוונים!
(שירי, לפעמים לכבוד שבת מותר לאכול גם עוף טעים, לא רק בריא.)

• הוסף לסימניות
רוטב סויה זה דבר זוועתי, אנשים לא יודעים מה הם מכניסים לפה. אני עושה לזה חיקוי מאוד מוצלח, קצת יותר זמן אבל בריא פי אלף- קצת סוכר חום ומלח, טיפה חומץ, פלפל שחור שמן כמובן וכן הלאה בכיוון, יוצא מעולה באותו טעם. היתה תקופה לשא יכולתי להשתמש במוצרים תעשייתיים והתרגלתי כך וזה מעולה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;878034:
בלי להכנס לחלקים הטובים יותר ופחות בעוף או בכלל על העוף של היום,
בהתיחס למה אפשר לעשות עם כרעיים בצורה הכי בריאה -
1. להסיר את העור,
2. אפייה עדיפה על טיגון,
3. העוף כל כך טעים בפני עצמו, עם פפריקה, או עשבי תיבול, הוא ממש לא תפל במקור. בדומה לסלומון שלא צריך הרבה עידודים בשביל להיות טעים... בטח שאין צורך באבקות מרק למיניהן.
חמותי עושה עוף בתנור עם המון פפריקה ומעט מלח וזה יוצא מדהים. לא יודעת אם היא מוסיפה שמן או עוד משהו, אשאל... (:
אהה... בהשפעת אביגדור ....(:
ובאמת, אמא שלי מכניסה עוף לתנור בלי כלום- כמו שהיא אומרת- צריך כשרון מיוחד להרוס עוף שלא יצא טעים.
וכמובן יש את הפטנט של העוף ומלח גס בצד- יוצא עוף פריך במיוחד! [שהמלח לא יגע בעוף, כמובן.]

• הוסף לסימניות
בדיוק חפשתי מתכון טוב לעוף בתנור.
תודה לכולם.
משום מה רב המתכונים הם לעוף בטעם מתוק (דבש, קטשופ).

• הוסף לסימניות
באמת לא כדאי להוסיף מלח, העוף מספיק מלוח מההכשרה,
אני עושה עוף מהיר בסיר די דומה למה שכתבו כבר- פרוסות בצלים מטוגנות מעליהם את הכרעיים מפזרת שיני שום שלמים מתבלת בפפריקות ופלפל, מבשלת שעה ורבע/וחצי תלוי בכמות, באמצע הבישול מכניסה פנימה שזיפים מיובשים, לא מוסיפה בכלל מים.
העוף נשאר מעולה ל3 ימים במקרר, טעם קלאסי שילדים ומבוגרים מאוד אוהבים.
יש גם עוף פריך/אמריקאי
מכניסים לשקית הקפאה פירורי לחם אבקת שום ותבלינים, מערבבים, מכניסים חלקי עוף שטופים ומשקשקים אחד אחד, עד שהכול מצופה היטב, מפזרים בתבנית ואופים 45 דקות ללא כיסוי 180 מעלות בטורבו. הפירורים אוטמים את העוף כך שהמיצים נשארים רובם בפנים ויוצא רך מבפנים והציפוי פריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;878057:
שירי, לפעמים לכבוד שבת מותר לאכול גם עוף טעים, לא רק בריא.
חלילה, לא אמרתי לאכול לא טעים!
אני חושבת, כמו שכתבתי, שהעוף טעים מאד מאד בפני עצמו!
אם זה לא היה טעים בעיני הייתי מתקשה לאכול את זה גם ביום חול...
תוספות הסוכר ב"ה באות מכל הכיוונים, ויש מקומות שבהם קשה להסתדר בלי -
אבל הרעיון הזה של לשים סוכר בכל דבר הוא די חדשני, ומיותר וחבל,
כמו שאומרת אם-גיסתי הנחמדה - פעם אכלו סלט כשרצו לעשות דיאטה,
היום מורידים אותו מהתפריט...
סלטים מסוכרים, פשטידות מסוכרות, עופות מסוכרים,
והרי לא נעשה עוגה מלוחה. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;878075:
אהה... בהשפעת אביגדור ....(:
אני זו שמשפיעה על אביגדור, לא הוא עלי ;)
ובכל מקרה זה וודאי נכון שכשנחשפים לנזק ולמשמעות זה ממש מרתיע.

• הוסף לסימניות
PR, היום עושים פשטידות מלוחות במקום עוגות מתוקות אבל בינינו, אני לא בטוחה שהסוכר פחות מריא ממלח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה