דרוש מתכון מתכונים לשבועות בלי חלב, לילד שאלרגי, שלא ירגיש שמפסיד מהחג

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אנחנו מחפשים מתכונים לחג השבועות שמתאימים לילד עם אלרגיה לחלבי, אבל ממש חשוב לנו שזה לא ירגיש כמו "תחליף", אלא כמו הדבר האמיתי: גם בטעם, גם במראה וגם בהרגשה.
לא מחפשים מתכונים עם גבינות סויה, ניסינו, וזה פשוט לא טעים, גם עם תוספות של סוכר וניל וכו'.
המטרה שלי היא שהילד האלרגי לא ירגיש שהוא שונה מכולם, ושיראה בצלחת שלו בדיוק מה ששאר הילדים אוכלים.
אם יש לכם מתכונים שהצליחו לכם במיוחד
בלינצ'ס
עוגת גבינה שנראית כמו המקור (ללא גבינה סויה)
כוסיות פירורים עם קרם לבן במרקם של שמנת.

תודה רבה מראש
מניסיון אם זה ילד שאלרגי מגיל 0, זה לא מגרה אותו...
מהניסיון שלי, לא עושה מדי הרבה בלאגן סביב החלבי, הן יודעות שאסור חלבי וזהו.. אני קונה מעדנים סויה, מכינה רולדה מריצ' פרווה שיהיה מה לשים בצלחת.

סתם מענין, מה קורה כל השנה? לא אוכלים בכלל חלבי לידו??

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
חובה ע"פ ההלכה לעשות היכר בין צורת המאפים של פרווה וחלבי.
1. חמירא סכנתא מאיסורא.
2. לפי ההלכה אין חובת היכר על גליליות במילוי קצפת, עוגת ביסקוויטים, כדורי גבינה, קנקני שוקו, ועוד ועוד....

• הוסף לסימניות
מניסיון אם זה ילד שאלרגי מגיל 0, זה לא מגרה אותו...
מהניסיון שלי, לא עושה מדי הרבה בלאגן סביב החלבי, הן יודעות שאסור חלבי וזהו.. אני קונה מעדנים סויה, מכינה רולדה מריצ' פרווה שיהיה מה לשים בצלחת.

סתם מענין, מה קורה כל השנה? לא אוכלים בכלל חלבי לידו??

בהצלחה רבה!
כשמביאים מעדנים אנחנו דואגים לקנות לו מעדן סויה, ובקפה גם מסתדרים עם חלב סויה. אבל כשזה מגיע לפיצה, אנחנו משתדלים להימנע מלהביא כמה שאפשר, גם אם הוא לא אוהב את זה במיוחד, כי בפועל כשזה כבר מונח על השולחן והוא רואה את כולם אוכלים לתיאבון, הוא עומד בצד עם עיניים פקוחות, וזה יוצר תחושה מאוד לא נעימה. אנחנו באמת משתדלים ככל האפשר להתחשב.
ובפרט בשבועות, כשהכול סביב החלבי כשמכינים בלינצ'ס ועוגות, חשוב לנו מאוד שגם הוא יוכל להיות חלק מהחגיגה של החג ולא להרגיש שונה או מחוץ לעניינים.

• הוסף לסימניות
כשמביאים מעדנים אנחנו דואגים לקנות לו מעדן סויה, ובקפה גם מסתדרים עם חלב סויה. אבל כשזה מגיע לפיצה, אנחנו משתדלים להימנע מלהביא כמה שאפשר, גם אם הוא לא אוהב את זה במיוחד, כי בפועל כשזה כבר מונח על השולחן והוא רואה את כולם אוכלים לתיאבון, הוא עומד בצד עם עיניים פקוחות, וזה יוצר תחושה מאוד לא נעימה. אנחנו באמת משתדלים ככל האפשר להתחשב.
ובפרט בשבועות, כשהכול סביב החלבי כשמכינים בלינצ'ס ועוגות, חשוב לנו מאוד שגם הוא יוכל להיות חלק מהחגיגה של החג ולא להרגיש שונה או מחוץ לעניינים.
אם הוא צריך ת'פיצה ולא הגבנ"צ, רק ההרגשה שגם אוכל פיצה, אז אני עושה את המתכון הזה ושמה מעל הבצק רוטב פיצה וזיתים ויש פיצה גם בלי גבנ"צ, וזה טעים יותר מפיצה אמיתית.

• הוסף לסימניות
הרבה שנים הכנו במקביל פיצה פרווה, והיא היתה נשארת די שלמה....
עד שהתחלנו לקנות צ'יפס מוכן בחנות בשרית, ובא לציון גואל.

לא בטוח שצריך כמו, צריך שיהיה טעים.

• הוסף לסימניות
העוגה הזו ממש שווה:
20210518_215359 (2).jpg

• הוסף לסימניות
הגבינ''צ של משו משו מעולה,
ומתנמסת מצויין כמו גבינה צהובה רגילה,
הבעיה שמפסח יש מחסור ואין להשיג את זה בחנויות,

מישו יודע איפה משיגים את זה?

• הוסף לסימניות
מוכרים במשנת יוסף,
איפה יש להשיג בירושלים את שאר המוצאים שלהם? בשערי רווחה לא מצאנו.
מישהו ראה?

• הוסף לסימניות
מוכרים במשנת יוסף,
איפה יש להשיג בירושלים את שאר המוצאים שלהם? בשערי רווחה לא מצאנו.
מישהו ראה?
במשנת יוסף היה לפני שבועיים,
אמרו לי שיש מחסור בחנויות מפסח,
יש בניצת הדובדבן בגב''ש
או להזמין מהאתר שלהם.

• הוסף לסימניות
בתור אחת שבמשפחתי יש כמה שרגישים לחלבי
בד"כ יש את הגבינה צהובה של משו משו ביש חסד (לא ידוע לי למה קורה עם זה אחרי פסח..)
ואני הכנתי את המתכון של עוגת גבינה פרווה של הני בקר והיא גם בטעם וגם במראה הכי מזכירה חלבי .
ובאמת שאצלנו כשמכינים פיצות מכינים בשתי נגלות ראשון את הפרווה ושני את החלבי .
מתכון מעולה

עוגת קורנפלור [דמוי גבינה]

2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3 חלמונים [לשמור חלבונים בצד]
1 מרגרינה

לערבב הכל יחד לבצק ולשטח בתבנית [או תבנית תנור- לעוגה נמוכה יחסית, או תבנית חד פעמית של עוגה + תבנית אנגליש ארוכה]

2 כוסות מים
1 כוס סוכר
לבשל עד שהסוכר נמס
להוסיף- 1 כוס קורנפלור שהומס בבחישה בכוס מים.
להמשיך לבשל עד שהתערובת הופכת למרקם של פודינג סמיך.

לכבות את האש ולהוסיף- 3/4 מרגרינה [עד שנמס], 1/2 כוס מיץ לימון, 3 סוכר וניל.

להקציף 9 חלבונים [ה-3 ששמת בצד מהחלמונים של הבצק + 6 נוספים] לקצף יציב תוך כדי הוספת 3/4 כוס סוכר. להוסיף בבחישה עדינה את 6 החלמונים ואת תערובת הפודינג.
למרוח על הבצק ולאפות בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.

לקרר את העוגה.

אחרי שהעוגה קרה- זה הזמן להחליט אם רוצים אותה חלבית או פרווה.
לחלבי- מקציפים שמנת להקצפה ומורחים על העוגה.
לפרווה- מקציפים ריצ' ומורחים על העוגה.
מקפיאים.

מדללים 1 כוס מלית אוכמניות ב-4 כפות מים ומורחים על העוגה אחרי שהוקפאה.
או ריבת חלב לעוגה חלבית

• הוסף לסימניות
אפשר להשתמש גם בחלב שקדים, או חלב שיבולת שועל
לשייקים, אייסים
אני באופן אישי חושבת שבחלב סויה יש טעם לוואי דוחה
וגם הרבה פחות בריא

• הוסף לסימניות
הכנתי לשבת את המתכון של עוגת גבינה ריבת חלב מהמתכון המוכר שעל האריזה (אם תרצי אשמח להעלות) בגרסא פרווה:
ריצ, שוקולד מריר, מרגרינה וקרם לוטוס במקום ריבת חלב.
נראה וטועם מדהים ממש לא התפשרות!

• הוסף לסימניות
פיצה מבצק פרווה ללא חלב
רוטב פיצה ומגורדת של משהו משהו
נראית בדיוק כמו פיצה רגילה וטעימה מאד.
אצלנו מכינים גם קרם שניט עם קצפת
חוץ מעוגת גבינה גם עוגת דבש
(דבש וחלב תחת לשונך)
מכינה כדורי אלפחורס וכדורי שוקולד
שמרים גבינה ושמרים רגיל
כ ך שלאלרגים אין תחושה שאין מה לאכול.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה