- הוסף לסימניות
בשל היותי בשנת אבל, לא הגעתי לאירוע אצל חברה בעבודה. תגובתה של חברה אחרת היתה: "איזה כיף לך!"שמעתי על כאלו שנמנעות מלהגיע לשמחות כי לא יכולות לשלם![]()
בשל היותי בשנת אבל, לא הגעתי לאירוע אצל חברה בעבודה. תגובתה של חברה אחרת היתה: "איזה כיף לך!"שמעתי על כאלו שנמנעות מלהגיע לשמחות כי לא יכולות לשלם![]()
נסחפת יקירתי.זה הנוהל של היום לצערנו. היום כבר לא שמים לב מי רקד ושימח הכי הרבה אלא מי נתן מעטפה שמנה יותר...
לא.הם באמת חשבו שאנחנו אמורים לממן את הסטייל היוקרתי שהם בחרו לעשות?
מה שאת רואה בשטח הוא לא מדגם מייצג. לא אצל ספרדים חרדים בכל אופן.זה מה שאני רואה בשטח. צר לי לאכזב. וגם שומעת אנשים שאומרים מפורשות:
"ראית את פלונית?? היא לא הגיעה לחתונה שלנו למרות שאנחנו שנינו הגענו לחתונות של 2 הבנים שלה ושמנו מעטפה...להבא נדע לא להזמין אותה..."
או:
"פלוני שם במעטפה רק 100 ש"ח....אנחנו שמנו 250...."
ואת אלו שמעתי מפורשות. כן. זה השיח של אנשים אחרי האירוע.
אצלנו זה יותר משלשה זוגות... הרבה יותר.אבל זה 3 נשואים שבאים עם ההורים ולא אחד שזה 'בקטנה' אז כל 3 הנשואים בדר"כ מביאים מתנה משותפת חוץ מהמתנה של ההורים. משהו צנוע.
מדובר על משהו שנעשה בהסכמה משפחתית רחבה וברורה מאד.לי לא יהיה נעים לבוא 5 זוגות לחתונה שגם ההורים שלנו מוזמנים וכל 5 הנשואים ישבו ויתפסו מקומות ומנות ויסתמכו על המתנה של ההורים בלי לתת כלום.
אחד או שניים עובר אבל כשבעלי השמחה רואים הורים שהביאו מעטפה של נניח 250 ש"ח והביאו איתם עוד 5 זוגות זה לגמרי לא נעים.
למה, זו מסעדה? חשבתי שאם אני מוזמנת לארוע מביאים לי אוכל בשביל לכבד את בואי.
זה הפשט. לכבד את בואך.
המנהג הספרדי של היום משמר את המצב בזמן הגמרא והרמב"ם די מדויק וההבדל היחיד הוא שאז היו תובעים את ההחזרה גם בבית דין והיום החובה פחות גמוורה.אם היית בזמן הרמב"ם אתה צודק.
אבל כיום לצערנו זה המצב בציבור מסוים.
חברה שלי ספרה לי שאחרי אירוע שהיא עשתה כשהיא פתחה את המתנות היא עשתה חשבון למי מה'נותנים' יש ג"כ אירוע בתקופה הקרובה ופשוט השאירה את הכסף בתוך המעטפה ו'החזירה' להם אותו באירוע....![]()
מדובר על מנהג מדינה שהיה נהוג בזמנם, כמו עוד מנהגים רבים שאינם נוהגים היום. ובכל מקרה מדובר על שמחת חתן וכלה. היום כבר מדובר על בר מצווה (איך חגגו בזמן הרמב"ם?) ובת מצווה, ברית, זבד הבת ועוד היד נטויה.ואני חשבתי שהסעודה היא לכבוד חתן הבר מצוה וההורים מארגנים ואנחנו מכבדים בהשתתפותינו תרתי משמע
כך לפחות המנהג המובא בגמרא בהקשר של שמחת החתונה ופשוט היה בעיניו של הרמב"ם.
רמב"ם הלכות זכיה ומתנה פרק ז
"מנהג פשוט ברוב המדינות שבזמן שישא אדם אשה משלחין לו ריעיו ומיודעיו מעות כדי שיתחזק בהן על ההוצאה שמוציא באשתו ובאים אותן הריעים והמיודעים ששלחו לו ואוכלין ושותין עם החתן בשבעת ימי המשתה או במקצתן, הכל כמנהג המדינה, ואלו המעות שמשלחין נקראין שושבינות, ואותם ששלחו המעות ואוכלין ושותין עם החתן נקראים שושבינין."
(ואל תשכחי שלרב הספרדים יש משפחה מורחבת שלא תמיד היא חרדית לגמרי)
מישהו?ולבר מצוה של אשכנזים שמביאים ספר, באיסזה סכום קונים את הספר? 20/30/100?
ואגב אם אתה חושב שהוא יהנה מקומיקס למה שלא תקנה לו קומיקס, כמובן רק באם אתה יודע בבירור שהוא לא יפגעבתקווה שהוא לא יקנה עם זה קומיקס "ניצחתי אותך אייכמן"
לא יותר מכובד ספר עם שובר החלפה?תביאו כרטיספר של 50 בערך, יותר משמח את חתן הבר מצווה
בתקווה שהוא לא יקנה עם זה קומיקס "ניצחתי אותך אייכמן"
אני לדוגמא קיבלת חמש ספרי 'פלא יועץ' ומפני עצלנותי ללכת עד לחנות הספרים ההוא, נשארתי עם זה.לא יותר מכובד ספר עם שובר החלפה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים