מידע שימושי נאפה לאחר הפסח פ"ה מה הגיע לחנויות?

מצב
הנושא נעול.
אני כתבתי על מוצרי משנת יוסף ואוסם שהיו בבעלות גוי (בשונה ממכירת חמץ רגילה) ובזה הרב כץ מקצין מאוד ואין לו שום ידע שאין לרבנים אחרים,
כבר עניתי לעיל שחוסר השקיפות וחוסר הבהירות האם הגוי ביטח את החמץ, וכן אם המחסנים רק הושכרו לו ע"י החברות עצמן, מחזיר את זה למתחם הרגיל של מכירת חמץ בעין.

הצעה לניסוח מחדש של המעשה רב:
"אחר הפסח אין ליקח מן השוק מה שמכר כל אחד בביתו, כי יש בזה הרבה פרטים ומי שאינו מבין עושה המכירה גרוע.
ע"כ לא יקנה רק מה שמכר ע"י רב מובהק הבקי בענינים אלו".

תחת:
"אחר הפסח אין ליקח מן השוק מה שאופין מקמח של ישראל ומשמרים ויי"ש ושכר של ישראל, כי המכירה גרוע.
ע"כ לא יקנה רק שיהא משל אינו ישראל או הקמח של ישראל אם אינו לתותה, ויי"ש ושכר של ישראל לא ישתה עד שיעשה מחדש".
מה לא מובן ???

אם הדרך היה למכור כ"א את חמצו על זה הוא כתב "אין ליקח מן השוק... כי המכירה גרוע"

לא צריך לכתוב מה שמכר כ"א בביתו כי זה היה הנוהג

אמליץ לו ללכת לשמוע שיעור-שתים של הרב כץ בקול הלשון,
שמעתי גם שמעתי שיעורים בקול הלשון בעבר.
אבל הפסקתי כי לא יכלתי לשמוע זלזול ברבנים שמכירים את המערכת ולא סוברים כמותו.
צר לי.

שמעתי גם שמעתי שיעורים בקול הלשון בעבר.
אבל הפסקתי כי לא יכלתי לשמוע זלזול ברבנים שמכירים את המערכת ולא סוברים כמותו.
צר לי.
בבית מדרש לפעמים יש לרבנים ביטויים חריפים נגד רבנים אחרים, זה קיים עוד מתקופת הגמרא ועד ימינו אנו, בן אדם שלא מסוגל ללמוד סוגיא כי יש זלזול מאחד הצדדים לצד השני, זה מוכיח שהוא בא לסוגיא בצורה רגשית ולא למדנית.

אני לא יכול להתווכח, כי זה לא זכור לי כך.
אני כן זוכר שלפני 15 שנה כולם סביבי הלכו למחרת פסח למכולת וקנו לחם, לא היתה את המודעות לבעיה, עד שבא ר' חיים כץ בגיבוי הרב אלישיב, והציף אותה, ומאז משנה לשנה גוברת הדרישה וההיענות.
מה שיכול להיות ומסתבר שהיה, שעד לפני 15 שנה כל אחד היה יכול לספר מה שבא לו, ואפילו לבד"ץ זה לא היה אכפת, כי הם מחזיקים מהמכירה שלהם ולא מהחומרא של הגאון, עד שבא ר' חיים כץ ועשה לזה סטופ.
בשנים האחרונות ממש, הבד"ץ שינו כיוון והתחילו לזרום עם הדרישה, ולפקח שלא כותבים סתם.
אני זוכרת כבר מלפני 30 שנה ו-20 שנה שהיה בעיתון של ערב פסח מודעה של הצבי- שהלחמניות במוצאי פסח יהיו מקמח שנטחן אחרי הפסח והיינו הולכים לשם לקנות (איזה חטיפות וכוויות שהלך שם- מה שמראה שהרבה מאד אנשים קנו שם...)
ואנחנו ובסביבתנו הרבה אנשים הקפידו לאכול רק מקמח שנטחן לאחר הפסח (הקפדנו ומקפידים גם היום) בלי קשר לר' חיים כץ שאנחנו לא מכירים אותו ולא הולכים לפיו
וגם הכיתוב של נטחן לאחר הפסח ונאפה לאחר הפסח של בד"ץ זה משהו ישן ולא חידוש של ר' חיים כץ - זה קיים יותר מ-30 שנה....

מה לא מובן ???

אם הדרך היה למכור כ"א את חמצו על זה הוא כתב "אין ליקח מן השוק... כי המכירה גרוע"

לא צריך לכתוב מה שמכר כ"א בביתו כי זה היה הנוהג
כך פסל הגאון את כל הת"ח שבדורו, ובפרט את תלמידיו הגדולים? הייתכן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה